Η Ελληνική τηλεόραση στις αρχές των '70ς (είχε εκπλήξεις)

Η Ελληνική τηλεόραση στις αρχές των '70ς (είχε εκπλήξεις) Facebook Twitter
5

Το είδε η φίλη μου η Μαρία και μου το προώθησε με τη λεζάντα "Τι να πρωτοδεις!"

Και πραγματικά, τι να πρωτοπροσέξει κανείς σ' αυτήν την χωροχρονική βόμβα, που μας μεταφέρει στην καρδιά της χούντας, περίοδος 1971-72, σε ένα πάρτι παρουσίασης τηλεοπτικού προγράμματος. 

Η "φιλική συνέντευξη τύπου" που έδωσε ο Νίκος Μαστοράκης -πάντα cocky στις απαντήσεις του- καλύπτεται απ' την νεαρή τότε δημοσιογράφο Φωτεινή Πιπιλή, η οποία φαίνεται μόνο για ένα δευτερόλεπτο στο τέλος.

Μέχρι να φανεί όμως, περνάει από μπροστά μας καλειδοσκοπικά η σόουμπιζ της εποχής, άνθρωποι φαινομενικά ψηλομύτες -όπως η Μπέτυ Λιβανού και ο Μαστοράκης-, άνθρωποι σεμνοί που δεν είχαν ξαναβγεί στην τηλεόραση -όπως ο Παπαστεφάνου και ο υπέροχος Πετρίδης, ο δεύτερος είναι για μένα η μεγάλη έκπληξη, ότι έκανε τηλεοπτική εκπομπή επί χούντας με παραγωγό τον Μαστοράκη-, ένας νεότατος Τέρενς Κουίκ, ο Κώστας Πρέκας που ΣΙΓΟΥΡΑ θα ήθελε να τον αφήσουν να μιλήσει περισσότερο, μερικοί ακόμα γνωστοί ηθοποιοί, και ο υποδιοικητής της ΥΕΝΕΔ Ταξίαρχος κύριος Λύκος!

Μέσα σε μόλις δυόμιση λεπτά, πόσες παράλληλες, αθέατες ιστορίες. 

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Πέρα από τα σχόλια περί χούντας που μπορεί να κάνει κάποιος, υπήρχε τουλάχιστον μια ποιότητα λόγου, βλέπεις ότι ξέρουν να αρθρώσουν μια πρόταση και να μιλήσουν δομημένα.