Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Μικροπράγματα

«Είμαστε ναζιστές και δεν αλλάζουμε» (αλλά θα παριστάνουμε τους ''εθνικιστές'' για τον χαζό κόσμο)

Πώς η Χ.Α. ομολογούσε την αλήθεια, και πώς ο «χαζός κόσμος» την πίστεψε

«Ναζιστές, εμείς;!»
«Ναζιστές, εμείς;!»

 

Πρόσφατα μίλησα με κάποιον ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής. (Τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα δήλωσε ενθουσιασμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές - έκτοτε απογοητεύτηκε και ξαναγύρισε στο «αντιμνημονιακό» κόμμα του.)

 

Με το που προσπαθήσαμε να του πούμε ότι ψήφισε ναζιστές είπε αυτό που λένε -και το πιστεύουν συνήθως!- οι περισσότεροι ψηφοφόροι των καναλιών:

 

«Άντε καλέ, αυτά τα λένε τα κανάλια του συστήματος που θέλουν να τους πολεμήσουν.»

 

Αυτή είναι η μόνιμη δικαιολογία. 

 

Άδικο είχε η Χ.Α. αν τους θεωρούσε «χαζούς» και ομολογούσε ανοιχτά ότι σκόπευε να τους κοροϊδέψει;

Είμαστε Ναζιστές [...], γιατί μέσα στο θαύμα τής Γερμανικής Επαναστάσεως τού 1933 είδαμε την Δύναμι πού θα λυτρώση την ανθρωπότητα από την εβραϊκή σαπίλα, είδαμε την Δύναμη που θα μας οδηγήση σε μια καινούργια Ευρωπαϊκή αναγέννησι

 

Πρώτο συνέδριο της ΧΑ, 10/2/90, στα γραφεία τους, ο ρούνος στον τοίχο ήταν το έμβλημα της 4ης Polizei Division των SS, υπεύθυνης για τις σφαγές αμάχων σε Δίστομο και Κλεισούρα (ενώ το ίδιο σήμα είχε και η 2η Μεραρχία Τεθωρακισμένων των SS "Das Reich". )
Πρώτο συνέδριο της ΧΑ, 10/2/90, στα γραφεία τους, ο ρούνος στον τοίχο ήταν το έμβλημα της 4ης Polizei Division των SS, υπεύθυνης για τις σφαγές αμάχων σε Δίστομο και Κλεισούρα (ενώ το ίδιο σήμα είχε και η 2η Μεραρχία Τεθωρακισμένων των SS "Das Reich". )

 

Στο σπουδαίο και εξαιρετικά χρήσιμο XYZ Contagion, διάβασα πληροφορίες που περιέχονται και στο βιβλίο "Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum" [Κατεβάστε το βιβλίο σε PDF ή σε e-book.]

 

Πράγματα που είπε η ίδια η Χρυσή Αυγή στην επίσημη εφημερίδα και το περιοδικό της (και άρα δεν είναι προπαγάνδα των καθεστωτικών καναλιών).

 

Ενα πολύ αγαπημένο ρητό ανάμεσα στους χρυσαβγίτες είναι κι εκείνο που λέει «Αν δεν αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου, τότε είτε οι ιδέες σου δεν αξίζουν, είτε εσύ». Βέβαια, αυτό το ρητό θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ωραία ερώτηση, όταν έβγαιναν από τα γραφεία των ανακριτών, τότε που είχαν απαρνηθεί τα πάντα: τον εθνικοσοσιαλισμό, τον Χίτλερ, την ναζιστική βία, τους ύμνους στο χιτλερικό καθεστώς, τη χούντα, τα βιβλία τους, τα άρθρα τους, τις φωτογραφίες τους, μέχρι και την αγάπη τους για τα όπλα.

 

Ξενοδοχείο Caravel, 12/4/92, το Β' συνέδριο της Χ.Α.. Μιχαλολιάκος, Περίανδρος, ο Γερμανός Νεοναζί Στβαν Εντβαντ, και ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος της Νότιας Αφρικής AWB.
Ξενοδοχείο Caravel, 12/4/92, το Β' συνέδριο της Χ.Α.. Μιχαλολιάκος, Περίανδρος, ο Γερμανός Νεοναζί Στβαν Εντβαντ, και ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος της Νότιας Αφρικής AWB.
 

