Όχι, αυτές ΔΕΝ είναι οι 12 Σύριες από το Χαλέπι

Όχι, αυτές ΔΕΝ είναι οι 12 Σύριες από το Χαλέπι Facebook Twitter
34
Βλέπω να αναπαράγεται στο facebook μια είδηση για "12 Σύριες που βιάστηκαν και σφάχτηκαν στο Χαλέπι". Το κοινοποιούν ο ένας μετά τον άλλον για να δείξουν τι "γίνεται στο βωμό του Ισλάμ".
 
 
 
 
Οι φωτογραφίες είναι όλες μούφα. Κατά καιρούς χρησιμοποιούνται από διαφορετικούς λαούς εναντίον των γειτόνων τους.

Στην -όχι αθώα- προσπάθεια να μισήσει ο ένας λαός τον άλλο, φωτογραφίες σαν αυτές [ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ] χρησιμοποιούνται για μαύρη προπαγάνδα. Όχι ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα εκεί πάντως, αλλά δεν έχει νόημα να μην κοινοποιούνται οι πραγματικές -συχνά σοκαριστικές και εξοργιστικές- ειδήσεις και να κοινοποιούνται τα ψεύτικα σκουπίδια. 

Διάβασα στον τοίχο ενός Έλληνα στο FB, τι ακριβώς έχει γίνει με αυτό το θέμα.

ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ !!

Το παραπάνω άρθρο είναι ενδεικτικό της ασταμάτητης μπουρδολογίας που έχει κατακλύσει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο.

Η συνταγή όπως πάντα η ίδια. Μια πιασιάρικη ιστορία που απαραιτήτως πλέον πρέπει να περιέχει δολοφονίες και βιασμούς, όπου συνήθως τα αθώα θύματα περιγράφονται ως Χριστιανοί και οι θύτες ως Μουσουλμάνοι.

Παίρνει μόλις 2-3 λεπτά να ψάξει κάποιος τις φωτογραφίες μέσω Google και βρίσκει αμέσως πως οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μπορεί και πριν το...2008.

Σε αρκετά sites η ιστορία αλλάζει δραματικά. Μπορεί ο φαντασιόπληκτος που ανέβασε το άρθρο στο Ελληνικό site να μιλάει για 12 γυναίκες από το Χαλέπι, όμως αλλού διαβάζουμε για:

a) Κινέζικες φυλές που σφάζουν... παρθένες (!!!)(http://forum.5aa5.com/t51164.html),

 

b) για Ταϋλανδούς κανίβαλους http://archive.kokchapress.com/index.php/component/content/article/5207-قربانی-کردن-دختران-در-تایلند-(-18)-صحنه-های-فجیع.html), κτλπ.

Για να τελειώνουμε με τις μπούρδες που από αύριο θα διαβάζετε σε αρκετά Ελληνικά blogs. Οι φωτογραφίες είναι εμφανώς fake και έχουμε να κάνουμε με κραγμένη περίπτωση χρήσης Photoshop.

Συμπέρασμα: Μην δέχεστε χωρίς κριτική σκέψη ό,τι βλακεία σας προωθούν.

=======

*Παίρνουμε συχνά σχόλια (που δεν τα δημοσιεύουμε) που λένε ακραία πράγματα όπως "Το ισλαμ ειναι εξ'ορισμου φασιστικο, δολοφονικο, μισογυνικο και παιδοφιλικο." / "Σκατά στο μυαλό τους" / "Ισλαμ= σκοταδισμος, δολοφονια, παιδοφιλια" και τέτοιες αφοριστικές απολυτότητες. Δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ αυτά τα σχόλια και ανατριχιάζω ακόμα και αναφέροντάς τα ως παραδείγματα εδώ. 

Ένας σχολιαστής μας όμως ονόματι "Αστικός Μύθος" έγραψε σε είδηση σχετική με το Ισλάμ - θέτωντας το θέμα σε ελαφρώς διαφορετική και πολύ πιο ψύχραιμη βάση:

"Το ότι ο οργανωμένος χριστιανισμός ήταν πριν 200 ή 500 ή 1000 χρόνια φασιστικός είναι θέμα παλιάς ιστορίας αλλά όχι σύγχρονης πραγματικότητας. Σήμερα οι οργανωμένοι χριστιανοί, τουλάχιστον στην Ευρώπη είναι γραφικοί και ακίνδυνοι και δεν καίνε προξενεία και πρεσβείες εάν ζωγραφίσεις το Χριστό.

Δε με αφορά τι λέει το Κοράνι ή κάθε βιβλίο, εδώ μιλάμε για το οργανωμένο Ισλάμ... το οργανωμένο Ισλάμ είναι μία φασιστική συμμορία που προωθεί το μισογυνισμό και το έγκλημα. Όπως δε θα ανεχτούμε τη Χρυσή Αυγή, έτσι δε θα ανεχτούμε οποιαδήποτε οργάνωση, θρησκευτική ή πολιτική που έχει σαν ιδεολογία της το έγκλημα και το φασισμό. Δε μιλάω για το Κοράνι, αυτοί οι κάφροι δεν έχουν διαβάσει καν το Κοράνι, μη μπλέκεις τα θεωρητικά κείμενα με τις οργανώσεις που υποτίθεται ότι τα αντιπροσωπεύουν. 

Όπως και το Ισλάμ ίσως σε 500 χρόνια θα είναι πια/πλέον μία ακίνδυνη γραφική ενασχόληση. Αυτή τη στιγμή περνάει το Μεσαίωνά του, το ισλαμικό κάψιμο των μαγισσών, την ισλαμική ιερά εξέταση, τις ισλαμικές σταυροφορίες. Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτή η περίοδος σκοταδισμού." 

