Ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα από το βήμα της Βουλής

Facebook Twitter
70

Όταν κάποιοι ακροδεξιοί πηγαίνουν στο Νταχάου και στο Άουσβιτς, φωτογραφίζονται στους φούρνους κάνοντας κερατάκια και ανεβάζουν τις φωτο γράφοντας πράγματα όπως "Εδώ γινόταν τα γλέντια" και "Άντε να ξανανάψουμε τους φούρνους για να κάψουμε όσους Εβραίους γλίτωσαν. 

Επίσης, στις σελίδες τους, σε άπταιστα ΚΕΦΑΛΑΙΑ GREEKLISH, απογοητεύονται που ο Χίτλερ δεν έκανε σαπουνάκια κι άλλα παιδιά και μεγάλους, ενώ σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Εβραίων, σε όλο τον κόσμο, η απειλή για τη σαπωνοποίηση είναι συχνότατη. 

Βέβαια, κατά τα άλλα, όλοι τους αρνούνται το Ολοκαύτωμα.

(Σήμερα στη Βουλή, η πρώτη δημόσια, αν και έμμεση/δειλή άρνηση)

Μόνο που, σε αντίθεση με άλλα αμφισβητούμενα συμβάντα [γέννηση Χριστού, χορός του Ζαλόγγου κλπ] τα γεγονότα είναι σχετικά πρόσφατα και η δημοσιογραφία της περιοχής, όπως και τα μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα μπορούν να μας αποδείξουν το τι έγινε τότε. 

Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης -στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι- οι στρατιώτες έμειναν έκπληκτοι απ' αυτό που είδαν (οι Γερμανοί είχαν φύγει, και οι επιζώντες τρέκλιζαν στα στρατόπεδα σαν φαντάσματα, χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν). 

Το μαγνητοσκόπησαν, το φωτογράφησαν, πήραν μαρτυρίες. Ήξεραν όμως πολύ καλά πως οι ναζιστικές θηριωδίες ήταν τόσο εξωφρενικές που κανένας δεν θα τους πίστευε, και πολύ περισσότερο οι Γερμανοί που θεωρούσαν άγιο τον Χίτλερ. 

Και τότε αποφάσισαν να κάνουν κάτι στα γρήγορα: άνοιξαν τις πόρτες των στρατοπέδων, και κάλεσαν όλους τους Γερμανούς πολίτες που ζούσαν στις γύρω περιοχές να τα επισκεφθούν. Οι "γείτονες" των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε τόσα χρόνια δίπλα τους είδαν τα σαπισμένα κουφάρια, είδαν τους φρεσκοχρησιμοποιημένους φούρνους και κατάλαβαν επιτέλους τι ήταν αυτός ο δύσοσμος καπνός που έβγαινε μέρα νύχτα από τις καμινάδες των κτιρίων. 

Κι ενώ πολλές χώρες θα τα αρνούνταν όλα αυτά (όλοι πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες για όσα στραβά έκανε ποτέ η χώρα μας, ή συχνότερα δεν τα δεχόμαστε καν και θεωρούμε "προδότες" όσους τα επισημαίνουν), η Γερμανία αναγκάστηκε -και λόγω της κατακραυγής των πολιτών της- να αναγνωρίσει άμεσα τη θηριωδία. 

Δεν προσπάθησε να διαστρεβλώσει ή να κρύψει την κακή πλευρά του παρελθόντος της η Γερμανία. Κανένας πολιτικός ή βουλευτής της χώρας δεν αρνείται το Ολοκαύτωμα (κι αν κάποιος το κάνει, φυλακίζεται για πέντε χρόνια). 

Κι όμως, ενώ οι άμεσα εμπλεκόμενοι ποτέ δεν αρνήθηκαν το Ολοκαύτωμα, βρέθηκε να το αρνείται ο Έλληνας βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης!

  

Κι όταν ούτε καν ίδια η Γερμανία (ούτε τότε ούτε τώρα ούτε ποτέ) δεν προσπάθησε / προσπαθεί να υπερασπιστεί τις θηριωδίες του Χίτλερ, έρχονται οι Έλληνες ξερόλες του διαδικτύου και της Βουλής να υποστηρίξουν το Χίτλερ, και να "ξεσκεπάσουν" τις συνωμοσίες, βασισμένοι κυρίως στο ίντερνετ, στη διαίσθησή τους - και στα βιβλία των εκδόσεων Λιακόπουλος...