 

Ομως, η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική: Οπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω απόσπασμα από την εφημερίδα τους (2006) και από ένα παλαιότερο από το περιοδικό τους (1981), ο Μιχαλολιάκος και η ναζιστική συμμορία του ποτέ δεν έπαψαν να χρησιμοποιούν «διπλή γλώσσα». Αλλα λένε επίσημα και δημόσια, και άλλα εννοούν: Με λίγα λόγια, «είμαστε εθνικοσοσιαλιστές, δεν αλλάξαμε, ούτε θα αλλάξουμε ποτέ· απλά, για λόγους εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, δεν θα λέμε «είμαστε εθνικοσοσιαλιστές»· θα λέμε «είμαστε εθνικιστές»». Αυτό το κρυφτούλι και αυτήν τηνμεταμφίεση και αυτή τη διπλή γλώσσα, τα ομολογούν εδώ ακριβώς:

 

«[...] παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός [Σ.Σ.: όπου «κοινωνικός εθνικισμός» = «Nationalsozialismus«] δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε τους όρους αυτούς, γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος «εθνικοσοσιαλισμός» προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών».

Πηγή: Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, 06/04/2006, «Εθνικιστές ή ναζιστές;;; Αρνούμεθα το ιστορικό ψεύδος των «καλών» συμμάχων και των «κακών» φασιστών» 

 

Ας θυμηθούμε τι έλεγαν και 34 χρόνια πίσω, το 1981, τότε που δεν είχαν κανένα λόγο να κρυφτούν:

 

«Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι που για διαφορετικούς λόγους και αιτίες ο καθένας ρίχνουν λάσπη εναντίον τού περιοδικού μας και των ανθρώπων πού μοχθούν για την έκδοσί του .Μας κατηγορούν ότι είμαστε Παγανιστές, Ναζιστές, τυχοδιώκτες, αναρχικοί, εξτρεμιστές κτλ.

Ισως περιμένετε ότι με αυτό το άρθρο έχουμε σκοπό να απολογηθούμε και να ανατρέψουμε τα ηλίθια επιχειρήματα των διαφόρων δεκαρολόγων κατηγόρων μας που την μια μέρα εμφανίζονται Μεταξικοί, την άλλη Χουντικοί και την επομένην Βασιλικοί. Απεναντίας θα στηρίξουμε τις κατηγορίες τους δηλώνοντας όμως την πραγματική αιτιολογία κάθε χαρακτηρισμού πού μάς αποδίδουν.

Είμαστε παγανιστές γιατί η ύπαρξίς μας σέβεται και πορεύεται πάνω στους τόνους της μουσικής των φυσικών νόμων χωρίς να αγνοή την μαγεία του απρόβλεπτου, την μοναδικότητα της στιγμής και τον θετικό υποκειμενισμό τού ανθρώπου- στοιχείου της φύσεως. Είμαστε παγανιστές γιατί είμαστε Ελληνες, γιατί μας είναι αδύνατο να παραδεχθούμε άλλες άξιες εκτός από αυτές πού απορρέουν από το θαύμα τού Ελληνικού Πνεύματος.

Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέσι των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού. Είμαστε παγανιστές γιατί στην καλύτερη αντίθετη περίπτωσι θα συναντούσαμε τον θάνατο με την μορφή της ευτυχισμένης γαλήνης τού παραδείσου.

Είμαστε Ναζιστές [...], γιατί μέσα στο θαύμα τής Γερμανικής Επαναστάσεως τού 1933 είδαμε την Δύναμι πού θα λυτρώση την ανθρωπότητα από την εβραϊκή σαπίλα, είδαμε την Δύναμη που θα μας οδηγήση σε μια καινούργια Ευρωπαϊκή αναγέννησι, είδαμε την λαμπερή αναβίωσι των αρχέγονων ενστίκτων της φυλής, είδαμε μία δυναμική φυγή από τον εφιαλτικό βιομηχανικό μαζάνθρωπο σέ έναν νέο και ταυτόχρονα αρχαίο και Αιώνιο τύπο ανθρώπου, τον άνθρωπο τής φιλοσοφίας και του πολέμου, τον άνθρωπο της Γης και τού Αίματος, τον άνθρωπο των ηρώων και των ημιθέων, τον αγνό αφελή και βίαιο άνθρωπο του Μύθου και των ενστίκτων.