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
vangelis 1972καταρχάς thanks για τον επίλογο αλλα δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι αν σταματήσω να μπαίνω εδώ. Στις ευθείες ερωτήσεις σου, διευκρινίζω ότι αυτό που λέω για το ισλαμικό μπλοκ είναι οτι είναι πάντα αρραγές στις παράλογες και ετεροβαρείς (με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα) διεκδικήσεις του. Απο τη wikipedia διαβάζω οτι έχουν πραγματοποιηθεί πολλά ωηφίσματα στον ΟΗΕ με αφορμή τις μουσουλμανικές αιτιάσεις για τη λήψη μέτρων εναντίων της βλασφημίας. Μπορείς να δεις τις λεπτομέρειες εκεί http://en.wikipedia.org/wiki/Defamation_of_religion_and_the_United_Nations Όχι δεν θα πρέπει οι (μετά)χριστιανικές χώρες να δημιουργήσουν την δική τους συμμαχία με βάση τη θρησκεία.Θα πρέπει γενικά να μειωθεί η επιρροή της θρησκείας στο decision making και όχι να αυξηθεί.Όταν ρωτήσανε τον Χίτσενς σε ποια μουσουλμανική χώρα θα προτιμούσε να ζήσει εάν έπρεπε, απάντησε την Βοσνία. Πράγματι αν μπορεί για παράδειγμα ο Κουστορίτσα να έχει την ελυθερία να φύγει απο το Ισλάμ χωρίς να δέχεται απειλές και απόπειρες εναντίον του μπορείς να την προσθέσεις στις "προοδευτικές" που ανέφερες.ΒΤW ο Γιουσουφ Ισλάμ (πρώην Κατ Στήβενς) ακολούθησε την αντίθετη πορεία απο τον Κουστορίτσα και τώρα πιστεύει οτι οι αποστάτες θα πρέπει να θανατώνονται και αυτό δυστυχώς είναι πιο αντιπροσωπευκτικό αν δεις τη big picture. Οι προοδευτικές μουσουλμανικές χώρες λοιπόν πόσο προοδευτικές είναι; αν συγκρίνεις τους δείκτες ανάπτυξης, εκπαίδευσης και ελευθερίας θα δεις οτι υστερούν πολύ. Εάν θεωρείς οτι η φτώχεια και η ανέχεια τα δημιουργούν αυτά τα χαρακτηριστικά θα τολμούσες να παραδεχτείς οτι η θρησκεία είναι ο κυριότερος παραγοντας διατήρησης φτώχειας και ανέχειας; Εάν χρειάζονται πολλές δεκαετίες επιβληθέντος αθεισμού μέσω του κομμουνισμού (ή μιας ισχυρής μακρόχρονης επιρροής του κοσμικού κεμαλικού στρατού κλπ) για να γίνει μια μουσουλμανική κοινωνία σχετικά ανεκτή διαπιστώνει εμμέσως κανείς πόσο μεγάλη είναι η επιρροή αυτής της θρησκείας.
Αυτή τη στιγμή στην Συρία και ειδικά στο Χαλέπι δυνάμεις και συνιστώσες του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού" προβαίνουν σε πογκρόμ και σφαγές σε βάρος των θρησκευτικών-εθνικών μειονοτήτων της περιοχής. Οι γονείς ενός πολύ καλού μου φίλου-Σύριοι χριστιανοί ορθόδοξοι- είναι εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι γιατί ξέρουν ότι αν τους σταματήσουν σε κάποιο μπλόκο ανταρτών-μισθοφόρων υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκτελεστούν επί τόπου. Όντως αυτές οι εικόνες είναι ψεύτικες, το νόημα που εκφράζουν όμως είναι πολύ κοντά στην αλήθεια.
Το μόνο που θα κρατήσω απο το άρθρο είναι ότι η φωτογραφία είναι photoshop καθώς δεν έχει σημασία ποιος έχει κάνει ένα τέτοιο έγκλημα αλλά ότι το έχει κάνει !
Μούφα - ξεμούφα οι φωτογραφίες, ξέρουμε ότι αυτά γίνονται, στους πολέμους και δει στους εμφύλιους, σε χώρες του ισλάμ δε με την σημασία που έχουν τα τελετουργικά, οι συμβολισμοί και οι εικόνες εκφοβισμού..
[...]Αντιπαρέρχομαι τα ανιστόρητα περί χριστιανισμού, όσο και τα περί Ισλάμ κι έρχομαι στην ουσία του άρθρου σας όπως την αντιλήφθηκα:Τίθενται δύο ζητήματα: το "οργανωμένο" Ισλάμ και οι ιντερνετική προπαγάνδα.Στο θέμα του οργανωμένου Ισλάμ είστε ολοφάνερα αδαής και αφελής συγχρόνως! Σε τρομακτικό βαθμό μάλιστα καθώς είστε και δημοσιογράφος με απήχηση.Εξηγώ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ Ισλάμ εν είδει πχ Εκκλησίας! Ούτε υπήρξε ποτέ από την εποχή του Μωάμεθ!Σήμερα ας πούμε υπάρχουν (για το σουννιτικό Ισλάμ μιλώντας) 4 βασικές Νομικές σχολές, ενώ ούτε υπήρξε ποτέ ούτε υπάρχει Ιεραρχία των μουφτήδων και των χοτζάδων και των Ιμάμηδων κλπ. Η μόνη θρησκευτική ιεραρχία που υπήρξε ήταν ο Χαλίφης και αυτή ακόμη καταχρηστικά.Άρα ο κάθε μουφτής είναι ένας μικρός Πατριάρχης (για να μιλήσω με κατανοητούς όρους) δικαιούμενος να εκδίδει φετβάδες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θεωρεί (ισλαμικώς) νόμιμη.Άρα καθορίστε το "οργανωμένο"! Μήπως ο πχ Ουαχαββιτισμός είναι "ανοργάνωτος";Πώς κατασκευάζετε τέτοιον διαχωρισμό; Πάνω σε ποιά γνώση, βιβλιογραφία, έρευνα ή μελέτη; Τί είναι για σας το οργανωμένο και τί το ανοργάνωτο;Δηλ. εγώ καταλαβαίνω ότι το κρατικό και καθεστωτικό (έτσι ερμηνεύω το "οργανωμένο" που λέτε) είναι καλό ενώ ότι δημιουργείται εκτός κρατικών θεσμών είναι κακό!Εύγε! ο κ. Σαμαράς θα σας λατρέψει και ιδίως ο Μιχαλολιάκος (και ο ένας της ΧΑ και ο άλλος του Πειραιά!)Έρχομαι στο δεύτερο θέμα, το περί σφαγής. Επικεντρωθήκατε στην μία ψεύτικη από ό,τι φάνηκε φήμη και αγνοήσατε τα πολύ αληθινά βίντεο που σφάζουν τους ανθρώπους σαν αρνιά στο όνομα του Ισλάμ.