''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...''

''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...'' Facebook Twitter
29
''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...'' Facebook Twitter

Η παράνοια συνεχίζεται καθώς ο Παϊσιος είχε προβλέψει ΚΑΙ τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ξεκινήσει από τη Συρία. 

Βέβαια όπως μαθαίνουμε, στην αρχή η προφητεία είχε αποδοθεί στον γέροντα Αντώνιο από τη Σιάτιστα, αλλά επειδή ο Παϊσιος είναι πιο μεγάλο όνομα, τελικά τώρα την αποδίδουμε σ' αυτόν. 

''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...'' Facebook Twitter

Τι, δε μας πιστεύετε; Έχουμε και βίντεο (το βίντεο που αναφέρεται και στον τίτλο του άρθρου: "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: "ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" (VIDEO)".

Κι αν πατήσετε να το δείτε, θα δείτε αυτό:

''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...'' Facebook Twitter

Δηλαδή έναν τρίτο Γέροντα! Ούτε τον Παϊσιο, ούτε τον Γέροντα Αντώνιο από τη Σιάτιστα, αλλά τον Γέροντα τον Ιωσήφ τον Βατοπεδινό!

''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...'' Facebook Twitter

ναι, άλλος ο Παϊσιος άλλος ο Ιωσήφ Βατοπεδινός

Δεν φτάνει δηλαδή που ακόμα και τις προφητείες που ΔΕΝ έκανε ο ίδιος ο Παϊσιος, τώρα τις αποδίδουν στον Παϊσιο, αλλά και τα "αποδεικτικά στοιχεία" τους είναι λανθασμένα. 

Πόση ευπιστία υπάρχει στη χώρα μας τώρα, πόση καταστροφή προκαλεί το ίντερνετ στους αγαθούς - και στους μυθομανείς...

[+]

Κοιτώντας feedback που είχε έρθει για ένα παλιότερο άρθρο μου για τον Παϊσιο είδα ότι μια αναγνώστρια είχε γράψει έξαλλη:

"[...] Όσο για τον πάτερ Παϊσιο ήταν ένας τίμιος μοναχός, του οποίου ο τρόπος ζωής και οι διδαχές το αποδεικνύουν... Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματός του... Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν και αυτόν. "

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του The Knights Who Say Ni! που έγραψε:

 

Ακολουθούν διδαχές (sic) τιμίου και πνευματικού μοναχού Αρσένη Εζνεπίδη [Παϊσιου]:


- «Τι ανοησίες λένε τώρα στα σχολεία με την θεωρία του Δαρβίνου κ.λπ.! ...Αν ένας μαύρος είναι σε ψυχρό κλίμα και δεν βγαίνη στον ήλιο, λιγάκι θα διορθωθή το δέρμα του· δεν θα πάψη όμως να είναι μαύρος... Οι πίθηκοι τόσα χρόνια δεν εξελίχθηκαν να κάνουν αν όχι ένα ποδήλατο τουλάχιστον ένα πατίνι. Είδες κανέναν πίθηκο με πατίνι; Άλλο, αν πάρης έναν πίθηκο και του μάθης να κάνη πατίνι!..» (Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου ΛΟΓΟΙ Α Σελ. 160-161)


- «Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα; Και μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. ...Έψαξα από δω από 'κει και βρήκα ότι κάποιος τον είχε καταρασθή.» (Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου ΛΟΓΟΙ Α Σελ. 51-55)

- “... Ο γέρων απευθύνθηκε στη σαύρα σαν σε λογικό όν και της είπε:" Προσκύνησε τούς επισκέπτες, χαιρέτησέ τους ". Η σαύρα υπακούουσα σηκώθηκε στα πισινά της πόδια και έκανε εδαφιαία μετάνοια. Έπειτα την ερώτησε: "Για πες μας, υπάρχει Θεός;". Και ώ του θαύματος! η σαύρα με μια ψιλή, λεπτή φωνούλα μίλησε και είπε:" Υπάρχει Θεός, υπάρχει Θεός, υπάρχει Θεός". ...”  (Αναμνήσεις από τον γέροντα Παΐσιο, μέρος ΣΤ')

''Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου...'' Facebook Twitter


Υ.Γ. Ξαναθυμάμαι την κυρία που έγραψε εξοργισμένη μ' όσους κατακρίνουν το θέμα Παϊσιος:"...Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματός του..."

(Eμείς;!)

