Ορθά έπραξε ο Φώτης Κουβέλης

Ορθά έπραξε ο Φώτης Κουβέλης Facebook Twitter
17

Στη δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει:
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Άχρωμος, άοσμος, αργός, τυπολάτρης. Ναι.

Αλλά πάντα δίκαιος, και με το κόμμα του αλλά κυρίως με τον εαυτό του.  

Ξαναβάζω αυτό που είχα γράψει τη βραδιά της εκλογικής αποτυχίας της ΔΗΜΑΡ:

Ορθά έπραξε ο Φώτης Κουβέλης Facebook Twitter

Στεναχωριέμαι κάπως για τη ΔΗΜΑΡ. Η μοναδική πραγματικά ευρωπαϊκή αριστερά (απ' τις εποχές του ΚΚΕ εσωτερικού και αργότερα με ευρωβουλευτή τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη) να μένει έξω απ' την Ευρώπη.

Δεν γίνεται να μην πούμε όμως ότι ήθελε και τα παθε.

Πρόκειται για το πιο αναποφάσιστο κόμμα της εποχής μας. Πράγμα καλό κατά βάθος, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχει παρωπίδες ή προαποφασισμένες αντιλήψεις -δεν έχει σκληρή γραμμή- αλλά τελικά έτσι αποξένωσε τους ψηφοφόρους της.

Τη μία μπήκε στην κυβέρνηση κι έχασε μερικούς. Την άλλη βγήκε απ' την κυβέρνηση, έχασε ακόμα περισσότερους. Πήγε να το παίξει σκληρή αντιπολίτευση έχασε κι άλλους. Και τέλος, λίγο πριν τις εκλογές, σχετίστηκε με τον ΓΑΠ κι εγινε Παπανδρεϊκή ίσως και χωρίς να το θέλει. Το αποτέλεσμα; Κέρδισε κάποιες Παπανδρεϊκές ψήφους, έχασε όλες τις υπόλοιπες.

