Από μια βιομηχανική κωμόπολη της Γερμανίας σε ένα ορεινό χωριό της Πίνδου

Από μια βιομηχανική κωμόπολη της Γερμανίας σε ένα ορεινό χωριό της Πίνδου Facebook Twitter
3

 

 

Ο 16χρονος Νίκος (τον είδα επειδή συμμετείχε στην εκπομπή του Μάκη Μάκκα), γεννήθηκε σε μια βιομηχανική πόλη της  Γερμανίας όπου διέμενε μέχρι πριν τέσσερα  χρόνια. 

 
Οι γονείς του εργάζονταν σαν βιομηχανικοί εργάτες και το 2011 πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εγκατασταθούν στην Οξύνοια Καλαμπάκας, ένα ορεινό χωριό της Πίνδου σε υψόμετρο 700 μέτρων,  με κύρια δραστηριότητα την εκτροφή ζώων και την δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας.
 
Ο Νίκος σήμερα πηγαίνει στην Γ' Γυμνασίου σε ένα σχολείο που αποτελείται από 10 μαθητές όσοι και οι καθηγητές του. Μάλιστα οι συμμαθητές του δεν είναι απο το ίδιο χωριό αλλά μετακινούνται από διάφορους οικισμούς και χωριά, και διανύουν μέχρι και 30 χιλιόμετρα  απόσταση για να φθάσουν κάθε πρωί στο σχολείο. 
 
Ο Νίκος ασχολείται και ο ίδιος τις απογευματινές ώρες με την μονάδα και τα ζώα, ενώ παίζει ποδόσφαιρο στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής και όπως αναφέρουν οι συμμαθητές και καθηγητές είναι και...ταλαντούχος!
 
Στο μικρό βίντεο που ακολουθεί ο Νίκος περιγράφει με παραστατικό τρόπο την ζωή των γονιών στο χωριό, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να συντηρήσουν την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και να εξασφαλίσουν το οικογενειακό εισόδημα. 
 
 

 
 
 
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Άλλο να γυρίσεις στην ελλαδα και να μείνεις σε μια πόλη ή έστω κωμόπολη αλλά να έρθεις απο την Γερμανία και να πας σε ενα χωριό (που δε το έχεις ζήσει) πρεπει να ειναι γερή κατάθλιψη για τον Νικο... Ειδικά όταν όλοι οι φίλοι του θα μένουν 10-20-30 χλμ μακριά...
Δεν πειράζει: ας μείνει για λίγο καιρό στην Ελλάδα να καταλάβει τι είναι πραγματικά αυτό που αποκαλεί πατρίδα του και τι τον θεωρούν οι συμπατριώτες του...Μόνο να μην χάσει επαφή με πρόσωπα στη Γερμανία, γιατί σύντομα θα τους χρειαστεί για να τον φιλοξενήσουν- του βρουν δουλειά...
Μ@@@κίες γονέων παιδεύουσι τέκνα: γιατί το να αποφασίσεις το 2011 να γυρίσεις Ελλάδα, ενώ έχεις δουλειά στο εξωτερικό (και μάλιστα μαζί με την οικογένειά σου) μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί...