Ποιος θέλει να τρελάνει τον Βαρουφάκη, και γιατί;

Ποιος θέλει να τρελάνει τον Βαρουφάκη, και γιατί; Facebook Twitter
36

UPDATE: Το κανάλι ZDF που πρόβαλε την σατιρική εκπομπή μόλις επιβεβαίωσε το παρακάτω άρθρο, εξηγώντας πως τα περί "πειραγμένου απ' την σατιρική εκπομπή" βίντεο ήταν τρολιά. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ύψωσε όντως το δάχτυλο και κανένας δεν πείραξε το αυθεντικό βίντεο. Αντιθέτως, η σατιρική εκπομπή προσποιήθηκε ότι είχε πειράξει το βίντεο. 

http://www.zeit.de/kultur/film/2015-03/zdf-jan-boehmermann-yanis-varoufakis-stinkefinger-guenther-jauch

 

Η μεγάλη είδηση σήμερα ήταν ότι μια τελείως αναρχική, χύμα κωμική εκπομπή "ανέλαβε" την ευθύνη για το δάχτυλο του Βαρουφάκη. Άρα έλεγε τελικά αλήθεια αυτός, το βίντεο ήταν πειραγμένο κλπ;

Όχι, το αντίθετο. Όποιος έβλεπε το βίντεο μέχρι τέλους (ειδικά μετά το 8ο λεπτό), θα έβλεπε πως οι κωμικοί επινόησαν μια ιστορία ότι δήθεν είχαν πειράξει το προ δυο ετών βίντεο, για να τρολάρουν την εκπομπή του άλλου καναλιού, και τον ίδιο τον Βαρουφάκη. Οι άνθρωποι είναι Θεοί και η εκπομπή πανέξυπνη.

Η ανατροπή, στο 8ο λεπτό. 

Όπως μου είπαν και Έλληνες δημοσιογράφοι που ζουν στη Γερμανία, ήταν καθαρη σάτιρα. Θέλουν λεει να σατιρισουν τον τρόπο που λειτουργούν τα ΜΜΕ, οτι ασχοληθηκαν με μια τέτοια ιστορία που έγινε προ διετίας. Ο τύπος έφτιαξε το τρολάρισμα της χρονιάς - αναρχικο χιούμορ δύσκολα να γινει κατανοητό δτην Αθήνα οπου τα νευρα ειναι τεντωμένα.

 

Και η απορία είναι: Πόσοι είδαν το σατιρικό βιντέάκι "αποκάλυψης" μέχρι το τέλος, για να δουν τον παρουσιαστή τρολ να εξηγεί ότι απλώς έδειξε πώς θα μπορούσε να είχε παραποιηθεί (αλλά δεν παραποιήθηκε) το βίντεο; Πόσοι κάθισαν μέχρι τέλους για να τον δουν να λέει στην ομάδα της εκπομπής που πρωτοέβγαλε το θέμα ότι τελικά, «Αγαπητοί συντάκτες του Gunther Jauch, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει άδικο. Το βίντεο δεν είναι πςαραποιημένο. Εσείς απλώς απομονώσατε και κόψατε το συγκεκριμένο σημείο, οδηγώντας από το μεσαίο δάχτυλο έναν Έλληνα πολιτικό στο στούντιό σας. Αυτό κάνατε... τα υπόλοιπα είναι δικά μας».

 

Πάντως σίγουρα όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Έτρεξε δικαιωμένος στο τουίτερ του και απαίτησε να του ζητήσουν συγγνώμη όσοι τον είχαν κατηγορήσει ότι έλεγε ψέματα για το δάχτυλο. Κι ας το είχε δείξει όντως! Κι ας είχε ανεβάσει ο ίδιος το αυθεντικό βίντεο που τον έδειχνε να το έχει δείξει. 

 

Πίστεψε τώρα με τη μία ότι δεν το είχε δείξει ποτέ (!) και ένιωσε δικαιωμένος. Κάνοντας τους Γερμανούς της σατιρικής εκπομπής να διευκρινίσουν εκ των υστέρων ότι του είχαν κάνει μια μεγάλη πλάκα (όπως έκαναν και στην Bild), αφήνοντάς τον έκθετο, και ως ψεύτη -αρχικά- και ως εύπιστο -στη συνέχεια- έτοιμο να αξιοποιήσει οτιδήποτε θα τον αθώωνε. 