Η κρίση ταυτότητας της ΔΗΜΑΡ μπέρδεψε τον κόσμο και μας έκανε να νιώθουμε πως δεν την έχουμε καμία ανάγκη.
Ελπίζω να κατασταλάξει κάπου, να προσφέρει κάτι χειροπιαστό που δεν το έχει κανείς άλλος, και να ξαναδυναμώσει. Αν όχι, τότε μια συνεργασία με την ΕΛΙΑ ή το Ποτάμι θα ήταν η καλύτερη λύση γι' αυτήν - και για την κεντροαριστερά.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Δεν ξέρω αν εμπνέει ο ίδιος ο κυρ-Φώτης, αλλά η αποκαθήλωση/παραίτησή του εμπνέει έντονη πολεμική εδώ μέσα από ό,τι βλέπω! Λυπήθηκα για τη ΔΗΜΑΡ, εκτιμώ πολύ τον Κουβέλη, αλλά κουβαλά κι αυτός τον εγωισμό που έχει οπποιοσδήποτε διεκδικεί πολιτικό αξίωμα. Έχασε στις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα, δεν το άντεξε ή δεν το ανέχτηκε και στη συνέχεια ακολούθησαν όλα αυτά που ξέρουμε, νέο κόμμα, κ.λπ. Προσωπικά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ πλην του ότι η πρώτη χρησιμοποιεί πιο διαλλακτική διατύπωση για τις ίδιες ιδέες. Κρίμα για την καταβαράρθωση, κρίμα και για την ασυνεννοησία.
Η ΔΗΜΑΡ ήταν μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των τελευταίων ετών. Αρχικά παρουσίασε ένα σοβαροφανές αξιοπρεπές, φιλοευρωπαϊκό προφίλ εν τούτοις αποδείχτηκαν ανεπαρκείς σε όλα τους. Αόριστες δηλώσεις, διάθεση να ευχαριστήσουν τον καθένα, σπάνια έπαιρναν θέση κ.α. Αναμενόμενο να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη. Πιθανολογώ ότι θα σκορπίσουν σταδιακά στα τρία σημεία του πολιτικού ορίζοντα (Ελιά, Σύριζα και Ποτάμι).Πάντως μην θεωρείτε δεδομένη την παραίτηση. Καταρχάς ο Κουβέλης υπέβαλλε την παραίτηση στην κεντρική επιτροπή (όλοι δικοί του άνθρωποι). Εάν η κεντρική επιτροπή αποφασίσει ότι ο Κουβέλης δεν μπορεί να παραιτηθεί (δηλαδή δεν μπορεί να πάρει το καπελάκι του και να μην ξαναπατήσει στα γραφεία του κόμματος) πρέπει με το ζόρι να μείνει αρχηγός.
Μια απο τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις η ΔΗΜΑΡ; μπα ... Υπήρξαν άλλες ... Το ΠΑΣΟΚ για τους ΠΑΣΟΚους , η ΝΔ για τους δεξιους της πατριωτικής 'τασης', η ΔΗΜΑΡ ήταν αλλη μια. Και πως να μην είναι , αν κρινεις ποιούς μάζεψε και σε ποιούς βασίστηκε!
Tόσα χρόνια όρθιος στις επάλξεις της ουτοπίας του , κουράστηκε , και αποφάσισε να καθίσει (λίγο ή λίγο περισσότερο ή πολύ περισσότερο) για να ξεκουραστεί ... Ψαριανέ, σειρά σου τώρα να πάρεις το μικρόφωνο (όπως παλιά στον flash) , μόνο που τώρα θα πεις άλλα τροπάρια!
Προσωπικά δεν θα κλάψω για τον Κουβέλη. Ο άνθρωπος από την πολιτική ιστορία του φάνηκε πως έπασχε από το σύνδρομο του "προέδρου". Με τελευταίο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ όπου δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο Τσίπρας θα γίνει πρόεδρος (λέμε τώρα για χρόνια πριν που τον προωθούσε ο Αλαβάνος) και έκανε σκλή εσωτερική αντιπολίτευση. Δεν του βγήκε στις εσωκομματικές, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξε τη ΔΗΜΑΡ. Υποτίθεται πως ήταν κόμμα που διαφωνούσε με τα μνημόνια και μπήκε στην κυβέρνηση, μετά βγήκε και έκανε αντιπολίτευση. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ο άνθρωπος προφανώς είναι τυχοδιώκτης και το μόνο που ήθελε ήταν να είναι μέσα στα πράγματα και στις μεγάλες αποφάσεις. Άντε να πάει τώρα σπιτάκι του να απολαύσει και αυτός τη συνταξούλα του. Να καθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά...
Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στη ΔΗΜΑΡ αλλά θα είναι κρίμα στο επόμενο κοινοβούλιο να βρίσκεται η Κουντουρά, ο Βενιζέλος, η Ραχήλ Μακρή, ο Άδωνις,ο Βορίδης και όλο το τσίρκο Μεντράνο της ΧΑ και όχι η Ρεπούση ή ο Ψαριανός και οι υπόλοιποι τόσο αξιόλογοι της Δημαρ.
Μερικοί ανόητοι βγάζουν χολή για τον σοβαρότερο και πιο ακέραιο πολιτικό αρχηγό των τελευταίων ετών.Ο Ελληνάρας κατάφερε να εξαφανίσει την ΔΗΜΑΡ (όπως και την Δράση και τους Οικολόγους) από την πολιτική σκηνή και συνεχίζει να ψηφίσει τους φάυλους (Βενιζέλο) τους θρησκόληπτους, λαϊκιστές δεξιούς (Σαμαρά ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ), ναζιστές (ΧΑ), συνδικαλιστές και μπαχαλάκηδες (ΣΥΡΙΖΑ), σταλινικούς (ΚΚΕ) και εσχάτως δείχνει να ακουμπά τις ελπίδες του στον Θεοδωράκη.Το μόνο επιχείρημα που άκουγα εναντίον του ήταν το ότι "δεν εμπνέει".Ναι δεν ενέπνεε. Δεν ήταν επικοινωνιακός.Και λοιπόν; Εκεί ήταν η ουσία;Ο Ανδρεάς Παπανδρέου μια χαρά επικοινωνιακός ήταν. Το ίδιο είναι και ο Τσίπρας.Αυτούς θέλετε, αυτούς έχετε.
το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν εμπνέει, το θέμα είναι ότι οι θέσεις του υπερεκπροσωπούνται από: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ, Τζήμερο κα. Θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται Δημοκρατική ανανέωση, αναπαλαίωση, αποθέωσ. η και άλλα πολλά, αλλά μπήκε το ''αριστερά'' τιμής ένεκεν. Όσο για τον Τζήμερο, ήμαρτον, ούτε καν τα προσχήματα?
Η ΔΗΜΑΡ ειναι η μονη λογικη φωνη σε αυτο το κοινοβούλιο, θα είναι κρίμα να μην υπάρχει καθολου στο επομενο. Με βάση αυτο κάλα έκανα ο κ. Κουβέλης και παραιτήθηκε.
Άρη είμαι απο Αγία Παρασκευή και θα ήθελα να ψάξεις ένα θέμα το οποίο είναι τελείως θαμμένο.Μιλάω για το κτήμα Ιώλα, την διαχείρηση του οποίου άφησε στον δικηγορικό σύλογο αθηνων με τότε πρόεδρα τον Φωτάρα. Την συνέχεια την γνωρίζετε, έργα τεράστιας αξίας έκαναν αμέσως φτερά και το κτήμα ριμάζει. Ευχαριστώ
Mπράβο που θέτεις ένα θέμα αρκετά σκοτεινό και άγνωστο στους πολλούς. Μιλάμε για ένα σπίτι-μουσείο, το οποίο είχε αποτιμηθεί από ξένους ασφαλιστικούς οίκους αρκετά δις δραχμές την εποχή εκείνη, όσο ο μέσος όρος περίπου ασφάλισης ενός μουσείου στη Γαλλία.
Το πήρε απόφαση ο Μπάρμπα Φώτης, ότι δεν τον σηκώνει άλλο πια η κεντρική πολιτική σκηνή και τον βλέπω να ξερογλύφεται για αργηγιλίκια κράτους και προεδρίες. Με τι κόστος άραγε και τι παραχωρήσεις στους ολιγάρχες; Τι να απέμεινε ακόμη να ξεπουληθεί για να γίνει (και) Πρόεδρος;