Το βιβλίο αγγλικών προωθεί στα παιδιά μας τη χρήση microchip ελέγχου!

Facebook Twitter
19

Μια νέα εθνικοπατριωτική μπούρδα κάνει το γύρο του ίντερνετ: Σ' ένα βιβλίο εκμάθησης αγγλικών, το ελληνικό κράτος προπαγανδίζει την εμφύτευση μικροτσίπ στα παιδιά μας! 

Το είχα ακούσει, και είχα δει την (όντως αληθινή) σελίδα σε πολλά σάιτ. 

Η ανεκδιήγητη βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου έστειλε μάλιστα αυτήν την επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό  Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού, Θρησκευμάτων
Θέμα : Βιβλίο αγγλικών της Α΄ Γυμνασίου
 
Στις 07-09-2012 και με το έγγραφο με αρ. Πρωτοκ. 102710/Γ2 του ΕΝΙΑΙΟΥ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Π/ΘΜΙΑΣ &  ∆/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ -   ∆/ΝΣΗ ΣΠΟΥ∆ΩΝ ∆/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ -ΤΜΗΜΑ Α το οποίο κοινοποιήσατε σε όλες τις  ∆ιευθύνσεις ∆/θµιας Εκπ/σης  , στα Γραφεία Σχολικών Συµβούλων , στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις Εκπαίδευσης και περιέχει  λίστα  με την Έγκριση ελευθέρων βοηθηµάτων της Αγγλικής Γλώσσας για το Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2012-2013.
 
Μέσα στην παραπάνω λίστα υπάρχει το βιβλίο με τίτλο JOURNEYS B2 S’s και με τιμή 15,00€ , στο οποίο στο κεφάλαιο 4 ( unit 4) αναφέρει χαρακτηριστικά
 
«After school on Thursday, I wasted two hours at the doctor’s , waiting to have my new microchip implanted. The procedure itself ( a quick injection into my thumb ) took just a few seconds and barely hurt at all. The microchip looks like a  tiny tube, and there’s lots it can do.Becides unlocking the house and my bike, it can be used on all the key readers to open doors and access things at school, and it also has my computer passwords on it. What is more, I can use the microchip like a credit card to buy things, as long as Mum and Dad upload my pocket money every week.» 
 
Παραθέτω και την μετάφραση : «Μετά το σχολείο την Πέμπτη , έφαγα δύο ώρες στο γιατρό , περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία ( μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρά μου) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με ένα μικροσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει. Εκτός από το ότι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιών για να ανοίξει πόρτες και να έχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου, και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου.Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσω πράγματα , όσο η Μαμά και ο Μπαμπάς ανεβάζουν στην τσέπη μου χρήματα κάθε εβδομάδα»
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

 

1.    Είναι η νεοταξητική προπαγάνδα μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Γυμνασίου και Λυκείου ;
2.    Θεωρείτε σκόπιμο ότι μέσα από την διδασκαλία μπορείτε να περάσετε στη συνείδηση μικρών παιδιών το εμφύτευμα μικροτσίπ;
3.    Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα ξενόγλωσσα βοηθήματα και βιβλία που χρησιμοποιούνται στο Δημόσιο Σχολείο ; 
4.    Τι προτίθετε να κάνει το Υπουργείο σας ώστε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και να ελεγχθούν και όλα τα υπόλοιπα για το περιεχόμενό τους ;
 
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
 
 

 

Είχα αδιαφορήσει, σίγουρος ότι κάποιο λάκκο είχε η φάβα, τον οποίο δεν είχα καν όρεξη να βρω. 

Και τότε, enter Sontal...

 

Μου έγραψε και έλυσε όλο το μυστήριο. 

 

 

 

Καλησπέρα Άρη 
 
Δεν ξέρω αν έχει υποπέσει ήδη στην αντίληψή σου, αλλά εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί στην διαδικτυακή πιάτσα μια νέα εθνικοπατριωτική μπούρδα -περί νεοταξικών συνωμοσιών, σιωνιστικών κέντρων, σκοτεινών παράκεντρων κλπ κλπ- από την σεσημασμένη στην ανοησία βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου (η ίδια που κοπτόταν περί της κατάργησης της ελληνικής γλώσσας με την ιστορία φιάσκο των φωνηέντων). Θα το βρεις σε ουκ ολίγες εκδοχές, αλλά για να επισπεύσουμε: 
 
 
 
 
Το όλο θέμα, συνοπτικά, αφορά την προσπάθεια των συγκεκριμένων κύκλων να προωθήσουν τα microchip ελέγχου στα μικρά παιδιά, μέσα από ένα προτεινόμενο εξωσχολικό βιβλίο Αγγλικών 
 
 
Όταν το πρωτοδιάβασα, υπέθεσα πως ενδέχεται να μιλάμε για κανένα σκυλάκι και το προσάρμοσαν στα δεδομένα που βόλευε το σκεπτικό τους (τους έχω ικανούς για όλα). Εν προκειμένω η αλήθεια είναι κατιτίς διαφορετική όπως προκύπτει από το σχετικό γραφικό που σου αποστέλλω και το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο της εν λόγω σελίδας του βιβλίου:http://users.sch.gr/szygouras/epikair/2013/HillsidePress_B1.jpg 
 
