Η ΑΥΓΗ διαφημίζει το Νικολόπουλο που διαφημίζει τον Κασιδιάρη!

Η ΑΥΓΗ διαφημίζει το Νικολόπουλο που διαφημίζει τον Κασιδιάρη! Facebook Twitter
10

 

Δεν ξέρω αν φταίει η Αυγή. Σε μια εποχή που τα ΜΜΕ κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αυτά που έμειναν δίνουν δραματικό αγώνα επιβίωσης. 

Οπότε, πιστεύω ότι δεν επέλεξε η εφημερίδα της Αριστεράς τη διαφήμιση, ούτε μπορούσε να ξέρει ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο που διαφήμισε το Σάββατο ήταν αυτό για το οποίο έγινε η μεγάλη κατακραυγή. 

Αλλά το σωστό να λέγεται. Χτυπάει άσχημα στο μάτι (και στην καρδιά). 

Η ΑΥΓΗ διαφημίζει το Νικολόπουλο που διαφημίζει τον Κασιδιάρη! Facebook Twitter

Διαβάζω εδώ

 

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αυτός που δέχθηκε τα σκαιά σχόλια του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου στο twitter, ευχαρίστησε λέει το ρεπορτάζ, τον Αλέξη Τσίπρα συναντώντας τον στη Σύνοδο Κορυφής , για το γεγονός ότι δεν υπουργοποίησε τον ομοφοβικό βουλευτή. 

Η Αυγή, πάντως, το κομματικό έντυπο του κυβερνώντος κόμματος, όχι απλώς δεν τρέφει την ίδια αποστροφή για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ αλλά διαφημίζει κιόλας την εκπομπή του εν λόγω βουλευτή, την ίδια εκπομπή στην οποία φιλοξένησε τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Το θέμα αποκάλυψε το Red Attack, παραθέτοντας και τα σχετικά ντοκουμέντα.

Όπως αναφέρει η πηγή: «…είπα κι εγώ να ασχοληθώ με τις διαφημίσεις της Αυγής και το λαβράκι που βρήκα ομολογώ ότι δεν είναι σαν το παλιότερο της Ελληνικός Χρυσός, ούτε σαν τα «διαφημιστικά» - ουσιαστικά – δημοσιεύματα της Λάτση...

ΑΛΛΑ: πολλοί σήμερα μπορούν με ένα γρήγορο search να δουν ότι ο φασίστας υπόδικος Κασιδιάρης, χτες έδωσε συνέντευξη σε μία τηλεοπτική εκπομπή. 

Η ΑΥΓΗ διαφημίζει το Νικολόπουλο που διαφημίζει τον Κασιδιάρη! Facebook Twitter


Έχουμε και λέμε: 

Α) Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως πρέπει να ξανακοιταχτεί στον καθρέφτη αφού την εκπομπή παρουσιάζει ο Νικολόπουλος, βουλευτής των ΑΝΕΛ, που συγκυβερνάει με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο εν λόγω μάλιστα μόνο μέλι δεν έσταζε για το ναζιστή Κασιδιάρη. Δηλαδή βουλευτής της συγκυβέρνησης φιλοτέχνησε το προφίλ του φασίστα.

Β) Την εκπομπή του «προοδευτικό δεν τον λες» Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ, ποια εφημερίδα κατ΄ επανάληψη έχει διαφημίσει στις σελίδες της;»

ΥΓ1: ένας άλλος τηλεμαϊντανός που επέλεξε στο παρελθόν να φιλοτεχνήσει το προφίλ του ίδιου φασίστα υπόδικου ήταν ο Καρυπίδης. Αυτός που τον πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας μέχρι να τον αποσύρει κάτω από την κατακραυγή". 


Αυτά διάβασα στην πηγή.
  
Όπως είπα, νομίζω ότι είναι λάθος να χρεώνουμε τις διαφημίσεις στα μέσα που τις βάζουν, εκτός αν πρόκειται για πραγματικά ακραίες. 
 
[Στο δικό μας σάιτ δε θυμάμαι ποτέ να μπήκαν ποτέ ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες διαφημίσεις. Παρ' όλα αυτά αρθρογράφος αριστερού εντυπου είχε κάποτε σχολιάσει τα αυτοβιογραφικά μου κείμενα, λέγοντας ουσιαστικά ότι έγραφα για προσωπικά θέματα ώστε να ξεπλένω τις διαφημίσεις που υπάρχουν στο σάιτ - και είχε το θράσος να πει ότι χρησιμοποιούσα το θάνατο της μητέρας μου για να ξεπλύνω τις κακές διαφημίσεις των «κακών» καπιταλιστικών επιχειρήσεων! Not forgotten.]
 
Επειδή όμως η Αριστερά έχει (και πρέπει να έχει) ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, δεν θεωρώ κακό το ότι έγινε θόρυβος για τη διαφήμιση της Αυγής.
 
Συμβολικά και μόνο, είναι μέγα fail. Είναι τελείως παράλογο να διαφημίζει η εφημερίδα της Αριστεράς τον ακροδεξιό Νικολόπουλο (πρόεδρο του Χριστιανικού Κόμματος ή κάπως έτσι), μέγα ρατσιστή και -αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα- παρουσιαστή που έβγαλε τις προάλλες τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ως «Ελεύθερο Πολιορκημένο» απ' τη φυλακή.
 
Για ποιο λόγο; Και ο ίδιος ο Νικολόπουλος/Extra γιατί επέλεξε την Αυγή να διαφημίσει τον εαυτό του και την εκπομπή με τον Κασιδιάρη;
 
Είναι οι αναγνώστες της Αυγής το target group του και των απόψεών του;
 
Πιστεύω (και ελπίζω πως) όχι. 
 
