Τι γίνεται όταν οι υπηρέτες του Νόμου δεν τηρούν τους νόμους;

Τι γίνεται όταν οι υπηρέτες του Νόμου δεν τηρούν τους νόμους; Facebook Twitter
«Κατάκοποι οι συνάδελφοι, έδωσαν τα 20 ευρώ για τα νερά και τότε άρχισαν τα λάθη»
11

Όποιος είδε το βίντεο με το περίπτερο και τα νερά, εκτός αν είναι πχ. κάποιος αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ναι, υπάρχει τέτοια θέση αντιπροέδρου), δεν νομίζω να νοιάστηκε τόσο -ή μόνο- για τα νερά. Έριξαν ξύλο τα ΜΑΤ, μη γνωρίζοντας ότι βιντεοσκοπούνται, και γι' αυτό κανένας από την πλευρά της αστυνομίας δεν έχει μιλήσει/απολογηθεί. 

Mιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί, ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Στ.Μπαλάσκας, τόνισε: «Κατάκοποι οι συνάδελφοι, έδωσαν τα 20 ευρώ για τα νερά και τότε άρχισαν τα λάθη».

Ποια ήταν ήταν τα λάθη που έκαναν οι κατάκοποι συνάδελφοι;

"Ο Στ. Μπαλάσκας εντόπισε τα λάθη αφ' ενός στον περιπτερά που δεν ήθελε να πουλήσει στους αστυνομικούς νερό, αφ' ετέρου στους αστυνομικούς που δεν τον συνέλαβαν, αν και αυτό προβλέπει ο νόμος."

Όχι το ξύλο. Όχι το ότι πουθενά δε φαίνεται να έχει πληρωθεί ο περιπτεράς (τους φωνάζει ότι τον κλέβουν και αντί άλλης απάντησης τον χτυπούν), αλλά το ότι δεν τον συνέλαβαν κι από πάνω!

Εάν αρνήθηκε να τους πουλήσει νερά επειδή είναι αντιεξουσιαστής -αυτό ισχυρίζονται τα ΜΑΤ- υπάρχει ένα θέμα. Δεν γίνεται να κάνεις face control σε κανένα μαγαζί ανάλογα με το αν θες να εξυπηρετήσεις ή όχι τον πελάτη. Αν ένας χρυσαυγίτης περιπτεράς δεν ήθελε να εξυπηρετήσει έναν μαύρο ή έναν ομοφυλόφιλο ή μια γυναίκα, εννοείται πως θα έπρεπε να υποστεί κι εκείνος τις συνέπειες του νόμου: Πρέπει όλους να τους εξυπηρετείς, χωρίς διακρίσεις. 

Αν λοιπόν, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, ο περιπτεράς αρνήθηκε και τα ΜΑΤ έκριναν τόσο σοβαρή την παράβασή του, ας ακολουθούσαν το νόμο. Το να πάρουν με το ζόρι τα νερά και το να βαρέσουν κόσμο είναι καραμπινάτη παρανομία, σαφώς μεγαλύτερη απ' την άρνηση εξυπηρέτησης που λένε ότι βίωσαν.

Η ΕΔΕ που θα γίνει, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να εστιάσει τόσο στο αν έκλεψαν ή όχι τα νερά, αλλά στην ευκολία με την οποία κάποιοι (μεμονωμένοι άραγε;) υπηρέτες του Νόμου, καταφεύγουν στη βία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. 

Οι υπηρέτες του Νόμου υπάρχουν για να γνωρίζουν τους νόμους και να τους τηρούν, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Ούτε το ένα έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε το άλλο. 