Αυτά γιατί δεν τα αντιπαραβάλλετε; Όχι για να δούμε την φρίκη, αλλά να τα σχολιάσετε. Χαλάνε την εικόνα που έχετε κατασκευάσει μάλλον και δεν ταιριάζει με την ρήση του "σοφού" σχολιαστή σας!Επιμένετε στην λογική του ηπίου ισλάμ και του περιθωριακού κακού ισλάμ.I have got news for you!Διαβάστε! Υπάρχουν αρκετές μεταφράσεις στις ευρωπαϊκές γλώσσες των δογμάτων και της ιεράς ιστορίας του Ισλάμ. Εκεί θα δείτε ότι οι τρέχουσες ισλαμικές νομικές σχολές (το ισλάμ αποτελεί πηγή δικαίου για όλες τις νομοθεσίες των μουσουλμανικών κρατών) στηρίζονται στις χαντιθ. Διαβάστε λοιπόν πώς συμπεριφέρθηκε ο Μωάμεθ στους Μπανού Κουράιζα και σε άλλες περιπτώσεις και θα καταλάβετε ίσως. Διαβάστε την αγγλική μετάφραση του Βίου του Μωάμεθ (The Life of Muhammad [I. Ishaq, A. Guillaume] Oxford University Press)Όσο κι αν δεν μου φαίνεται, φιλικάΜανούσος
Εννοείται πως οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν είναι αιμοδιψείς τρομοκράτες και παιδόφιλοι. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι επιμέρους θρησκείες. Για όποιον ξεχνάει πόσο οπισθοδρομικός και σκοταδιστικός μπορεί να γίνει ο χριστιανισμός όταν λειτουργεί ως πολιτειακή αρχή και όταν καταδυναστεύει τις κοινωνίες, σας παραπέμπω στο μόλις χθεσινό άρθρο της Lifo: http://www.lifo.gr/now/world/30445 για την Χιλή και τον καταπληκτικό της πρόεδρο.Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη μέρη όπου οι χριστιανοί μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Κι εδώ ακόμη ξεσαλώνουν ενίοτε, όπως πρόσφατα με το θεατρικό περί της του Χριστού ομοφυλοφιλίας.Αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο "Αστικός Μύθος" έχει και δίκιο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς δεν είμαι επαρκής γνώστης ώστε να ξεχωρίσω ανάμεσα στις επιρροές που προέρχονται από το Ισλάμ, από την προϋπάρχουσα αραβική παράδοση - ή άλλωτε την αφρικανική, γιατί κια σε εκείνη την περιοχή γίνονται φοβερά εγκλήματα από οργανωμένους ισλαμιστές - αλλά ξέρω το τελικό αποτέλεσμα. Δημόσιες εκτελέσεις μοιχαλίδων (πραγματικών ή απλούστατα θυμάτων βιασμού) και ομοφυλόφιλων, υποχρέωση κοριστιών 10-12 ετών σε γάμο με ενηλίκους, κλειτοριδεκτομή, εγκλήματα τιμής επειδή "ατιμάστηκε η τιμή της οικογένειας".OK, μούφα όντως η είδηση για τις 12 Σύριες, οι παρακάτω όμως είναι απολύτως αληθινές και όλοι τις έχουμε ακούσει: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2273171/Fayhan-al-Ghamdi-raped-tortured-daughter-5-death-escapes-light-sentence.html , http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304322/Gul-Meena-struck-15-times-axe-BROTHER-honour-killing-attempt-wishes-died-day.html , http://www.tovima.gr/world/article/?aid=521279 .Είτε πρόκειται για υιοθέτηση των πρακτικών αυτών από το επίσημο κράτος (όπως στην πρώτη είδηση, όπου ο πατέρας χρεώθηκε απλό πρόστιμο για τον φόνο της κόρης του), είτε για παράνομη αλλά βαθιά ριζομένη στην κοινωνία νοοτροπία (δεύτερη είδηση, αδελφός εκδικητής), είτε για περιπτώσεις ακραίων τρομοκρατικών οργανώσεων (όπως η Μπόκο Χάραμ), πρόκειται σε κάθε περίπτωση για εκφάνσεις μιας νοοτροπίας που, σε τέτοια έκταση και βάθος, δεν τη συναντάς πια εύκολα στον μη ισλαμικό κόσμο.Επαναλαμβάνω πως αυτές η καταστάσεις ΔΕΝ αφορούν όλους τους μουσουλμάνους. Δεν αφορούν όμως κι έναν-δυο μόνο. Δεν πρόκειται απλώς για serial killers. Υπάρχει από πίσω ολόκληρη νοοτροπία. Και αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα. Δεν θέλουμε ούτε να ξέρουμε πόσες περιπτώσεις δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας...
ΡΕ αφήστε τις φιλοσοφίες, αυτό που έχει σημασία είναι ότι αρκετοί ψυχάκιδες σκοτώνουν και τρομοκρατούν κόσμο στο όνομα μιας θρησκείας.Τώρα το πρόβλημα είναι αυτοί, πριν 1000χρόνια ήταν οι αντίστοιχοι χριστιανοί.Αν εν έτη 2013 δεν αντιληφθούν όλοι ότι δεν υπάρχει θεός και οι θρησκείες είναι παραμύθια για να τους έχουν υπο τον έλεγχο τους κάποιοι μουλάδες/παπάδες δεν πάμε καλά....
"Συμπέρασμα: Μην δέχεστε χωρίς κριτική σκέψη ό,τι βλακεία σας προωθούν"Το σπρώξιμο της ευθύνης στον "πελάτη" ! Όμως μήπως θάταν καλύτερα να απευθυνόσουν αλλού, νάλεγες : "μή προωθείτε βλακείες (κατασκευασμένες ψευτοειδήσεις που έχουν σκοπό το κέρδος απο τα κλίκ, τον εκβιασμό, την ανάληψη "συμβολαίων", την ωμή προώθηση "προιόντων" κ.λ.π.), γιατί υπάρχουν εκεί έξω άτομα χωρίς (ή με μειωμένη) κριτική σκέψη ; Και να τόλεγες στους ίδιους τους "παραγωγούς" ; Κάπως βαρειά, προσωπικά, χοντρά, απροκάλυπτα, ωμά με χαρακτηρισμούς που δέν συνηθίζεις, αλλά σου βγαίνουν όταν θέλεις να υπερασπιστείς παιδιά, εφήβους, αφελείς και ευκολόπιστους ανθρώπους, ηλικιωμένους που δέν μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια μέσα σ'αυτό το χάος που δέν το γνωρίζουν, άτομα χαμηλής ευφυίας (συμπολίτες μας, συνανθρώπους μας, με δικαιώματα), άτομα που δέν έχουν αντιστάσεις, τσακισμένα, που ποδηγετούνται, που σέρνονται απ'τη μύτη, που αλέθονται και χάνονται και ψαρεύονται εύκολα μέσα σ'αυτή τη θάλασσα... "Η ευθύνη στον πελάτη", ο αιώνιος τοίχος προστασίας της "αγοράς" που δέν δέχεται μή ενημερωμένους ή μή "ψαγμένους" ή ανώριμους ή ευαίσθητους και ευάλωτους καταναλωτές. Ακόμα και τα παιδιά πρέπει νάχουν κριτήρια και ευθύνη και πρέπει να περάσουν απ'τα μάτια τους όλες οι πραμάτιες με τα καλούδια. Καληνύχτα σας.
