''Αυτό είναι το σώμα μου, σ' όποιον αρέσει''

''Αυτό είναι το σώμα μου, σ' όποιον αρέσει'' Facebook Twitter
10

Το μοντέλο Meaghan Kausman καταγγέλει εταιρεία μαγιό, γιατί ύστερα από μία φωτογράφιση που έκανε, την πέρασαν από photoshop εν αγνοία της. Οι διαφορές στο σώμα της είναι εμφανείς. 

''Αυτό είναι το σώμα μου, σ' όποιον αρέσει'' Facebook Twitter
Η πάνω φωτογραφία είναι μετά την επεξεργασία, ενώ η κάτω είναι η γνήσια.

Η ίδια έγραψε στο Instagram:

''Το πάθος μου είναι να υπηρετώ την Τέχνη. Όταν δημιουργώ όμορφες φωτογραφίες και βρίσκομαι με ταλαντούχους ανθρώπους, μου δίνει ζωή. Πρόσφατα έκανα μία φωτογράφηση με μαγιώ για χάρη της εταιρείας Fella Swim, με μία υπερταλαντούχο φωτογράφο στις υποβρύχιες λήψεις, την Pip.

Οι φωτογραφίες της ήταν μαγικές, καθώς οι λήψεις που έκανε αναδείκνυαν την γυναικεία ομορφιά κάτω από το νερό.  Σήμερα το πρωί σοκαρίστηκα, όταν είδα να έχει ανέβει στο Ιnstagram μία φωτογραφία μου εμφανώς επεξεργασμένη. Moυ είχαν αλλάξει εντελώς το σώμα μου, λεπταίνοντας το στομάχι και τους μηρούς μου, με σκοπό να με εντάξουν κι εμένα στο ιδανικό πρότυπο ομορφιάς της κοινωνίας που ζούμε.

Η πάνω φωτογραφία είναι η επεξεργασμένη, ενώ η κάτω η γνήσια. Αυτό είναι το σώμα μου. Και δεν θα γίνω εγώ η αφορμή να επιτρέψω σε καμία εταιρεία και σε κανέναν άνθρωπο να διαιωνίζει τέτοιες αντιλήψεις, ότι δηλαδή το αδύνατο σώμα είναι πιο ωραίο. Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, με ό, τι σωματότυπο κι αν έχουν. Αυτή η εταιρεία είναι τρελή! Είναι απαράδεκτο να περνούν από photoshop γυναικεία σώματα και να τα επεξεργάζονται με σκοπό να φαίνονται πιο αδύνατα."

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Δίκιο έχει βέβαια η κοπέλα αλλά προχθεσινή είναι στο χώρο και πέφτει από τα σύννεφα; Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι τίποτα δεν δημοσιεύεται χωρίς φωτοσοπ;
εννοείται πως δεν είναι σωστό να αισθανόμαστε άσχημα για το σώμα μας είτε είναι πολύ αδύνατο είτε πολύ γεμάτο, αρκεί να είμαστε ΥΓΙΕΙΣ.. λέγοντας αυτό, να συμπληρώσω πως δεν έχω δει να χρησιμοποιείται το photoshop για να "γεμίσει" κάποιο αδύνατο μοντέλο.. επίσης θεωρείται υποτιμητικό να σε πουν χοντρό, δεν έχω δει κάποιον να παρεξηγείται αν τον πουν αδύνατο..
συγνωμη, αλλα επειδη δεν γνωριζω, για να κανει photoshop μια εταιρια στις φωτογραφιες για τις οποιες εχει πληρωσει για να βγουν, χρειαζεται την αδεια του μοντελου...? Δηλαδη, το οτι θα γινει photoshop δεν ειναι given, εν ετη 2014...? Επισης, τρελαινομαι γιατι θα δω σιγουρα σχολια για το συγκεκριμενο αρθρο που θα λενε "γυναικα χωρις πιασιματα, χωριο χωρις πλατεια", "δειτε κανεναν πινακα ζωγραφικης να δειτε πως πρεπει να ειναι οι γυναικες" κτλ κτλ... Απλα fyi ουτε αυτο ειναι ωραιο να το λετε γιατι υπαρχουν και πολλες γυναικες που απλα δεν παχαινουν ή δεν εχουν καμπυλες, χωρις να ειναι ανορεξικες, και τις οποιες αντιστοιχα κανετε να νιωθουν εξισου ασχημα λεγοντας τους ατακες τυπου "real women have curves".
ουτε καν! ακριβως το αντιθετο, εχω καμπυλες και τις λατρευω, μην παρεξηγηθω! Απλα θελω να ειμαι δικαιη και θεωρω εξισου ασχημο με το να λενε σε "γεματουλες" γυναικες οτι ειναι χοντρες, το να λενε σε (απο φυσικου τους) πολυ αδυνατες γυναικες οτι δεν ειναι "real women".
Στο κάτω κάτω αν ήθελαν ξερακιανή ας διάλεγαν μια, τόσες υπάρχουν. Η κοπέλα μια χαρά σώμα είχε και χωρίς φωτοσοπ. Δηλαδή όλες πρέπει να φαινόμαστε ανορεκτικές ??? Αδιανόητο.
Πολύ σωστή η δήλωση του μοντέλου και συμφωνω απολύτως. To body shaming όπως πιάνει και τις πολυ αδύνατες κοπέλες , τις ξερακιανές - ανορεκτικές όπως λες. Καθε σώμα ειναι όμορφο είτε με καμπύλες, είτε χωρίς.