 

Προσωπικά, παρ' ότι κατανοώ ότι το χιούμορ αυτό είναι εύστοχο και αντανακλά την ψηφιακή, πλαστή εποχή μας έχω αρχίσει να κουράζομαι απ' τα συνεχή τρολαρίσματα, τα συνεχή μπερδέματα, τα ψέματα του διαδικτύου, τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. 

 

Το ότι προσπαθούν να μπερδέψουν τον Υπουργό Οικονομίας μας, είτε δουλεύοντάς τον κανονικά, είτε παγιδεύοντας είναι επίσης κουραστικό. Κι αυτός όμως ας προσέχει λίγο: 

 

Έκανε ένα κωλοδάχτυλο πριν δυο χρόνια. Δεν ήταν το τέλος του κόσμου. Δεν χρειαζόταν να πει ψέματα, ή να το αρνηθεί αν δεν το θυμόταν, ή να κατηγορήσει τα "ανήθικα μίντια" ή να πιαστεί (όπως ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά) από ένα βίντεο που τον τρόλαρε κανονικά ή να τρέχει στο τουίτερ να απαιτεί συγγνώμες χωρίς να έχει καταλάβει καν τι έγινε.

 

Το ότι οι Γερμανοί αποφάσισαν να τον δουλεύουν κανονικά (για τους δικούς τους λόγους, είτε χιούμορ ή συμφερόντων) δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αφήσει να το κάνουν. 

  

 

ΥΓ. Να ξέρετε, αν αποδειχτεί ότι έκανα λάθος σε όσα έγραψα σ' αυτό το άρθρο, θα πω ότι τρόλαρα. (Ή ότι η λάιφο πείραξε το αρχικό μου γραπτό)!

 

