Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου;

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter
37

Όταν το Υπουργείο Τουρισμού έχει δημιουργήσει εκείνη τη διαφήμιση που χόρευαν το Ζορμπά ή κάτι τέτοιο στο Λονδίνο, κάθε αξιοπρεπής νέα διαφήμισή του είναι καλοδεχούμενη. 

Απ' ό,τι φαίνεται όμως πήρε το μάθημά του και μαζί με τον ΕΟΤ ανέθεσε στην Beetroot design να φτιάξει μια σειρά από νέα σποτάκια. 

Πριν λίγο έκανε πρεμιέρα το πρώτο - κι η πρώτη κίνησή μου αφού το είδα ήταν να ψάξω στο τηλέφωνο κάποιον από την Beetroot για να μου μιλήσει γι' αυτό (η δεύτερη κίνηση να φτιάξω το ποστ). 

Δείτε το:

[+] O Αλέξης Νίκου είναι designer και συνιδρυτής της πολυβραβευμένης Beetroot (που, αγνοώντας τις σειρήνες της Αθήνας συνεχίζει να κάνει εξαιρετικές δουλειές απ' τα γραφεία της στην Θ. Σοφούλη της Θεσσαλονίκης)

Να τι μου είπε: 

Αυτό που είδατε είναι το πρώτο απ' τα σποτ που θα παίξουν. Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί τουριστική συνείδηση - αυτό ήταν και το brief που μας έδωσε ο ΕΟΤ. 

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter

Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ο κεντρικός χαρακτήρας εμπλέκεται σε διάφορες καταστάσεις -για αρχή πάει σε αυτό που νομίζει ότι θα είναι μια απολαυστική, ήσυχη παραλία. Δεν θελήσαμε να κουνήσουμε το δάχτυλο, γι' αυτό και προτιμήσαμε να είναι ένα ευχάριστο, πολύχρωμο σποτ, με την τεχνοτροπία που βλέπετε, (χωρίς ανθρώπους, για να μην υπάρχει κάποια ταύτιση).

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter

Υπάρχει πολύ δουλειά από πίσω, όχι μόνο στον σχεδιασμό του κάθε μικρού ή μεγάλου στοιχείου που εμφανίζεται στο σποτ, αλλά και στον ήχο. Κάναμε ηχογραφήσεις με βιρτουόζους παραδοσιακών οργάνων και σε κάθε ξεχωριστό ποστ υπάρχουν 'πειραγμένα' στοιχεία παραδοσιακής μουσικής.

(Μακάρι τα σποτ να μας κάνουν να σκεφτούμε και τους γύρω μας - και να τους κάνουμε να αγαπήσουν την Ελλάδα, για να έρχονται ξανά και ξανά.)

