Απεργία την Πρωτομαγιά

Η σοκαριστική - αποκαρδιωτική φωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας

Facebook Twitter
63

Ο Γιάννης Λαριος ανέβηκε στην ταράτσα του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες της Αθήνας, τις οποίες μετά ένωσε, φτιάχνοντας την παραπάνω πανοραμική θέα της Αθήνας, χωρίς άλλη επεξεργασία. 

Ανέβασε την εικόνα στο Facebook του γράφοντας: 


Η Αθήνα της ντροπής. Σημερινή φωτογραφία, πριν λίγο.

Η χωρίς κανένα σχεδιασμό, μανδαρινικής εμπνεύσεως παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει το 1/4 σε φορολογικά έσοδα και κάνει την Αθήνα θάλαμο αιθάλης.

Ένα πείραμα ηλιθίων, σε βάρος της υγείας όλων μας. Μοιραστείτε το.

 

----

 

Ο Θ. Γεωργακόπουλος (που τώρα που το σκέφτομαι είχε γράψει στο βιβλίο του δυο τρεις φορές για το πόσο καρκινογόνος είναι ο καπνός του τζακιού) έγραψε, σχολιάζοντας την εικόνα:

Αυτή τη φωτογραφία (πάτα τη για μεγαλύτερο μέγεθος) την τράβηξε πριν από λίγες ώρες ο φωτογράφος Γιάννης Λάριος από μια ταράτσα πολυκατοικίας στην Πεντέλη. Απεικονίζει το λεκανοπέδιο της Αθήνας βουλιαγμένο σε μια θολή ομίχλη. Η οποία δεν είναι ομίχλη κανονική, από υδρατμούς: Είναι νέφος από την καύση ξύλων σε χιλιάδες τζάκια και ξυλόσομπες των Αθηναίων που, μετά τη ραγδαία αύξηση της τιμής του, δεν έχουν επιλέξει το πετρέλαιο για να θερμάνουν τα σπίτια τους φέτος  [και φυσικά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει, τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι αν δεν τους φτάνουν τα χρήματα;]. 

Αυτή η εικόνα επιβεβαιώνει γλαφυρά το πρόβλημα που διαπιστώνουμε κάθε μέρα, από το απόγευμα και μετά, όσοι ζούμε σε γειτονιές της Αθήνας, ειδικά σε αυτές με πολλές νέες οικοδομές. Η πόλη μυρίζει καμένο ξύλο. Ξαφνικά, όλα τα τζάκια που τα προηγούμενα χρόνια κάθονταν πεντακάθαρα και αχρησιμοποίητα, διακοσμητικά, άναψαν ταυτόχρονα. Κι αυτό, δυστυχώς, δεν είναι καθόλου καλό πράγμα, καθόλου χαριτωμένο και καθόλου αθώο. Όπως είχα γράψει και τον περυσινό χειμώνα, είναι καλά τεκμηριωμένο ότι ο καπνός από την καύση του ξύλου είναι εξαιρετικά βλαβερός για την ανθρώπινη υγεία -πολύ χειρότερος από τον καπνό του τσιγάρου. (Οι λεπτομέρειες σ’ αυτό το απλό και κατανοητό άρθρο).

The smoke from an ordinary wood fire contains hundreds of compounds known to be carcinogenic, mutagenic, teratogenic, and irritating to the respiratory system. Most of the particles generated by burning wood are smaller than one micron—a size believed to be most damaging to our lungs. In fact, these particles are so fine that they can evade our mucociliary defenses and travel directly into the bloodstream, posing a risk to the heart. 

 

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας έχουν την ιδέα του τζακιού συνδεδεμένη συνειρμικά με πράγματα ευχάριστα -το χωριό, τη φύση, την τσίκνα- και δύσκολα αντιλαμβάνονται το μέγεθος του υγειονομικού κινδύνου όταν μια ολόκληρη πόλη εκατομμυρίων ανάβει τζάκι ταυτόχρονα. Αυτή η εθιμική παρανόηση (ας το πούμε έτσι) μαζί με την έλλειψη ενημέρωσης για τους κινδύνους κάνουν πολλούς να αντιμετωπίζουν το θέμα με μια ελαφρότητα και μια αφέλεια.