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Δεν ξέρω αν όντως παράδεχτηκαν σε άλλη στιγμή ότι δεν παραποίησαν το βίντεο αλλά σίγουρα δεν το παραδέχτηκαν σε αυτό το απόσπασμα που δείχνετε και μεταφράζετε εσφαλμένα στο επίμαχο σημείο. Μεταφράζετε "Το βίντεο δεν είναι παραποιημένο." ενώ σε εκείνο το σημείο λέει κατά λέξη "ΕΣΕΙΣ [δηλαδή οι συντελεστές της εκπομπής του Γιάουχ] δεν παραποιήσατε το βίντεο". που κάλλιστα μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος άλλος [η σατυρική εκπομπή] το παραποίησε. και είναι ενδιαφέρον ότι εσείς που κάτσατε να δείτε το βιντεάκι, που υποτίθεται οι υπολοιποι δεν είδαν μέχρι τέλους, δεν είδατε ότι στους υπότιτλους το επιμαχο σημείο δεν μεταφράστηκε όπως βολικά το μεταφράσατε. δεν αποκλείω απόλυτα να μπλοφάρει η σατυρική εκπομπή αλλά σίγουρα δεν το στοιχειοθετείτε εσείς και δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει η εσφαλμένη σας μετάφραση ενώ ακόμη και οι υπότιτλοι του βίντεο δεν συμβαδίζουν με αυτή
Εσείς που ζητάτε από τον Βαρουφάκη να παραδεχτεί το λάθος του, παραδεχτείτε πρώτοι δημόσια ενώπιον των άλλων λαών ότι ήσασταν λάθος που τους θεωρούσατε κουτόφραγκους τόσα χρόνια, και μετά ζητήστε και από τον άλλον να κάνει το ίδιο. Δεν λέμε ότι τις αλλαγές τις ξεκινάμε από τον εαυτό μας και όχι από τους άλλους;
Υπάρχει σοβαρό θέμα γνησιότητας της επίμαχης σκηνής. Σε όλο το βίντεο ο Βαρουφάκης εμφανίζεται με το ένα κουμπί του μανικιού κουμπωμένο, ενώ στη σκηνή με το δάχτυλο και με τα δύο. Διάβασα και σχετικό άρθρο που το επιβεβαιώνει εδώ: shar.es/1fIXb8 Οι σκηνές που είδα αναλύθηκαν σε υψηλή ανάλυση και δεν αμφισβητείται η διαφορά μεταξύ τους. Όποιος έχει μια σοβαρή απάντηση, ευπρόσδεκτη...
Παρακολουθώντας τη στήλη ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ χρόνια τώρα... και τρέφοντας εκτίμηση για το συγγραφικό ύφος και τις κοινωνικές/πολιτικές θέσεις που εκφράζει ο συντάκτης (και κυρίως ο σφαιρικός και ενδελεχής τρόπος με τον οποίο τις εκφράζει - και δεν είναι 'γλύψιμο' αλλά ειλικρινής γνώμη) ομολογώ πως για πρώτη φορά εκπλήσσομαι αρνητικά.Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες μια εμμονική επικέντρωση σε ένα θέμα μηδαμινής (κατά την ταπεινή μου γνώμη) σημασίας. Δεν το περίμενα και θλίβομαι ειλικρινά.Σήκωσε ή όχι το δάχτυλο; πώς το σήκωσε; τι είπε;Εγώ δε θα θυμόμουν αν το είχα σηκώσει ή όχι.Η επικέντρωση αυτή από τα μέσα προσωπικά μου φαίνεται 'μικροπρεπής' και περιττή. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το ίδιο θεωρούσα και θεωρώ και για άλλες πολιτικές προσωπικότητες (πέρδισε ή όχι ο Πάγκαλος ζωντανά σε εκπομπή του Μέγκα; είπε ή όχι ο Σαμαράς 'γαμώτο' στο γραφείο του;Υπάρχουν πολλές άλλες πλευρές και λεπτομέρειες να επικεντρωθεί κανείς, θετικές και αρνητικές. Το να προσπαθείς να αμαυρώσεις κάποιον για τέτοια λεπτομέρεια απλά δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτε.Και αν πρόκειται για τη γυναίκα του καίσαρα που δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται... ούτε η ίδια η γυναίκα του καίσαρα το εφάρμοσε. Εκτός αν συμφωνούμε με τον 'δημόσιο λιθοβολισμό' της.Εν ολίγοις:Φτάνει πια με το δάχτυλο του Βαρουφάκη.Προσωπικά αδιαφορώ αν το σήκωσε ή όχι.Αυτή είναι η ουσία;
Είναι μηδαμινής αξίας το αν σήκωσε δάχτυλο. Αν πιάστηκε να λέει ψέμματα μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους και μετά ζήτησε τα ρέστα, δεν είναι καθόλου μικρό. Έχουν τελειώσει πολιτικές καριέρες και για πιο ασήμαντα παραπτώματα. Κι εγώ αδιαφορώ αν το σήκωσε ή όχι. Δεν ενδιαφέρει αυτό, αλλά το αν ψεύδεται και βγάζει τρελούς τους άλλους ή όχι. ΥΓ. Σε ένα και μοναδικό ποστ ασχολήθηκαν τα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ με το θέμα. Για ποια εμμονή μιλάτε παρακαλώ; Περιμένω απάντηση.