Είμαστε τυχοδιώκτες γιατί θέλουμε να φέρουμε μία δημιουργική αλλαγή, μία κυριολεκτική ανατροπή της σημερινής τυραννίας της Λογικής και αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνη παρά μόνον με μία παράλογη Πίστι σέ ένα πεπρωμένο πού θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις ιλιγγιώδεις εναλλαγές των διαθέσεων της βουλήσεως ενός απρόσωπου συλλογικού ασυνειδήτου.

Είμαστε αναρχικοί γιατί είμαστε ασυμβίβαστοι και φανατικοί και γιατί η μοναδική περίπτωσι να συνέβαινε το αντίθετο δεν ισχύει σήμερα. Είμαστε αναρχικοί και θα είμαστε μέχρι την στιγμή που θα κυριαρχήση η Αρχή τής Εθνικοσιαλιστικής Εξουσίας.

Είμαστε εξτρεμιστές γιατί μάθαμε να αγαπούμε και να μισούμε χωρίς μέτρο, αβυσσαλέα και αιώνια. Είμαστε εξτρεμιστές γιατί πιστεύουμε στην Αρετή και όχι στην Ηθική, στον πόλεμο και όχι στην ειρήνη. Είμαστε εξτρεμιστές γιατί η Ιστορία γράφεται από παράτολμους δημιουργούς με μεταφυσικές παρορμήσεις και όχι από φιλήσυχα ανθρωπάκια υπηρέτες της Εβραϊκής σαπίλας»

 

Πηγή: Περιοδικό Χρυσή Αυγή, «Εμείς», τχ#5, Μάιος 1981.

 

 

 

 

 


 


 


 


 

 

+ Έντυπα και προκηρύξεις απ' τις ένδοξες εθνικοσοσιαλιστικές φιλοΓερμανικές μέρες.

 


 

Τώρα έχουν μεταμφιεστεί σε «εθνικιστές» που αγαπούν την Ελλάδα, και εκατοντάδες χιλιάδες ξύπνιοι (που ευτυχώς δεν μασούν απ' την προπαγάνδα τον καναλιών) τους πιστεύουν.

 

 