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter
37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Τι ακριβώς είναι το θελκτικό σε αυτήν την καμπάνια είπαμε; Τα γραφικά επιπέδου "Πουλάκι Τσίου"; Το μήνυμα πως δεν πρέπει να ρυπαίνουμε τις παραλίες και να συμπεριφερόμαστε σαν κάγκουροι όχι για σεβασμό στο περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας αλλά για να ξανάρθει ο ευλογημένος τουρίστας;
Συγνώμη...αλλά δεν μου άρεσε...περνάει εντελώς αδιάφορη...μοιάζει σαν οι Beetroot να είχαν τους χαρακτήρες πεταμένους σενα συρτάρι του server τους και απλά τους βάλαν όλους μαζί για να χαρεί η Όλγαρα η Υπουργάρα παναθεμα μας!
Χωρίς να κοιτάω, έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα scroll down(δεν ήθελα να κλέψω βλέπετε).Βάζω στοίχημα λοιπόν -χωρίς να έχω δει τα σχόλια(ορκίζομαι!)- ότι έστω και ένας θα πρόσεξε και θα παρεξηγήθηκε με την αντικατάσταση του μελαμψού κύριου(που πιθανότατα είναι μαυρισμένος θαμώνας παραλίας και όχι έγχρωμης φυλής) με την ξανθή κυρία. Εάν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο :"Γιατί πάει κατευθείαν ο νους σας στο κακό ρε παιδιά;"
Δεν είναι άσχημο, αλλά για μια τόσο μεγάλη πρωτοβουλία είναι πολύ μέτριο.Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί animators και designers στον τόπο αυτόν που θα μπορούσανε να δώσουν μια πολύ ποιο άρτια και επαγγελματική λύση.Αλλά εδώ που ζούμε, η αξιοκρατία έχει μεταναστεύσει!
Καλή η δουλειά της διαφημιστικής αλλά πεταμένα λεφτά σε μια περίοδο που μας λείπουν για βασικές ανάγκες και γίνονται άγριες περικοπές. Προτιμότερο ήταν να δοθούν τα χρήματα για διαφήμιση στο εξωτερικό που να απευθύνεται στους ξένους. Όσο καλόπιστος και να είμαι βρίσκω ότι το "brief" που δώσανε στη διαφημιστική είναι το χτίσιμο του προφίλ της υπουργού και της κυβέρνησης. Απαράδεκτο και εξοργιστικό στην εποχή της άγριας λιτότητας να δίνονται ακόμα λεφτά για την διαφήμιση υπουργείων, έστω και δια της πλαγίας οδού.
Ε, ναι λοιπόν: Αυτό είναι θράσος!Παρότι δεν διαφωνώ με το μήνυμα της νέας καμπάνιας του ΕΟΤ, το βρίσκω μέχρι και εξοργιστικό να επικαλείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού τον πατριωτισμό και το φιλότιμο των Ελλήνων ενώ είναι παντελώς ανίκανη να ικανοποιήσει έστω και ένα από τα αιτήματα της πολύπαθης τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας ή έστω να προσφέρει κάποια στοιχειώδη εξασφάλιση στους επαγγελματίες του τουρισμού και του επισιτισμού που τον χειμώνα θα στερηθούν ως και το επίδομα ανεργίας... Είναι διπλά εξοργιστικό όταν για το σπικάζ επιλέχθηκε ένας νεόκοπος πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας που απέτυχε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές. Γίνεται τριπλά εξοργιστικό όταν συνειδητοποιείς πως για τους περισσότερους από τους αποδέκτες αυτής της καμπάνιας, οι διακοπές μοιάζουν φέτος με άπιαστο όνειρο...
Ωραια γραφικα αλλα λιγο γλυκαναλατη, κατι παει να πει αλλα φοβαται... Θα ηθελα κατι πιο agressive για να μεινει στο μυαλο του καγκουρα, του αναισθητου και του κοινωνικα αδιαφορου ελληνα. Και για να του μεινει πρεπει να τον σοκαρει και να τον προσβαλει να καταλαβει τι κανει. Και ολα αυτα οχι μονο για τον επισκεπτη αλλα και για τους υπολοιπους ελληνες που δεν ειμαστε σαν αυτους που παρουσιαζει η διαφημιση, ειναι σαν να βαζει τον κακομοιρο πολιτισμενο ξενο απο τη μια και ολους εμας τους ελληνες απο την αλλη. Πρεπει να αλλαξουμε για εμας πρωτα απο ολα και μετα για τους ξενους που "εχουν λεφτα" και κανουν διακοπες στην ελλαδα.
Αν ήταν πιο αgressive θα θιγόταν μέρος του κοινοβουλευτικού σώματος που θα πήγαινε να ουρήσει μπροστά στο γραφείο των δημιουργών. Άλλωστε οι Ελληναρίξ θα σήκωναν επανάσταση ότι οι ίδιοι δείχνουμε έτσι τον χειρότερο μας εαυτό δυσφημώντας τον... Τον μυαλό του κάγκουρα είναι καμένο, μην περιμένουμε θαύματα..!
Εγώ πάντως έχω βαρεθεί να με αντιμετωπίζει σαν Ελληνάρα ο κάθε διαφημισταράς (που προφανώς βγάζει τον εαυτό του απέξω). Είτε λέγοντάς με βρωμιάρη και ανάγωγο, είτε κολακεύοντας (αφ' υψηλού πάντα) το υποτιθέμενο "ελληνιλίκι" μου με διαφημίσεις τύπου Στανίση.