70

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Αγαπητοί φίλοι η ελευθερία της έκφρασης είναι το θεμέλιο της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό προϋποθέτει πολίτες, συνείδηση ατομικής ευθύνης, ενεργές συλλογικότητες. Εδώ και χρόνια κατά διαστήματα , μόνο, έχουμε μια φωτεινή αναλαμπή ενδιαφέροντος για τα κοινά. Πιθανόν η τελευταία πριν τη δικτατορία. Μετά, και μετά, μην συζητήσουμε. Μας είδα το ΄90, που δεν είχε αρχίσει η φτωχοποίηση για τον πολύ κόσμο, τι κάναμε και εκφράσαμε ως κοινωνία, και τώρα που έχει αρχίσει το ενδιαφέρον για την πολιτική είναι υπό την αιγίδα της φοβίας, της μνησικακίας, της λυσσασμένης διάψευσης. Όσο για την εξαθλίωση πάντα δεν γράφει στα μπλογκ. Η μεσαία τάξη δείχνει το επίπεδό της όσο είναι σε σχετική ακμή και με φιλοδοξίες που αποτυπώνουν παιδεία και κοινωνική συνείδηση. Τώρα, εμπρός για το σχολείο της Ανάγκης, και βλέπουμε.. Και αυτό δεν το οραματίζομαι θετικά , όπως πολλοί εξ αριστερών. Αν ίσως αρκετοί από μας ακόμα χορτάτοι, με παιδεία, με ολιγάρκεια, με διάθεση για πεισματική και διαρκή αφιέρωση στη συσπείρωση μιας φωτεινής κρίσιμης "πλειοψηφίας", εκφράσουν ένα είδος κινήματος.., τότε κάτι θα γίνει. Χρειαζόμαστε ενεργές, μαχητικές και πολύ αφοσιωμένες συνειδήσεις, με έγνοια να ενδυναμώσουν την ατομική και συλλογική συνείδηση, τον δημόσιο λόγο, την απόψεων και πρακτικών, ένα είδος αντισωμάτων, ας πούμε. Άνθρωποι να αγαπάμε ό ένας τον άλλο , με ταυτόχρονη αίσθηση του τοπικού και οικουμενικού. Ό, τι δουλεύεται σε μια μικρή γωνιά (αγαπημένη με πάθος) να έχει αξία για όλον τον πλανήτη (το μέλλον των παιδιών μας και της ανθρώπινής μας ιδιότητας) .
@Lupita ο,τι πιο ευστοχο διαβασα!!Εχεις απολυτο μα απολυτο δικιο!!Δυστυχως τα λαθη της Αριστερας ειναι εγκληματικα!!Καποτε μαγκες,ενας Κουκκιδης τυλιχτηκε τη σημαια νας κ επεσε για να μην την παραδοσει στους Ναζι!Κ καποτε ενας Γλεζος. &ενας Σαντας υπεστειλλαν την καταπρυστη σβαστικα απο την Ακροπολη!Η ψευδεπιγραφη Αριστερα σημερα υποστελλει την ελληνικη σημαια,τη σημαια που κηρυττει την ελευθερια!Ξανασκεφθειτε το πριν αποδοκιμασετε αυτους που σας λενε την πικρη αληθεια !Εχετε μεγαλη ευθυνη,διοτι η Χρυση Αυγη ειναι σκοταδι!Και το σκοταδι ΔΕΝ ειναι αυθυπαρκτο:Υπαρχει λογω απουσιας του "φωτος"!Τουτ εστιν λογω αλλοτριωσης της Αριστερας κ αποκηρυξης εκ μερους της καθε εννοια πατριωτισμου!Που στη συγκεκριμενη περιπτωση δε συνδεεται με σωβινισμο η επεκτατισμο,αλλα με το δικαιο κ με την προασπιση ενος χειμαζομενου αδυναμου υλικα κ πληθυσμιακα εθνους,του ελληνικου!
@Θεμη,γνωριζω πολυ καλα,που ηταν η Τρεμπλινκα κ το Αουσβιτς(Πολωνια-το ενα στη δικαιοδοσια του Κυβερνητη της του Χανς Φρανκ το αλλο οχι),νομιζω ομως οτι το παραδειγμα των aναλγητων Αυστριακων χωρικων στο Μαουτχαουζεν ειναι αφοπλιστικο& καθιστα κατανοητοτατο το συλλογισμο μου για σιωπηλη συνενοχη τν πολιτων σε ενα ορισμενο ποσοστο...Για οποιον Θελει να καταλαβει!!!Αλλιως βαλτα με τν Καμπανελλη κ πεσ εσυ οτι δεν ηταν ετσι!Επισης κ απο το Μπουχεβαλντ (Θουριγγια,hallooooo!)στελνονταν συνεργεια αποστεωμενων ομηρων σε δημοσια εργα(πχ Δρομοσ τ Αιματοσ)και στη βαρια βιομηχανια!!Αληθεια το ...Νταχαου πού ηταν;Στη...Λαπωνια;;Τα ονοματα ηταν τυχαια!Α!Δεν ειπα πουθενα οτι το Μπελσεν ειχε θαλαμους αεριων,μαθε αναγνωση πριν κανεις υποδειξεις γεωγραφιας
Δεν χρειαζεται να τα βαλω με τον Καμπανελλη. Σιγουρα ηξεραν οι Γερμανοι οτι οι κρατουμενοι στα στρατοπεδα συγκεντρωσης, πριν το πολεμο, ζουσαν σε πολυ σκληρες συνθηκες. Απο αυτο, ομως, μεχρι να ισχυριστει κανεις οτι ηξεραν για τα στρατοπεδα εξοντωσης εν μεσω πολεμου, εχει πολυ δρομο.Recent historical work suggests that the majority of Germans knew that Jews were being indiscriminately killed and persecuted but they did not know about the Final Solution and the specifics of the death camps. -- http://en.wikipedia.org/wiki/Responsibility_for_the_Holocaust#Who_knew_about_the_killings.3FΓια να το πω και αλλιως: πρεπει να πιστευει κανεις οτι οι Εγγλεζοι πολιτες ηξεραν για την πεινα στην Ινδια, πριν τον Β'ΠΠ και κατα τη διαρκεια του;http://books.google.co.uk/books?id=Q5w9qmd1UeMC&lpg=PR2&ots=v0M3Flquuq&dq=Bengal%20famine%20matthew%20white&pg=PR2#v=onepage&q=Bengal%20famine%20matthew%20white&f=falseη οτι ηξεραν για τον ρολο του Εγγλεζικου αποκλεισμου στην ελληνικη πεινα της κατοχης; Εδω καλα καλα ουτε οι Ελληνες δεν το ξερουν.