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα - και γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)
41 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 12 Επόμενα
Να 'σαι καλά βρε Άρη για το άρθρο! Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο δεδομένου ότι οι πρώτοι από τους ΧΑυγίτες που προφυλακίστηκαν συμπληρώνουν οσονούπω 18μηνο και αποφυλακίζονται.
Δυστυχώς όσοι σε διαβάζουν είναι πιθανότατα εν γνώσει ενώ όσοι θα έπρεπε να είναι εν γνώσει δεν σε διαβάζουν...
avatar $omg&3lol$ 1.3.2015 | 20:54
αυτος που λεει "οχι δεν ειναι ναζιστες,τα καναλια τους πλασαρουν ετσι" ειναι ειτε μειωμενης αντιληψης ειτε ντρεπεται να πει οτι ψηφιζει ναζιστικο κομμα.δυστυχως,πιστευω οτι πλεον η συντριπτικη πλειοψηφεια ξερει περι τινος προκειται και απλα δεν τους ενδιαφερει.
heliosora heliosora 1.3.2015 | 21:30
Η συμπεριφορά των ανθρώπων του Μιχαλολιάκου παρέμεινε μέσα στο πέρασμα του χρόνου ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας για να ισχυροποιηθεί τόσο η Εθνικοσοσιαλιστική δυναμική μέσα στην «Χρυσή Αυγή» όσο και έξω από αυτήν. Παρόλο που παλιότερα το εν λόγω κόμμα έγινε η αφορμή για να στρατευτούν χιλιάδες Έλληνες στην κοσμοθεωρία του Εθνικοσοσιαλισμού η έστω να την προσεγγίσουν - η πραγματική αιτία είναι στο dna μας - εδώ και αρκετά χρόνια το κόμμα αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση της Πατρίδας την Τιμή και την Αξιοπρέπεια όπως δίνει την βαρύτητα στις λέξεις ένας Εθνικοσοσιαλιστής ή μια Εθνικοσοσιαλίστρια. Αποτελεί η εν λόγω κίνηση άλλο ένα πατριδοκάπηλο αστικό κόμμα που εκμεταλλεύτηκε το πατριωτικό συναίσθημα και το παρελθόν της Εθνικοσοσιαλιστικής Φρουράς και βρίσκεται σήμερα στο ίδιο ιστορικό καλάθι με το προδοτικό ΛΑΟΣ, το βοριδικό Ελληνικό Μέτωπο και την φιλοσιωνιστική ΕΠΕΝ καθώς και το γνωστό ΕΝΕΚ που υπήρξαν διαφορετικά πρόσωπα του ίδιου τέρατος παρόλο την καλή θέληση πολλών μελών τους και απλών πολιτικών στρατιωτών. Φρόντισε για αυτή την ιστορική κατάληξη η πολιτική αισθητική και η κληρονομιά των ηγεσιών της εποχής, η ΚΥΠ και το παρακράτος οι οποίοι φύτευαν πάντα τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.
Με δεδομένα τα παραπάνω όλοι όσοι διαθέτουν ακόμη συνείδηση δεν έχουν ξεχάσει το Εθνικοσοσιαλιστικό τους καθήκον και πράττουν ως Εθνικοσοσιαλιστές οφείλουν να μην στηρίξουν στο ελάχιστο τον κομματικό σχηματισμό της νεοχρυσαυγίτικης ακροδεξιάς. Οι ψήφοι προς εκπροσώπους και κομματάρχες που καμιά σχέση δεν έχουν με τις Εθνικοσοσιαλιστικές Ιδέες αποτελεί ενίσχυση της κομματικής παρακμής και ασυδοσίας. Για εμάς η Δημοκρατία και οι εκλογές δεν είναι παρά ένα ακόμη όπλο της πλουτοκρατίας και της μασονικής εξουσίας. Έχουμε να υπερασπιστούμε Συντρόφους και οικογένειες και μια Πατρίδα ματωμένη παρά τα κομματικά γραφεία της παρακμής. Κομματόσκυλα που εξύβρισαν τον Ελληνικό Εθνικοσοσιαλισμό και προωθούν την ατζέντα των στοών και της ευρωπαϊκής ένωσης δεν έχουν καμιά θέση στις τάξεις των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών. Οι Εθνικοσοσιαλιστές οφείλουν όχι μόνο να αρνηθούν οποιαδήποτε συνδιαλλαγή αλλά και να τους πολεμήσουν σήμερα και αύριο και πάντα μέχρι να ξεκαθαρίσει ο κόπρος του Αυγεία!
Από τον Μαύρο Κρίνο Ανακοίνωση της Εθνικοσοσιαλιστικής Κίνησης Ελλάδος(Αρ .Καλέντζης)
Το πιο αποκαλυπτικό ξεμπρόστιασμα γίνεται απο τους πρώην συνοδοιπόρους που στηλιτευουν την απομάκρυνση απο την ιδεολογική καθαρότητα του Ναζί μαχητή , κατηγορούν την νυν ηγεσία για διολίσθηση στον κυνοβουλευτισμό ,αλλά αποκαλύπτουν και τις σχέσεις με παρακράτος -ΕΥΠ .
Ο μαύρος κρίνος και η αντεπίθεση μαζί με την εφημερίδα της ΧΑ είναι έμπλεοι αυτών των αναφορών ήδη απο τις αρχές του 90 και αποτελούσαν πάντα το αγκάθι στις σχέσεις με τις ακραιφνείς εθνικιστικές .φιλοβασιλικές και φιλοχουντικές γκρούπες της εποχής.Η ιδεολογική της βάση πάντα εκφραζόταν απο τον Καλέντζη(μέχρι την διάρρηξη των σχέσεων λόγω εξουσιομανίας του Μιχαλολιάκου) ,τον Παππά τον Ανδρουτσόπουλο και αγνοούσε τον Περικλη Γιαννόπουλο και τον Ι.Δραγούμη.
Σταχυολογώ και εγώ ορισμένα αποκαλυπτικά αποσπάσματα: δεύτερο τεύχος του Περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Ιανουάριος 1981, σελ.5).
«Οι κομμουνισταί και οι συνοδοιπόροι τους αποκαλούν τους εθνικοσοσιαλιστας οπαδούς της άκρας δεξιάς. Είναι όμως εις την πραγματικότητα ο Εθνικός Σοσιαλισμός άκρα δεξιά; Ως γνωστόν δεξιά έχει επικρατήσει να αποκαλείται η πολιτική παράταξις η αντιπροσωπεύουσα το αστικόν δημοκρατικόν καθεστώς. Οποίαν σχέσιν δύναται όμως να έχη η δεξιά που υπερασπίζεται το αστικόν καθεστώς με τον Εθνικοσοσιαλισμόν πού αγωνίζεται δια την ανατροπήν του και την μέσω μιας επαναστατικής αλλαγής επιβολήν μιας Νέας Εθνικής Τάξεως Πραγμάτων; Δεν είναι, λοιπόν, ούτε δεξιά ούτε άκρα δεξιά ο Εθνικοσοσιαλισμός μας¨

«Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το Μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό σήμερα, σαράντα δυο χρόνια μετά, υπάρχουμε. Τιμή και το εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον, κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας. HEIL HITLER» (Περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 13(26), Μάιος 1987).
Όσο για την εργαλειακή χρήση του ψέμματος και της παραπλάνησης ο μέγας διδάξας είναι το ιερό τους τοτέμ ,ο παρανοϊκός σφαγέας μπογιατζής που γράφει:

"Αν πεις ένα αρκετά μεγάλο ψέμα και το λες αρκετά συχνά, θα γίνει πιστευτό"
"Δεν είναι η Αλήθεια που έχει σημασία, αλλά η νίκη"
"Ο νικητής δε θα ερωτηθεί ποτέ για το αν έλεγε την αλήθεια"
avatar pepelemoko 1.3.2015 | 23:01
Βάλε, φίλε μου, κανένα εισαγωγικό από την αρχή, γιατί μπορεί να εισπράξεις κι άλλη αρνητική ψήφο από υπερβολικά βιαστικούς σαν εμένα... Με συγχωρείς! :)
heliosora heliosora 2.3.2015 | 10:39
Πράγματι δεν έβαλα ,αν θες το πιστεύεις,σκόπιμα με την βλέψη να κάνω ένα εμπειρικό τέστ.Ξέροντας οτι η έναρξη ήταν προβοκατόρικη ήθελα να ελέγξω κατά πόσο ο αναγνώστης θα συνέχιζε την ανάγνωση πριν αποδοκιμάσει με dislike προσπαθώντας να έχει ολοκληρωμένη εικόνα πριν αποφανθεί,γιαυτο και κατέθεσα την πηγή στην συνέχεια.Είσαι μαλλον ο μοναδικός που όχι μόνο έφτασε ως εκεί αλλά και υπερνίκησες και τη πρώτη ΄βιαστική΄ταμπελοποίηση.
Ashton Heston III Ashton Heston III 3.3.2015 | 22:21
Είσαι εσύ...Πονηρούλης...
Ashton Heston III Ashton Heston III 1.3.2015 | 21:46
Προσωπικά οι "ιδέες" της ΧΑ μου φαίνονται τόσο ξένες προς ο,τιδήποτε ελληνικό, που σοκάρομαι όταν τις βλέπω γραμμένες με ελληνικούς χαρακτήρες. Αυτά τα εμέσματα θα ήταν πιο ταιριαστό αν ήταν γραμμένα με γοτθικά γράμματα, κόκκινα σε μαύρο φόντο--πάντως σίγουρα όχι με το ελληνικό αλφάβητο.

Παρεμπιπτόντως, θυμήθηκα αυτό που είχε πει η αμερικανή αριστερή συγγραφέας και ακτιβίστρια Mary McCarthy για την συν(αντ)αγωνίστριά της, την επίσης αριστερή Lillian Hellman (είχαν διαφωνήσει για τις Δίκες της Μόσχας) "Every word [Hellman] writes is a lie, including 'and' and 'the'." Έτσι αισθάνομαι και εγώ για τον τρόπο που η ΧΑ βεβηλώνει τις λέξεις μας.
avatar
Ανώνυμος/η 1.3.2015 | 23:59
Προσωπικά οι "ιδέες" της ΧΑ μου φαίνονται τόσο ξένες προς ο,τιδήποτε ελληνικό Πηγή: www.lifo.gr

Προσωπικά διαφωνώ. Θεωρώ ότι η ιδεολογία, οι πρακτικές, ακόμα και η αισθητική της Χ.Α. εκφράζουν τον μέσο νεοέλληνα.
avatar trufon 2.3.2015 | 18:15
ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!
avatar
Ανώνυμος/η 2.3.2015 | 19:56
@trufon

Πράγματι δε ζω στην Ελλάδα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Έφυγα τρέχοντας, πολλά χρόνια πριν.
Ashton Heston III Ashton Heston III 2.3.2015 | 00:25
Υπερβάλλω, ίσως; Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι δεξιοί, και θεωρούν τους εαυτούς τους πατριώτες, νομίζω πως μόνο αν θέσουμε το ζήτημα πάνω σε τέτοιες βάσεις--πως δηλαδή η ιδεολογία της ΧΑ είναι εξ'ορισμού ανθελληνική--ίσως μπορέσουμε να πείσουμε κάποιους από αυτούς να αναθεωρήσουν την υποστήριξή τους.
Ashton Heston III Ashton Heston III 2.3.2015 | 02:15
Noethers theorem, το σχόλιό μου απευθυνόταν στην επίσημη ιδεολογία του κόμματος, δηλαδή τον ναζισμό. Νομίζω πως εσύ σχολιάζεις την κοσμοθεωρία των ψηφοφόρων της ΧΑ, οι οποίοι ως συνέπεια της κρίσης, και για λόγους είτε καθαρά οπορτουνιστικούς, είτε ψυχολογικούς, έχουν τα τελευταία χρόνια στραφεί προς το συγκεκριμένο μόρφωμα. Δεν είναι όμως ναζιστές όλοι αυτοί.

Η ΧΑ απευθύνεται στα χαμηλότερα ένστικτα όλων όσων την υποστηρίζουν--π.χ. φοβική μισαλλοδοξία, κόμπλεξ κατωτερότητας, αγελαία επιθετικότητα, τζάμπα μαγκιά, ταξικό μίσος, κλπ--τα οποία δεν πιστεύω πως αποτελούν "προνόμιο" κανενός λαού.
Ashton Heston III Ashton Heston III 2.3.2015 | 13:20
* το σχόλιό μου αφορούσε την πραγματική ιδεολογία του κόμματος, δηλαδή τον ναζισμό.
avatar
Ανώνυμος/η 2.3.2015 | 19:52
Ταξικό μίσος
avatar
Ανώνυμος/η 2.3.2015 | 19:53
Ταξικό μίσος; Δηλαδή υποστηρίζεις ότι ο μέσος ψηφοφόρος της Χ.Α. έχει ταξική συνείδηση;
Ashton Heston III Ashton Heston III 2.3.2015 | 21:27
Λυπάμαι, αλλά οι μόνοι που έχουν "ταξική συνείδηση" στην σημερινή Ελλάδα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ashton Heston III Ashton Heston III 2.3.2015 | 21:33
Όσο για το "ταξικό μίσος", αυτό δεν προϋποθέτει απαραίτητα "ταξική συνείδηση". Ένας λούμπεν μπορεί κάλλιστα τα μισεί τους πιο προνομιούχους από εκείνον.
Ashton Heston III Ashton Heston III 2.3.2015 | 23:41
Να προσθέσω πως "ταξική συνείδηση" έχουν και οι εφοπλιστές. Αλλά δεν συμπεριφέρονται ιστορικά όπως θα ήθελε ο Μαρξ (βλ. λούμπεν μεγαλοαστοί, κατά Γιωτόπουλο).
avatar
Ανώνυμος/η 3.3.2015 | 10:58
Δεν καταλαβαίνω κανένα από τα 3 σχόλιά σου, sorry.
Ashton Heston III Ashton Heston III 3.3.2015 | 17:33
Τότε ας αφήσουμε τα Μαρξιστικά κατά μέρους. Άλλωστε δεν νομίζω ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για Μαρξιστικές αναλύσεις--ούτε είμαστε και "ειδικοί". Επικεντρώσου στην Φυσική σου και εγώ στα δικά μου.
avatar
Ανώνυμος/η 4.3.2015 | 10:42
Έχω ασχοληθεί αρκετά με τη μαρξιστική θεωρία. Απλά τα σχόλιά σου μου φάνηκαν κενά νοήματος.
Ashton Heston III Ashton Heston III 6.3.2015 | 03:13
Κενά νοήματος; Με αποθαρρύνεις, Noethers theorem is even cooler than Pythagoras theorem, και αυτό δεν είναι σωστό...