 
 
[Η Jane ζει στο μέλλον και περιγράφει την καθημερινότητά της -δυστοπικής σε ένα βαθμό μελλοντικής ζωής των ανθρώπων- στο μπλογκ της. Μετά το κείμενο μυθοπλασίας -απ' το οποιο είχε φυσικά απομονωθεί αυτό με το τσιπ- δίνεται ως θέμα: "Θα θέλατε να ζείτε στον κόσμο που περιγράφει η Jane; Γιατί/γιατί όχι;]
 
 
Όπως θα διαπιστώσεις από το ερώτημα που τίθεται κάτω δεξιά, αυτό το οποίο επεδίωξαν οι Αγγλοσάξωνες είναι να ερεθίσουν την κριτική ικανότητα των παιδιών, να ενεργοποιήσουν τους επιχειρηματολογικούς δέκτες και να προκαλέσουν μια σχετική συζήτηση κι όχι να προωθήσουν ή να αγκαλιάσουν την εν λόγω τακτική. Ως είθισται η αντι-νεοταξική πρεμούρα οδήγησε σε άλλον έναν αποπροσανατολιστικό οργασμό και σε πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εξωθώντας κάποιους να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες, για να απαντήσουν στα κοινωνικά αντανακλαστικά της κατακραυγής που ακολουθεί πάντα η επιπόλαιη πρώτη αντίδραση κι η δριμύτητα των εντυπώσεων.
 
Οι τύχες μας ακόμα επαφίονται σε χέρια κριτικά ευνουχισμένων, αν όχι δόλιων.
 
Με εκτιμηση,
Sontal

 

