Διαψεύδει αυτό το βίντεο τον Δένδια και την ΕΔΕ της Αστυνομίας;

Facebook Twitter
29

Δεν με νοιάζει να υπερασπιστώ τους ληστές - δεν τους θεωρώ ούτε ήρωες ούτε τις πράξεις τους δικαιολογημένες. 

Με νοιάζει όμως η αλήθεια. Κι όταν μέρες μετά τα γεγονότα, και μετά απ' όλη την κατακραυγή ο Υπουργός αλλά και η ΕΔΕ υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες αντιστάθηκαν τρομερά και πως όλες οι πληγές τους έγιναν κατά τη σύλληψη όπου και τραυματίστηκαν. 

Ως αποδεικτικά στοιχεία έδωσαν φωτογραφίες στο αστυνομικό τμήμα, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τραβήχτηκαν μετά τη σύλληψή τους (ξυπνώντας τον Ηρακλή Πουαρώ μέσα μας, μια και το ρολόι του τμήματος δείχνει άλλη ώρα απ' αυτήν που μας λένε), αλλά και ένα βίντεο. 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύλληψη. 

Ας είμαστε δίκαιοι. Ο ένας φαίνεται ότι όντως τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη. Στους άλλους δύο έχουν καλύψει τα πρόσωπα - ίσως να είχαν τραυματιστεί ακόμα χειρότερα και να θέλησε η αστυνομία να τα καλύψει. 

Όμως τελικά, όπως υποψιαζόμασταν κάποιος απ' όλους μας λέει ψέματα. 

Μπορεί και όλοι. 

Και μπορεί ο κύριος Δένδιας με σιγουριά να υποστηρίζει (λες και ήταν εκεί) ότι έγινε Ο Χαμός κατά τη σύλληψη κι ότι κανένας δεν πείραξε τους συλληφθέντες μετά, όμως η τοπική αστυνομία, που έζησε τα γεγονότα είχε πει άλλα.

Μία μέρα μετά τις συλλήψεις -και πολύ πριν γίνει το θέμα με το φώτοσοπ κλπ, τότε δηλαδή που δεν ήταν καν τόσο μεγάλο θέμα ώστε να θέλουν να καλύψουν κάτι- η τοπική αστυνομία έδωσε συνέντευξη τύπου εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. 

Δεν θα περίμεναν ότι αυτό το βίντεο θα επέστρεφε να τους στοιχειώσει μετά απ' όλα αυτά...

 

Μου έγραψε αναγνώστρια - 

 

''Οι τοπικοί αστυνομικοί διευθυντές, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν αμέσως μετά τη σύλληψη, βγάζουν ψεύτη τον Δένδια και την εσωτερική διοικητική έρευνα. Ομολογούν σαφώς ότι οι δράστες ουσιαστικά παραδόθηκαν, ότι η επιχείρηση έληξε αναίμακτα και χωρίς τραυματισμούς και το σπουδαιότερο ότι οι αστυνομικοί δεν ήξεραν ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε όμηρος. 

Άρη δες το όλο αλλά βάλε και τα παρακάτω σημεία: 

Στο 8.07 του βίντεο: "συνελήφθησαν αναίμακτα"

Στο 10.10 ....καταδίωξε και πέτυχε να συλλάβει τους ληστές χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό ή κάποιο άλλο πρόβλημα

Στο 11.51 ...δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση, εξουδετερώθηκαν αμέσως

Στο 12.30 ..... και είχαμε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή χωρίς να έχουμε το παραμικρό δυσάρεστο τόσο για συναδέλφους πέραν ενός που τραυματίστηκε ελαφριά και όσο για πολίτες"

(Ένας μόνο αστυνομικός τραυματίστηκε και μάλιστα ελαφριά, ενώ οι ληστές αντιστάθηκαν τόσο πολύ που χρειάστηκε να τους σπάσουν στο ξύλο για να καταφέρουν να τους συλλάβουν;)

Κάποιοι, λοιπόν, συνεχίζουν να μας δουλεύουν.

