ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια αφιέρωση στο Newsbomb

Μια αφιέρωση στο Newsbomb Facebook Twitter
8

το αντίδοτο στο μίσος 

Προβληματίστηκα τι να γράψω για το θέμα του Newsbomb και του ομοφοβικού άρθρου του - ήταν τόσο εξωφρενικό, κι έτσι δεν έγραψα τίποτα όταν έσκασε, πριν από 2-3 βδομάδες. Δεν θέλησα να βάλω καν λινκ: όσο λιγότεροι το διάβαζαν τόσο το καλύτερο. Ήδη έδινε γραμμή σε πολλούς που συμφωνούσαν, κι έτσι δεν έγραψα τίποτα. 

Μετά, δεν έγραψα και πάλι τίποτα όταν η εταιρία Village απέσυρε προσωρινά τις διαφημίσεις της απ' το Newsbomb - το θεώρησα αυτονόητο, ούτε όταν τις ξαναέβαλε κάνοντας στροφή 180 μοιρών, μια στροφή τη λογική της οποίας πραγματικά δεν κατάλαβα. Δεν ήξερα τι παραπάνω να πω. Το ίντερνετ βοά, τα social media βράζουν, και όλα έχουν ειπωθεί. Οι απόψεις μας γνωστές.

Η απογοήτευση μου για την -σε ένα βαθμό κοιμισμένη (μέχρι πρόσφατα)- ομοφοβία που ξύπνησε στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι τόσο μεγάλη που τα λόγια είναι περιττά. Το να απαξιωθούν (ακόμα και με τη σιωπή) όσοι διαχωρίζουν τους ανθρώπους είναι μια άλφα λύση. Μακάρι το άρθρο του Newsbomb και η χιονοστιβάδα πραγμάτων που ακολούθησαν να είναι η τελευταία φορά που ένα τέτοιο μεγάλο σάιτ δημοσιεύει κάτι τόσο προσβλητικό για τους συμπολίτες μας και που οι άνθρωποι το αποδέχονται.

Μία αφιέρωση μόνο. 

Αυτό εδώ το ποστ,

που μετράει όσο χίλια άρθρα: 

Έφηβος κάνει come out στο Facebook, η μητέρα του το ανακαλύπτει, και του γράφει αυτό το απίθανο...

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
To news bomb? Really ασχολειστε με τέτοιο σκουπιδαριο? Δε θελω να γράψω πόλλα, είναι λίγο πολύ γνωστό σε ολους το ποιον του. Ενα θα πω: Ηταν μαζί με τοΘΘέμα τα πρωτα που δημοσίευσαν τη φωτογραφία του νεκρού Ασλανη. Πόσα αλλά συμπεράσματα θέλετε να βγαλετε;
Το σκουπιδαριό όμως αυτό μας έχει πνίξει. Και θα ρυθμίσει και τη ζωή μας με τρόπο πολύ άσχημο. Εγώ μπαίνω και γράφω σε αυτά που βγάζει το yahoo και στο πιο σοβαρό capital που έχει και κοινωνικά θέματα. Είναι απαράδεκτο οι gay και όσοι έχουν σύγχρονη σκέψη να είναι τόσο, μα τόσο απόντες.
Τι ιδιοκτησίας είναι όμως το Νewsbomb.gr;;; Portal του Ομίλου DPG Digital Media, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε Παναθηναϊκός, γιο του φαρμακοβιομήχανου Παύλου Γιαννακόπουλου και διευθυντή τον Κώστα Χαρδαβέλλα. Το γεγονός ότι το site έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του φαρμάκου, στον πόλεμο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού (Αγγελόπουλοι) ή στον ενδοπαναθηναϊκό πόλεμο (Αλαφούζος), καταρρίπτει τους μύθους που προβάλλονται κατά κόρον περί “εναλλακτικής και αδέσμευτης ενημέρωσης”. Έστω και αν το μέσο που χρησιμοποιείται είναι μοντέρνο, δεν παύει να αποτελεί μια επιχείρηση που χρησιμοποιείται για “παραδοσιακούς” σκοπούς των αφεντικών τους: Kέρδος. Ενδεικτικό ένα mail που διέρευσε μετά από την απόλυση 3 εργαζομένων από το portal. Σ΄ αυτό, ο CEO της εταιρίας ανακοινώνει την καθυστέρηση καταβολής των μισθών και καθιστά συνολικά υπεύθυνους τους εργαζόμενους του ομίλου για τα κακά οικονομικά αποτελέσματα του. Σε χαρακτηριστικό απόσπασμα διαβάζουμε: Με αφορμή αυτή την επικοινωνία, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η επίτευξη των στόχων του ομίλου είναι ευθύνη όλων μας. Η ανεύρεση εσόδων, η συγκράτηση των εξόδων και η βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς μας θα εξασφαλίσει και θα εγγυηθεί την μελλοντική πορεία του Ομίλου.
Κατά την άποψή μου το newsbomb είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου. Ωστόσο το τελευταίο που θα του καταλόγιζα θα ήταν το ότι δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης (όσο απεχθής και να είναι αυτή η γνώμη - και η συγκεκριμένη μου είναι).Εσύ Άρη σαν υπεύθυνος τπυ lifo.gr θα ήθελες οι διαφημιζόμενοι του site να έχουν άποψη γιά το τι πρέπει να ανεβάζετε και τι όχι;
Δεν είναι όλα τόσο απόλυτα στο χώρο της δημοσιογραφίας.... Γνώμη και άποψη για ό,τι συμβαίνει φυσικά και θα πρέπει να έχουν όλοι. Το θέμα είναι τι κάνεις με αυτή την άποψη, ειδικά αν έχεις λεφτά για διαφήμιση: 1. Μπορείς να την αφήσεις σπίτι σου και να πας στη δουλειά χωρίς αυτή. 2. Μπορείς να την επιβάλεις, υποδεικνύοντας κομψά ή μη, πως θα πρέπει να γράφεται κάτι 3. Μπορείς να κάνεις κάτι άλλο: να στερήσεις από κάποιον με τον οποίο διαφωνείς σε ένα σημαντικό θέμα ένα καλό για τις δύσκολες εποχές που ζούμε μπάτζετ. Σε κάθε περίπτωση, το "θάρρος της γνώμης" έρχεται πάντα με κάποιο τίμημα
Οταν το μπάτζετ απέκτησε άποψη είναι που ξεφύτρωσαν τα newsbomb.Για να μην παρεξηγηθώ, δες την άποψή μου για το newsbomb (και για την ύλη του):http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/35881?comment=514066#514066http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33464?comment=420398#420398Και το σχόλιο του Άγνωστου παρακάτω.
Και επίσης μακάρι να είναι τελευταία φορά που η VILLAGE κάνει τέτοι λάθος, τέτοιο πισωγύρισμα γιατί πήρε καλύτερο rate στη διαφήμιση και μακάρι να ζητήσει συγγνώμη και να φύγει από το ρατσιστικό NEWSBOMB (διαφορετικά θα χάσει περισσότερο κοινό από τις αίθουσες!)