Δεν ξέρω, νομίζω ότι ούτε ο κάγκουρας, ούτε ο έμπορος της παραλίας που χρεώνει τα πάντα 3 φορές πάνω θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από το σποτάκι συνετισμού.. χωρίς ελέγχους, αν βασιστούν στην καλή θέληση , το έργο το έχουμε ξαναδεί..Από αισθητικής άποψης μου έκανε αδιάφορο. Δεν έχω δει βέβαια τα παλιά στα οποία αναφέρεστε για να ξέρω και τα χειρότερα. Έτσι και αλλιώς εκείνα πρέπει να συγκριθούν με τα αντίστοιχα φετινά που θα απευθύνονται σε τουρίστες, γιατί το συγκεκριμένο είναι για τους ντόπιους.
..τέλεια διαφήμιση και με πολλές καλές δουλειές οι beetroot..προφανώς, άλλο να σέβεσαι τον διπλανό σου, άλλο να γίνεις δούλος του τουρίστα...ίσως βγάζει λίγο το "σεβάσου τον τουρίστα" αλλά πως να το πεις ευγενικά στον "ελληνάρα" πως είναι κάφρος...επι του πρακτέου όμως...για να "εξαφανίσουμε το περίπου", θέλει να περάσει μια γενιά τουλάχιστον (και αν συμβεί)...γιατί ωραία τα λέμε μεταξύ μας εδώ στην LIfo,λίγο κουλτουριάρηδες, λίγο αριστεροί, alternative τύποι, ανήσυχοι / σκεπτόμενοι κ λίγο δήθεν να σου πώ, αλλά εκεί έξω είναι ένας άλλος κόσμος..απο πού να αρχίσω...απο τους κακούς δημόσιους λειτουργούς, μέχρι τον κάφρο με την ρακέτα (και είμαι φανατικός της ρακέτας, αλλά ποτέ πάνω στον κόσμο)πρόσφατα, στο λόφο της Ακρόπολης, οι συνδικαλιστές φύλακες μου απάντησαν φωνάζοντας: "δεν θα κατεβάσουμε και τα βρακιά μας να μας γ... οι τουρίστες" όταν διαμαρτυρήθηκα που έκλειναν τον χώρο και μας έδιωχναν πρίν την καθορισμένη ώρα... φυσικά αφού τους πληρώνει ο λαός, σκασίλα τους..και δεν είμαι καν δεξιός.
Προς αγαπητή κυβέρνηση της χώρας. Κοινοποίηση Υπουργείο πολιτισμού. Αγαπητοίμην κουράζεστε να δίνετε λεφτά σε διαφημίσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα που σκοπό έχουν να συνετίσουν τον ελληνικό πληθυσμό ως προς τη συμπεριφορά του στις παραλίες της Ελλάδος. Λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής σας, οι Έλληνες που θα πάνε φέτος διακοπές ή θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν παραλίες όπου θα συνυπάρξουν με ξένους τουρίστες, δηλαδή σε παραλίες νησιών, θα είναι οι μισοί και λιγότεροι από τους μισούς. Οπότε τζάμπα πάνε τα λιγοστά λεφτάκια που μας έχουν απομείνει. Με τιμή,ένας άνεργος γραφίσταςΥ.Γ. Κατά τα άλλα, ωραία η δουλειά των συναδέλφων.
Προσωπικά με αφήνει αδιάφορη η διαφήμιση του υπουργείου. Δε θα πάω σε καμιά παραλία φέτος και δε θα δώσω τη μάχη εναντίον της ενοχλητικής ρακέτας. Αφήνω άλλους άξιους ιθαγενείς στο πόστο μου όμως, να δώσουν τη μάχη για το αιώνιο κέρδισμα του τουρίστα.
Μου κανουν εντυπωση οι αρνητικοι ψηφοι σε οποιους δεν θελουν να συμμεριστουν κατι που δεν τους αφορα. Ρε παιδια δεν υπαρχουν συλλογικοτητες, σεβαστειτε επιτελους το ατομο και μην υπαγορευετε συμπεριφορες.
Α όχι, εγώ είμαι φουλ υπέρ της συλλογικότητας! όταν λέω ότι δε με αφορά η διαφήμιση, εννοώ ότι δε θα πάω διακοπές επειδή δεν έχω φράγκο και έτσι δε θα δώσω φέτος τη μάχη με τον μισητό ρακετοπαίχτη, που διώχνει τον τουρίστα. Γιατί, δεν πάω εγώ φέτος διακοπές λόγω αφραγκίας, μη χαθεί όμως και ο τουρίστας εξαιτίας της βλαχιάς μας και έτσι δεν πέσει συνάλλαγμα, δεν έρθει η ανάπτυξη και το φως στο τούνελ! Δε θα το αντέξω!!!
Μόνο σε εμένα έκανε σποτάκι τύπου: "προσέξτε μην ενοχλήσετε τον ξένο τουρισμό όταν θα κάτσει στην παραλία"; Μόνο η γριά με τη φλοκάτη μου άρεσε, το υπόλοιπο για να'μαι ειλικρινείς μ'εκνεύρισε και λίγο..
Όντως είναι πάρα πολύ όμορφη και πραγματικά πολύ δουλεμένη!Ξέρω ότι το πολύ political corectness ώρες ώρες καταντά κουραστικό. Αλλά διάολε μόνο σε εμένα φάνηκε κομματάκι περίεργο αυτό που ο μαύρος τύπος που παίζει ρακέτα να αντικαθίσταται από την ξανθιά με τα στήθη; Λέει ο εκφωνητής ότι για να περάσει καλά ο επισκέπτης στην παραλία πρέπει να εξαφανίσουμε τα προβλήματα. Αν τον ενοχλητικό μαύρο κύριο τον αντικαθιστούσαν πχ με κάποιο φιλικό μαύρο κύριο δεν θα υπήρχε θέμα, αλλά το επέλεξαν να βάλουν τη «σέξι» ξανθιά κυρία. ??Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι εγώ;