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Νέα πρωτιά για τη χώρα μας που πρώτη φορά επιτίθεται και ξυλοκοπεί ΚΑΙ τον όμηροΤι πρέπει να έζησε και να άκουσε ο άνθρωπος για να μην εμφανίζεται ακόμη να μιλήσει
> (ξυπνώντας τον Ηρακλή Πουαρώ μέσα μας, μια και το ρολόι του τμήματος δείχνει άλλη ώρα απ' αυτήν που μας λένε) Ο Πουαρώ και ο Σέρλοκ Χολμς θέλουν ανάλογο πολιτισμικό περίγυρο για να δουλέψουν. Δηλαδή αν το αστυνομικό τμήμα ήταν στο Βέλγιο ή στην Αγγλία και το ρολόι στον τοίχο έδειχνε άσχετη ώρα, αυτό θα μας έβαζε δικαιολογημένα σε υποψίες. Αλλά στην Ελλάδα; Δεν έχετε δει ποτέ σε δημόσια υπηρεσία ρολόι σταματημένο, είτε λόγω βλάβης είτ' επειδή κάποτε τελείωσαν οι μπαταρίες; Δεν έχετε δει ρολόι να δείχνει λάθος ώρα, επειδή κάποτε είχε γίνει διακοπή του ηλεκτρικού κι από τότε κανείς δεν διόρθωσε την ώρα; Δεν έχετε δει ημερολόγια του περασμένου αιώνα να κρέμονται ακόμα στους τοίχους;
Αγαπητέ αρθρογράφε,Συμφωνώ βέβαια και με άλλους εδώ ότι δεν υπάρχει αντίφαση και η απάντηση στον τίτλο είναι: όχι.Λες πως θέλεις την αλήθεια αλλά ξεκινάς με μια ανακρίβεια και καταλήγεις με ένα συμπέρασμα.στο 6:00 λέει "το ΑΤΟΜΟ (1) παράδοθηκε ουσιαστικά". Παρακαλώ άλλαξε τον υπότιτλο του άρθρου με update. Τουλάχιστον εσύ έχεις αποδείξει ότι κάνεις και updates.Μη συρράφεις τα λόγια του διευθυντή Κοζάνης που μιλάει για τον ένα που παραδόθηκε με αυτά του διεθυντή Βέροιας που μιλάει ξεκάθαρα για συμπλοκή και "εξουδετέρωση" (όχι παράδοση) και παρεπιπτόντως για μη τραυματισμούς πολιτών και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.Μη δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς με κάθε τρόπο να επιμείνεις στην αρχική σου αφήγηση με λόγια τύπου "μας δουλέυουν" αλλά προσπάθησε να δεχθείς την αλήθεια.Ξέρεις ότι στη Βέροια γελάνε με αυτά;Η "παράδοση των τρομοκρατών" είναι urban legend της Αθήνας. Έχεις πάγια κριτική στάση κατά των urban legends.Αν θες πάρε το ΚΤΕΛ, πάνε στην Βέροια και ρώτα έναν από τους 50 μάρτυρες (πολίτες) της οδού Τρύφωνος.Να σε βοηθήσω όμως θέλω να βρούμε μαζί την αλήθεια (του internet). Δες αυτό το βίντεο από την ώρα των γεγονότων:http://www.laikoyra.gr/2013/02/blog-post_870.html"έχω" [σε βίντεο] "και τον ληστή που τον παταν κάτω" στο 00:01με κάθε καλή διάθεση[Απάντηση Άρη: Σ' ευχαριστώ.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται update: Όπως γράφω η συρραφή από τις ατάκες όπως και όλα τα italics είναι ακριβή λόγια της αναγνώστριας που μου έγραψε - και γι' αυτό έχω ολόκληρο το βίντεο για να κρίνει ο καθένας. Επίσης ο υπότιτλος του ποστ είναι σε εισαγωγικά. Δεν ξέρω τι παραπάνω να έκανα, εξάλλου πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν διαβάζουν και πολύ προσεκτικά. Το ότι σε κάθε περίπτωση κάποιος μας δουλεύει δεν αφορά μόνο την αστυνομία, αλλά και την άλλη πλευρά...]