:-)
Hardcorn Hardcorn 14.9.2015 | 04:04
πάλι καλά που οι ρατσιστικές ιδέες σού φαίνονται τόσο ξένες για οτιδήποτε ελληνικό (γιατί φυσικά, το θαύμα του ελληνικού Πνεύματος είναι υπεράνω τέτοιων σαχλαμάρων) που τα ρατσιστικά στερεότυπα ευτυχώς πάνε βόλτα. Πέρασε και δεν ακούμπησε, ένα πράγμα.
Τι τα θες, κωλογερμανοί, ε; μια ζωή βάρβαροι παιδί μου
Μα και σήμερα το "Αίμα,Τίμη" που φωνάζουν είναι το σύνθημα της ναζιστικής νεολαίας. Αν πατήσεις Blood and Honour στο google θα σου βγάλει φωτογραφίες όλων των ναζιστών της γης, σήμερα που μιλάμε το Αίμα, Τιμή είναι το διεθνές σύνθημα των ναζιστών,σε όλον τον κ΄σομο.
Είναι απλό, κι όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει κανείς δεν το δείχνει στον κόσμο από τα κανάλια.
Ναζιστές και πράσινα άλογα ..... βρήκαμε ταμπέλες να κολάμε ...και ο κόσμος που τους ψήφισε ? Ναζιστές και αυτοί ? σα δε ντρεπομαστε λέω εγω ασχολούμστε με φαντάσματα του περελθόντος και δε κοιτάμε τα χάλια μας....
eraki eraki 2.3.2015 | 12:06
Άμα αρχίσουν να γράφουν και στη lifo κρυφοφασίστες πάμε χαμένοι... Δεν γυρνάς καλύτερα στο vima.gr?
Ναι, ναζιστές είναι όσοι τους ψήφισαν.
avatar alikh 2.3.2015 | 23:54
Προς κρυφοφασίστες:
αν θέλετε να γράφετε σαν "απλός κόσμος", προσέξτε ορθογραφία και συντακτικό. Έχετε βελτιωθεί, δεν λέω, σε σχέση με τα εκτρώματα του παρελθόντος, αλλά έχετε ακόμα δρόμο.
Περισσότερα αποκαλυπτικά αποσπάσματα από το παρελθόν της ναζιστικής συμμορίας, πάντοτε με παραπομπές και πλήρης τεκμηρίωση, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο:

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία - Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή - Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

από το οποίο προέκυψε το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Αρης Δημοκίδης μέσα στο εξαιρετικό του άρθρο.
nasos25 nasos25 2.3.2015 | 02:58
Οι φασιστες παντα υπηρχαν σε αυτη τη χωρα,και σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,απλα δεν υπηρχε αιτια να το αποκαλυψουν,μετα τις τελευταιες εξελιξεις ομως και οταν ηρθε στη "μοδα" ο εθνικοσοσιαλισμος ηταν κουλ να ψηφιζεις Χ.Α,εν τελη εκαναν το δικο τους coming out βρε αδερφε..Παρτε το το χαμπαρι ειναι αναμεσα μας μισο εκατομμυριο απο δαυτους και να δουμε πως θα του ξεφωρτοθουμε..
MisterMitse MisterMitse 2.3.2015 | 03:21
Δεν το διάβασα το άρθρο. Δεν χρειάζεται. Ήδη ξέρω πολλά για την χα που πλέον δεν θέλω να διαβάζω τίποτα για αυτήν. Το χαζός κόσμος ρε άρη μην το βάζεις σε εισαγωγικά. Είναι χαζός πραγματικά. Είναι κρίμα να πιστεύουν σε αυτήν την απάνρθωπη και ναζιστική οργάνωση Έλληνες το 2015. Πραγματικά ώρες ώρες θέλω τόσο να νιώσω σαν τον παππού μου που το 40 σκότωσε γερμανούς ναζί και έφαγε σφαίρα στο πόδι και στο στήθος από γερμανικά πυρά. Θέλω τόσο πολύ να κάνω ότι έκανε και εκείνος. Και ας που ότι έτσι δεν θα καταφέρω τίποτα και θα τους κάνω ήρωες. όχι κύριοι ήρωες γίνονται αυτοί που μάχονται για το καλό όλων μας, ΌΧΙ αυτοί που πεθαίνουν επειδή είναι ναζί.
konstas konstas 2.3.2015 | 11:05
Νομίζω ότι είναι ανώφελο να εξακολουθούμε να εστιάζουμε στο τι είναι η Χ.Α. Όποιος έχει τηλεόραση σπίτι του έχει ακούσει όσα χρειάζεται να ακούσει και πολλά παραπάνω, επομένως το έχει καταλάβει. Εάν δεν το έχει καταλάβει ήδη, δεν πρόκειται να το καταλάβει με μια ακόμα επανάληψη.