Ζω στην Αίγυπτο και η εμπειρία μου δείχνει ότι ο μέσος μουσουλμάνος είναι καλύτερος από τον μέσο χριστιανό. Πώς ορίζω εν προκειμένω το "καλύτερος"? Πιο ανοιχτός, φιλόξενος, γεναιόδωρος, ανεκτκικός, ακομπλεξάριστος, με αρχές.. Δεν εννοώ ασφαλώς ότι οι Χριστιανοί είναι ¨κακοί" απλώς θέλω να επισημάνω ορισμένα στερεότυπα που αναπαραγωνται στην Δύση
Τις "Γυναίκες του λεωφορείου 678" τις έχεις δει; ΟΚ δε ζω στην Αίγυπτο αλλά πάντως την ταινία τη γύρισε αιγύπτιος στηριζόμενος σε πραγματικές ισττορίες και πραγματικά - ανατριχιαστικά - στοιχεία. Και να συμπληρώσω ότι τείνω προς το συμπέρασμα της MariaThessaloniki.
Μου κίνησες την περιέργεια. Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς λέγοντας "με αρχές";"Πιο ανοιχτός, ανεκτικός, ακομπλεξάριστος"-> Δεν είχα ιδέα. Δηλαδή να φανταστώ όταν βγαίνεις έξω, βλέπεις συνεχώς ομοφυλόφιλα ζευγάρια να κυκλοφορούν χέρι-χέρι και γυναίκες που δεν φοράνε ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα τους πέρα απ'το πρόσωπο; Επίσης βλέπεις παντού ζευγάρια στο δρόμο να δίνουν και κανά φιλάκι;
Αυτό με τις συγκρίσεις των βιβλίων της κάθε θρησκείας καταντάει σαχλαμάρα. Το θέμα είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων.Ακόμα και αν τα βιβλία είναι το ίδιο "φασιστικά",στην χριστιανική δύση δεν ακολουθούμε τα δικά μας στην κυριολεξία.Τα αγνοούμε.Έχουμε αναπτύξει έννοιες όπως ανθρώπινα δικαιώματα,ελευθερία,δημοκρατία και με αυτές θέλουμε να πορευόμαστε. Αντίθετα οι μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία τους θέλουν να ακολουθούν τον νόμο του Αλλάχ(σαρία),ακόμα και οι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην δύση(!!!)Δεν μπορεί,όλο και κάπου θά'χει πάρει το μάτι σας φωτογραφίες με διαδηλωτές σε δυτικές χώρες,να κρατάνε πανό με συνθήματα όπως "στον διάολο η δημοκρατία","το ισλάμ θα κυριαρχήσει στον κόσμο" και διάφορα τέτοια.Επίσης γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην δύση,διαπράτουν εγκλήματα τιμής,κλειτεριδεκτομές κ.α. Και γι'αυτά κανένας μουσουλμάνος δεν διαμαρτύρεται.Ενώ αν κάνει κάποιος κανένα σκίτσο του Μωάμεθ...Και επιτέλους πια,η κριτική που γίνεται στο ισλάμ δεν είναι απο ρατσιστικά κίνητρα η απο αίσθηση ανωτερώτητας. Φυσικά και θα υπάρχουν θαυμάσιοι άνθρωποι ανάμεσα στους μουσουλμάνους,όμως και ο καλύτερος άνθρωπος μπορεί να διαπράξει την μεγαλύτερη κτηνωδία αν πιστεύει ότι αυτό χρειάζεται για να επιτευχθεί ένα ύψιστο ιδανικό,η "σωτηρία της ψυχής" η ότι μπορεί να αποτρέψει έτσι ένα μεγάλο κακό.Μήπως αυτοί που καίγανε "μάγισσες" τον μεσαίωνα,αυτοί που κάνανε ανθρωποθυσίες στους πολιτισμούς της Αμερικής,η αυτοί που υποστηρίζανε το ναζιστικό καθεστώς ήτανε όλοι τους κακοί άνθρωποι;Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι θα ανεχόμαστε τις θηριωδίες στωικά και χωρίς να μιλάμε; Και τέλος,όσον αφορά τις θρησκείες,ακόμη και αν υπάρχουν κάποια εδάφια στην βίβλο που είναι βίαια,στον αγώνα δρόμου για το ποιά θρησκεία είναι η πιό απάνθρωπη και βίαια,το ισλάμ τερματίζει πρώτο και με μεγάλη διαφορά. Συγνώμη γι'αυτό political correctness fanatics, αλλά απλώς περιγράφω την πραγματικότητα δεν ευθύνομαι γι'αυτήν.
Το οτι το ισλάμ εξ'ορισμου φασιστικο, δολοφονικο, μισογυνικο και παιδοφιλικο είναι μια αντικειμενική και όχι ακραία κρίση. Η Σαρία προβλέπει σαν ποινή τον θανατο για την συζυγική απιστία, την ομοφυλοφιλία, την κριτική στο Ισλάμ, τον προφήτη μωάμεθ, τον αλάχ, τους αποστάτες κλπ. Οι γυναίκες αξίζουν το μισό σε σύγκριση με τους άντρες και μπορούν να πωληθούν ως σύζυγοι απο τους πατεράδες απο τον χρόνο που τους έρχεται η περίοδος και μετά. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε το κοράνι. Δεν σας το κρύβει κανείς.Επίσης, εάν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι μούφα δεν σημαίνει οτι το ισλάμ είναι ειρηνικό. Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν επιθέσεις τζιχάντ με νεκρούς σε 22 χώρες και αυτά είναι τα συνήθη στατιστικά του.Καμία υποχρέωση δεν πρέπει να έχουμε να εξαιρούμε το ισλάμ απο την κριτική.
