Η δήλωση της χρονιάς!

 Η δήλωση της χρονιάς! Facebook Twitter
Το οικολογικό mural για τους ιθαγενείς του Αμαζονίου, απ' τον WD. // 1ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, Πειραιάς.
3

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την νομιμοποίηση πέντε εκατομμυρίων μεταναστών που ζούσαν ήδη στις ΗΠΑ. 

 

«Είμαστε ένα κράτος μεταναστών», είπε. «Ιρλανδοί, Ιταλοί ή Γερμανοί διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό, Ιάπωνες ή Κινέζοι διέσχισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού πέρασαν το Ρίο Γκράντε ή μετά από μια πτήση που δεν έχει σημασία από πού αναχώρησε στον κόσμο, γενιές μεταναστών έκαναν τη χώρα ετούτη αυτό που είναι»

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, αλλά ο Ομπάμα το είπε και το έκανε. 

Και τότε, όταν τον πίεσαν οι συντηρητικοί και οι ρατσιστές, έκανε τη δήλωση που εγώ θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο touché που μπορούσε να πει/κάνει,

και ταυτόχρονα η καλύτερη δήλωση της χρονιάς:

President Obama: "The only people with the right to object to immigration in the US are Native Americans"

Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να αντιδρούν στη μετανάστευση είναι οι γηγενείς Αμερικάνοι ("Ινδιάνοι"). Αυτοί που ενώ ζούσαν μια χαρά στην ήπειρό τους, ξαφνικά είδαν ένα σωρό μετανάστες απ' την Ευρώπη και αλλού να έρχονται, να παίρνουν τη γη τους, να τους σκοτώνουν και να τους περιορίζουν σε μικροσκοπικές περιοχές.

Αυτοί που ως μετανάστες πήγαν σε μια ήπειρο που κατοικούνταν απ' τους γηγενείς Αμερικανούς και αντί να ενσωματωθούν σκότωσαν, εξόρισαν και κατέκτησαν, οι σημερινοί Αμερικανοί δηλαδή, έχουν το θράσος να γκρινιάζουν για τη μετανάστευση!

Άλλος ένας πόντος στον Ομπάμα από μένα, που μόνος εναντίον όλων συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί. 

****

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα...

Ο δημιουργός WD street art του οικολογικού Mural για τους ιθαγενείς του Αμαζονίου γράφει στο fb του (κι ευχαριστώ τον Δημήτρη Κ.):

How a tribute to Amazon, "the LAST are LOST from LIST", ends up in modern Greece, 2014.

 

 Η δήλωση της χρονιάς! Facebook Twitter

 

Τόσο μυαλό είχε αυτός που είδε το έργο, τόσα κατάλαβε, αυτά έγραψε: "Γαμώ την αντιρατσιστική προπαγάνδα, έξω οι ξένοι"... 

 

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
Χαχαχα "γαμώ την αντιρατσιστική προπαγάνδα, έξω οι ξένοι" σε μια εικόνα που δείχνει ιθαγενείς του αμαζονίου ! Μας έρχονται και από τον Αμαζόνιο και δεν το ξέρω;Όσον αφορά το θέμα Ομπαμα.... Πέρα από το ιδεολογικό περίβλημα, που δεν είμαι σε θέση να πω αν το πιστεύει πραγματικά ή όχι, υπάρχει ο πρακτικός σκοπός. Δεν το κάνει απλώς από καλοσύνη ή ανθρωπισμό, το κάνει (και;) γιατί ωφελεί την χώρα του.Για όποιον ψάξει έστω και λίγο τα λεγόμενά του (πέρα από τα ωραία τσιτάτα) θα δει τον πραγματικό λόγο, δεν είναι και κάτι δύσκολο."Mass amnesty would be unfair. Mass deportations would be both impossible and contrary to our character. What I’m describing is accountability, a commonsense, middle ground approach."”If you meet the criteria, you can come out of the shadows and get right with the law. If you’re a criminal, you’ll be deported. If you plan to enter the U.S. illegally, your chances of getting caught and sent back just went up.”και...“Even as we are a nation of immigrants, we are also a nation of laws,”. “Undocumented workers broke our immigration laws, and I believe that they must be held accountable – especially those who may be dangerous.” Τι προσπαθεί να κάνει; Βλέποντας ότι ούτως ή άλλως είναι αδύνατο να συλλάβει και να απελάσει 5 εκατομμύρια κόσμο, τους καλεί να καταγραφούν, να πληρώνουν φόρους, να νομιμοποιηθούν εργασιακά, ώστε να ξεδιαλέξει την "ήρα από το σιτάρι".Όποιος είναι δουλευτής, οικογενειάρχης και γενικά χρήσιμος θα αποφύγει την απέλαση για 3 χρόνια (και όχι επ' άπειρο, άρα δεν μιλάμε για πλήρη νομιμοποίηση). Όποιος δεν επιλέξει την νομιμοποίηση θα είναι πιο εύκολο να απομονωθεί. http://www.theblaze.com/stories/2014/11/20/obama-executive-action-to-block-deportations-of-5-million-illegal-immigrants-for-three-years/Προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το πράγμα δηλαδή με λίγα λόγια. Να πάρει φόρους από ανθρώπους που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να απελάσει και δεν δημιουργούν κάποιο άλλο πρόβλημα πλην της παράνομης εργασίας (την οποία αναγνωρίζει και τονίζει ως πρόβλημα), να τους λύσει ταυτόχρονα και το δικό τους πρόβλημα και να διευκολύνει την απομόνωση των εγκληματικών στοιχείων. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, το ελπίζω πάντως.