29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Βλέπουμε πως ένας άξεστος πρωτογονοθρησκόπληκτος "προφήτης", όπως ο Ιωάννης που έπεσε σε έκσταση μέσα στη σπηλιά του στην Πάτμο, παίρνει τον κόσμο της έκστασης, που τρέφεται από το ασυνείδητό του που έχει διαμορφωθεί από την θρησκόληπτη εποχή του, ως μια άλλη διάσταση της πραγματικότητας, και θεωρεί πως έχει πρόσβαση στην "άλλη" διάσταση χάρη στην πίστη του. Δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την έκσταση και τα οράματά της. Εξ ου κι όλα αυτά τα σουρεαλιστικά της θρησκείας. Ο Παΐσιος, δε μας λέει αν διαμεσολάβησε κάποια μυστικιστική εμπειρία όταν "μίλαγε" με τις σαύρες ή τα έβαζε με τους Σαολίν. Τα αναφέρει όλα αυτά σαν πραγματικά γεγονότα. Είναι φυσικό επόμενο ένας αμόρφωτος, θρησκόπληκτος μεσαιωνικός τύπος σαν τον Παΐσιο, εκεί στα όρη και τα άγρια βουνά, μες την μοναξιά του, να έπεφτε σε έκσταση, και τα μυστικιστικά αυτά βιώματά του, να τα έπαιρνε ως πραγματικότητα. (Στους ανθρωπολόγους είναι γνωστό πως οι αρχαϊκές φιλές παίρναν σαν μια άλλη διάσταση της πραγματικότητας τα όνειρα). Άσε που ερμηνεύουν τα πάντα υπό το πρίσμα της Πρόνοιας. Αν μου τύχει κάτι ευχάριστο, για μένα είναι καθαρά ένα τυχαίο γεγονός. Για ένα "προφήτη" όμως, είναι "βέβαιο" πως είναι έργο του θεού. Τα βολεύουν αυθαίρετα πάντα στη συνείδησή τους όλα έτσι ώστε να υπάρχει μυστήριο, και κάτι το μεταφυσικό να υπάρχει πάντα από πίσω. Και όλοι οι "μάρτυρες" των "θαυμάτων" του Παΐσιου, δεν είναι τυχαίο πως είναι αθεράπευτα πιστοί. Η ιστορία με τον αμφισβητία καθηγητή που ο Παΐσιος ρωτά τη σαύρα αν υπάρχει θεός και εκεί του απαντά "υπάρχει, υπάρχει", και ο καθηγητής φεύγει κλαίγοντας, αν όντως υπήρξε καθηγητής που έφυγε κλαίγοντας, δεν είναι φυσικά ότι άκουσε τη σαύρα, αλλά παίζει να ήταν ένας πτωχός τω πνεύματι, που αυθυπόβαλε τον εαυτό του. Ή όλα αυτά είναι σάλτσες των εκδοτών για να πουλάν στα ζώα τα βιβλία του Παΐσιου, ή σύγχρονοι μύθοι, που αντικατοπτρίζουν τη μανία των θρησκόληπτων απέναντι στην αμφισβήτηση, και παρουσιάζουν θριαμβευτικές νίκες της πίστης, με αμφισβητίες καθηγητές να τρέχουν κλαίγοντας επειδή μια σαύρα απάντησε στον Παΐσιο πως υπάρχει θεός...
Ρισπέκτ στην ομιλούσα σαύρα!Εντωμεταξύ, Αγία Μαύρα υπάρχει, Αγία Λάυρα υπάρχει, μήπως ήρθε η ώρα να γίνει και μια Αγία Σαύρα; Μήπως αυτό θέλει να μας πει ο Γέροντας;
ειναι λογικο να αστειευεται ο κοσμος με καθε λογης παπαρια που αναρταται πιρι του Παισιου. Νομιζω πως ειναι υγειης αντιδραση. Αυτο θα γινεται να βλεπει και να διαβαζει ο κοσμος τον καθε αθλιο τηλεπροφητη... Απο κει και περα, οποιος ενδιαφερεται για την πνευματικοτητα και την εσωτερικοτητα του μεσα απο τις ερμηνειες και σκεψεις του μοναχου, μπορει να διαβασει τα βιβλια του.
Όποιος ενδιαφέρεται για την "πνευματικότητά" του καλό θα είναι να αποφύγει να διαβάσει Παισιο και να ανοίξει κανένα Hawking. Βιβλία που περιέχουν λέξεις όπως "πνευματικότητα" "εσωτερισμός" και "αύρα" καλό είναι επίσης να αποφεύγονται.
Πάντως χθες βράδυ σε κανάλι της συμφοράς ο Βελόπουλος (πρώην ΛΑΟΣ και πιθανόν μελλοντική μεταγραφή στη ΝΔ όπως Άδωνις) πουλώντας βιβλία του "γέροντα" έλεγε ότι ο Παϊσιος είχε προβλέψει πως θα καταστραφεί οικονομικά η Τουρκία κι εμείς θα πάρουμε θριαμβευτικά την Πόλη.Αμ πώς!!!!!!!
