Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Σου Τάουνσεντ ήταν απ' τις αγαπημένες μου συγγραφείς

Η Σου Τάουνσεντ ήταν απ' τις αγαπημένες μου συγγραφείς Facebook Twitter
1

 

Η Βρετανίδα συγγραφέας Sue Townsend έγραψε μεταξύ των άλλων πολλά βιβλία με ήρωα τον Adrian Mole, τα ημερολόγιά του από τότε που ήταν έφηβος μέχρι τώρα που είναι μεγάλος. Δεν μπορώ να περιγράψω το κόλλημά μου με τον Adrian Mole, μεγάλο, από τότε που η μαμά μου μου χάρισε το «Κρυφό Ημερολόγιο του Άντριαν Μολ, ηλικίας 13ων χρονων και 3/4» και έβλεπα στην ΕΡΤ2 το σήριαλ που είχε γυριστεί απ’ το βιβλίο.

  

 

 

Έκτοτε διάβασα όλα τα υπόλοιπα Ημερολόγιά του, αλλά και οτιδήποτε έγραψε ποτέ η Townsend (μερικά τα άκουσα και σε audiobooks), και είδα και όλες τις επόμενες τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν. 

 

Δεν ήμουν ο μόνος στη Λάιφο που είχε αυτό το κόλλημα: πριν από 8 χρόνια τρεις συντάκτες της (ο M.Hulot, η Δέσποινα Τριβόλη κι εγώ) είχαμε πει ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα φαν κλαμπ, ένα γκρουπ, ένα μπλογκ, κάτι. 

 

Ποτέ δεν το κάναμε, αλλά αμέσως κοιταχτήκαμε έντρομοι (ονλάιν) όταν μάθαμε ότι τις προάλλες η Sue Townsend πέθανε. 

 

ΥΓ. Η συγγραφέας ΠΟΤΕ δεν έγραψε "κόμικς" και ο Adrian Mole της δεν ήταν σε καμία περίπτωση "περιοδικό". Είχε όμως άπειρο χιούμορ και θα εκτιμούσε ίσως ότι στην Ελλάδα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ έγραψε μια αλλοπρόσαλλα λάθος νεκρολογία της, χωρίς προφανώς να έχει ιδέα για το ποια ήταν...

 

Η Σου Τάουνσεντ ήταν απ' τις αγαπημένες μου συγγραφείς Facebook Twitter

 

 

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια