Είναι η χειρότερη συνέντευξη της εποχής μας;

Είναι η χειρότερη συνέντευξη της εποχής μας; Facebook Twitter
22

 

Ο andersfarbig μου έστειλε το εξής μήνυμα

 

Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτή η συνέντευξη; [Εκ βαθέων εξομολόγηση της υπουργού Τουρισμού στον Δημήτρη ΔανίκαΟλγα Κεφαλογιάννη: «Δεν το παίζω γκόμενα, δεν είμαι νάρκισσος... Ο Σταύρος είναι!»]

Σεξισμός, ομοφοβία, γλείψιμο, χυδαιότητα, όλα μαζί...

 

 

=====

 

 

Διάβασα λοιπόν τη συνέντευξη, όμως ήμουν προετοιμασμένος.

 

Είναι η χειρότερη συνέντευξη της εποχής μας; Facebook Twitter

 

Ο Θέμος Αναστασιάδης βάζει συχνά τον Δανίκα να του γράφει για όμορφες γυναίκες επειδή ξέρει ότι τα άρθρα ή οι συνεντεύξεις θα είναι γεμάτες ψευτοδιανοουμενίστικες γλαφυρές περιγραφές της hotness της εκάστοτε κυρίας, και θα ενθουσιάζουν λιγούρηδες και κουλτουριάρηδες ταυτόχρονα. 

 

Οπότε μια συνέντευξη που ξεκινάει έτσι: 

 

"Εσπευσα. Με χαμόγελο. Την αγκάλιασα. Από τη μέση. Το ίδιο κι εκείνη. Εσκυψα στ' αφτί και της ψιθύρισα. Σιγά τώρα που θα σας πω τι ακριβώς ψιθύρισα. Εσκασε στα γέλια. «Ετσι και το γράψεις θα με διαγράψουνε». Ορκίστηκα: «Ποτέ των ποτών. Ούτε με βασανιστήρια. Σαν αυτά στο Γκουαντάναμο»."

 

Και έχει διάφορες σέξι παρεκβάσεις τύπου:

 

"Φορούσε σκούρο μπλε σουέτ ακούμπωτο κοντό σακάκι και στην ίδια απόχρωση κάτι σαν πουκάμισο. Με σεμνό ντεκολτέ. Πρόσεξε το βλέμμα μου. Οπως τότε στο Παρίσι. Μέσα στο ασανσέρ πεντάστερου ξενοδοχείου. Εγώ με την Εμανουέλ Μπεάρ. Πλούσια τα ελέη. Το βλέμμα μου καρφωμένο. Οχι στο πρόσωπο. Εκείνη αντέδρασε. Πικάντικα: «Σας ξέρω εσάς τους Ελληνες», είπε."

  

Και με ερωτήσεις όπως:

 

- Ομως πες μου: ο Ομπάμα σού ρίχτηκε; 
- «Το κατέχει το σπορ. Είναι επιρρεπής» (δεν είπε σε τι επιρρεπής, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).

- Και μετά και μετά;
- «Δεν έχει μετά. Αυτά!» (με συγκρατημένο χαμόγελο θηλυκής αυταρέσκειας και πονηρίας).

 

Είναι η χειρότερη συνέντευξη της εποχής μας; Facebook Twitter

 

Είναι λογικό η Κεφαλογιάννη όλη την ώρα να ακκίζεται, να κάνει ότι ψευτοντρέπεται, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι του άλλου του τρέχουν τα σάλια, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθεί να τον ανάψει κιόλας:

 

- «Τώρα μου θύμισες το περιστατικό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη. Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ελληνικού Γραφείου Τουρισμού. Οταν εμφανίστηκα με τολμηρό ντεκολτέ. Βούιξε ο τόπος. Το ίδιο συμβαίνει και όταν φοράω "κολάρο". Αδύνατον να καταλάβεις τι ακριβώς τους αρέσει».

 - Δηλαδή πόσο τολμηρό ήταν το ντεκολτέ; Δείξε μου...

Το προσπέρασε. Και τάχα μου αδιάφορα πόζαρε για τον φακό του Ουίλιαμ. Μου άρεσε. Οπως πάντα, μου αρέσει η γυναίκα, όλων των ηλικιών και των κοινωνικών ομάδων, να δείχνει την ομορφιά της. Την όποια γοητεία της. Αμ, πώς διαχωρίζονται το αρσενικό από το θηλυκό; Ελεος!
- «Πανικός είχε συμβεί και στην Ιαπωνία» (το είπε έτσι, πίνοντας μια γουλιά green tea).

[...]