εμενα το συμπερασμα μου ειναι το εξης κ το παραθετω απλα: πεταει ο καθενας την μλκια του (ειτε Κασιδιαρης ειτε Ρεπουση (ναι ναι στην ιδια κατηγορια τους βαζω, αυτης του πυροτεχνηματος-να το πω κομψα) ) και ολοι τσιμπαμε.Εχουμε τις δυο ρακετες με τις γελοιες δηλωσεις τους κ εμεις στη μεση μπαλακι.
Και o Heissenberg καθηγητης Πανεπιστημιου και μεγιστη ιδιοφυια ηταν-ομως αυτο δεν τον εμποδισε να ειναι ναζι και να ενισχυει τους σκοτεινους σκοπους του ΧΙΤΛΕΡ συνδραμοντας στον αγωνα δρομου για την κατασκευη της ατομικης βομβας-χωρις επιτυχια για τους χιτλερικους τελικα.Και ο Κασιδιαρης αποφοιτος Πανεπιστημιου ειναι...Τι παει να πει?Το ηθικο μας διαμετρημα αξιολογειται με βαση τη μορφωση κ απο που αποφοιτησαμε?Οσο για τη Ρεπουση ,αν ο Αντιρατσιστικος νομος τεθει δικαια θα ειναι κ αυτη "του ποινικου δικαιου", καθως η αρνηση Γενοκτονιων νομιζω θα θεωρειται κακουργημα...Και αυτη το πραττει αμετανοητα,επισκοπου και κατ επαναληψη μπολιαζοντας εδω κ μια 7ετια περιπου τη σκεψη κ τη συνειδηση των ελληνων με αντεθνικο δηλητηριο κ αυτοαπαξιωση.@Θεμη,μορφωση ειναι κατι παραπανω απο το γκουγκλαρισμα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,που επικαλεισαι,ειναι βιωμα και πονος κι εμενα τουτο το θεμα του Ολοκαυτωματος με εχει πονεσει πολυ ,γιατι το διαβαζω απο 10 χρονων παιδακι και σημερα το διδασκω για να μην ξεχνα η νεα γενια τι θα πει Μισος και Πολεμος...Γιατι εγω ΔΕ διαχωριζω εθνη-τα θυματα του πολεμου ειναι παντα οι ΙΔΙΟΙ ΑΘΩΟΙ κ δεν επιτρεπεται να τα ξεχναμε..Εισαι πολυ λιγος και περα απο μια μικροψυχη απαξιωση του αντιλογου μου ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ που να ανασκευαζει την ουσια οσων σου εγραψα.
(Απολογουμαι για τα εκ παραδρομης λαθη-πχ ειναι "Τρεμπλινκα"-μα γραφω απο πληκτρολογιο π δεν το εχω συνηθισει)Κατα τα αλλα ας αναλογιστουν μερικοι το ζητημα
Δεν ειναι προβλημα το οτι πατησες λαθος κουμπι. Προβλημα ειναι οτι ενω ειναι πανευκολο να βρει κανεις στοιχεια στο ιντερνετ, πολυς κοσμος επαναλαμβανει ανακριβειες και αοριστιες. Απο το μνημειωδες εργο του Raul Hilberg, ειναι πολυ ευκολο να βρουμε το τι εγινε στο Μπελσεν. Πιο πολλα απο τα μισα θυματα, φαινεται να πεθαναν τους μηνες Μαρτιο με Ιουνιο το 1945, οταν η διανομη τροφιμων σταματησε και επεσε επιδημια τυφου.http://books.google.co.uk/books?id=HinIpmliz2MC&lpg=PA1053&dq=belsen%20hilberg&pg=PA1053#v=onepage&q=belsen%20hilberg&f=false
Νομενκλατούρα ακούω..... Κατ'αρχήν μπράβο στο παιδί που κατάφερε και την είπε σωστά κοτζάμ 5σύλλαβη λέξη. αλλά όσο νάναι πονάει. Τι να πάω, πάει, χάλασε κι ο Ηλίας
Εγραψα κ αλλου οτι το Ολοκαυτωμα ειναι αδιαμφισβητητο!Εγραψα πωσ θεωρω απαραδεκτη τη συζητηση αν ηταν 6/4/2 εκατομμυρια οσοι εξοντωθηκαν!Μιλαμε για Ανθρωπουσ κ αστλληπτα μαρτυρια!Ας διαβασουν μερικοι νοσταλγοι του Χιτλερ την αυτοβιογραφια που συνεγραψε κατα τη συλληψη του ο ομοιδεατης τους Ρουντολφ Χοες(διοικητης κ δημιουργος του Αουσβιτς καμια σχεση με τν Ες της Νυρεμβεργης)εκδ Νεφελη!Να σηκωθει η τριχα απο τη φρικη! Εχω επισης τονισει πως σαν Ελληνες εχουμε τιμησει δικαιως το Ολοκαυτωμα,ενω ελληνικο τραγουδι ειναι ο "υμνος της μνημης π ηχει σε καθε ετησια εκδηλωση των Ισραηλινων!Ειναι τ Ασμα Ασματων του Μικη φυσικα απο τη Μ Φαραντουρη!Ωστοσο,θεωρω αστοχο ,Αρη εκ μερους σου,ομως οταν,μιλωντας για ενα ιερο θεμα οπως το Ολοκαυτωμα ,βρισκεις ευκαιρια να πεταξεις μια αψογη αντιχριστιανικη κ ανθελληνικη μπηχτη!Η ιστορικοτητα του Ιησου δεν αμφισβητειται δεν ειναι τυχαιο οτι για ολους τους Δυτικους χωριζει κοινη συναινεσει τον Ιστορικο Χρονο στα δυο!Οσο για το Ζαλογγο ,το εξαντλησαμε κ μην το μειωνετε σα γεγονος τοσο τεχνηεντως!Επι του θεματος φαινεται ποσο ελαχιστα ενημερωμενος εισαι!