Εκδόσεις της Σχολής Διοίκησης & Επιτελών ΠΑ (πρώην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας), Περιοδικό "Αεροπορική Επιθεώρηση" http://www.haf.gr/el/articles/epitheorisi.aspΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ(1924-1994) Ὁ Ἀσυρματιστής τοῦ Στρατοῦκαί τοῦ Θεοῦ [Τεύχος Ειδικό Αφιέρωμα]http://www.haf.gr/el/articles/pdf/ae_paisios.pdfΠεριεχόμενα (μερικά)ΙΑ ́.ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΗMΣΗΕὐωδία ............................................................................62Διάσωση παιδιοῦ ..........................................................63Ἐπεμβάσεις σέ τροχαῖα .............................................63Πνευματικές νεκραναστάσεις ..................................64Τό κασκόλ του ἐξαφανίζει ὄγκο ..............................64Θεραπεία δαιμονισμένης ..........................................65Β ́.ΧΑΡΙΣΜΑΤΑὙπέρβαση τῶν νόμων τῆς φύσεως ........................77Ἄβρεκτος .......................................................................77Ἀθέατος .........................................................................77Μετέωρος ......................................................................78Μεταδοτικός χάριτος...................................................78Σηκώνει βράχο .............................................................78«Ἀσύλληπτος» ................................................................78Συμφιλίωση μέ τήν κτίση .........................................80Συνεννόηση μέ ἑτερογλώσσους...............................86Παράδοξες με τα βάσεις ..............................................87Διόραση καί προόραση ..............................................87Χάρισμα ἰάσεων ..........................................................90Προβολέας ἀκτίστου φωτός .....................................92Bonus:Ὁ Γιωργάκης ἀπό τό Θιβέτ .......................................46Το βιβλίο εδώ: http://www.haf.gr/el/articles/pdf/ae_paisios.pdf«Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/313104/i-profiteia-toy-paisioy-kai-i-exegersi-stin-toyrkia-vinteo- Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, (σελ. 413)- Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν....» (σελ. 418-419)- ...Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» (σελ. 422)Υ.Γ 1. Πληθυσμός της Τουρκίας: 75.000.000. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καλού μας Γέροντα, στο μέλλον θα σκοτωθούν 25 εκατομμύρια(!) άνθρωποι και μερικά ακόμα 25 εκατομμύρια θα γίνουν πρόσφυγες!Τα τελευταία 25 εκατομμύρια θα τη γλυτώσουν ασπαζόμενα το Χριστιανισμό. Η Κωνσταντινούπολη που θα "ελευθερωθεί", έχει από μόνη της πάνω από 10.000.000 κατοίκους.Υ.Γ. 2. Ο Γέροντας Παϊσιος χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των στρατιωτικών, -αν πιστέψουμε τις επώνυμες μαρτυρίες τους σε βιβλία και στα μπλογκς. Ή δε έκδοση τευχών με το Γ. Παϊσιο από τον Ελληνικό Στρατό,αν μη τι άλλο δείχνει ότι χαίρει και μεγάλης εκτίμησης και από το επίσημο στρατό ως σώμα.Υ.Γ. 3. Η έκδοση της εφημερίδας Δημοκρατία με τη Βιογραφία του Γέροντος Παϊσιου εξαντλήθηκε φυσικά. http://youtu.be/sRGIXiYKdTAΥ.Γ. 4. Connect the dots
???????ΤΣΠ είναι οι πνευματικές νεκραναστάσεις;;;;Και η συμφιλίωση με την κτίση;;;;Αυτές τις διασώσεις από τροχαία πώς τις εννούν ακριβώς;Και γιατί υπάρχουν μόνο δαιμονισμένες και όχι δαιμονισμένοι;; (αλλά σωστά, το γυναικείο σώμα αποτελούσε πάντα προσφορότερο έδαφος για τον εξαποδώ...)Χωρίς πλάκα, αυτά τα γράφουν σε... σοβαρό περιοδικό (ή έτσι νομίζουν);
