Απεργία την Πρωτομαγιά

Πολλοί τον γνωρίσανε σαν Βασίλη Μπαγιάτη - για τους περισσότερους ήταν ο Zpi.

Πολλοί τον γνωρίσανε σαν Βασίλη Μπαγιάτη - για τους περισσότερους ήταν ο Zpi. Facebook Twitter
2

Στην πρώτη περίοδο των ελληνικών blogs ο Zpi απ' την Θεσσαλονίκη είχε το Zpiderland που διάβαζα καθημερινά: Έβαζε λίγες σκέψεις του, και πολλή μουσική. Συνέχισε μέχρι πέρσι, και δεν καταλάβαινες καν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 

Μέχρι και λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, στις 11 Οκτωβρίου του 2013, ανέβαζε ποστς, σχολίαζε την επικαιρότητα, έφτιαχνε mixtapes και εκπομπές, τουίταρε. 

Και μετά διαβάσαμε αυτό:

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης την απώλεια του 35χρονου Επίκουρου Καθηγητή του τμήματος Βασίλειου Μπαγιάτη.

Ο νεαρός καθηγητής, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έδινε μάχη με την επάρατο νόσο. Ήταν γιος του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων/νου Μπαγιάτη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Καλαμαριά, καθώς η καταγωγή του ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

****

Ένα χρόνο αργότερα, κάτι υπέροχο γεννιέται στην Θεσσαλονίκη και ευχαριστώ τον SpyroVJ που μου έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Zpiderland Music Festival

2L8
JANE DOE
LOS TROMOS
SUGAR FACTORY
+ after show party

 

Πολλοί τον γνωρίσανε σαν Βασίλη Μπαγιάτη. Για πάρα πολλούς περισσότερους ήταν ο Zpi. Μουσική, φωτογραφία, σκηνοθεσία, blogging, ραδιόφωνο απλά αποτελούν τα μέσα που είχε επιλέξει για να γιορτάζει αυτό που αγαπούσε περισσότερο από όλα. Τη ζωή.

Τη ζωή με δημιουργία. Την ζωή με ουσία. Την ζωή που δεν χρειάζεται να πάρεις για να δώσεις.

Για πολλούς ήταν. Για μας πάντα θα είναι ακόμη κι αν λείπει. Όλοι εμείς που μας άγγιξε η ύπαρξη του και επηρέασε τη δική μας ύπαρξη, όλοι εμείς που αγαπάμε τα κείμενα, τις φωτογραφίες του, τις ραδιοφωνικές εκπομπές του, τις ταινίες του, όλοι εμείς που αγαπάμε τον ίδιο τον Zpi, μαζευόμαστε για να γιορτάσουμε αυτό που αγαπάει περισσότερο. Τη ζωή.

Μια γιορτή για τη ζωή. Ένα φεστιβάλ για το Βασίλη. Μια συναυλία για τον Zpi. Zpiderland Music Festival

Πολλοί τον γνωρίσανε σαν Βασίλη Μπαγιάτη - για τους περισσότερους ήταν ο Zpi. Facebook Twitter

Είσοδος Δωρεάν

Τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν στο σύνδεσμο προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας & φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία "πηγή ζωής" www.pigi-zois.gr

ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
ΒΑΙΟΥ 5 – ΛΑΔΑΔΙΚΑ

 

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Κι εμένα καθηγητής μου, πολύ σεμνός και πρόσχαρος άνθρωπος. Πρόθυμος να βοηθήσει, χωρίς τουπέ και ύφος. Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους άγγιξε η παρουσία του και ο τρόπος ζωής του.
Εγώ σήμερα έμαθα ότι ο καθηγητής μου ήταν περιβόητος blogger και χάρηκα ιδιαίτερα! Από τους ανθρώπους που τον ήξεραν δεν έχει ξεχαστεί γιατί ήταν πολύ ωραίος τύπος! Ήταν απίστευτο το άρθρο, για πολλούς λόγους και απίστευτη η κίνηση που γίνεται με τη συναυλία! Σε ευχαριστώ Άρη Δημοκίδη