Γιατί λοιπόν εξακολουθεί να επιμένει το φαινόμενο; Γιατί η ΧΑ δεν ποντάρει στο τι ΕΙΝΑΙ η ίδια (αν ήταν αυτό μόνο θα είχε ακόμα ποσοστά της τάξης του 0,18% όπως το 2000) αλλά ποντάρει στο τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι άλλοι. Αν οι υπόλοιποι ήταν στοιχειωδώς όπως έπρεπε να είναι, τότε η ΧΑ δεν θα υπήρχε στον πολιτικό χάρτη.

Θα με ρωτήσει κάποιος "δηλαδή το 2000 οι υπόλοιποι ήταν σωστοί και η ΧΑ ήταν τόσο χαμηλά;"

Η απάντηση είναι : Όχι. Αλλά τότε τα προβλήματα κρύβονταν ακόμα κάτω από το χαλί. Υπήρχε μια κατάσταση που ανεχόμασταν όλοι, γιατί μας βόλευε σε έναν βαθμό (γι' αυτό και βρέθηκε πάτημα για ρήσεις του τύπου "μαζί τα φάγαμε")

Τώρα όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Τα προβλήματα φάνηκαν και απαιτούν άμεσα λύση. Και επειδή τα κόμματα του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου" ποτέ δεν λειτούργησαν πραγματικά δημοκρατικά, ποτέ δεν ήταν ειλικρινή και ποτέ δεν ήταν αξιόπιστα, πλέον ένας αγανακτισμένος δεν έχει πρόβλημα να ψηφίσει Χ.Α.

Πολλοί θεωρούν πλεονέκτημά της ΧΑ ότι είναι φασίστες και κάφροι. "Θα σας βάλουμε τους φασίστες στην Βουλή για να μάθετε". Στο κάτω κάτω το μόνο που απομένει σε κάποιον που δεν έχει ελπίδα, είναι η εκδίκηση. Και η ΧΑ είναι ιδανικό κόμμα για εκδίκηση, αφού προσφέρει σκληρή/υβριστική ρητορική και βία.

-"Είναι φασίστες" λές
-"Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;", είναι η απάντηση.

Αν θέλουμε λοιπόν να δούμε τους λόγους που οδήγησαν και συντηρούν την ΧΑ, ας κοιτάξουμε όλοι στον καθρέπτη μας. Και ας απαιτήσουμε από τα κόμματα πραγματική δημοκρατικότητα, αλήθεια, αξιοπιστία.

Κρατώ από το παραπάνω άρθρο την πιο χρήσιμη επισήμανση. Τον ψηφοφόρο της ΧΑ που δήλωσε ενθουσιασμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απογοητεύτηκε και ξαναγύρισε στην ΧΑ. Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έχει ναζιστική ιδεολογία. Αν ήταν έτσι δεν θα έβλεπε με συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ (οι θέσεις του για την μετανάστευση και μόνο αρκούν). Αγανακτισμένος/απελπισμένος είναι, που είδε μια ελπίδα και όταν ένιωσε η ελπίδα του να διαψεύδεται (για ακόμα μια φορά) ξαναγύρισε στην ΧΑ και ίσως αυτή την φορά να μην ξαναφύγει ποτέ.

Πάμε λοιπόν στα δύσκολα, πάμε στο τι κάνουμε και τι πρέπει να κάνουμε εμείς και ας σταματήσουμε να δείχνουμε έναν ελέφαντα φωνάζοντας "κοίταχτε... ένας ελέφαντας"
Προηγούμενα 12 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