@angel exterminadorκρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά αθώων πολιτών υπάρχουν παντού και πάντα. οι δημοκρατικες κοινωνίες σαφώς και έχουν ευθύνη/καθήκον να αντιδρούν και να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να περιορίσουν αυτά τα κρούσματα και να φέρουν τους υπαίτιους ενώπιον του νόμου. Αλλο αυτό όμως κι αλλο ο ψυχαναγκασμός της ελληνικής κοινωνίας με την a priori αγιοποίηση των αριστερών/αναρχικών ιδεολογίων και το χάιδεμα των 'επαναστατών'. Ελα αλήθεια τώρα το ίδιο θα κατέκρινες βασανισμό μελών της Χρυσής Αυγής από την ΕΛΑΣ αν υποθέσουμε ότι συλλαμβάνονταν μετά από επίθεση κατά μεταναστώ; Μην κοροιδευόμαστε...οι περισσότεροι ιδεολογικά ταγμένοι είναι και με βάση αυτό κρίνουν και κατακρίνουν της ενέργειες της εκάστοτε εξουσίας.
"...βασανισμό μελών της Χρυσής Αυγής από την ΕΛΑΣ αν υποθέσουμε ότι συλλαμβάνονταν..."εντάξει! με έκανες και γέλασα...το να υποθέτεις πράγματα που ΔΕΝ συμβαίνουν, δεν αποδυναμώνει αυτά που όντως συμβαίνουν...
Αποδυναμώνει όμως τις δήθεν αγανακτισμένες κραυγές περί δημοκρατίας και ισονομιάς όταν είναι πολλές φορές εμφανές ότι αγανακτούμε μόνο όταν θύματα της βίας είναι τα 'δικά μας παιδιά'.Και στην ερώτηση δεν απαντάς αφού μπήκες στον κόπο να μου σχολιάσεις: το ίδιο θα κατέκρινες βασανισμό μελών της Χρυσής Αυγής από την ΕΛΑΣ αν υποθέσουμε ότι συλλαμβάνονταν μετά από επίθεση κατά μεταναστών;
@Miss Gostrey νωρίτερα δεν απάντησα στην αρχική σου ερώτηση γιατί ρωτούσες τον angel extreminador που σίγουρα θα έχει να πει πολύ ενδιαφεροντα πράγματα όπως πάντα. Αλλά αφού τώρα με ρωτάς, θα σου απαντήσω πως ΔΕΝ μπορώ να σχολιάσω κάτι τόσο υποθετικό και αβάσιμο όσο αυτό που λες. Ίσως για σένα η ερώτηση να έχει λογική, για μένα δεν έχει. Η ελληνική αστυνομία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών (στην ΑΘήνα) έχει κατά ένα μεγάλο ποσοστό ψηφίσει την ΧΑ και η ίδια η ΧΑ διατυμπανίζει σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού ότι έχει με το μέρος της μέχρι και ένα 60% της Ελ.Ας, η οποία (η Ελ.Ας) δεν βγήκε ποτέ ούτε να το σχολιάσει φυσικά αυτό, αντίθετα κάνει ότι μπορεί για να μας δείξει ότι έχει δύναμη και την χρησιμοποιεί -ακόμα κι όταν κάποιοι έχουν συλληφθεί (στην περίπτωση των ληστών) ακόμα κι αν είναι ανυπεράσπιστοι (σε αναρίθμητες περιπτώσεις μεταναστών) ακόμα κι αν είναι παιδιά σε μηχανάκι που τους κλωτσάνε σε μια χαράδρα στην Κρήτη. Δεν μπορώ να απαντήσω την ερώτηση σου γιατί υπάρχουν θύματα, τραυματισμένοι και χτυπημένοι από την αστυνομία που ΔΕΝ έχουν δικαιωθεί και αυτό είναι ένα σοβαρό γεγονός που αντίθετα ίσως απ' ότι πιστεύεις εσυ προκαλεί έντονες και δικαιολογημένες κραυγές περί δημοκρατίας! Δεν θα εφευρίσκουμε φανταστικά κι αβάσιμα διλήμματα όταν έχουμε ήδη σοβαρά προβλήματα!