Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA!

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
53

 

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter

H EIΔΗΣΗ:

Στο Νο15 και στους Μπακς ο Αντετοκούμπο [via]

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έφτασε πιο ψηλά από κάθε άλλον Έλληνα στην ιστορία του ντραφτ, με τους Μιλγουόκι Μπακς να τον επιλέγουν στο Νο15.

O 18χρονος διεθνής αναμένεται να ταξιδέψει αμέσως στο Μιλγουόκι για να γνωρίσει τους ανθρώπους που επένδυσαν στο ταλέντο του, με τον Τζον Χάμοντ να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το buy-out που πρέπει να πληρώσουν οι Μπακς.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Αντετοκούμπο εξηγούσε ότι "από την αρχή αυτό ήταν το πλάνο μας. Να κάνει το μεγάλο βήμα από την Α2 στο ΝΒΑ".

Ο Έλληνας άσος ζήτησε από την ομάδα του τη φανέλα με το νούμερο 34.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο πανηγύρισε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους όταν ανακοινώθηκε από τους Μπακς, κρατώντας μια ελληνική σημαία, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο παίκτης του Φιλαθλητικού θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολλάρια και να φτάνει κλιμακωτά πάνω από 1,6 εκατ. δολλάρια.

Η στιγμή της ανακοίνωσης και οι πανηγυρισμοί του

========

Δεν ένιωσα καμιά τρομερή υπερηφάνεια, χάρηκα για τον άνθρωπο όμως.

Για τους κρυφούς (και φανερούς) χρυσαυγίτες ο Αντετοκούμπο είναι κόκκινο πανί. Απ' το πρωί σε δεκάδες mainstream σάιτ γίνονται εκρηκτικές συζητήσεις περί της μη ελληνικότητάς του...

Μερικές ατάκες απ' το Πρώτο Θέμα:

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter

====

Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των Χρυσαυγιτών με την ελληνοπρέπεια της εμφάνισης (την οποία ούτε οι ίδιοι διαθέτουν) ή την επιμονή να ισχυρίζονται ότι ακόμα και κάποιος που γεννήθηκε εδώ πριν από 18 χρόνια, σπούδασε εδώ και παίζει στην Εθνική Ελλάδος είναι "λαθρομετανάστης" που "εισέβαλλε" στη χώρα για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη. 

Έχω να πω: Μπράβο στο παιδί που παρ' ό,τι δεν είχε καμία μα καμία υποχρέωση εκεί να βγάλει την ελληνική σημαία και να διατρανώσει τόσο πολύ την ελληνικότητά του, το έκανε με περηφάνεια. 

Ούτε ήρωα τον θεωρώ ούτε συγκλονίστηκα απ' την επιτυχία του (δεν παρακολουθώ και πολύ τα αθλητικά έτσι κι αλλιώς).

Όταν όμως ξεκινάς μια καριέρα στο εξωτερικό -μια νέα ζωή απ' την αρχή- και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τιμήσεις τη χώρα στην οποία γεννήθηκες και μεγάλωσες είσαι πραγματικά άξιος σεβασμού.