Και που να δεις τον Χριστιανισμό!Φασιστικός"Καθε άνθρωπος, ας υποτάσσεται εις τας ανωτέρας εξουσίας της πολιτείας, τους άρχοντας δηλαδή, που είναι φορείς αυτής της εξουσίας, (εφ' Οσον αι εντολαί των δεν αντίκεινται στο θέλημα του Θεού)· διότι δεν υπάρχει εξουσία μέσα εις την κοινωνίαν, που να μη απορρέη από τον Θεόν· οι άρχοντες, που ασκούν σήμερον τας εξουσίας, έχουν ταχθή από τον Θεόν" (Ρωμ.13,1)Δολοφονικός:"Εάν όμως η κατηγορία του συζύγου είναι αληθής και όντως δεν ευρεθή παρθένος η νεάνις θα οδηγήσουν την γυναίκα αυτήν εις την θύραν της οικίας του πατρός της και θα την θανατώσουν δια λιθοβολισμού" (Δευτ. 22:20-21)Μισογυνισμός:" Προς δε την γυναίκα είπε· “...Με πόνους θα γεννάς τα τέκνα σου, θα εξαρτάσαι δε πάντοτε από τον άνδρα σου και αυτός θα είναι κύριός σου”. (Γεν. 3.16)"Γυνὴ ἐν ἡσυχίᾳ μανθανέτω ἐν πάσῃ ὑποταγῇ·" (Α προς Τιμόθεο, 2.11)"Παιδοφιλικός:"Θα κάμετε όμως και τούτο ακόμη· κάθε άνδρα και κάθε γυναίκα η οποία έχει έλθει εις γάμον με άνδρα, θα τους αναθεματίσετε και θα τους εξοντώσετε. Τας παρθένους όμως θα τας διαφυλάξετε εν τη ζωή και θα τας περιποιηθήτε”. Ετσι και έκαμαν." (Κρι 21,11)Είναι μια αντικειμενική και όχι ακραία κρίση.Κάντε τον κόπο να διαβάσετε την Αγία Γραφή. Δεν σας την κρύβει κανείς.Με πιάνει τρόμος με την ιδέα των τρομακτικών εγκλημάτων που θα πραγματοποιούν άνθρωποι που πχ κατηχούνται επι 12 χρόνια στο σχολείο στο παραπάνω κείμενο.ΥΓ Υπάρχει βέβαια και μια μικρή περίπτωση να μην ερμηνεύουν όλοι αυτολεξή τις επιταγές ενός κειμένου ηλικίας χιλιάδων ετών αλλά καλύτερα να τους προσέχουμε αυτούς τους χριστιανούς για να 'χουμε το κεφάλι μας στη θέση του.
Εάν έκανες μια στοιχειώδη έρευνα θα έβρισκες πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα για τον μισογυνισμό, τον απολυταρχισμό, την προτροπή σε θυσίες δολοφονίες σε γενοκτονίες κλπ που προβλέπονται στον χριστιανισμό απο αυτά που μου έγραψες.Αλλά δεν πειράζει γιατί δεν είναι χριστιανισμός vs ισλαμισμός το θέμα.Είναι ισλαμισμός vs πολιτισμός.Όπως ήταν χριστιανισμός vs πολιτισμός μέχρι τον Διαφωτισμό που μας έβγαλε απο την θρησκευτική παράνοια. ΥΓ. Σε κάθε κρίση εναντίον του ισλάμ υπάρχει πάντα ένας σχολιαστής που θεωρεί οτι είναι πραγματικά καλη ιδέα να συγκρίνει τις πρακτικές του χριστιανικού Μεσαίωνα με τις σύγχρονες του ισλάμ. Σαν επιχείρημα υπερ του ισλάμ δηλαδή ή λες και εκείνος που καταφέρεται εναντίον του ισλάμ είναι ιεροεξεταστής σε lunch break απο τους βασανισμούς. Πάντως αν επιμένετε σε αυτή τη σύγκριση καλό θα είναι να αποφεύγετε τις γενικεύσεις καθώς δεν ήταν όλοι οι χριστιανοί του Μεσαίωνα βίαιοι.Ένα θετικό πάντως είναι οτι ξεκαθαρίζεται το γεγονός ότι εκείνοι οι μουσουλμάνοι οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιότητες και σε απίστευτης κλίμακας καφρίες είναι όσοι παίρνουν το κοράνι και τη χαντίθ τοις μετρητοίς. Μια δημοφιλής παρεξήγηση είναι ότι πρόκειται για σέκτες που κάνουν του κεφαλιού τους. Όχι! Το ακολουθούν κατα γράμμα. Επίσης οι μουσουλμάνοι ανα τον κόσμο πρέπει να διαλέξουν επιτέλους τι τους προσβάλλει, οι γελοιογραφίες μιας δανέζικης εφημερίδας ή οι δολοφονίες πχ των μοιχών εις το όνομα του αλλάχ. Αν τους προσβάλλει το δεύτερο έχουν απομακρυνθεί αρκετά απο τον πυρήνα του ισλάμ και χαίρομαι για αυτούς. Αν τους προσβάλλει το πρώτο όχι, βρίσκονται σε έναν επικίνδυνο θρησκευτικό μεσαίωνα, πάντως έχουν την συμπαράσταση αρκετών αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών στις δυτικές κοινωνίες.
Λυπάμαι που η 5λεπτη έρευνα μου δεν αγγίζει τα υψηλά σου κριτήρια, την επόμενη φορά θα γράψω διατριβή.Εάν απ’την άλλη εσύ έκανες μια στοιχειώδη προσπάθεια θα καταλάβαινες πως το αξίωμα σου, πως το Ισλάμ είναι μη συμβατό με τον “πολιτισμό” είναι ταυτόχρονα επιδερμικό, ρατσιστικό και παραπλανητικό.Επιδερμικό γιατί προφανώς υπάρχουν πολλές «πολιτισμένες» χώρες με κυριαρχούσες θρησκείες των οποίων τα κείμενα είναι γεμάτα με μισαλλοδοξία (πχ χριστιανισμός). Το ότι σε πολλές περιπτώσεις σε αυτές τις πολιτισμένες χώρες η θρησκεία συνεχίζει να περιορίζει τα ατομικά δικαιώματα (απαγόρευση αμβλώσεων, καύσης των νεκρών, γάμου ομοφυλοφίλων κλπ) το αφήνω στην άκρη.Ρατσιστικό γιατί υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, των οποίων η θρησκεία δεν τους εμποδίζει να συνυπάρχουν ειρηνικά με ανθρώπους άλλων θρησκειών. Ρίξε μια ματιά εδώ πχ και δες πως η συντριπτική πλειοψηφία των Μουσουλμάνων είναι υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας.http://www.pewforum.org/Muslim/the-worlds-muslims-religion-politics-society-religion-and-politics.aspxΌπως επίσης υπάρχουν εκατομμύρια μουσουλμάνων που ούτε ζουν βάσει της σαρίας ούτε το επιθυμούν.Παραπλανητικό, γιατί η επιθετικότητα πολλών Μουσουλμάνων εξηγείται πιο εύκολα αν παρατηρήσει κάποιος την έλλειψη μόρφωσης, τη φτώχια, την πολιτική καταπίεση και την έλλειψη δομών κοινωνικής στήριξης πέραν της οργανωμένης θρησκείας σε πολλούς από αυτούς απ’ότι διαβάζοντας 2 στίχους απ’το Κοράνι.Σε αφήνω τώρα να συνεχίσεις να μιλάς για τον πολιτισμό που έφερε ο διαφωτισμός ζώντας σε μια χώρα χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσα της, όπου θεατρικές παραστάσεις διακόπτονται από έναν συνδυασμό νεοναζιστών, παπάδων και θρησκόληπτων που «ζουν το θρησκευτικό τους μεσαίωνα». Γιατί και οι Χριστιανοί στην Ελλάδα πρέπει να διαλέξουν επιτέλους τι τους προσβάλει, το Corpus Cristi ή ο νόμος περί βλασφήμιας;