Πρώτον εξαρχής να δηλώσω πως οφείλω μια συγνώμη στη στήλη και στον κο Δημοκίδη προσωπικά γιατί πράγματι είναι το μοναδικό ποστ της στήλης που αναφέρεται στο θέμα.Βλέποντας άλλα ποστ της Lifo στο newsfeed μου (είναι και πολλά) που αναφέρονταν στο θέμα (χωρίς να τα διαβάσω όλα ενδελεχώς, παρανόησα θεωρώντας πως το συγκεκριμένο είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά άρθρων αναφορικά με το δάχτυλο του Βαρουφάκη και έκανα τον λανθασμένο συνειρμό πως αυτά ανήκουν στη στήλη.Η Lifo πάντως επέλεξε να αφιερώσει έναν αξιοσέβαστο αριθμό άρθρων στο ζήτημα. Εκεί αναφερόταν ο χαρακτηρισμός "εμμονή".Τώρα όσον αφορά το "λέει ψέμματα σε εκατομμύρια ανθρώπους" και "ψεύδεται και βγάζει τρελούς τους άλλους" μου φαίνονται λίγο βαρειές ως δηλώσεις.Χρόνια πριν είχε πει ή είχε κάνει κάτι. Προσπαθώντας να μπω στη θέση του, ομολογώ πως πιθανότατα να μην ήμουν σε θέση να θυμηθώ. Επίσης αντιλαμβάνομαι πως θα αμυνόμουν μιας τέτοιας "κατηγορίας" (ίσως λανθασμένα). Αλλά επίσης θεωρώ πως είναι επουσιώδες. Και αποπροσανατολιστικό επί της παρούσης.Δεν ξέρω αν εχουν τελειώσει πολιτικές καριέρες για πιο ασήμαντα παραπτώματα (ποια είναι αυτά;) ξέρω όμως ότι πολλές πολιτικές καριέρες συνεχίζουν και υφίστανται με πολύ μεγαλύτερα παραπτώματα στο ενεργητικό τους.
Μήπως τελικά ο υπουργός είναι ανισόρροπος (κακό!!!) ή μήπως δεν νιώθει και ασχολείται/παίζει με τα μέσα (πάλι κακό!!!). Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να έχει κάνει το λοκωδάκτυλο και να το παραδεχτεί...(υπουργός ριζοσπατικής αριστεράς είναι εξάλλου)
"....τον έβαλαν να πιστέψει ότι δεν είχε δείξει το δάχτυλο."Τον έβαλαν να πιστεψει; Μας δουλεύετε κύριοι; Πόση εθελοτυφλία και πόρωση πια;Εξαιρετική διατύπωση για να αποκρύψει τον αρριβισμό και την αυταρέσκεια του Βαρουφάκη....
πάντως ρε παιδιά - κι αφού είναι παλαιό το βιντεο, του 2013 - θα ήθελα πολύ να βρω το εν λόγω βίντεο, είτε με χέρι είτε χωρίς (εννοώ χειρονομία), στο γιουτιουμπ με χρονολογία δημοσίευσης πριν το 2015 (επειδή λένε διάφορα οι κακές γλώσσες, οτι δλδ υπάρχει δόλος ακόμα κι αφότου το βιντεο ειναι ανεβασμένο μετά τις εκλογές).το πέτυχε κανένας;
το Skripta TV (που έχει δημοσιεύσει το βίντεο ολόκληρο στις 12/2) έχει άλλα δύο βίντεο του κ. Βαρουφάκη (ένα ανέβηκε 7/2 και άλλο ένα από τις 17/5/2013). Και τα τρία αφορούν το ίδιο γεγονός: την επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στο Ζάγκρεμπ το 2013 στα πλαίσια του 6ου Subversive φεστιβάλ. Επίσης, το συγκεκριμένο κανάλι ανεβάζει συχνά ομιλίες προσωπικοτήτων και κυρίως αριστερού χώρου (πχ μιλά ο Slavoj Žižek), δε φαίνεται να έχουν σκοπό να "βλάψουν" τον κ. Βαρουφάκη. Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έχει προωθήσει το συγκεκριμένο κανάλι κατά το παρελθόν μέσω του twitter, ενώ κάποια στιγμή το έδειχνε και στο προσωπικό του site.
Πρέπει επειγόντως να βρεθεί ένας εύσχημος τρόπος ο κυριος Βαρουφάκης να γυρίσει στην ακαδημαϊκή του καριέρα.ΔΕΝ κάνει γι αυτή τη δουλειά που επελέγει.Κατανοώ πως με τον Αλέξη Τσίπρα είναι κ--ος και βρ--ί,αλλά, άλλο οι προσωπικές μας φιλίες και άλλο η πολιτική.Απλά τα πράγματα.