 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Προσωπικά στέκομαι πολύ επικριτικά - έως και κάθετα αντίθετος - με την 'αντινεοταξική πρεμούρα', αλλά στην προκειμένη περίπτωση, για κάποιον ο οποίος θέλει να λέγεται έστω και λίγο αντικειμενικός, ευφυής, και ανοικτόμυαλος, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόθεση προπαγανδισμού και προσπάθεια εξοικίωσης με τη συγκεκριμένη πρακτική που σιγά σιγά έρχεται.
Εμένα πιο πολύ απ' όλη την ιστορία μου άρεσε η μετάφραση της βουλευτού."as long as Mum and Dad upload my pocket money every week"-->"όσο η Μαμά και ο Μπαμπάς ανεβάζουν στην τσέπη μου χρήματα κάθε εβδομάδα"Διάνοια!
"Η Jane ζει στο μέλλον και περιγράφει την καθημερινότητά της -δυστοπικής σε ένα βαθμό μελλοντικής ζωής των ανθρώπων- στο μπλογκ της. Μετά το κείμενο μυθοπλασίας -απ' το οποιο είχε φυσικά απομονωθεί αυτό με το τσιπ- δίνεται ως θέμα: "Θα θέλατε να ζείτε στον κόσμο που περιγράφει η Jane; Γιατί/γιατί όχι"Δεν περιγράφεται και καμιά δυστοπική ζωή (δυστοπία είναι το 1984 κ το bladerunner).. αυτό πιο πολύ σε ευτοπία κάνει.. 3d video games, παιχνίδια αντιβαρύτητας, εικονικοί προσωπικοί καθηγητές, χαβαλές, αγάπη για τα ζωάκια.. όλα καλά..Και ακόμη και στο θέμα του τσιπ προβάλλονται αυτά που φαίνονται θετικά αφου διευκολύνουν κατα πολύ την καθημερινή ζωή..Οπότε σίγουρα μια χαρά θα θέλαν να ζήσουν τα παιδάκια εκεί..Goal achieved.
Το κείμενο συνιστά την οπτική ενός μικρού παιδιού, μια οπτική που εκ των πραγμάτων δίνει βαρύτητα στις διευκολύνσεις που παρέχει η τεχνολογία κι ως εκ τούτου αυτονόητα τείνει προς το θετικό. Η ανάδειξη των αρνητικών συνιστά ευθύνη ως επί το πλείστον του ίδιου του δάσκαλου που καλείται μέσα από τη συζήτηση να φωτίσει πτυχές και δυσχέρειες που προκύπτουν μέσα από τη διαβίωση σε έναν τέτοιο, πιθανότατα αναπόφευκτο μελλοντικό κόσμο.Αρκετά με την αντανακλαστική δαιμονοποίηση και την αντι-νεοταξική ασυναρτησία. Η ερωτώσα ανίδεη βουλευτής τσιμπάει ένα κομμάτι, αγνοεί συνειδητά, καθότι δε βολεύει το σκεπτικό της, οτιδήποτε άλλο και επινοεί άλλη μια συνωμοσιολογική μπούρδα για να επιδείξει τάχα μου έργο κι ευαισθησία. Καταστράφηκαν τα νεανούδια μας από την παρουσία ενός κειμένου που καλεί σε συζήτηση εντός της τάξης αναφορικά με το περιεχόμενό του κι ευτυχώς που υπήρξε η Ξουλίδου κι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να ενημερώσουν το κοινό για την ανίερη προπαγάνδα. Μετά τα φωνήεντα και τους υδατάνθρακες, άλλη μια μεγάλη επιτυχία των εθνοσωτήρων.
"Η ανάδειξη των αρνητικών συνιστά ευθύνη ως επί το πλείστον του ίδιου του δάσκαλου που καλείται μέσα από τη συζήτηση να φωτίσει πτυχές και δυσχέρειες που προκύπτουν μέσα από τη διαβίωση σε έναν τέτοιο, πιθανότατα αναπόφευκτο μελλοντικό κόσμο." Πηγή: www.lifo.grΣώθηκες τώρα... Τέτοιου τύπου βιβλία απατιτούν ανοιχτό μυαλό από όσους διδάσκουν. Υγ:κατά τα άλλα είναι γελοίο το θέμα. Από τα θέματα που παρουσιάζουν οι "φίλοι των συνομωσιών" αυτό είναι από τα πιο αστεία.
@AleeeΔεκτό. Αλλά επειδή ακριβώς συνήθως δεν έχουμε να κάνουμε με ανοιχτά μυαλά, πιστεύεις πραγματικά πως υπήρχε περίπτωση να βρεθούν και πολλοί δάσκαλοι που θα φροντίσουν να αγκαλιάσουν το τσιπάκι ως κοινωνικό αγαθό, για να ανησυχούμε μήπως τα παιδιά μας συνηθίσουν στην ιδέα του; Δε φαντάζομαι προσωπικά. Ανάθεμα θα φάει ούτως ή άλλως.
Εντάξει, μεταξύ μας τώρα.. Ούτε γω αγκαλιάζω το τσιπάκι ως κοινωνικό αγαθό. Το οποίο πράγματι δεν είναι στην φαντασία κάποιον, υπάρχει σαν ιδέα και είναι πιθανό σε κάποια χρόνια να εφαρμοστεί. Παπαροκάδες φορ δε γουιν ρε! Υγ: Ότι και αν πιστεύω αν ήμουν δάσκαλος θα όφειλα να παραθέσω τα + και τα - στα παιδιά αντικειμενικά. Οπότε, ενώ έχεις δίκιο, θα φάει ανάθεμα το τσιπάκι, επιβεβαιώνεις το πρώτο μου σχόλιο. Γιατί το να μαυρίσουν το τσιπάκι είναι εξίσου κλειστόμυαλο μιας και δεν είναι αντικειμενική προσέγγιση. Όμως, και το κάθε βιβλίο δεν θα έπρεπε να είναι μονόπλευο. Σαν επιστολή προς τον υπουργό παιδίας βέβαια, είναι απλά γελοίο.
Βρίσκω πολύ φυσιολογική την αντίδραση της βουλευτίνας.Πότε είχαμε εμείς βιβλίο που να προκαλεί την κριτική σκέψη ή να προάγει τον διάλογο;
Η κυβερνηση ψεκαζει τους πολιτες, βαζει χημικα στο νερο, και τωρα θα βαλει και μικροτσιπ σ' ολο το κοσμο! Και αν δεν το πιστευετε ρωτηστε τον Arnold Schwarzenegger και τον Steven Seagal !!!
Επίσης οι οδηγοί λεωφορείων πρέπει να ψηφίζουν φανατικά Καμένο!Μιλάμε για παιδεία και ευστροφία που ζαλίζει, όχι αστεία:http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2013/03/8000000.htmlΞαφνικά η επιλογή μεταξύ λεωφορείου και ταξί μοιάζει κάπως με τo plan A και plan B της Κύπρου.
ΣΧΕΔΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" (aka ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ) ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ"Tο ξυπνητήρι σου χτυπά, ξεκίνησε η μέρακαι κάτω από το δέρμα σου, σου λέω καλημέραμπορεί να φαίνομαι μικρό, μα είμαι όμως κάτιπου θα σφυρίζει στο μυαλό και δε θα κλείνεις μάτι.Σηκώνω τα τηλέφωνα, πηγαίνω και ψωνίζωκαι όλες τις ανάγκες σου, εγώ τις κανονίζωσκοτώνω τη συνείδηση, στη σκέψη βάζω φόροκαι τη ζωή σου κυβερνώ από ’να δορυφόρο.Eίμαι ένα τσιπάκι τόσο δαπου θα σ’ οδηγήσει στη σκλαβιάπάρε ό,τι ποθείς στον κόσμο αυτόμου αρκεί να ζεις χωρίς Θεό.Πολλά θα γίνουν γύρω σου χωρίς να έχεις γνώμηκι από παντού θα κλείσουνε της ξεγνιασιάς οι δρόμοιθα γίνω ο προστάτης σου, στα χέρια μου όλοι οι νόμοικαί άνεργοι θα μείνουνε παντού οι αστυνόμοι..."ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ - ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ(ελπίζω σε reunion για συναυλία στο ΟΑΚΑ α λα πυξ-λαξ)