Επίσης δεν ξέρω που είδες εσύ την a priori αγιοποίηση κανενός. Και τα "δικά μας παιδιά" Κανείς δεν είναι ούτε άγιος, ούτε ήρωας αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να κάνει μια δημοκρατική χώρα (!) να σωπαίνει μπροστά στην αδικία.
@Miss Gostrey 1) Ναι, θα καταδίκαζα ένα βασανισμό ακόμα και στο χρυσαυγίτη, όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και αν ήταν αναρχικός αυτός που θα το έκανε, δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει ότι το να βασανίζεις κάποιον είναι φριχτό, αφού ούτε το βασανιστή κάνει άνθρωπο, ούτε τον βασανιζόμενο σωφρονίζει.2) Μάλλον αστείο μου φαίνεται σαν παράδειγμα η αστυνομία να βασανίσει χρυσαυγίτη, γιατί οι μισοί θα αναγκαστούν να βασανίζουν τον εαυτό τους, αυτοβασανισμός, που μας παραπέμπει σε σαδομαζοχισμό.
Οταν μια χωρα θελει να λεγεται πολιτισμενη και ευρωπαικη,τους υποπτους πρεπει να τους δικαζει και οχι να τους σαπιζει στο ξυλο.Ειδατε μηπως τον Μπρειβικ λιγες ωρες αφου ειχε συλληφθει απο τη Νορβηγικη αστυνομια σε τετοια κατασταση;Aυτο ειναι πολιτισμος και με τετοιες ενεργειες ξεχωριζει η μια χωρα απο την αλλη.
> Διαψεύδει αυτό το βίντεο τον Δένδια και την ΕΔΕ της Αστυνομίας;Όχι. Και τα δύο βίντεο είναι απολύτως συμβατά με τ' αποτελέσματα της ΕΔΕ. Ειδικά ο Ρωμανός φαίνεται που έχει τα ίδια ακριβώς τραύματα μ' αυτά της φωτογραφίας που τραβήχτηκε αργότερα στο ΑΤ.Οι αστυνόμοι που μιλούν στο βίντεο προφανώς φοβούνταν ότι θα έχουν νεκρούς και τραυματίες αστυνομικούς, ληστές και ομήρους. Το ότι η σύλληψη των βαριά οπλισμένων δραστών και η απελευθέρωση του ομήρου έγιναν χωρίς να πέσει ούτε πυροβολισμός ήταν για την αστυνομία μεγάλη επιτυχία – και δικαίως. Μπορεί λοιπόν μέσα στη χαρά τους κι εν τη ρύμη του λόγου τους να είπαν και καμιά υπερβολή («τους πιάσαμε χωρίς ν' ανοίξει ούτε μύτη») χωρίς να το εννοούν κυριολεκτικά.Αυτό φυσικά δεν αποκλείει περαιτέρω περιποίηση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Τι εννοείς έχει τα ίδια ακριβώς τραύματα; Στο βίντεο έχει τραύματα η δεξιά μεριά του προσώπου και στις φωτογραφίες στο τμήμα μόνο η αριστερή είναι σακαταμένη. Επίσης τέτοια κακοποίηση θα προκαλούσε ακατάπαυστη αιμορραγία κ στο σημείο της σύλληψης. Πού είναι τα αίματα στον λαιμό ή στις μπλούζες τους? Μιλάμε για σπασμένα δόντια, και τουμπανιασμένα μάτια χωρίς ίχνος αιμορραγίας; Ένας γιατρός δεν υπάρχει εδω μέσα να μας μιλήσει;Το ότι φοράνε διαφορετικά ρούχα στην Βέροια κ διαφορετικά στην Κοζάνη (βλέπε παντελόνι Ρωμανού) πως δικαιολογείται? Προσπαθούμε τόσες μέρες να αποδείξουμε ότι δεν είναι ελέφαντες κ η αστυνομία μας προβάλλει ότι χαζομάρα θεωρεί ως αποδεικτικό στοιχείο. Τόσες επιστολές κρατουμένων με αναλυτικές λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις τους δεν συγκινούν κανένα ή είναι όλοι σχιζοφρενείς εκτός από τους αστυνομικούς;Όντως το παραπάνω βίντεο δεν λέει τίποτα αλλά τα υπόλοιπα ακόμα να σας προβληματίσουν;