Διαφωνώ κάθετα με την πολιτική και οικονομία που ευαγγελίζεται ο Βαρουφάκης...Αλλά έχω ξεκινήσει να τον λυπάμαι με τόσα που έχει ακούσει.Όλοι λένε πως δεν κάνει για πολιτικός γιατί δεν κατέχει την διπλωματία μπλα μπλα...Εγώ λέω πως δεν κάνει για πολιτικός γιατί για να ασκήσεις πολιτική πρέπει να είσαι και λίγο χοντρόπετσος και να μην σε επηρεάζει η γνώμη του κάθε πικραμένου...Ε και δεν φαίνεται να το έχει,επηρεάζεται πολύ εύκολα,γι'αυτό κάνει και τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις.Αυτό που βρίσκω εξίσου άσχημο και υποκριτικό,είναι όταν βλέπω να ασκούν κριτική άτομα τα οποία φώναζαν πως "δεν θέλουμε επαγγελματίες πολιτικούς(όπως το μεταφράζει ο καθένας αυτό στο κεφάλι του) στην κυβέρνηση,αλλά ανθρώπους που έχουν δουλέψει!"...Ε ορίστε,έχετε έναν μπροστά σας αυτήν την στιγμή στην κυβέρνηση και τον λιθοβολείτε.
Το ζήτημα της διαρκούς ενασχόλησης των πάντων με τον κ. Βαρουφάκη θεωρώ ότι είναι κουραστικό και άνευ αντικειμένου. Ο κ. Βαρουφάκης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, ο ίδιος έχει τονίσει ότι ''δεν είναι πολιτικός'', εμένα δε με νοιάζει το lifestyle του και τα σχόλια για τον τρόπο ζωής του ή τις στυλιστικές ιδιαιτερότητές του, εμένα ως πολίτη με νοιάζει το κατά πόσον όσα κάνει ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ωφελούν ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. Και μπορώ με κάθε ειλικρίνεια να πω ότι προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι ό,τι χειρότερο ή πιο επικίνδυνο έχει να επιδείξει η παρούσα Κυβέρνηση: υπό έναν άλλο συσχετισμό δυνάμεων (σε πολιτικό ευρωπαϊκό επίπεδο) ορισμένες από τις απόψεις του θα μπορούσαν να είναι αν μη τι άλλο συζητήσιμες. Φοβάμαι ότι εστιάζοντας στον κ. Βαρουφάκη, μπορούν να ''αλωνίζουν'' ανενόχλητοι οι πραγματικά επιζήμιοι πολιτικοί αστέρες της παρούσας Κυβέρνησης.
καλα πως γινεται να ξερεις οτι ειναι αυθεντικο, οτι το εχεις κανει και μετα επειδη βγηκε και ειπε καποιος οτι το "πειραξε" να τον πιστευεις (?) ενω ξερεις οτι ψευδεται και μετα να απαιτεις κ συγνωμη? Ξεχασες οτι το ειχες κανει? πιστεψες οτι ο Γερμανος που ειπε οτι το "πειραξε" ειναι φιλος σου? μηπως τελικα ειναι "πειραγμενο απο αλλου? η απλα δεν ξερεις τι σου γινεται?
Και όλα αυτά επειδή δεν είχε το σθένος να παραδεχθεί το σχόλιο και την χειρονομία που έκανε το 2013!Δημιούργησε ένα αλαλούμ και σπατάλησε τόσο χρόνο και όσο πολιτικό κεφάλαιο του είχε(;)απομείνει για κάτι τέτοιο.Προτίμησε να πει ψέματα,να τους βγάζει όλους τρελούς και να απαιτεί με περίσσιο θράσος να του ζητήσουν και συγνώμη!Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί αυτόν τον άνθρωπο ως υπεύθυνο για τόσο κρίσιμες διαπραγματεύσεις;
Κύριε Δημοκίδη κάνετε λάθος. Δείτε την Ελληνική μετάφραση και θα καταλάβετε. Ο φαρσέρ Γερμανός λέει προς την Bild: "Ο κος Βαρουφάκης έχει άδικο. Δεν πειράξατε ΕΣΕΙΣ το βίντεο. ΕΣΕΙΣ απλά απομονώσατε ένα κομμάτι και του κάνατε πόλεμο. Αυτό κάνατε. Τα υπόλοιπα τα κάναμε εμείς" Τα υπόλοιπα φυσικά είναι το πείραγμα του βίντεο, με το αυθεντικό στιγμιότυπο δίχως χειρονομία να φαίνεται ξεκάθαρα λίγα λεπτά νωρίτερα.
Είναι όμορφη και καλοπροαίρετη ελπίζω η εκδοχή σας, αλλά την στείλατε πριν το update, την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και την επίσημη ανακοίνωση του καναλιούhttp://www.zeit.de/kultur/film/2015-03/zdf-jan-boehmermann-yanis-varoufakis-stinkefinger-guenther-jauchΗ εκπομπή τρόλαρε τους πάντες σκηνοθετώντας το υποτιθέμενο "πείραγμα" του βίντεο. ΔΕΝ ήταν πειραγμένο το βίντεο. Ο Β. έκανε το δάχτυλο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε, να το αποδεχτούμε και να πάμε παρακάτω νομίζω. Δεν ερμήνευσα λάθος τα λεγόμενα του παρουσιαστή, ο Βαρουφάκης το έκανε, και δυστυχώς την πάτησε ξανά.
