Η Μυτιλήνη που νοστάλγησα

Η Μυτιλήνη που νοστάλγησα Facebook Twitter
3

«Μάλλον κάτι μαγικό υπάρχει σε τούτο το νησί. Και έτσι είναι. Γιατί κάθε ένας από μας συναντά έναν διαφορετικό λόγο που τον δένει με αυτό. Κι αν έρθεις, θα το καταλάβεις. Κι αν φύγεις, θα τον αναζητήσεις» μου λέει ο Κωνσταντίνος Βουγιούκας, δημιουργός δύο μικρών βίντεο για την πόλη της Μυτιλήνης (το δεύτερο μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται ονλάιν). 

«Τα δύο βίντεο με τίτλο "η Μυτιλήνη που νοστάλγησα" είναι αφιερωμένα σε όλους τους ανθρώπους του νησιού», μου εξηγεί. «Εκείνους που αισθάνονται υπερήφανοι για το τόπο που ζουν ή εκείνους που ψάχνουν έναν λόγο για να το κάνουν. Είναι αφιερωμένα σε όλους εκείνους που γνώρισαν τον νόστο ή υπήρξαν περαστικοί αυτού του τόπου. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι όμορφο για τη Μυτιλήνη δίνοντας του μια πιο κινηματογραφική αίσθηση και ρομαντική διάσταση. Ως μέλος της νέας γενιάς πιστεύω πως πρέπει και οφείλει ο καθένας μας να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί από τη δική του σκοπιά χωρίς να περιμένει πάντα και κάποιο αντάλλαγμα.»

Το πρώτο βίντεο


«Σπούδασα στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ήταν αυτό που ουσιαστικά μου έδωσε την ώθηση να δημιουργώ πλάθοντας εικόνες. Να βάζω τη φωτογραφία που είχα στο μυαλό μου... σε κίνηση. Μέσα από τη καταγραφή μπορείς να περιγράφεις ιστορίες που όταν τις βλέπεις το συναίσθημα της νοσταλγίας δημιουργείται αναπόφευκτα. Με χαρακτηρίζει αυτό το στυλ και κατ' αυτό το τρόπο μού αρέσει να αποτυπώνω ιστορίες... κάπως έτσι ήρθε και ο τίτλος που έδωσα στο video.

Το πρώτο video έγινε με επίκεντρο τον τόπο και το δεύτερο με επίκεντρο τον άνθρωπο. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου το 2014 στις περιοχές κοντά στη προκυμαία της πόλης και στη κεντρική αγορά της Ερμού.»

Το δεύτερο, ολοκαίνουργιο βίντεο

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ όμορφα βίντεο και πολλά μπράβο για τη προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα.Απλά θα ήθελα να πω πως Μυτιλήνη είτε ως τόπος κυρίως αλλά και στο ανθρωποκεντρικό κομμάτι δεν είναι μόνο η προκυμαία.Που είναι το κάστρο,τα νεοκλασικά,τα σοκάκια,οι γειτονιές κτλ κτλ?Αν μιλάμε για τη πόλη ως σύνολο και όχι μόνο για ένα κομμάτι της χρειάζονται όλα. :)
Πολυ ομορφα τα βιντεακια του Κωνσταντινου,προτεινω να γυρισει κι ενα τριτο, με τα σοκακια στην παλια αγορα της πολης,η μιση μαγεια ειναι εκει.Ωραια δουλεια,μπραβο.