ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Χρυσή Αυγή σαν μια τεράστια γκέι παρτούζα

Η Χρυσή Αυγή σαν μια τεράστια γκέι παρτούζα Facebook Twitter
9

The Homonazi Effect --

Tι σχέση έχει η πολιτική με το σεξ και το σεξ με το φόβο;

Πώς μπορείς να κάνεις το πληκτρολόγιο σου εργαλείο ερωτικής τρομοκρατίας;

Πόσοι γκέι νεο-ναζί πορνοστάρ κάνουν πασαρέλα στη γειτονιά, στο πάρκο και στο timeline σου;

 Το Homonazi Effect τοποθετεί όλες τις παραπάνω ερωτήσεις μέσα σε ένα βίντεο-χορογραφημένο διάλογο με το ψηφιακό προσωπείο ενός γκέι νεο-ναζιστή.

 

Θα παρουσιαστεί στην Αθήνα (στο Εμπρός) στις 11 Μαίου και έμαθα μερικά πράγματα γι' αυτό:

 

Η διήγηση του παρουσιάζει την Χρυσή Αυγή σαν μια τεράστια γκέι παρτούζα. Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος μετατρέπει την μαρτυρία σε perfomance-show – ερμηνεύοντας σωματικά και ενδυματολογικά -- όλες τις διαταραγμένες περόνες που κατοικούν στο πειραγμένο σύμπαν του αφηγητή.  Η Calypso Larah μοντάρει, οπτικοποιεί και ανατινάζει το υλικό – παράγοντας μια φρενήρη αλυσίδα από σεκάνς, λούπες και  gags. Το αποτέλεσμα είναι μια  troll art attack – μια διαταραγμένη ξενάγηση  στην σεξουαλική και φασιστική γεωγραφία στην Αθήνα της κρίσης.

 

Το ψωνιστήρι στα πάρκα αναμιγνύεται με τη σημειολογική ανάλυση της καφρίλας – το διαδίκτυο μεταμορφώνεται σε  μια αρένα πορνογραφικής βίας και φαντασιακού εξτρεμισμού – και τα όρια ανάμεσα στο drag-show, τη διάλεξη και το ντοκιμαντέρ καταρρέουν. Το βίντεο συντονίζεται με τον τον ψηφιακό πανζουρλισμό εντυπώσεων, πληροφορίας και πάθους των χρόνων της κρίσης.

 

Το μίξερ του ύφους συμπυκνώνει το attitude των άστεγων και αταξινόμητων φωνών που βρίσκουν στο κυβερνοχώρο ένα  καταφύγιου πειραματισμού – μια συναισθητική αλάνα για να παίζουν με την εικόνα, τον ήχο, τη λογοτεχνία, το σεξ, τα κόμιξ, το σινεμά, την ονειροπόληση και τη φάρσα. Πνιγμένο μέσα σε μια υστερική camp φωνή – το voice-over αναπαράγει, περιγελά και ψυχεδελικοποιεί την παρωχημένη αντίληψη για τον 'γκέι' πολιτισμό και τον ακαδημαισμό της queer art theory. Πάνω απ' όλα το Ηomo-nazi effect αγκαλιάζει την αισθητική της τρολιάς σαν μια νέα ποπ-αρτ των προαστίων: μια νεο-ρομαντική γιορτή παράνοιας και καύλας για την εποχή του φόβου.

 

Κάμερα: Ηοward Walmsley, Γρηγόρης Παπαθανασίου

Ήχος: jex hawksley

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Νίκη Παπαδόπουλου

 

11 του Μάη, Εμπρός 21:00, Αθήνα

30 του Μάη,  University of Sussex, Brighton

 

 

[+ Τα τέσσερα teasers]

 


 


 



 

 

9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Τραγικά τα βιντεάκια. Εντάξει συμφωνούμε επί της αρχής να δουλεύουμε τους χρυσαυγίτες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κανει την καυλάντα του κάποιος και αυτό ονομάζεται τέχνη.
Αν δεν μας ενοχλεί που σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά μας χαλάει ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους, τότε εξηγούνται πολλά. Είμαστε βαθιά εκφασισμένη κοινωνία. Αν υποθέσουμε ότι είμαστε ακόμα κοινωνία.
Προφανώς και δεν είναι καταγέλαστο να είσαι γκέη. Το να είσαι όμως γκέη και ταυτόχρονα υποστηρικτής μιας κοσμοθεωρίας/ενός κόμματος/οργάνωσης που θεωρεί την ομοφυλοφιλία αρρώστια είναι και καταγέλαστο και προβληματικό και δείχνει άνθρωπο βαθιά διαταραγμένο.
Δεν καταλαβαίνω ποιός ο σκοπός αυτού του βίντεο. Να πει οτι η χ.α. είναι περιγέλαστη επειδή κάποιοι είναι γκέι; Το να είσαι γκέι δεν είναι περιγέλαστο, είναι ένας ακόμη ερωτικός προσανατολισμός.Η μήπως θέλει να πει ότι «κι αυτοί ακόμα, δικοί μας έιναι. είμαστε παντού, άρα ζήτω εμείς!»;(αυτό το θεωρώ πιό πιθανό μιάς και πολλοί γκέι είναι φανατικοί και πιστεύουν οτι η ομοφυλοφιλία είναι ανώτερο είδος έρωτα στο οποίο πρέπει όλοι να στραφούν).Απ όπου κι αν το πιάσεις βρωμάει.
Πολύ πρωτότυπο. Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες καλοθελητές προσπαθούν για μια ακόμη φορά να συνδέσουν τον ναζισμό με την ομοφυλοφιλία. Δοκιμάστε και κάτι άλλο, πάλιωσε πια αυτό το concept...
Φιλος φιλου περιφερεται σε γνωστο χωρο ψωνιστηριου πριν λιγες βδομαδες και κοζαρει ενα μπουτς μουσκουλοειδες με ξυρισμενο κεφαλι. Αφου γινεται το κονε και ξεκινανε τα περαιτερω, το μουσκουλο ρωταει με χοντρη φωνη "Πώς σε λενε;""Δημο", απανταει ο αλλος. "Απο που βγαινει;""Απο το Δημοσθενης""Καλα ρε, εχεις τοσο ωραιο αρχαιοελληνικο ονομα και το'κανες Δημος;" ;)Πολυ ενδιαφερον το προτζεκτ.