Η Ελληνικη αθανατη πνευματικοτητα σε ολο της το μεγαλειο! Μπορει να ειναι λιγακι... σχιζοφρενικη, εξωπραγματικη, και εντελως παραλογη, αλλα ολα αυτα δεν ειναι παρα απλα λεπτομερειες!
Τότε τέκνο μου αν το κογκρέσο δεν εγκρίνει την επίθεση ο σοφός γέρων το είχε πάλι προβλέεεεψει (τα πολλά ε είναι για να δώσω εκκλησιαστικό τόνο).Συγκεκριμένα η Αγιότητα του πάνσοφου γέροντα είπε αυτολεξεί: ''Ο πόλεμος θα αρχινήσει στας Συρίας, εκτός αν δεν εγκρίνουν οι Οβραίοι Μασόνοι κογκρέσορες και ξεκινήσει στας Μπαχάααααμας''
> Η παράνοια συνεχίζεται καθώς ο Παϊσιος είχε προβλέψει ΚΑΙ τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ξεκινήσει από τη Συρία.Τι κάνουμε άμα το Κογκρέσο δεν εγκρίνει την επίθεση;
Η γελοιοποίηση του ονόματός του δεν πρόκειται να σταματήσει όπως και όλου αυτού του αγιοσυφερτού με τις γελοίες προβλέψεις τους (και το ακόμα πιο γελοίο δόγμα τους) που ...για φαντάσου είναι πάντα δυσοίωνες.Ελπίζω κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον να ξεχαστούν από μνήμης του κάθε ανθρώπου όλοι αυτοί οι ημίτρελοι και οι προπάτορές τους που έφεραν΄και κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια τον Ελληνισμό στην αμάθεια και την δεισιδαιμονία που και στην εποχή μας ακόμα ο μεσαίωνας καλά κρατεί και αντί το παιδί να μελετάει Θουκυδίδη πλούταρχο και Ξενοφώντα να μαθαίνουν τους βίους των ψευδοαγίων τους και τα αστεία θαύματα για κρίνους και Jogging στην θάλασσα της Τιβεριάδος.
Μην ανησυχείς, καμία καταστροφή δεν προκαλεί το διαδίκτυο, δεν μεγαλώνει η μικραίνει η μικρή αντίληψη κάποιου από το περιεχόμενο κάποιας πληροφορίας. Ούτε αν πιστεύει στο μικρό μου πόνι, ούτε αν απορρίπτει σαν μυθομανία κάτι που ενδεχομένως είναι πραγματικό αλλά όχι χειροπιαστό και εκτός του πλαισίου των πιστεύω και προκαταλήψεων του. Όση αντίληψη έχει ο καθένας έχει, και σταδιακά θα αυξηθεί μέσα από τις εμπειρίες. Αν μη τι άλλο το διαδίκτυο επισπεύδει αυτή την διαδικασία.
Τι θα γίνει βρε παιδιά με τις prediction σας; Μα θυμάμαι κάπου μέσα στο 2012 έλεγε ότι σε τρεις μήνες θα γίνει πόλεμος και τα λοιπά καλά. Τώρα τι έγινε, πήρε παράταση αυτή η καταστροφή για να έρθει πρώτα μία άλλη; Και θυμηθήκανε να μας το πούνε τώρα που η Συρία είναι στην επικαιρότητα; Αμάν, δεν ξέρω ο άνθρωπος πότε να βγω από το καταφύγιο. Με ταλαιπωρείτε, το καταλαβαίνετε;
Αρεσκόμαστε στο να "προφητεύουουμε" και να "προβλέπουμε" εντυπωσιακές εξελίξεις γιατί αυτό έχει μικρό ρίσκο (οι αποτυχημένες προβλέψεις ξεχνιούνται) και μεγάλοι επιβράβευση (όλοι θα θυμούνται τον Παΐσιο αν προβλέψει τον Γ' Παγκόσμιο - έστω κι από τύχη). Δισεκατομμύρια ξοδεύονται σε αυτό το παιχνίδι.Πολύ ενδιαφέρον κι αυτό το σχετικό podcast: http://freakonomics.com/2011/09/14/new-freakonomics-radio-podcast-the-folly-of-prediction/
Kάπου μέσα μου πιστεύω ότι, αν ζούσε, ο Γέρων Παϊσιος θα τράβαγε τα μαλλιά του αν έβλεπε πώς χρησιμοποιείται το όνομά του δίπλα σε ένα σωρό εσχατολογικές θεωρίες από άτομα που σίγουρα ωφελούνται από την αναπαραγωγή τους.Διότι η δύναμη της εσχατολογίας βρίσκεται στην αέναη διάψευσή της. Έτσι, αντί να θεωρούμε ότι κάποιος πατέρας (ή πάσης φύσεως προφήτης) διαψεύδεται από τα γεγονότα, αντιθέτως θεωρούμε την μη πραγματοποίηση των λεγομένων του το αδιάσειστο τεκμήριο της εγκυρότητάς τους. Με άλλα λόγια, στην εσχατολογία αντί να εύχεσαι να συμβεί το προφητευόμενο για να ελέγξεις τον προφήτη, απεύχεσαι να συμβεί χωρίς ταυτόχρονα να τον θέτεις εν αμφιβόλω. Και αυτό είναι μία συνταγή ανίκητη και ταυτόχρονα αναλλοίωτη στο χρόνο.