Δεν πεσαν απο τα συννεφα οι πολιτες τησ Γερμανιασ!Ενα μεγαλο ποσοστο πολιτων περιξ τν στρατοπεδων &οσωσ κ περα Ηξερε!Πρωτον στο Αουσβιτς /Τρεμπλονκα/Μπελσεν κ αλλου οι φουρνοι εκαιγαν ασταματητα ανθρωπινα κορμια επι Χρονια-κανενα σαινι δεν αντεληφθη οτι αυτο που μυριζει ειναι σαρκα που καιγεται;Κανενας δεν ειχε γνωστους να ρωτησει;;Επιπλεον σκελετωμενοι ανθρωποι δουλευαν σα σκλαβοι Εξω ,στα δημοσια εργα,σε σπιτια,στη βιομηχανια ως εργατες-ιδιως την πολεμικη!Πως δεν τουσ ειδαν;;Σε διαψευδει συγκλονιστικα ο Ιακωβος Καμπανελλης ,φιλε Αρη στο μοναδικο πεζο που μας αφησε Το Μαουτχαουζεν ,ενα μνημειο αντιπολεμικου λογου αλλα κ της ωμης αληθειας!Ο Αυστριακος συγκρατουνενος του Σναιντερ αποδιδει ξεκαθαρα ευθυνες στους γυρω πολιτες για τη σιωπηλη ανοχη ξ επωφελεια τους καθως οι ομηροι εργαζονταν Και στα χωραφια τα δικα τους σαν ειλωτες!Αλλα κ μετα την απελευθερωση του Μαουτχαουζεν που μεχρι να οργανωθουν αποστολες επιστροφης οι ομηροι φιλοξενηθηκαν με τη βοηθεια του Συμμαχικου Στρατου,για καποιες εβδομαδες ως ελευθεροι πια στο Μαουτχαουζεν,παλι οι γυρω καλοκαγαθοι Αυστριακοι χωρικοι τους αντιμετωπισαν απαξιωτικα ,εχθρικα-οχι με συμπονια,ενω φυγαδευαν κ οικογενειες των ναζι αξιωματικων κ τους ιδιους!κ μιλαμε για Αυστριακουσ-φαντασου οι Γερμανοι κου ειχαν τοσα χρονια δεχθει τη ναζιστικη προπαγανδα να τουσ κολακευει παρουσιαζοντας τισ αλλες εθνοτητες ως φυσει προορισμενους σκλαβους τους!Οποτε μη μας μιλας για"πολιτισμενους"Γερμανους!Προθυμα συνεβαλλαν στην ολεθρια δραση του Χιτλερ με λιγους αντιφρονουντες. Αναγκαστηκαν να τα αποκηρυξουν ολα ως Ηττημενοι για να μη δοκιμασουν σκηνικα οπως στον Α Παγκοσμιο!Δε μεταλλαχθηκαν οι αδαεις καλοκαγαθοι Γερμανοι πολιτες οπως τα παρουσιαζεις ανιστορητα!Αναγκαστηκαν απο τα γεγονοτα!Οσο για τν εν λογω αρνητη,κανετε λες κ ανακαλυψατε την Αμερικη,λες κ δεν τ ξεραμε ηδη πτι οι ναζι ειναι αρνητες του Ολοκαυτωματος!Αυτο που δεν ξεραμε ειναι οτι υπαρχουν κ αλλοι παρομοιας ρατσιστικης θεωρησης να επικροτουν εθνικιστικων ελατηριων εκκαθαρισεισ,να αρνουνται αλλες Γενοκτονιες,οπου επισης υπηρξαν εγκληματα χωρις τελος κ οικτο αφθαστα σε βαρβαροτητα&μαζικοτητα!Ειναι δε πιο επικινδυνοι διοτι προβαλλουν με το αλλοθι του επιστημονικου κυρουσ δικαιολογιες στις θηριωδιες εναντιον του Ανθρωπου("Κεμαλ-ελευθεωτης")Οποιος αποσιωπα/υποτιμα τετοια μαζικα εγκληματα εναντιον οποιουδηποτε λαου για εμενα ειναι μετοχος κ συνενοχος σε αυτα!Κ δε διαχωριζω εγω τους λαους!Γιατι αυτο θα πει ανθρωπισμος κ δημοκρατια!Για εμενα εχουν ιση αξια οι μαρτυριες του Λεβι,,του Βιζελ,της Αννας Φρανκ του Σαμουηλιδη απο τ Μπουζενβαλντ.του Καμπανελλη με αυτες του Βενεζη,της Σωτηριου κ αλλων!
@titika, συμβουλη μου ειναι να ανοιξεις ενα χαρτη και να δεις σε ποια χωρα ειναι τα Auschwitz και Treblinka γιατι φαινεται να νομιζεις οτι ηταν στη Γερμανια. Επισης θα ηθελα να ξερω πως, απο τη στιγμη που ουτε τα θυματα φαινεται να ηξεραν τι τους περιμενε στα διαφορα στρατοπεδα, περιμενει κανεις να ξερουν οι πολιτες γενικα για το τι γινοταν και μαλιστα σε καιρο πολεμου οπου το να ρωτας θεωρειται υποπτο ακομα και σε δημοκρατιες, ποσο μαλλον δε σε δικτατοριες.Οσο για τα "κρεματορια" που "δουλευαν ασταματητα" στο "Μπελσεν", εχεις φτιαξει εναν αχταρμα απο αυτα που εχεις διαβασει. Στο Μπελσεν δεν υπηρχαν θαλαμοι αεριων, υπηρχε ενα κρεματοριο και δεκαδες χιλιαδες πεθαναν εκει απο την πεινα, εξαθλιωση, κακομεταχειριση, εκτελεσεις και αρρωστιες. Οι νεκροι θαβονταν κυριως. Εχεις μπερδεψει ιστοριες απο στρατοπεδα εξοντωσης με το Μπελσεν.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά Ο ΑΡΧΗΓΟΣ αυτού του υπέροχου και μπροστά από την εποχή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δεν είχε -προεκλογικά- πει σε συνέντευξη το ίδιο πράγμα?Στην ίδια συνέντευξη που είχε μετρήσει τους ψηφοφόρους του σαν στρατιώτες?Στην ίδια συνέντευξη που είχε πει πως αν ποτέ πάρει πλειοψηφία θα αλλάξει το Σύνταγμα?Στην ίδια συνέντευξη στην οποία "κέρδισε εντυπώσεις" λέγοντας όλα αυτά?