Ασφαλώς,είναι μούφα το γεγονός.Ένας,δέκα,δέκα χιλιάδες μουσουλμάνοι,μια χαρά μπορεί να είναι.Και χρυσαυγίτη γνώρισα που μια χαρά ήταν.Καμμιά σχέση με τα γομάρια τής Χ.Α.Και λοιπόν;Ο μουσουλμανισμός,όμως; Όπως όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες,δηλαδή.Μόνο που ο χριστιανισμός (προσωπικά,είμαι άθεος,όχι άθρησκος)πέρασε τον μεσαίωνά του και...έστρωσε.Το Ισλάμ;Δεν βλέπετε,δεν ακούτε,δεν διαβάζετε τι γίνεται;Ας αφήσουμε λοιπόν τις παγκοσμιοποιήσεις.Ζέχνουν,μικρά μου παιδάκια.
Θα συμφωνήσω με τον Pavlos100 οτι ο χριστιανισμός μετα τον μεσαίωνα του έστρωσε χαρακτήρα, αλλά και ότι όλο πάει να την "κάνει" και επειδή υπάρχει η κριτική και κυρίως η παιδεια στού χριστιανικούς λαούς συνήθως οι προσπάθειες αυτες δεν αποκομιδούν αποτελέσματα. Το ισλάμ εξ ορισμού ηταν ενα κοινωνικό σύστημα πού εφαρμόστηκε σε νομάδες μεκύριο μέσο διάδοσης τον φοβο. Οι νομάδες δεν είχαν προσβαση στην παιδεία και την μόρφωση και ήδη γνωρίζουμε ότι οσο πιό χαμηλό ειναι το μορφωτικό επίπεδο ενος λαού, οχι μόνο σαν την σχολική/λυκειακή/πανεπιστημιακή μόρφωση αλλά σαν σύστημα αξιών και δημοκρατικών ελευθεριών, σαν παιδεια δηλαδή, τοσο περισσότερο μάζα είναι.. Οπου βρεθηκε η θρησκεία ήταν απλα ο σύμμαχος της πολιτείας στον έλεγχο των μαζων..Ειμαι άθρησκος, δεν είμαι άθεος..
Λάθος, μέγα λάθος. Οι σουνίτες είναι συνήθως μετριοπαθείς μουσουλμάνοι.Το θέμα με το ισλάμ, είναι παρόμοιο με αυτό στον χριστιανισμό. Στην Αμερική υπάρχουν κάποιοι ιερείς που φοράνε τεράστια γυαλιά ηλίου, κολλητά σορτς με στρας, roller skates και έχουν μικρόφωνο για να τραγουδούν τους ύμνους τους. Είναι μεν εντελώς άκακοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με πχ τους παλαιοημερολογίτες στη Ρωσία που φοράνε ένα τσουβάλι και νηστεύουν όλη τη μέρα ψέλνοντας. Η μόνη ομοιότητα μεταξύ των 2 περιπτώσεων είναι πως αμφότεροι λένε πως είναι χριστιανοί.Το Ισλάμ έχει άπειρα παρακλάδια - που αμοιβαία σιχαίνονται το ένα το άλλο. Υπάρχουν βασικά οι Σιίτες και οι Σουνίτες, αλλά με τη σειρά τους οι μεν έχουν τους Αλεβίτες/Αλαουίτες, τους Ισμαηλίτες και ένα σωρό άλλους. Οι σιίτες είναι γενικώς πολύ συντηρητικοί και ακραίοι και πιστεύουν στη μαρτυρική θυσία ως μέσον για να πας στον παράδεισο, αλλά τα παρακλάδια που προαναφέρθηκαν είναι πολύ προοδευτικά και εκκοσμικευμένα (ο Αγά Χαν των Ισμαηλιτών ήταν από τους μεγαλύτερους πλέϊ-μπόϊ του διεθνούς τζετ σετ στα νιάτα του). Οι σουνίτες είναι γενικώς εκκοσμικευμένοι (όπως πχ στην Τουρκία), αλλά έχουν και εξαιρετικά ακραίων απόψεων παρακλάδια, όπως τους Σαλαφιστές/Ουαχαμπίτες. Από εκέι και πέρα, υπάρχουν τάσεις όπως οι Δερβίσιδες, οι Δρούζοι, κτλ που στην πραγματικότητα συνιστούν τις δικές τους θρησκείες.Έχω ζήσει στο Λίβανο (που έχει βάσει Συντάγματος 18 επίσημες θρησκείες και δόγματα). Πολλοί πραγματικοί φίλοι μου ήταν μουσουλμάνοι, και κάμποσοι ήταν από τους πιο κοσμοπολίτες, προοδευτικούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους απ' όσους έχω ποτέ γνωρίσει. Το να μιλήσεις για Ισλάμ γενικώς είναι σα να υποστηρίζεις ότι ο Προτεστάντης πάστορας είναι το ίδιο πράγμα με τον Κόπτη καλόγερο στην Αιθιοπία. Στο Ισλάμ υπάρχουν εξαιρετικά βίαιες και ριζοσπαστικές τάσεις με πολιτική ατζέντα, όπως και εξαιρετικά μετριοπαθείς. Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι το "οργανωμένο" Ισλάμ, αλλά το "πολιτικό" Ισλάμ. Πάντως, δεν μπορούμε να γενικεύουμε.
Αν και υπάρχουν πολλές διαιρέσεις του ισλάμ που μισιούνται και βρίσκονται σε "πόλεμο" με πολλούς νεκρούς η στάση τους στις διεκδικήσεις τους είναι απόλυτα ενιαία και καθόλου διαφοροποιημένη.Αυτό το βλέπεις ξεκάθαρα στη διπλωματική συμμαχία του ισλαμικού μπλοκ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Τα 56 μέλη της με απόλυτη συμφωνία ψήφισαν υπέρ ποινικής δίωξης εναντίων όσων δυσφημούν την θρησκεία. Δηλαδή πιέζουν να εφαρμοσθεί σε όλες τις χώρες ένας νόμος για τη βλασφημία οποιασδήποτε θρησκείας έτσι ώστε να έχουν το πάτημα να ενεργούν νομικά εναντίων όσων ασκούν κριτική στο ισλάμ. Αυτο δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό απο άλλες χώρες. Εάν γίνει πλήττεται η ελευθερία λόγου στο όνομα του θρησκευτικού δόγματος. Εφόσον όπως λες υπάρχουν διάφορες τάσεις στη βεντάλια του ισλάμ γιατί δεν γίνεται εμφανής η προοδευτική τάση; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν 20-30 χώρες που να