Το ενδιαφέρον βίντεο παρουσίασής του

53

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Να τα βλεπουν εδω οι δικοι μας αυτα.Ερχοντε απ εξω εδω και μας αρπαζουν τα διαμαντια μας.Τι σημασια εχει αν ειναι ασπρος μαυρος ροζ και κιτρινος; Αυτος αισθανετε πιο Ελληνας και απο μας!Προσπαθησε και τα καταφερε.μπραβο του και συγχαρητηρια για την επιτυχια του.Μαγκια του γουστο και καπελο του.Αποτελει παραδειγμα προς μιμηση για ολους μας!!!
Μπραβο στο παλικαρι!!! Οποιος κανει αρνητικα σχολια για αυτο το παιδι, ειναι ενας κομπλεξικος στενομυαλος ρατσιστο βλακας. Και παλι συγχαρητηρια σε αυτον και στην οικογενεια του και εγω θα ειμαι υπερηφανος οταν θα φοραει την Ελληνικη φανελα. Προχωρα Γιανναρε και μην μασας τιποτα, φατους ολους στο NBA!!
... αν από την άλλη εάν δήλωνε ότι είναι Αλγερινός, θα τον κατηγορούσαν ως ...αχάριστο που τον τάισε και την ανέθρεψε η Ελληνική γη !!!! Οι χρυσαυγίετες, όχι δεν είναι ρατσιστές ...για αυτούς οι άνθρωποι δεν έχουν χρωματικές διαφορές ! όλοι οι άνθρωποι είμαστε... ΜΠΛΕ ! Απλά θεωρούν όσοι είναι... σκούρο μπλέ πρέπει να κάθονται στην απομόνωση !
Βέβαια, πρέπει να γνωρίζετε πως είναι διεθνής τακτική οι μετανάστες που είναι πολύ καλοί στα αθλήματα να παίρνουν κατευθείαν υπηκοότητα. Τους υπόλοιπους τους τρώει η μαρμάγκα.
Λοιπόν Κυρίες και Κύριοι, το γενικότερο συμπέρασμα είναι οτι μάλλον είμαστε η χειρότερη φάρα ανθρώπων που έτυχε να γεννηθεί στην ομορφοτερη χώρα του κόσμου στην οποία κάποτε κατοίκησαν Ανθρωποι Ελληνες, με τους οποίους η μοναδική συγγένεια που έχουμε είναι...το ονομα!. Καλη χωνεψη.
Κάθε πρόοδο εύχομαι στο παιδί, να είναι πάντα καλά. Αυτό που θέλω να πω έχει σχέση με τις αντιδράσεις σε σχέση με την κίνησή του να βγάλει τη σημαία. Αν ΔΕΝ ήταν μαύρος οι μισοί εδώ μέσα μπορεί να τον έλεγαν και εθνικιστή. Τώρα, είναι συμπαθής και καλός χαρακτήρας.
Μια κίνηση δεν είναι ίδια από όλους. Γι' αυτό οι εξισώσεις είναι γελοίες. Αν καταγόταν από την Ελλάδα ( και χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο πως θα τον λέγαμε εθνικιστή ), με τη σημαία θα δήλωνε κάτι δεδομένο από όλους. Τώρα, που οι ηλίθιοι της ΧΑ του αμφισβητούν τα πάντα, η κίνηση με τη σημαία ήταν ενδόμυχα, ακόμη και τώρα, μια διεκδίκηση αυτής της ελληνικότητας.
Επίσης αυτό ποτέ δεν συνέβαινε στην ανθρώπινη κοινωνία. Προκειμένου να συμβεί θα χρειαζόταν μια πραγματικά αταξική κοινωνία χωρίς απολύτως κανέναν διαχωρισμό. Κανενός τύπου. Δηλαδή κάτι τέτοιο, ούτε καν επί κομμουνιστικών καθεστώτων δε συνέβη ποτέ. Όσο ισχύει ο παραμικρός διαχωρισμός στην κοινωνία, θα παίζει πάντα ρόλο το από πού προέρχεται μία κίνηση, προκειμένου να την κρίνεις ( εντός των πλαισίων του νόμου, μιλάμε πάντα ).
Αυτό που εννοούσα, είναι το κατά πολύ απλούστερο, ο να σηκώσει ο Αντετοκούνμπο τη σημαία και να σκεφτούμε ό, τι περίπου θα σκεφτόμασταν αν την σήκωνε ο παίκτης/μετεγγραφή με καταγωγή απ΄τη αθήνα ή θεσσαλονίκη ή ρόδο κ.ο.κ. ανεξαρτήτως δερματικού χρώματος και επωνύμου.Η εξίσωση της έπαρσης της σημαίας σε εκδηλώσεις αθλητικού και χαρακτήρα θεάματος και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως στην περίπτωση αντετοκούμπο("ήρθα από άλλη χώρα και κάνω γνωστή την προέλευσή μου"), με τον ενικισμό είναι άστοχη. Δεν περιέχει εθνικιστικό στόμφο. Μπορεί, όπως αν κατάλαβα καλά ειρωνικά αναφέρεις, να προκαλούσε σχόλια τύπου_εθνικιστής αλλά αυτό είναι σύμπτωμα των συγκυριών με τις αντιδράσεις ενάντια στην έξαρση της χα γενικότερα.Δεν νομίζω, είναι απαραίτητο να γίνονται συνεπαγωγές σε βάθος κοινωνικών αναλύσεων των αταξικών κοινωνιών και των καθεστώτων - πάει μακριά η βαλίτσα.
Torpie, η ύπαρξη επιχειρημάτων όπως το πρώτο, εξ αιτίας του οποίου έκανα το αρχικό σχόλιο, είναι αυτή, που καθιστά απαραίτητο να γίνουν συνεπαγωγές, προκειμένου να δούμε γιατί δεν είναι ίδια μια τέτοια κίνηση από δύο διαφορετικά πρόσωπα.