ΜΕΤΑ δεν πήρε ακόμα καλύτερα ποσοστά? Όλα αυτά τα λέω, για να δείξω πως για μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν έχει αξία να προσπαθήσεις να τους πείσεις με επιχειρήματα για το αυτονόητο. Όταν ο τύπος βγαίνει και λέει τέτοια τέρατα και πάει κόσμος και τον ψηφίζει (και όταν λέω κόσμος εννοώ όλους τους άλλους εκτός των αρρώστων νοσταλγών του Χίτλερ), σημαίνει πως τα λεγόμενα αυτά για τον κόσμο αυτό ΔΕΝ είναι αποτρεπτικά.Εκτός των λίγων που από πάντα πίστευαν ότι "όλα αυτά είναι θεωρίες και προπαγάνδα των Εβραίων", τους άλλους δεν τους νοιάζει. Έχουν μάθει σε αυτήν την -όντως από πολλές απόψεις άδικη- κοινωνία να μισούν τυφλά και να βλέπουν με χαρακτηριστική ελαφρότυτα τον κίνδυνο επανάληψης γεγονότων που επειδή δεν έζησαν, δεν αξιολογούν, δεν υπάρχουν παρά μόνο σε μία θολή και γενικευμένη φαντασία. Άρα κουβέντες όπως αυτές του Μιχαλολιάκου και που επαναλαμβάνει ο λιάκος για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους απλά δεν υπάρχουν. Από το ένα αυτί μπαίνουν από το ίδιο βγαίνουν, χωρίς καν να κάνουν την διαδρομή μέχρι το άλλο αυτί.
Ο Κασιδιάρης, εκφράζει βέβαια την ναζιστική ιδεολογία του αρνούμενος μέσα τη βουλή το Ολοκαύτωμα, αλλά ταυτόχρονα, κλείνει και το μάτι στους ψηφοφόρους του, λέγοντας τους αυτό που θέλουν να ακούσουν.Πιο ανατριχιαστικό λοιπον από έναν ναζιστή, είναι το 10% των φιλοναζιστών, αντισημιτών ψηφοφόρων που θα τρίβουν τα χέρια τους που κάποιος είπε "αλήθειες" στη βουλή. Με κάτι τέτοια πείθομαι όλο και περισσότερο ότι το φούντωμα της ΧΑ είναι μια βαθύτερη αρρώστια, και όχι απλά έκφραση οργής για την ανεργία και το μεταναστευτικό από αμόρφωτους.
Να το πάμε όμως λιγάκι πιό πέρα, γιατί η ζωή στη Δημοκρατία της Κασιδιάρης θέλει χιούμορ. Θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός στην ελληνική μπλογκόσφαιρα για τον πιό σιχαμένο ορισμό της λέξης "κασιδιάρης", και στη συνέχεια να τον διαδώσουμε ώστε να όταν γκουγκλάρεις "κασιδιάρης" να βγαίνει αυτός ο ορισμός πρώτος. Με λίγη φαντασία και επιμονή μπορούμε να κάνουμε στον Κασιδιάρη ό,τι έκαναν οι αμερικανοί gay στον Rick Santorum, που πίστεψε ο πτωχός ότι θα γινόταν η νέμεσίς τους. Μέσα σε μερικούς μήνες όταν γκουγκλάριζες "Santorum" το πρώτο πράγμα που έβγαινε ήταν ο εξής ορισμός: "το αφρώδες υγρό μείγμα λιπαντικού και κοπράνων που καμιά φορά αποτελεί παράγωγο της πρωκτικής συνουσίας". Άντε μετά να τον ψηφίσει η θεούσα απ'το Κεντάκι...Ψάξτε "Santorum, Dan Savage" (ο sex colunist του Village Voice που οργάνωσε τον διαγωνισμό για τον πιό σιχαμένο ορισμό του Santorum)--που εν τω μεταξύ ταίριαζε γάντι, γιατί ως εκλατινισμένο επώνυμο που είναι παραπέμπει σε ιατρικό όρο. Και το Κασιδιάρης βεβαίως έχει την χάρη του.http://en.wikipedia.org/wiki/Campaign_for_%22santorum%22_neologism
Ο Κασσιδιαρης και οι αλλοι ομοιοπαθουντες του δεν ειναι φασιστες ουτε αρρωστημενοι ψυχακηδες...επισης η γη ειναι επιπεδη, ο γαϊδαρος πεταει και 2+2=8......
Επισήμως αποκτήσαμε τον δικό μας Αχμαντινεζάντ. Σε λίγο θα βγει να πει ότι το Ισραήλ και όποια άλλη χώρα δεν γουστάρει, π.χ ΠΓΔΜ, Αλβανία ή Τουρκία ότι πρέπει να σβηστούν από τον χάρτη.Αυτό το ανθρωποειδές όπως και όσοι άλλοι χαίρονται με τον θάνατο άλλων ανθρώπων, είναι επικίνδυνοι. Γεμίζουν με σκατά, τα κεφάλια αυτών που δεν γνωρίζουν, των ανίδεων.Η κολοβή αλεπού, θέλει να κολοβέψει κι άλλες.
Τον Μάρτη του 1956, λίγες μέρες μετά το 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ που καταδίκασε τον σταλινισμό, συγκλήθηκε η «6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ»Το σημερινό ΚΚΕ είναι εκ φύσης αντισταλινικό, ως αστικό κόμμα.Καλά, τα σχόλια είναι άστα να πάνε, ξαφνικά τους έπιασε όλους ο αντικομμουνισμός τους. Που κολλάει το ΚΚΕ με τα γκούλαγκ; Ξεχνάτε ότι ο Ζαχαριάδης καθαιρείτε το 1956 από Γ.Γ. του ΚΚΕ με την κατηγορία του σεχταριστή και σταλινικού; Ο σταλινισμός στο ΚΚΕ είχε εξαφανιστεί για πολύ καιρό, μέχρι τα σχίσματα του 89/91. Λογικό όσοι ήταν σταλινιστές στην καρδιά να μείνουν πιστοί στο κόμμα και να αυξηθεί το εσωκομματικό ποσοστό τους.
"Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης -στα οποία θανατώθηκαν περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι"Επειδη αυτο το "6,000,000" μοιζει πολυ με τον αριθμο των Εβραιων που εχασαν τη ζωη τους στο Ολοκαυτωμα, θελω να σου πω, Αρη, οτι πρεπει να προσεχεις. Δεν σκοτωθηκαν ολα τα 6,000,000 σε στρατοπεδα "συγκεντρωσης", υπηρχαν και τα στρατοπεδα εξοντωσης, υπηρχαν και οι μαζικες εκτελεσεις μακρυα απο στρατοπεδα και αλλα πολλα. Επισης δεν σκοτωθηκαν μονο Εβραιοι στα διαφορα στρατοπεδα αλλα και πολλοι αλλοι. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος αν μπερδεψες τα νουμερα η οντως τυχαινει ο αριθμος των νεκρων Εβραιων να ειναι ιδιος με τον αριθμο των νεκρων στα στρατοπεδα. Αυτα γιατι ειναι πολυ ευκολο να στη βγει κανεις οτι επιτηδες παραπλανεις το κοσμο κλπ.[Aπ. Άρη: Έχεις δίκιο, το έγραψα με μπερδεμένο τρόπο, θα το αλλάξω για να το διευκρινίσω. Ευχαριστώ. ]
Που είναι το περίεργο?Τα αυγά αρνούνται την εξόντωση των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεις από τον Χίτλερ, το ΚΚΕ αρνείστε την εξόντωση των Ρώσων αντιφρονούντων στα Γκουλάγκ από τον Στάλιν!Οι Μαοϊκοί με την σειρά τους αρνούνται τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών της πολιτισμικής Επανάστασης στην Κίνα.Τέλος αρκετοί Ελληνόφωνοι μισέλληνες της αριστεράς αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων.ΕΣΕΙΣ γιατί τους ψηφίζετε?
Ξέρετε και ο Μ.Αλέξανδρος κατασφάγιασε κόσμο και κοσμάκι. Παρόλαυτά δεν τον συγκρίνει κανείς με τον Αττίλα πιχι. Ξέρετε γιατί; Context. Διαφορετικό context. Οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες. Το να εστιάζεσαι στην αφαίρεση ζωών κάτι που ναι αναμφισβήτητα είναι άσχημο και να ξεχνάς όλες τις υπόλοιπες ιστορικές λεπτομέρειες τα πως και τα γιατί, δείχνει είτε ότι κάποιος είναι ανιστόριτος, είτε ότι έχει σκοπιμότητες και agenda να σπρώξει. Δεν είμαι κανένας Λενινιστής (φτου κακά) και ξέρω γω δεν μπαίνω στη διαδικασία να υπερασπιστώ τέτοιες φιγούρες της ιστορίας αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός ιστορικός (ούτε Αμερικανός) δεν έχει βάλει ποτέ τον Στάλιν δίπλα από τον Χίτλερ. Δεν... Δεν... Προσπαθείτε να μας πείσετε με την επανάληψη αλλά υπάρχει και τo google. Δεν χρειάζεται να πας μακριά. Ένα click είναι. Και η ένταξη του Στάλιν δίπλα στον Χίτλερ δεν είναι καν μια άποψη που εκφράζεται μέρος μιας ιστορικής ανάλυσης. Στόχο απλά έχει την συνεχή σύνδεση δύο άκρων όπου στο ένα άκρο είναι πάντα η αριστερά. Απορώ βέβαια αφού η αριστερά είναι ακραία γιατί δέχονται όλοι τον Κουβέλη στην Κυβέρνηση. Τρελή υποκρισία.
Ο σκοπός δηλαδή αγιάζει τα μεσα? Το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο, άνθρωποι εκτελεσμένοι είτε λόγω απόψεων είτε καταγωγής? (Α, επίσης αν ο Κουβέλης είναι αριστερά, εγώ είμαι η Μαντόνα.)
" ο Μ.Αλέξανδρος κατασφάγιασε κόσμο και κοσμάκι. "Έλεος! Το ότι συγκρίνεις τον Μ.Αλέξανδρο με τον Αττίλα υποδεικνύει πως διαθέτεις μεγάλη άγνοια! Όχι αδελφέ δεν είναι μόνο το "context". Έχουμε και λέμε - Το death count του Μ.ΑλέξανδρουΣτρατιώτεςa) Γρανικός: 10000 Πέρσες + 10000 Έλληνες μισθοφόροιb) Ισσός: 50000-100000 Πέρσες + 5-10000 Έλληνες μισθοφόροιc) Γαυγάμηλα: 50000 Πέρσες και μερικές χιλιάδες Έλληνες μισθοφόροιd) Υδαστής: 20000 Ινδοί(145000-150000 στρατιώτες)Άμαχοιa) Θήβα: 6000b) Σινταμάνα: 80000c) Σανγκάλα: 17000d) Τύρος: 10000e) Γάζα: 10000(σύνολο 123000 χιλιάδες)Αττίλας υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια (με μέση εκτίμηση περίπου 10εκ.!)Επίσης η αναφορά στο ότι υπάρχει context από μόνη της δεν πιστοποιεί ούτε δικαιολογεί κάτι! Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε εθνικοσοσιαλιστής. Ποιο ήταν λοιπόν το context που επέτρεψε την εκκαθάριση δεκάδων εκατομμυρίων από τον Στάλιν;
Τέλος δεν γνώριζα πως ο Κουβέλης είναι Σταλίνα! Έλεος συνήγοροι των αιματηρών καθεστώτων! Συγχαρητήρια για το περίσσευμα υποκρισίας και την προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων σε γελοιότητες περί προσπαθειών εξισώσεως των άκρων!