συντάσονται κατά του ψηφίσματος; Ε λοιπόν δεν υπάρχει καμία, ούτε καν η Τουρκία το success story του μουσουλμανικολυ κόσμου την οποία μαθαίναμε με τον χαρακτηρισμό clashed country στο πανεπιστήμιο και εάν η πιο επιτυχημένη μουσουλμανική χώρα είναι διχασμένη ανάμεσα στη θρησκεία και την δημοκρατία έχεις μια καλή εικόνα για τις υπόλοιπες. Γιατί δεν φέρνουν ποτέ ψηφίσματα εναντίων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν θύτες είναι άλλες μουσουλμανικές χώρες; Εφόσον όπως λες υπάρχει και το προοδευτικό ισλάμ κάπου γιατί δεν αντιπροσωπεύεται; Οι προοδευτικές ισλαμικές χώρες (εάν πραγματικά υπήρχαν) θα απαιτούσαν και ψηφίσματα εναντίων των πρακτικών των εγκλημάτων τιμής που επιτάσσει το ισλάμ, των βομβιστικών ενεργειών (έστω και μόνο στις περιπτώσεις εναντίων πολιτών) των λιθοβολισμών, των βασανιστηρίων κλπ. Δεν υπάρχει τίποτα εναντίων αυτών απο καμία χώρα του ισλαμικού μπλοκ. Δύο μετρα και δύο σταθμά λοιπόν. Απόλυτη συμφωνία όταν διεκδικούν κάτι παράλογο όπως τον περιορισμό της ελευθερίας της εκφρασης των άλλων στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα καμία κατταγελία της μεσαιωνικής ισλαμικής καφρίας στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Προς Αρη Δημοκήδη. Με προβλημάτισε λίγο αυτό που έγραψες οτι ανατριχιάζεις με κάποια σχόλια που λαμβάνετε εναντίων του ισλάμ επειδή ίσως να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία και δικά μου.Το πρόβλημα μου με την ιδεολογία του ισλάμ ειναι πολιτισμικό και μεταξύ άλλων το θεωρώ απειλή για το μέλλον της ειρήνης της δημοκρατίας, τηε ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και στην Ευρώπη, τα χρόνια που θα ακολοθήσουν με τα δημογραφικά στοιχεία που διαμορφωνονται και δεν έχω κανένα λόγο να βλέπω να γίνονται και να ξαναγίνονται πράγματα και εγώ να γράφω άλλα εξαιτίας μιας κάποιας ευγένειας που επιβάλεται για κάποιο ασαφή λόγο ή κάτι τέτοιο. Ούτε έχω σκοπό να σταματήσω να το κάνω στο μέλλον εξαιτιας self moderation. ΑΛΛΑ αν αυτός ο τύπος και ο τόνος σχολιασμού είναι για οποιοδήποτε λόγο ανεπιθύμητος στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να μου το ξεκαθαρίσετε παρακαλώ να αποχαιρετιστούμε with no bad feelings whatsoever
Θύμισέ μου φίλε μου πόσες τρομοκρατικές ή "τρομοκρατικές" επιθέσεις έχουν κάνει οι σιίτες, διότι πλην μίας αμφισβητούμενης και αυτής κατά των Αμερικανών Πεζοναυτών στην Βηρυτό στην διάρκεια του Λιβανικού πολέμου ξεχνάω τις άλλες...Επίσης αδυνατώ να θυμηθώ πότε σιίτες επιτέθηκαν εναντίον αλλοδόξων, είτε ως πογκρόμ, είτε μεμονωμένα, είτε έβγαλαν φετβάδες ή διατάγματα απαγόρευσης άλλων θρησκειών (Με την εξαίρεση του Μπαχαϊσμού που όμως ως αιρετικούς τους καταδιώκουν όλα χωρίς εξαίρεση τα μουσουλμανικά κράτη καθώς συν τοις άλλοις εδρεύουν στο Ισραήλ).Κατά τα άλλα μπερδεύεις τις προσωπικές και εν πολλοίς αυθαίρετες απόψεις του καθενός με τις επίσημες διδασκαλίες. Ατυχώς η εμπειρία έχει δείξει ότι οι περισσότεροι "ανοιχτόμυαλοι και κοσμοπολίτες" μουσουλμάνοι μετατρέπονται εν μία νυκτί σε υπερσυντηρητικούς ευσεβείς μόλις πατήσουν τα πάτρια...Η βιαιότητα στο Ισλάμ η ολοκληρωτική επιβολή, δεν είναι μία αυθαίρετη ερμηνεία των νομικών σχολών. Είναι η ίδια η κορανική διδασκαλία και η ιερά παράδοση και το ταφσίρ.
@Prince Myshkin Δεν διαφωνούμε απόλυτα, αλλά νομίζω ότι ότι σε ορισμένα σημεία ο συλλογισμός σου ξεφεύγει λίγο. Κατ' αρχάς, δεν ισχύει ότι κάποια μέλη του ΟΗΕ ψήφισαν ή δεν ψήφισαν κάτι. Δεν υπήρχε ψήφισμα καν. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (εκπροσωπόντας τα 56 +1 μέλη του) έχει ζητήσει στο παρελθόν να υπάρξει ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος (με το σκεπτικό της αντιμετώπισης του φαινομένου της ισλαμοφοβίας - κατ' αναλογία με ό,τι ισχύει και για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού). Τέτοια ψηφοφορία ουδέποτε έγινε (το λέω με βεβαιότητα 99,5% - εάν κάνω λάθος διόρθωσέ με και πές μου πότε) και το μόνο το οποίο συνέβη ήταν πώς αρχηγοί κρατών/κυβερνήσεων ισλαμικών χωρών έχουν υποστηρίξει κάτι σχετικό σε ομιλίες τους στη Γενική Συνέλευση (που ας μη κοροϊδευόμαστε, στο 90% των ομιλιών/διαγγελμάτων, το ακροατήριο χαμηλώνει την ένταση του ακουστικού και παίρνει έναν υπνάκο). Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης έχει μόνιμη έδρα στον ΟΗΕ και είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός μετά τον ΟΗΕ. Εσύ τί προτείνεις; (ρωτάω με ειλικρινή διάθεση) Να δημιουργήσουν τα χριστιανικά κράτη αντίστοιχο Οργανισμό Χριστιανικής Διάσκεψης; Πάντως, στον ΟΙΔ υπάρχουν και μετριοπαθή ισλαμικά κράτη, όπως η Αλβανία, η Τουρκία ή η ΙορδανίαΩς προς τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, αυτό που συχνά παραβλέπεται είναι πως το πολιτικό ισλάμ γεννήθηκε μέσα από μια προσπάθεια ανατροπής διεφθαρμένων/απολυταρχικών καθεστώτων. Π.