 
Η ΑΥΓΗ διαφημίζει το Νικολόπουλο που διαφημίζει τον Κασιδιάρη! Facebook Twitter
Φωτ. μέσω RedAttack: Πέρσι τέτοια εποχή η Αυγή δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με αυτή τη λεζάντα. Τότε ο Νικολόπουλος ήταν ένα απ' τα «μπουμπούκια», σήμερα είναι συγκυβερνήτης και διαφημιζόμενος.

 
 
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Φίλε Άρη, η εφημερίδα αυτή έχει πάψει εδω και 3-4 χρόνια να είναι η Αυγή που ξέραμε (μια ποιοτική Αριστερή εφημερίδα με μετριοπαθή πένα) και έχει μεταμορφωθεί σε Αυγιανή.Ακολουθεί το rebranding του Σύριζα απο μετριοπαθές αριστερό κόμμα σε crossover εθνικολαικιστικό αχταρμά που κρίνει ότι απ'όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου πιο κοντά είναι με τους Καμμένους. Οπότε και εγω εάν ήμουν ο Νικολόπουλος σε Αυγιανή / Realnews/ Ε.Ω. θα διαφημιζόμουν. Που να πήγαινα δηλαδή στο Protagon, την Ναυτεμπορική ή το Βήμα?
η διαφημιση ειναι για μια τηλεοπτικη εκπομπη που την παρουσιαζει βουλευτης που μετεχει στην κυβερνηση.για σκεφτειται τωρα ποιο ειναι το προβλημα,οτι η αυγη διαφημιζει αυτη την εκπομπη η οτι βουλευτης της συγκεβερνησης εχει τετοιες θεσεις?
Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συναντώνται τα άκρα. Και αυτό γιατί δυστηχώς το κέντρο τα έκανε ολίγον τι μαντάρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
Καλά, και στο Ριζοσπάστη διαφημίζεται η κόκα κόλα (3ε) και μάλιστα ολοσέλιδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΚΚΕ άλλαξε ξαφνικά ρότα και είναι έτοιμο να συνδιαλλαγεί με τις πολυεθνικές...Δημοσιογραφικά καλά κάνετε κ. Δημοκίδη που το επισημαίνετε και σας συγχαίρω. Όντως, ο χώρος της Αριστεράς οφείλει να είναι προσεκτικότερος σε ηθικό επίπεδο. Για μένα που είμαι διαχρονικά ψηφοφόρος Συν-ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμη από τα πολλά φάουλ, που ελπίζω να είναι καθαρά προϊόντα πολιτικών ελιγμών και τακτικισμού.Ωστόσο, στα πλαίσια του οικονομικού φιλελευθερισμού, το κάθε κόμμα και το κάθε όργανό του (όπως κάθε έντυπο κάθε, εταιρεία κλπ.), έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει ποιόν και τι θα διαφημίσει, από πού τέλος πάντων κρίνει ότι θα αντλήσει περισσότερα έσοδα. Πέραν της ηθικής σκιάς, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί λ.χ. ένα κανάλι πανεθνικής εμβέλειας, και προσκείμενο στον τάδε πολιτικό χώρο, να διαφημίζει τσόντες και να είναι όλα ο.κ., ενώ αν η εκάστοτε Αυγή διαφημίζειτον ψ Νικολόπουλο να πέσουμε να την εφάμε.Αυτό με τον συλλήβδην συγκερασμό της Αριστεράς ως έννοια με τη φασιστική συμμορία και τον ιδεολογικό της χώρο, η περίφημη θεωρία των δύο άκρων εν συντομία, είτε υπαινικτικά όπως στο άρθρο σας είτε ευθέως, δεν είναι μόνο προσβλητικό για τους απανταχού αριστερούς, αλλά και για την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους για να έχουμε Δημοκρατία στην χώρα μας και να μπορεί ο καθένας ελεύθερα να εκφράζει τις απόψεις του, ακόμα και κάτι θλιβερά ανθρωπάκια όπως ο Νικολόπουλος ή κάτι καθάρματα όπως ο νεοναζί Κασιδιάρης. @ΜΠΟΣΚΟ "αγαπητέ/ή" το σχόλιό σας είναι επιτρεπτό μόνο και μόνο εφόσον είστε μικρότερος των 18 ετών. Εάν είστε ενήλικας, τέτοια αφέλεια και επιφανειακή ανάλυση των πραγμάτων μόνο θλίψη μου προκαλεί.
λέω κι εγώ αρχίσανε οι Συριζαίοι να διατυμπανίζουν τη διαφήμιση Coca-Cola που είχε ο Ριζοσπάστης το '12 και θα τους αφήσουν έτσι οι Κνίτες ;Ότι κι αν ψηφίζεις ,οι τάπες του ΚΚΕ στον -πρώτη φορά αριστερά- Συριζα είναι απόλαυση !
Μονο τυχαία δεν πιστεύω πως μπήκε η διαφήμιση. Ο Νικολόπουλος είναι μεν ένας ακροδεξιός που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο ίδιο κομμα με τον Κασιδιάρη, αλλά τοσο ανόητος δεν είναι ώστε να πληρώνει για να διαφημίζεται σε λάθος έντυπο. Δεν πιστεύω πως είμαι ο μόνος που γνωρίζει ανθρώπους πού να μεν ψηφίζουν Σύριζα αλλά ταυτοχρόνως σκέφτονται θετικά την Χ.Α. Αλλωστε μια ματια στις μετακινήσεις ψηφοφόρων σε μερικές δημοσκοπήσεις, πείθουν τον οποιονδήποτε για του λογου το αληθές...