> Στο βίντεο έχει τραύματα η δεξιά μεριά του προσώπου και στις φωτογραφίες στο τμήμα μόνο η αριστερή είναι σακαταμένη.Στο βίντεο βλέπουμε κυρίως τη δεξιά μεριά του προσώπου του Ρωμανού. Υπάρχουν ρυάκια αίματοςπου τρέχουν απ' το πάνω μέρος της μύτης και προς τα δεξιά και προς τ' αριστερά. Στις αρετουσάριστες φωτογραφίες στο ΑΤ το πρόσωπο του Ρωμανού είναι στην ίδια κατάσταση: πάλι ρυάκια αίματος που ξεκινούν απ' το πάνω μέρος της μύτης, συν αίμα που ξεκινά απ' την άκρη του αριστερού ματιού. Το αριστερό μάγουλο φαίνεται κι αυτό χτυπημένο. Αν σκουπίσεις τα αίματα κι αφήσεις το πρόσωπο να πρηστεί, παίρνεις το αποτέλεσμα της ρετουσαρισμένης φωτογραφίας.> Επίσης τέτοια κακοποίηση θα προκαλούσε ακατάπαυστη αιμορραγία κ στο σημείο της σύλληψης. Πού είναι τα αίματα στον λαιμό ή στις μπλούζες τους?Πού είναι το επιχείρημα; Ούτε στο βίντεο ούτε στις αρετουσάριστες ούτε στις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες φαίνεται αίμα στα ρούχα τους. Άρα;> Το ότι φοράνε διαφορετικά ρούχα στην Βέροια κ διαφορετικά στην Κοζάνη (βλέπε παντελόνι Ρωμανού) πως δικαιολογείται?Πού είναι το επιχείρημα; Δεν ξέρω αν φοράνε άλλα ρούχα και ιδίως άλλα παντελόνια, διότι οι φωτογραφίες δείχνουν το κεφάλι, όχι τα πόδια. Αλλά ας πούμε ότι αλλάξανε ρούχα. Ποιο είναι το συμπέρασμα;
>''Πού είναι το επιχείρημα; Δεν ξέρω αν φοράνε άλλα ρούχα και ιδίως άλλα παντελόνια, διότι οι φωτογραφίες δείχνουν το κεφάλι, όχι τα πόδια. Αλλά ας πούμε ότι αλλάξανε ρούχα. Ποιο είναι το συμπέρασμα; ''το συμπερασμα θα ήτανε: Μπ.... Γουρουνια Δολοφονοι.και μπορώ να στο εξηγήσω αν δε θες να κάτσεις να το σκεφτείς μόνος σου.
Θα συμφωνήσω με τον flatliner, άκουσα όλο το βίντεο και δεν άκουσα κάτι που να φέρνει σε αντίθεση τα λεγόμενα τους από τις πράξεις τους. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι αν η αστυνομία θελουμε να μας προστατεύει ή όχι, δεν ειναι δυνατόν σε επιχείρηση τέτοιου είδους στο τέλος να μην υπάρξει τραυματισμός. Εννοείται πως στην συνέντευξη τους δεν θεώρησαν άξιο λόγο τους τραυματισμούς των ληστών, αλλά η αναφορά τους για "αναίμακτη" επιχείρηση αφορούσε στην μη απώλεια ανθρώπινης ζωής. Και για να κλείσω ειναι τυχαίο που οι τρεις φέρουν χτυπήματα; Τον τέταρτο της παρέας τον λυπηθηκαν και δεν του έριξαν;;; Ειναι λίγο αστεία όλα αυτά και τέλος πάντων οι ληστές ειναι ληστές... Και από ότι αποδείχθηκε ειναι και τρομοκράτες. Αν τους έχαναν κατα την καταδίωξη θα εγραφες για φιάσκο και ανικανότητα Κε Δημοκιδη.Ευχαριστώ