Τα 'χασα. Ειλικρινά. Για μια στιγμή την κοίταξα. Στο πρόσωπο. Πάντα φωτισμένο. Πάντα χαμογελαστό. Πάντα κοριτσίστικο. Ανάμεσα στα χείλη, στη μύτη και τα μάγουλα να αιωρείται αυτή η διάσημη, η μοναδική, η ανεπανάληπτη γυναικεία διακριτική ερωτική διάθεση. Χωρίς αυτή, η γυναίκα είναι μισή.

- Μα εσύ; Να μην αρέσεις σε όλους;
- «Θα το πιστέψεις ότι υπάρχουν συνάδελφοι που με μισούν;».

[...]

Καλά, δεν σε φλερτάρουν; Δεν σου στέλνουν ραβασάκια; Δεν γράφουν ηλεκτρονικά μηνυματάκια;
- «Θα το πιστέψεις; Με φλερτάρουν οι αριστεροί και όχι οι δεξιοί».

 

 

===

 

Δεν νομίζω είναι κακή συνέντευξη (και δεν είναι θέμα καλής ή κακής).

 

Είναι πια το στυλ του Δανίκα αυτό. Απελευθερωμένος πλέον και γράφοντας στον Θέμο Αναστασιάδη, ανθίζει γεμάτος σεξουαλικά υπονοούμενα, γλείψιμο και ανείπωτες σαχλαμάρες. Οι συνεντεύξεις του αφορούν πια άλλο κοινό, και αυτό το κοινό το ικανοποιούν. 

Διαβάζοντας τη συνέντευξη της Κεφαλογιάννη ντράπηκα, όπως αν έβλεπα τον μπαμπά μου να την πέφτει σε μια εικοσάρα μιλώντας της για Μπρεχτ και κοιτάζοντας το ντεκολτέ της. Εγώ ντράπηκα, άλλοι μπορεί να ερεθίστηκαν, και κάποιοι μπορεί να πείστηκαν και να την ψηφίσουν.

Καταλήγοντας, ας πω ότι θεωρώ πως ο Δανίκας -όπως και ο Θέμος- χρωματίζει τόσο έντονα με το προσωπικό του στυλτις συνεντεύξεις που παίρνει, που νομίζω πως δεν έχει καν νόημα να την πέφτουμε στην συνεντευξιαζόμενη.

 

Όποια και να είναι, ό,τι και να πρεσβεύει, όπως και να μιλάει στην κανονική της ζωή, αν βγει στο Θέμο θα αναγκαστεί να μπεμπεκίσει, να ψευτοπροσβληθεί και να το παίξει σέξι, κι αν μιλήσει στο Δανίκα οι απαντήσεις της αναγκαστικά θα περιβάλλονται από λάγνες παρεμβάσεις του άντρα με τον οποίο μιλάει και κλεισίματα ματιού της ίδιας. Καρμπόν.  

Στο τέλος, απ' τις συνεντεύξεις και των δύο, περισσότερα μαθαίνουμε για τους ίδιους, παρά απ' τα πρόσωπα που δίνουν τη συνέντευξη...

===

Και μια διαφορετική ανάλυση που διάβασα στο timeline μου στο Facebook, από την Niemands Rose

 

 Μ΄αρέσει η κουβέντα περί ναρκισσισμού που ξετυλίγεται με αφορμή τη συνέντευξη της υπουργάρας στον έκπτωτο κριτικό κινηματογράφου και υπαλλήλου του Θέμου.

Ο ναρκισσισμός της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι αθώος γιατί είναι καταφανής, όσο και αν το αρνείται σε φραστικό επίπεδο. Είναι φανερό πως πρόκειται για ένα πολύ μέτριο μυαλό που όμως έχει ανατραφεί σε ένα περιβάλλον όπου το παραδάκι, ο τσαμπουκάς, και η εξουσία έρρεαν άφθονα. Θα έπρεπε δηλαδή να είναι δύσμορφη μεγαλώνοντας στο περιβάλλον των Κεφαλογιάννηδων για να μην έχει αυτό τον "αέρα" που την κάνει να φαίνεται ωραία (βοηθάει και το πιλάτες, δε λέω). Γιατί αν μετρήσεις τις γωνίες του προσώπου της -όπως κάνουν κάτι πειραγμένοι μαθηματικοί ψάχνοντας τον αλγόριθμο της ομορφιάς- θα δεις πως δε βγαίνει η εξίσωση. Όμως ο ναρκισσισμός όχι της συγκεκριμένης, αλλά και κάθε γυναίκας, που αυτοκαταστρέφεται μέσα στη φιλαρέσκειά της είναι αθώος για τους άλλους και επιβλαβής τελικά για την ίδια.

Αντίθετα, υπάρχει μια κατηγορία νάρκισσων που μέμφονται τους άλλους για ναρκισσισμό μοστράροντας μία επιτηδευμένη μετριοφροσύνη και είναι μακράν οι πιο θλιβεροί. Γιατί δεν έχουν σημείο εκκίνησης για την αυτεπίγνωση -εφόσον δεν το παραδέχονται καν- και γιατί επιπρόσθετα κάνουν προβολή της αδυναμίας τους στους άλλους αποδεικνύοντας πόσο τιποτένιοι είναι. Μ΄αυτούς αξίζει να ασχοληθεί κανένας. Έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

 

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
διαβάζοντας ολόκληρη τη συνέντευξη στο πρώτο θέμα αυτό που περισσότερο μου έκανε εντύπωση είναι το πως ο Δανίκας, έμπειρος στο να γράφει, "κρεμάει" τόσο πολύ, ξεφτιλίζει τελείως την παλιά του φίλη Όλγα νομίζοντας πως την αποθεώνει. Της κάνει όλες τις λάθος ερωτήσεις, εκείνη αφήνεται, ανοίγετε
Είναι θλιβερό εν έτει 2014 ότι μια γυναίκα που πολιτεύεται δέχεται να "γκομενίσει" φραστικά για να έχει έρεισμα και να ψηφιστεί από το αντρικό κοινό και όχι μόνο από το γυναικείο ως…γυναίκα (θλιβερό κι απ'τις δύο μεριές, λες και ψηφίζουμε φύλο κι όχι αξία). Όσο για τους δημοσιογράφους λιγούρια, τι να πεις. Το έχουν αναγάγει σε τεχνοτροπία. Εκπληκτικό στην διάυγειά του το σχόλια της Rose. Πράγματι, αν δεις την πρώτη φωτό και σκεπάσεις με τα χέρια τα μαλλιά βλέπεις τον Κεφαλογγιάνη με κραγιόν!
Πιο σοκαριστικό θα ήταν να μάθαινα πως η Τζούλια έκανε καινούρια ταινία...Παραμένει βέβαια ότι πιο εμετικό και εξευτελιστικό (για το γυναικείο φύλο) έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό!!
Υπενθυμίζω ότι ο πολύς Δανίκάς εως πριν λίγα χρονια περνιοταν για σοβαρος δημοσιογράφος και "τιμητής" πλήθους ανθρώπων και ιδεών, χωρίς αυτή να έχουν δυνατότητα υπερασπισης του εαυτου τους, απο τον "εγκριτο" αυτό δημοσιογράφο.Η μικρογραφία της κατάντιας μας, ανθρωποι χαμηλου επιπέδου να το παιζουν διανοουμενοι...
Αυτός ρωτάει περισσότερο ως άντρας και αυτή απαντάει αναλόγως ως γυναίκα. Και συνεπώς η συνέντευξη είναι καλή στον βαθμό που είναι άκρως διαφωτιστική και για τους δύο. Και άρα, στον βαθμό που προκύπτει ένα ειλικρινές ντοκουμέντο, κρίνουμε εν προκειμένω και τους δυο τόσο στο φύλο τους όσο και το επάγγελμά τους. Ελπίζω...(να κρίνουμε). Γενικότερα, μπορούμε τώρα να τους κάνουμε ότι θέλουμε.
Μόνο ως παρωδία διαβάζεται αυτή η ''συνέντευξη'', Ένας λιγούρης και μια ακκιζόμενη κόρη πολιτικής οικογενείας που όσο τους @#$νει τόσο τους πορώνει. Χάλι ατελείωτο.
Αυτοί οι δύο μας δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο που είναι χειρότερο απο αυτό που περιμέναμε. Εκτιμώ τον τρόπο που σερβίρουν την κενότητα τους αλλά την ίδια στιγμή μου ανακατεύουν το στομάχι.
Κάκιστη συνέντευξη.Οσο για την κυρία υπουργό,μου είχε κάνει πάρα πολύ κακή εντύπωση που σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία,είχε ντυθεί ως τραγουδιάρα πίστας,με δαντελωτό προκλητικότατο ντεκολτέ,εντελώς αταίριαστο για μία υπουργό σε επίσημο δείπνο.
ο πέφτουλας Δανίκας βγάζει πολύ μπανάλ ληγούρα. Θα προτιμούσα η συνέντευξη να γίνει από τον Βαρουφάκη ή από το Σταύρο Θεοδωράκη, που βγάζουν ποιοτική ληγούρα. Στην ανάγκη από τον Τατσόπουλο.