χ. το πλέον θεοκρατικό καθεστώς στον κόσμο, οι μουλάδες στο σιιτικό Ιράν, πήραν την εξουσία όταν ο κόσμος ξεσηκώθηκε για να ανατρέψει τον φαύλο Σάχη. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί τα εγκλήματα και τον σκοταδισμό στο Ιράν. Ούτε σημαίνει πως ο λαός ξεσηκώθηκε κατά του Σάχη έχοντας αυτό κατά νου. Όπως όμως συμβαίνει συνήθως στις επαναστάσεις, τα κινήματα συνήθως καπελώνονται από κάποιους (το έχουμε δει και στην Ελλάδα να συμβαίνει αυτό - αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα). αντίστοιχα, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δημιουργήθηκαν για να αντιπολιτευτούν τα κοσμικά (αλλά απολύτως διεφθαρμένα) καθεστώτα της Αιγύπτου. Κτλ. Περισσότερη δημοκρατία, ισομερής οικονομική ανάπτυξη και λιγότερη διαφθορά, όχι μόνο θα βοηθήσουν τον απλό κόσμο να έχει μια καλύτερη ζωή, αλλά καί θα κάνει τους ισλαμιστές να φαντάζουν γραφικοί τσαρλατάνοι που ζούνε ακόμα στο μεσαίωνα.PS Δεν είμαι δικηγόρος κανενός, ούτε και μπορώ να ερμηνεύσω αυθεντικά τις προθέσεις του οικοδεσπότη μας, αλλά νομίζω ότι άν σταματήσεις να γράφεις, η κοινότητα των αναγνωστών/σχολιαστών του Lifo θα έχει χάσει μία αξιόλογη παρουσία.
Άλλο μουσουλμάνος, άλλο ισλαμιστής. Οι ισλαμιστές είναι υποσύνολο των Σουνιτών, που είναι υποσύνολο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν όμως και Σιίτες ισλαμιστές, όπως είναι τα μέλη της Χεζμπολάχ. Σιιτικές ισλαμιστικές οργανώσεις στο Ιράκ έκαναν πολλά αίσχη το 2004-2007, ως εκδίκηση για την καταστροφή-προβοκάτσια ιστορικού τεμένους τους από Σουνίτες Ισλαμιστές. Οι ισλαμιστές ανήκουν στο "πολιτικό ισλάμ", που ο Αστικός Μύθος κακώς αποκαλεί "οργανωμένο ισλάμ", όπως σωστά παρατήρησε ο Ästhet. Υπάρχουν βεβαίως και μετριοπαθείς ισλαμιστές, όπως ο Ερντογάν (αν και του ίδιου δεν του αρέσει ο όρος, λόγω κακών συνειρμών). Γενικώς οι χειρότεροι φανατικοί ισλαμιστές είναι οι Σαλαφιστές (π.χ. Αλ Κάιντα), που είναι Σουνίτες. Φυσικά το όλο θέμα είναι τεράστιο.
Οι λέξεις είναι ομόρριζες και μπερδεύουν, ειδικά στην ελληνική γλώσσα. "Μουσουλμάνος" είναι αυτός που ανήκει στην "ούμα", την κοινότητα των πιστών (της συγκεκριμένης θρησκείας). Πάντοτε ο όρος χρησιμοποιείται όταν αναφέρεται σε άτομα, όχι σε συλλογικές οντότητες. "Ισλαμικός" είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για συλλογική περιγραφή (πχ ισλαμική τέχνη ή παράδοση). "Ισλαμιστικός" είναι αυτός που αναφέρεται στο "πολιτικό" Ισλάμ, υπό την έννοια ότι η θρησκεία καθοδηγεί τη ζωή του ατόμου, και επομένως, σε συλλογικό επίπεδο και όλη την κοινωνία και το κράτος. Ισλαμιστές υπάρχουν σε όλο το φάσμα του Ισλάμ. Από τους Ουαχαμπίτες (που είναι Σουνίτες) της Σαουδικής Αραβίας, μέχρι τους Σιίτες του Χομεϊνί στο Ιράν (ασχέτως που μισούνται μεταξύ τους θανάσιμα). Ο όρος που πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν προσβλητικό είναι ο "Μωαμεθανισμός" (διότι παραπέμπει σε θρησκεία όπου ο Μωάμεθ είναι το κεντρικό της σημείο - και όχι ο Αλλάχ).
"Το οργανωμένο Ισλάμ είναι μία φασιστική συμμορία που προωθεί το μισογυνισμό και το έγκλημα";Ειμαι σιγουρος οτι αυτος που το εγραψε αυτο δεν εχει γνωρισει εναν μουσουλμανο στη ζωη του.
Η φραση "οργανωμενο ισλαμ" ομως δεν αφορα μονο τα γνωστα αυταρχικα ισλαμικα καθεστωτα ή τις ομαδες βαρεμενων σαλαφιστων ανα τον κοσμο, αλλα το συνολο των ισλαμικων θρησκευτικων κοινοτητων, των πιστων συμπεριλαμβανομενων.
Μα μας κοροιδεύετε κ. Δημοκίδη; Τί ακριβώς σημαίνει οργανωμένο Ισλάμ; Μπορείτε να μου δώσετε έναν ορισμό; Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί αναδημοσιεύετε το εν λόγω σχόλιο και όχι τα υπόλοιπα. Προσωπική μου άποψη είναι πως το σχόλιο αυτό δεν λέει τίποτα σημαντικό, το γεγονός ότι είναι πιο ψύχραιμο και επιθυμεί να δώσει μια ιστορική βάση το κάνει πιο επικίνδυνο, ακριβώς γιατί κατά την άποψή μου είναι λάθος.Ζώντας σε ένα μουσουλμανικό κράτος (Τουρκία) έχω να πω ότι τα προβλήματα δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ, δεν είναι καθόλου διαφορετικά από τα προβλήματα της Ελλάδας που δεν έχει Ισλάμ. Ξέρετε γιατί; Γιατί το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός με την μορφή που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αν ο σχολιαστής -και/ή εσείς- θεωρείτε οργανωμένο Ισλάμ τις κυβερνήσεις τύπου Ερντογάν, τότε να είστε σίγουροι ότι το πρόβλημά των ανθρώπων αυτών δεν είναι η θρησκεία, οι άνθρωποι αυτοί έχουν τα ίδια προβλήματα με τα δικά μας πολιτικά καμάρια. Αν πάλι θεωρείτε οργανωμένο Ισλάμ (όσο περισσότερο το λέω τόσο πιο γελίο μου ακούγεται) την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, τότε μάθετε ότι υπάρχει και ένα πολύ πολύ πολύ μεγαλύτερο Ισλάμ που δεν έχει καμία σχέση με αυτό.