Αγαπητέ κύριε Δημοκίδη, πως διαβαζετε την παρακάτω παράγραφο εσείς; "Στο 11.51 ...δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση, εξουδετερώθηκαν αμέσως". Αναφέρομαι κυρίως στη χρήση του ρήματος"εξουδετερώνω".
Σίγουρα υπάρχει επικοινωνιακό αυτογκόλ με τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες, αλλά σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις, νομίζω ότι η παρεξήγηση έχει να κάνει με την αστυνομική ορολογία: "συνελήφθησαν αναίμακτα" και"χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό" απλά σημαίνει ότι δεν έπεσαν κουμπουριές. Άλλωστε οι ίδιοι λένε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, άρα πώς γίνεται να μην έχουμε "κανένα τραυματισμό"; Προφανώς, για τα αστυνομικά δεδομένα, βουλωμένα μάτια και ελαφρύς τραυματισμός από κλωτσομπουνίδι(ακόμα και αστυνομικού) δεν αναιροούν τον χαρακτηρισμό του περιστατικού ως "αναίμακτου". Η ίδια ορολογία χρησιμοποιείται και στο αστυνομικό ρεπορτάζ: Εάν αυτό αναφέρεται σε "αιματηρή συμπλοκή σε ληστεία" αφορά την περίπτωση που οι ληστές πυροβόλησαν - ποτέ την περίπτωση που ξυλοκόπησαν κάποιον.
Μπράβο Άρη, που ψάχνεις και που θέλεις να είσαι δίκαιος! Μπορεί για κάποιους -και για μένα- να ήταν προφανές το δούλεμα αλλά τα στοιχεία είναι απαραίτητα και συζητάμε σε άλλη βάση. Πάντως, αν αυτό το βίντεο είναι από την άλλη μέρα το πρωί κάποιοι ήδη είχαν "ασχοληθεί" με τους συλληφθέντες για να βλέπουμε στην φωτο με το ρολόι ότι ήταν 8.25 (προφανώς το πρωί)
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τους έδειραν στο τμήμα και αυτό είναι απαράδεκτο, αλλά εδώ τραβάς από τα μαλλιά κάποιες εκφράσεις, χωρίς να ταιριάζουν με το συμπέρασμά σου. Στο 8:07 το "συνελήφθησαν αναίμακτα" προφανώς αναφέρεται στο ότι δεν υπήρξαν νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς. Στο 10:10 "... χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό ή κάποιο άλλο πρόβλημα" αναφέρεται στο προσωπικό της Αστυνομίας, εκφράζει την ανακούφισή του γιατί δεν τραυματίστηκε κανείς και τους ευχαριστεί για την καλή δουλειά τους. Στο 11:51 λέει αλήθεια, δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τα ΑΚ 47 και τα σκόρπιον με τα οποία ήταν οπλισμένοι. Στο 12:30 "... και είχαμε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή χωρίς να έχουμε το παραμικρό δυσάρεστο τόσο για ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ πέραν ενός που τραυματίστηκε ελαφριά και όσο για ΠΟΛΙΤΕΣ". Δεν μιλάει για τους δράστες.