Δεν συνέκρινα τίποτα Αταξινόμητε, ακριβώς το αντίθετο, σας δείχνω ότι δεν μπορείτε να συγκρίνετε έτσι εύκολα, απλά και πρόχειρα ιστορικές φιγούρες που έχουν ένα κοινό και 666 διαφορετικά στοιχεία. Και το κάνετε συνεχώς. Βγάζετε τα ιστορικά πρόσωπα από το ιστορικό τους context για να πετύχετε μια παράλληλη γραμμή. Στάλιν με Χίτλερ είναι απόλυτα ίδιοι άρα οι υποστηρικτές του είναι ίδιοι. Αυτά ακούει ο κόσμος που δεν έχει πολιτική παιδεία και δεν γνωρίζει ιστορία και μετά σου σκάει το λεκτικό χαστούκι "μα όλοι ίδιοι είναι". Άρα αφού όλοι ίδιοι είναι, ας το ρίξω στη Χ.Α. που μπορεί να με βοηθήσει κιόλας εμένα που μένω σε παρηκμασμένη γειτονιά να απαλλαγώ. Αυτό είναι το σκεπτικό του απλού νοικοκυραίου που δεν ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Χ.Α. και ΔΕΝ είναι ναζί. Και αντί εσείς να τους βοηθάτε να καταλάβουν, τους τα κάνετε χειρότερα. Τους στέλνετε συνεχώς στη Χ.Α. με αυτή την ισοπεδωτική λογική. Και πρώτα ισοπεδώνετε και μετά με κατηγορείτε και με λέτε Σταλινιστή. Αγαπητέ είμαι σοσιαλιστής λιμπερτάριαν (go team Τσόμσκι). Καμία σχέση. Αφήστε το. Τη βλακεία απλά δεν αντέχω. ΥΓ. Από τη θεωρία των Δύο Άκρων συνήθως βρίσκεται να στοχοποιείται συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποια ακροαριστερή δύναμη έτσι αόριστα (μπουχαχαχαχα, θα το πιστέψετε στο τέλος ότι υπάρχουν τάγματα ασφαλείας ακροαριστερών στους δρόμους που στένουν όσους δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στα γκούλακ που λέει και ο Ζίζεκ - έλεος) Ε για αυτό λέω, ο Κουβέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται. Τώρα πως γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να εξισώνεται με Ναζισμό αλλά ταυτόχρονα ο Κουβέλης να θεωρείται "ψύχραιμος". Ίσως επειδή τα ποσοστά του δεν σας απειλούν. YΓ 2. Στο προηγούμενο σχόλιο εκ παραδρομής έγραψα δεν είμαι Λενινιστής (δεν είμαι), ήθελα να γράψω δεν είμαι Σταλινικός. ΥΓ 3. Ελάτε πείτε την αλήθεια. Είστε από την Ομάδα Αλήθειας.
Επίσης η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι μια πάγια θέση της Χ.Α. όμως κατεπίφαση. Στις ομιλίες που αφορούν τα "μέλη" μόνο του κόμματος φυσικά παραδέχονται τις θηριωδίες του Χίτλερ (δεν κάνω θεωρίες - έχω φίλο που κάποτε ήταν Χρυσαυγίτης, τα παλιά τα χρόνια και ξέρω πάρα πολλά πράγματα για τους ναζιστές, ευτυχώς ο άνθρωπος ξέφυγε από αυτή τη φάση). Δεν τους συμφέρει εξάλλου να μην τις παραδεχτούν όταν σε κάποιον πάνε να πουλήσουν τον εθνικοσοσιαλισμό (δεν εννοώ τους ψηφοφόρους εν γένει άλλα όσους πάνε να ενταχθούν στον σκληρό πυρήνα και να έχουν δράση "ακτιβιστική). Γιατί για αυτούς, ακριβώς αυτές οι θηριωδίες είναι κάτι το θετικό. Οπότε ακόμα και έτσι να το δείς πάλι δεν μπορείς να το συγκρίνεις με έναν Μαοικό που δεν τον συμφέρει να αναγνωρίσει πράγματα (ακριβώς επειδή αναγνωρίζει όμως ότι πρόκειται περί θηριωδιών). Αμφισβητώ όμως την πρόταση σας, διότι έχω ακούσει ουκ ολίγους Κουκουέδες ακόμα και τους κολλημένους να μην αρνούνται τίποτα. Δεν θα σταθούν και πολύ στο θέμα φυσικά, αλλά δεν το αρνούνται.
"Βγάζετε τα ιστορικά πρόσωπα από το ιστορικό τους context για να πετύχετε μια παράλληλη γραμμή. Στάλιν με Χίτλερ είναι απόλυτα ίδιοι άρα οι υποστηρικτές του είναι ίδιοι."Που ακριβώς το είπα αυτό; Το ότι δυο συμπεριφορές μπορεί να είναι κατακριτέες δεν σημαίνει πως είναι εξίσου κατακριτέες. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως πρέπει να βγάζουμε σε κάθε περίπτωση την μεζούρα για να μετρήσουμε το πόσο περισσότερο παρανοϊκός είναι το ένα ιστορικό πρόσωπο από το άλλο! Ο μεν έφτασε στο σημείο να κάνει μέχρι φούρνους ο άλλος αρκέστηκε στο να στην "πολυτέλεια" των γκουλάγκ! Ο μεν έστειλε στα στρατόπεδα βασιζόμενος κυρίως στην φυλετική καταγωγή και την σεξουαλική προτίμηση ο άλλος στην ιδεολογία αλλά επίσης και στην σεξουαλική προτίμηση (μια ματιά στο "The Mordovian Marathon" του Eduard Kuznetsov για να διαπιστώσετε τι ωραία που τα περνούσαν οι gay επί Στάλιν). So what???? Δικαιολογεί αυτό την υποστήριξη κομμάτων που δεν καταδικάζουν τέτοιες θηριωδίες αλλά μάλιστα ισχυρίζονται δημόσια πως υπήρξαν αναγκαίες!;;; (δες θέση ΚΚΕ!!!!). Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ μέλη του κόμματος του είναι θαυμαστές του αιμοσταγή Πολ Πωτ (ο Μηλιός από ότι θυμάμαι!). Αν και κατά πόσον η ΧΑ κερδίζει από την παράθεση ιστορικών αληθειών δεν με αφορά. Ας αλλάξουν θέση κάποια από τα κόμματα για να μην ξεγυμνώνονται στην σημερινή πραγματικότητα που μας έχει προκύψει! Πρόβλημα δικό μου (του ανένταχτου δηλαδή ιδεολογικά που εκτιμά ωστόσο την αξία την ελευθερίας και της δικαιοσύνης) δεν είναι. Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η ιστορική αλήθεια και η δημοκρατία καλό θα ήταν να μην δείχνουμε επιλεκτικές ευαισθησίες!
Και ένα άρθρο από τον Guardian για την λανθασμένη σύγκριση Ναζισμού-Σταλινισμού από πολιτικούς, με σκοπό την περιθωριοποίηση της αριστεράς συλλήβδην. Φασίστες και στον Guardian. Φασίστες παντού! ΠΑΝΤΟΥ!http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/aug/19/eu-parliament-soviet-nazi-history
E αφού το βλέπεις ότι είμαι ό,τι να'ναι και η ιδεολογία μου δεν μου επιτρέπει να σκέφτομαι και καλύπτω φασίστες ergo είμαι φασίστας, τι ασχολείστε μαζί μου τότε κ. Αταξινόμητε; Το περί θετικής ψήφου σε σχόλιό μου τι πάει να πεί; Θέλετε ευχαριστώ ή να σας στείλω λουλούδια; ΥΓ. Για το πρόβλημα της ιδεολογικής τύφλωσης ξέρετε μήπως που να απευθυνθώ; Με βλαστοκύτταρα γιατρεύομαι λέτε ή είναι ανίατη η περίπτωση;
Υπαινίχθηκες κάτι περί στήριξης στην ΝΔ" Ελάτε πείτε την αλήθεια. Είστε από την Ομάδα Αλήθειας. "και σου απάντησα πως ψήφησα το σχόλιο σου αφού δεν έχω σχέση με κόμματα αλλά ούτε και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Σε αυτό μου απαντάς"Θέλετε ευχαριστώ ή να σας στείλω λουλούδια; "Κοντή μνήμη, αδιαφορία ή έλλειψη ευφυίας; "Με βλαστοκύτταρα γιατρεύομαι λέτε ή είναι ανίατη η περίπτωση;"Καθώς διαπιστώνω ανίατη.
Για να τελειώνουμε Αταξινόμητε,ΟΛΟΙ οι φασίστες κρύβονται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έτσι είναι. Και μη ξεχνάμε και τους κοκκινόμαυρους φασίστες σα του λόγου μου. Το παραδέχομαι, με ξεμπρόστιασες. Δημοκράτες αν θες θα βρείς στη ΝΔ του Σαμαρά (δεν μιλάω εν γένει για τη ΝΔ, αλλά για αυτή τη ΝΔ την τωρινή του Αντώνη λέγε με και Πολιτική Άνοιξη), στο ΛΑΟΣ και στους ΑΝΕΛ. Και φυσικά οι πρώτοι είναι και αυτοί σαν τους ναζιστές της Χ.Α. τελικά. Είμαστε όλοι ναζιστές. Και ο Μηλιός του πολυτεχνείου είναι και αυτός ένας ναζιστής σαν τον Παναγιώταρο. ΥΓ. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ(να τέτοιος αλήτης είμαι, με βλέπεις; αποκαλύφθηκα. στηρίζω τα πλουσιόπαιδα που έκαναν ψευδοεπαναστατική ληστεία και έπαιρναν πολίτες ως ομήρους)ΖΗΤΩ Η ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ(που είναι πυρήνας ανομίας και εμπορίας ναρκωτικών για να φτιάχνονται οι πάνκηδες που ακούνε deus ex machina)\m/
Ότι να ναι. Στο σχόλιο σου περί Κωτούλα (της ΝΔ) σου έβαλα θετική ψήφο γιατί δεν πάσχω από ιδεολογική τύφλωση. Αν δεν φορούσες τα παραμορφωτικά γυαλιά της ιδεολογίας και έβλεπες τα πράγματα τόσο μεροληπτικά δεν θα προσπαθούσες να δώσεις το συγχωροχάρτι τους ομοϊδεάτες σου που όχι μόνο δεν καταδικάζουν της θηριωδίες αλλά τις θεωρούν και αναγκαίες! υ.γ. ελπίζω πως δεν συκοφάντησα ή διέβαλα σκοπίμως κανέναν και πως το σχόλιο μου ο admin της lifo θα αποφασίσει να το δημοσιεύσει...
Η αρνηση του ολοκαυτωματος,και μαλιστα απο θεσμικο προσωπο, δεν αποτελει αποψη,αποτελει διασπορα ψευδους ειδησης.Το ολοκαυτωμα υπηρξε,ειναι γεγονος.Η αρνηση/προσπαθεια αποκρυψης ενος γεγονοτος,εχει εξ αρχης κακοηθη σκοπο.Ας ψηφιστει επιτελους το αντιρατσιστικο να προστατευθει ο κοσμος απο τουτους τους ελεινους γκεμπελικους προπαγανδιστες.
Ας μην πέφτουμε κι από τα σύννεφα. Δεκαετίες τώρα οι Εβραίοι είναι στη "ρίζα του κακού". Η ελληνική "ορθόδοξη" αριστερά φλερτάρισε πολλάκις με την ιδέα ότι τα ήθελε ο κώλος τους, το Ισραήλ κάνει τα ίδια κ.ο.κ. Προτιμώ προσωπικά τους επίσημους αρνητές από τους Καρατζαφέρηδες.