Ρε Άρη, όντως ήταν αυτό αντιπροσωπευτικό στον web σχολιασμό περί του γεγονότος?Δεν θέλω να το πιστεύω. Μήπως εστίασες στα δυσάρεστα?Φανατισμένοι χαχόλοι, επιδιώκουν να μεταφέρουν σε ατομικό επίπεδο αλλά και στον αθλητισμό συνολικά, όσα χαμερπή και ρυπαρά κατάφεραν να εδραιώσουν στο ποδόσφαιρο!Αϊ σιχτίρ, πως να τους χαρακτηρίσεις πια χωρίς να θίξεις το ζωικό βασίλειο!?
O Κασσιδιάρης είναι από τη Γαστούνη. Εκεί έχει θείους και σόϊ. Κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται, όπως και πολλοί άλλοι στην περιοχή από τους Αιγύπτιους που έφερε ο Ιμπραήμ μαζί του...
Αυτό μας νοιάζει ή ότι παρ ολο που γεννήθηκε και έζησε εδώ ολη του την ζωή και απο την συμπεριφορά του κρίνω πως αισθάνεται Ελληνας πήρε ελληνική υπηκοότητα μόλις φέτος; Τα υπόλοιπα παιδιά σαν και αυτόν που δεν είναι καλοί στο μπάσκετ σκέφτομαι...
Πιο Ελληνας ποιος ειναι ? Αυτος που κραδαινει την Ελληνικη σημαια ή αυτος που κραδαινει την Σβαστικα και υψωνει το χερι ψηλα ? Γιατι εχω μπερδευτει με αυτα που διαβαζω εδω μεσα....
Ο 1ος σίγουρα μοιάζει πιο ανθρώπινος. Για Έλληνας, δεν με απασχολεί. Όταν είδα το παιδί να χαμογελάει στην κάμερα δεν μου πέρασε αυτό το ερώτημα από το μυαλό.
Aleee η αληθεια ειναι οτι ουτε εμενα με απασχολησε το αν ειναι ή νοιωθει Ελληνας το παληκαρι απλα αηδιαζω καμια φορα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα.Πιο πολυ χαρηκα με την επιτυχια του και με το γεγονος οτι ξεκινησε απο το μηδεν και τα καταφερε ! Ποσο ηπερηφανοι θα νοιωθουν οι γονεις του....
μπραβο στο παλικάρι και συγχαρητήρια στην οικογένεια του. Όσο για τους καθαρόαιμους κάφρους, που ελπίζω να είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία, εύχομαι ολόψυχα να αποτύχουν σε ότι κάνουν στην ζωή τους.
''με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολλάρια και να φτάνει κλιμακωτά πάνω από 1,6 εκατ. δολλάρια.'' Να ένας σοβαρός λόγος να ζηλεύεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Επίσης,απο το κοστούμι του, φαίνεται να είναι αρκετά καλόγουστος...πράγμα σπάνιο για Έλληνα
Τα αυτονόητα. Κουβέντες περί "DNA" και ότι άλλο αστείο λένε μερικοί, είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που δεν έχει νόημα να μιλάμε. Όταν κάθε τόσο (όχι συχνά ευτυχώς) ακούω κάποια τέτοια μπούρδα απλά γελάω ΔΥΝΑΤΑ για να καταλάβει ο άλλος ότι:ΔΕΝ θα τον πάρω στα σοβαρά,δεν θα τσακωθώ, αυτό που εκφράζει δεν είναι καν άποψη, είναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ και άρα πρέπει φίλε μου να το πάρεις όοοοοόλο από την αρχή. Όσο επιμένει τόσο παραπάνω γελάω. Χωρίς καμία αντιπάθεια, έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του ή οποιαδήποτε έχθρα..Δεν είμαι ανώτερος, επειδή δεν είμαι χρυσαυγίτης. Απλά δεν είμαι άρρωστος. Όχι με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον. Πως μπορώ να νευριάσω με κάποιον που παραληρεί, όντας φανερά διατεραγμένος ψυχικά?Πως γίνεται να ασχοληθώ με την περίπτωση του (αν επιλέξω να μην αδιαφορήσω) νευριάζοντας? Αν ένα παιδάκι επιμένει να βάλει το χέρι του στην πρίζα, δεν θα το αφήσω, ούτε όμως θα νευριάσω με την βλακεία του. Υπάρχουν τρόποι ακόμα και το παιδάκι να καταλάβει.Αν έχω την διάθεση να του δείξω.Οι πιο πολλοί δυστυχώς, αναλώνονται στο να κράξουν/κοροϊδέψουν (δηλαδή να βάλουν τον εαυτό τους σε θέση ισχύος), έχοντας σαν πρόσχημα μια δήθεν αγανάκτηση από την βλακεία που αντιμετοπίζουν και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούν έστω να σκεφτούν πως θα μπορούσαν/ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσουν αυτήν την συγκεκριμένου τύπου βλακεία/αρρώστια. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό κάνω μια παράκληση στον διαχειριστή της στήλης/σελίδας. Δημοσιεύματα, άρθρα, σχόλια και οτιδήποτε ανεβαίνει με σκοπό να αντικρούσει/γελοιοποιήσει την Χ.Α. και τους ψηφοφόρους της, γυρίζει μπούμερανγκ. Όσο πιο πολύ κοροιδεύεις κάποιον που έχει εμμονή με το οτιδήποτε, τόσο πιο πολύ πεισμώνει. Το πείσμα άλλωστε ήταν πάντα χαρακτηριστικό του ηλίθιου. Σταματήστε να ρίχνετε (και) εσείς -άθελα σας- λάδι σε αυτήν την φωτία. Υπάρχουν επαγγελματίες στο είδος και το κάνουν πάρα πολύ καλά. Σας ευχαριστώ.