Φυσικά και κάποιοι συνεχίζουν να μας δουλεύουν. Νομίζω πια όμως ότι δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ενώ όλοι ξέρουμε ότι όσα έγιναν, δεν έγιναν κατά τη σύλληψη (μόνο), πολλοί από εμάς αυτό το επιβραβεύουν. Θέλουν μια αστυνομία που να σαπίζει στο ξύλο. Ξεχνάνε όμως ότι αυτή η αστυνομία σαπίζει στο ξύλο και αθώους. Και ότι μπορεί να είναι το επόμενο θύμα της αστυνομικής βίας. Και αν όχι οι ίδιοι ένας φίλος, ένας συγγενής, το παιδί τους...
Δηλαδή εσύ έχεις φίλους, συγγενείς, παιδιά που σκέφτονται να κάνουν ένοπλη ληστεία; ξέρω ένα μέρος που μπορούν να το κάνουν αυτό και να μην πέσουν θύμα της αστυνομικής βίας: Σομαλία
Καταδικάζουμε τη βία από που και αν προέρχεται, ή κάπως έτσι, όπως βολεύει το κράτος όταν το λέει.Αν δεν μπορείς να σεβαστείς τα δικαιώματα ακόμα και του εγκληματία τότε δεν έχεις λόγο να μιλάς για δημοκρατία και ισονομία, αποζητάς το φασισμό και μια χούντα, γιατί μόνο εκεί γίνονται αυτά. Και πάμε στο ψητό τώρα. Τόσες μέρες κάποιοι χάφτουν ότι λέει η αστυνομία και ο Υπουργός προστασίας του οπλίτη ή θέλουν να τον καλύπτουν γιατί έχουν γαλουχηθεί με έννοιες όπως Πατρίς Θρησκεία Σχιζοφρένεια.Έγινε δηλαδή μια καταδίωξη και οι αστυνομικοί εξουδετέρωσαν 4 πάνοπλους χωρίς να ιδρώσουν. Αυτοί οι πάνοπλοι που ονομάζονται τρομοκράτες, στυγνοί και αδίστακτοι δεν έκαναν χρήση των όπλων. Μα αυτοί δεν είναι τρομοκράτες, είναι αισθηματίες, που ακούστηκε τρομοκράτης να μη σκοτώνει μπάτσους. Ούτε τον όμηρο χρησιμοποίησαν σαν ασπίδα για να γλιτώσουν το τομάρι τους. Όταν έφτασαν λοιπόν την ώρα της σύγκρουσης, αντι να πυροβολήσουν, φώναξαν στους μπάτσους," στείλτε μας τους 4 καλύτερους σας να παίξουμε βρωμόξυλο να δούμε ποίος την έχει μεγαλύτερη, τη λεβεντιά". Και φυσικά αυτοί δέχθηκαν και πήγαν με γυμνά χέρια και τους τσάκισαν λόγω της καταπληκτικής τους εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι παραδόθηκαν γιατί όταν κρατάς πολυβόλα και είσαι αποφασισμένος, πυροβολείς. Οπότε αν γινόταν μάχη θα είχαμε θύματα. Στο τμήμα λοιπόν τους έδεσαν και έβγαλαν τον ανδρισμό τους, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν. Όλα τους προδίδουν, μιας και είναι εντελώς ηλίθιοι ή έχουν και διαταγή να παρανομούν και να μας το τρίβουν στη μάπα και κάποιοι να τους λένε μπράβο για τους βασανισμούς. Το ρολόι σταμάτησε, και μαζί του σταμάτησε και η δικαιοσύνη. Αν γινόταν μάχη θα είχαν χτυπήματα και στο σώμα, αφού το πρώτο μέρος που καλύπτει ενστικτωδώς κάποιος είναι το κεφάλι. Επίσης οι δεξιόχειρες, δεν είχαν τη νοημοσύνη να φωνάξουν και έναν αριστερόχειρα να συμμετάσχει στο πάρτυ και έτσι η συμμετρία στα μαυρισμένα μάτια πήγε περίπατο. Για το φώτοσοπ τι να πούμε, η δικαιοσύνη χρειάζεται μακιγιάζ.Ασχέτως, αν διαφωνώ με το ένοπλο αντάρτικο γιατί δεν αποσκοπεί πουθενά, και μάλιστα στο όνομα κάποιας ιδεολογίας που δεν το ευαγγελίζεται, παραδεχομαι ότι ανέλαβαν την ευθύνη των πράξεών τους και δεν κρύβονται όπως οι μπάτσοι και ο Δένδιας. Όσο σου κλέβουν το φαΐ, τόσο θα σε ταΐζουν με έθνος και φυλή