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Προφανώς το θέμα δεν είναι τα νερά. Το θέμα είναι η δουλειά.Ο ένας είναι περιπτεράς και ο άλλος ματατζής. Δεν είμαι της άποψηςότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Το να είσαι ματατζής σίγουρα είναι ντροπή. Μπορεί να έχεις δικούς σου λόγους που την κάνεις, και στο μικρό μυαλό σου να δίνεις ελαφρυντικά στον ευατό σου κάθε βραδυαλλα τουλάχιστον θα πρέπει να ντρέπεσαι. Θα πρέπει να ντρέπεσαι γιατί ξέρεις ότι είσαι ένα από τα μεγαλύτερα παράσιτα αυτής της κοινωνίας, και δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία που να δικαιολογεί τηνύπαρξη σου σε αυτόν τον κόσμο. Είσαι ο ίδιος που πριν λίγο έριχνες το ξύλο τις αρκούδας σε οποιον βρεθεί μπροστά σου, και δεν γίνετε να απαιτείς για λόγους savoir vivre να σου συμπεριφέρονται οι άλλοι σαν ένας ακόμα τυχαίος περαστικός που δίψασε και ζήτησε λίγο νερό.Το αν τα κλεψες η όχιλίγο με απασχολεί. Έχεις κάνει και πολύ χειρότερα. Μάθε λοιπόν να ζεις με αξιοπρέπεια και τότε ίσος θα έχεις λόγο ύπαρξης.
Ααααα, εγώ δεν ήξερα ότι ήταν κατάκοποι, τότε αλλάζει το πράγμα! Όταν είσαι κουρασμένος επιβάλλεται να ρίξεις μερικές ψιλές, βοηθάει στην αποβολή του περιττού στρες και την αποφόρτιση των μυών, σαν αποθεραπεία ένα πράγμα. Μου το'πε κι ο ρεφλεξιολόγος μου.Τι όχι;
Τα τελευταία χρόνια έχω προσέξει τη σταδιακή μετάλλαξη των περιπολούντων αστυνομικών σε στιλάκι 'συμμορίες του L.A.' Οι πρώτοι που ξεκίνησαν αυτό το στιλ ήταν της δημοτικής αστυνομίας, που τριγυρνούσαν με τα μαύρα ριχτά πέτσινα και τις λωρίδες που κρέμονταν. Μετά άρχισαν να πουλάνε μούρη και μαγκιά κ' οι κανονικοί αστυνόμοι. Επόμενο ήταν λοιπόν να οδηγηθούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Γενικά, πρέπει οι αρχές τους να επιβάλλουν πειθαρχία και να τους περάσει η αίσθηση ότι πληρώνονται για να υπηρετούν την κοινωνία. Αλλά μάλλον χρειάζεται δουλειά, αν σκεφτούμε ότι το 50% ψηφίζει νεο-ναζί...
Κάτι σου διαφεύγει. Στο L.A., έτσι στο χαλαρό, οι αστυφύλακες γαζώνουν όποιον περαστικό για τον οποίο έχουν την υπόνοια ότι οπλοφορεί (και που στο τέλος, συνήθως, αποδεικνύεται άοπλος), ή οποίον τους αρνείται τον σωματικό ή αυτοκινητικό έλεγχο τον σαπίζουν στις γκλοπιές.....τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν αρκετά τέτοια περιστατικά με θύματα νέγρους πολίτες.....και που στο τέλος, λίγο-πολύ, με παρόμοιες βλακώδεις δικαιολογίες όπως των δικών μας -του τύπου, «ήταν αντιεξουσιαστής»...- υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν μέλος κάποιας συμμορίας, αθωόνονται από την αμερικάνικη και... αδέκαστη δικαιοσύνη...
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Αλλά σκέψου λίγο ότι για να αλλάξει αυτό χρειάζεται βοήθεια και από τους μεν και από τους δε. Όταν θα τους επιβάλλουν πειθαρχία και να ξεκινήσει από την σχολή κιόλας να δημιουργείται η αίσθηση ότι πληρώνονται για να υπηρετούν την κοινωνία και τους πολίτες φαντάζομαι όταν θα βγαίνουν αστυνομικοί και όχι μπάτσοι. Και να προσθέσω ότι όταν γίνει αυτό καλό θα ήταν να σταματούσε και αυτός ο ανταρτοπόλεμος που πολλοί επιζητούν. Είτε είναι μεν είτε είναι δε.
Ο ένας πυλώνας είναι αυτός που αναφέρεις: η σωστή εκπαίδευση της αίσθησης του καθήκοντος που πρέπει να επιτελέσουν οι άνθρωποι αυτοίΟ άλλος πυλώνας είναι η κοινωνία που πρέπει να αποφασίσει επι της ουσίας τι είδους αστυνομία θέλει. Το σχόλιο μου αναφέρεται μόνο ως απάντηση στο περιεχόμενο του δικού σου και όχι στο περιεχόμενο του άρθρου.
Πέρα από την παράνομη βία και την κατάχρηση εξουσίας, που είναι το σοβαρό, η εκδοχή που παρουσιάζουν οι αστυνομικοί νομίζω ότι είναι πιο επιβαρυντική νομικά γι ααυτούς.Αν πήγαν από την αρχή να πάρουν νερά χωρίς να πληρώσουν, πρόκειται για μικροκλοπή. Αν το άσκησαν βία λόγω της υποτιθέμενης άρνησης του περιπτερά να τους εξυπηρετήσει, πρόκειται για αυτοδικία, που είναι βαρύτερο αδίκημα.