Αν εννοείται το βίντεο που έβγαλε ο παρουσιαστής που ξεκινάει λέγοντας ότι το δικό τους βίντεο είναι αυθεντικό. Το μόνο δικό τους βίντεο που υπάρχει είναι το behind the scenes, το βίντεο με το δάχτυλο ΔΕΝ ειναι δικό τους. Άρα δεν μπορεί να μιλάει γι' αυτό. Οι άνθρωποι του ZDF συνεχίζουν να μην ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και να παίζουν με τα media για δύο λόγους, 1) τους αρέσει προφανώς αυτή η προσοχή 2) Γιατί συνεχίζουν να δείχνουν έτσι ότι ασχολούμαστε με χαζομάρες αντί για τα ουσιαστικά. Κανεις μα κανείς δεν έχει βρεθεί που να εξηγεί το άλλο βίντεο που υπάρχει μέσα σε αυτό του ZDF και φαίνεται ξεκάθαρα 3-4 φορές που δείχνει το ίδιο στιγμιότυπο χωρίς δάχτυλο...
Να 'σαι καλά!! Κανείς δεν δουλεύει κανέναν. Στο βίντεο κατακρίνει τον Γιαουχ ως φθηνό, κατακρίνει τους ειδικούς ως παρλαπ...ες και στο τέλος κατακρίνει όλους όσους πιάνουν το δέντρο και αφήνουν το δάσος. Αυτό λοιπόν λέγεται Σάτυρα. Κρίμα που δεν την αναγνωρίζουμε πια. Αν δεν κάνω λάθος εδώ ξεκίνησε. Βλακεία που δεν μιλάει ο Βαρουφάκης Γερμανικά. Καλά θα κάνει να προσλάβει ΑΜΕΣΑ έναν μεταφραστή. ΑΜΕΣΑ
Ο πατέρας της θεωρίας των παιγνίων και οι μεγαλύτεροι θεωρητικοί μελετούσαν τις ιδέες κλεισμένοι σπίτι τους ή σε εργαστηριακές συνθήκες. Ο Βαρουφάκης τις έθεσε σε πράξη σε πολιτικές διαπραγματεύσεις υψηλότατου επιπέδου που αφορούσαν ένα παγκοσμίως κορυφαίο θέμα.Όλα τα πανεπιστήμια θα δίνουν γη και ύδωρ για μια του διάλεξη. Από τώρα μέχρι να πεθάνει.Εδώ ο Γιωργάκης και δίνει διαλέξεις για την ευρωπαϊκή κρίση. Ο Βαρουφάκης θα είναι πολύ πιο περιζήτητος.Κάπου πιστεύω ότι γνωρίζει πως η σημερινή του θέση έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Και προσπαθεί να εξαργυρώσει όσα περισσότερα μπορεί σε λιγότερο διάστημα. Και χάνει την μπάλα.Απλά πράγματα. Τα υπόλοιπα (και οι άλλοι) δεν μετρούν γι αυτόν.
Στην αρχη με εκνευριζε ο Βαρουφ. εχω αρχίσει να τον λυπάμαι.Ας βρεθει τουλάχιστον καποια πρόφαση να παραιτηθεί προτού αποδομηθει εντελώς. Πρόκειται για ένα περιστατικό άνευ σημασίας (χειρονομία) αλλά μου φαίνεται θα του κοστίσει περισσότερο απο κάθε άλλη ανοησία του Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…
Αν ο Βαρουφακης δεν μπορει να χειριστει ενα τετοιο θεμα, που ξερει πολυ καλα τι εκανε και τι δεν εκανε, τοτε τι θα γινει σε αλλα πιο πολυπλοκα ζητηματα;;Ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος πια για την χωρα, ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει.
Άσχετα με το αν το έκανε ή όχι αξίζει: https://www.youtube.com/watch?v=q_1sv3jppBk Είδα όλο το βίντεο της σατιρικής εκπομπής και ομολογώ ότι δεν κατάλαβα αν το πείραξαν όντως ή αν ήθελαν να δείξουν ότι θα μπορούσαν να το έχουν πειράξει. Σίγουρα μπέρδεψαν τα πράγματα και θα ανεβάσουν την τηλεθέαση τους 5-10% στο επόμενο επεισόδιο.
Αφαιρέστε το "Πηγή Lifo" μετά το paste για να δείτε όλη την αλήθεια που μας κρύβουν!https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10523989_10153191262244421_3455514733723203094_n.jpg?oh=d31c7e070d4df6203708160706507bdb&oe=55B27BFF&__gda__=1438320658_ea5f93121106065bf161906a86c1aa1a
Μην αγχώνεστε, ψέματα είναι κι αυτή η φωτό, όπως και το βίντεο χωρίς τη χειρονομία. Βέβαια όποιος έχαψε ότι ένας discount andy serkis σήκωνε το δάχτυλο δυο μέρες στο στούντιο (όπως λέει γελώντας=comedy flag raise!) για να βλάψει το νέο εθνικό μας σταρ είναι κοντά στο να πιστέψει και τη φωτό....