Το βίντεο δείχνει τον Ρωμανό να είναι αιμόφυρτος κατά τη σύλληψη. Ο 4ος ούτως ή άλλως δεν έχει υποστεί καμία σωματική βλάβη. Άρα, αν ευσταθεί η θεωρία συνομωσίας, οι αστυνομικοί δέρνανε (επί 4 ώρες μάλιστα !!) μόνο τους άλλους 2. Γιατί άραγε τέτοια επιλεκτική συμπεριφορά; Όταν οι κατηγορούμενοι ερωτήθησαν τι συνέβη, η απάντηση που έδωσαν ήταν: «Τίποτα». Όλοι οι κρυφά ερωτευμένοι με το concept του λήσταρχου Νταβέλη (που απαλλοτριώνει την περιουσία των κακών καπιταλιστών) έσπευσαν να θαυμάσουν τη λεβεντιά των παιδιών. Η πιθανότητα να το είπαν διότι όντως δεν έγινε τίποτα (από πλευράς βασανιστηρίων), δεν φαίνεται να πέρασε από κανενός το μυαλό. Και μπορεί το ρετούς να έγινε με γελοίο τρόπο, αλλά κανείς δεν σχολιάζει ότι χάρη στις φωτογραφίες βρέθηκαν γιάφκες που οι τρομοκράτες νοικιάζουν με πλαστά ονόματα. Αν οι φωτογραφίες όντως απεδείκνυαν αστυνομική αυθαιρεσία, θα ήταν πολύ απλό να μην τις δημοσιεύσουν. Θα μπορούσαν απλά να επικαλεστούν λόγους ασφαλείας για να μην δείξουν τα πρόσωπά τους. Θα μπορούσαν να τους κυκλοφορούν διαρκώς με κουκούλες. Αν πάλι οι φωτογραφίες είχαν υποστεί επεξεργασία για να αποκρυπτούν τα ίχνη βασανισμού, όσο ερασιτέχνες και να ήσαν αυτοί που την έκαναν, θα είχαν κάνει καλύτερη δουλειά. Προφανώς, το επιδιωκόμενο ήταν να φανούν οι συλληφθέντες κατά τρόπο αναγνωρίσιμο, όχι να αποκρυφτούν πλήρως οι μώλωπες. Ακόμα και η φωτογραφία του 4ου (που δεν «βασανίστηκε») ήταν πειραγμένη, για να αφαιρεθεί το χέρι που του πίεζε το λαιμό, (γιατί αντιστεκόταν για να μην ληφθεί η φωτογραφία). Η αστυνομία έπρεπε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, όχι για λόγους διαπόμπευσης ή κατινιάς, αλλά για την περίπτωση που κάποιος πολίτης γνωρίζει κάτι σχετικό. Υποτίθεται ότι έγινε επέμβαση στις φωτογραφίες για να είναι αναγνωρίσιμοι οι δράστες (και όντως σε αυτές με τα πρησμένα πρόσωπα, τα παιδιά είναι ψιλο-μη-αναγνωρίσιμα). Μετά το προηγούμενο της ζαρντινιέρας, δικαίως κάποιοι ήσαν επιφυλακτικοί, αλλά αφότου κυκλοφόρησε το βίντεο της σύλληψης (και τα ερασιτεχνικά βίντεο από περαστικούς), έπρεπε όλοι να μαζέψουν τις δηλώσεις τους. Αντ’ αυτού, επειδή και μόνο το θέμα παραμένει στην επικαιρότητα, οι «προοδευτικοί» προσπαθούν πεισματικά να αρνηθούν την πραγματικότητα (π.χ. τη βόμβα στο Mall, αφού κανείς δεν τη σχολιάζει πλέον, προτιμούν να την αφήσουν να ξεχαστεί. Αλλιώς θα πρέπει να ομολογήσουν ότι η θεωρία συνωμοσίας – περί παρακρατικής προβοκάτσιας, κτλ – ήταν μπούρδα).