Ελπίζω η σοκαριστική φωτογραφία του Γιάννη Λάριου, που έχει ήδη κυκλοφορήσει ευρύτατα στα social media, να βοηθήσει λίγο στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, ή οποιουδήποτε άλλου έχει ευαισθησία να του περισσεύει.

--

(Έτσι ώστε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου, ή/και να ντυνόμαστε καλύτερα ή/και να μην καίμε άκριτα ό,τι βρούμε μπροστά μας, εκτός φυσικά αν πραγματικά ανήκουμε στα πιο άπορα στρώματα του πληθυσμού.)

 

 

 

63

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Ζω στην Σαλαμίνα και κάθε πρωί κοιτώντας την Αθήνα να ξεπροβάλλει στην απέναντι πλευρά του Σαρωνικού βλέπω ένα τεράστιο κίτρινο νέφος σαν στρώμα που απλώνεται πάνω από την πόλη. Απλά με τρομάζει η σκέψη τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια που η φτώχια θα είναι εδραιωμένη .
Αγαπητή μας i-κοντεσσίνα Σοφία, ελάτε, πείτε την αλήθεια, εσείς έχετε την αντιπροσωπεία τζακιώνε και ο μπατζανάκης σας την αποκλειστική εκμετάλλευση των δασώνε σε όλη την επικράτεια, παραδεχτείτε το!(δεν είναι τελικά και τόσο όμορφο να σε κατηγορούν ότι κρύβεται ιδιοτέλεια πίσω από τις απόψεις σου, είναι;)Ενα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καπιταλισμού είναι το: "εγώ νά'μαι καλά και ας γαμηθεί το σύμπαν"με άλλα λόγια, αυτοί οι πούστηδες οι οικολόγοι που θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο που δίνει ψωμί (χωρίς τυρί ή βούτυρο) στον κοσμάκη (και παντεσπάνι στο αφεντικό) θέλουν τώρα να κλείσουν και τα τζάκια για να μήν ζεσταίνεται ο κοσμάκης. Ασε που είναι και ανθέλληνες!Με άλλα λόγια, μία παγκόσμια συνωμοσία του Σόρος και της Νέας Πραγμάτων Τάξης (πώς το λέν αυτό; μπερδεύομαι) θέλει να εξοντώσει τον ελληνισμό, και αφού δεν τα κατάφερε με τα βιβλία ιστορίας, με το 1821 του δωσίλογου ΣΚΑΙ και με τα φωνήεντα, τώρα βρήκε ευκαιρία με τα τζάκια και την ΥΠΟΤΙΘΕΜΈΝΗ μόλυνση της ατμόσφαιρας, και έτσι θα μας αφανίσουνΓρηγορείτε Χριστιανοί!Ξυπνήστε Συνέλληνες!
Αγαπητε/η η γνωμη του καθενος δεν ειναι απαραιτητα και συναφης με το επαγγελμα της οικογενειας του.Αρα ,οχι δεν εχω μπατζανακη με τζακια κλπ κ δε νομιζω να μην εχω δικαιωμα να πω τη γνωμη μου ανιδιοτελως διαφορετικα οσοι συμφωνουν με εμενα ειναι ολοι τζακεμπορες κ ξυλεμπορες κ οι διαφονουντες ειναι ολοι βενζιναδες.Επισης ΕΛληνας εισαι αν εχεις κ την αναλογη παιδεια που εδω περα κ μεσω των γραπτων δεν νομιζω να μπορει να εξακριβωθει για ολους μας.ΣΚΑΙ δεν παρακολουθω,κ για τη μορφωση και ενημερωση μου το ψαχνω ιδιαιτερα γιατι δεν μου αρεσει να π@π@ρολογω και να τρομοκρατω του συνανθρωπους μου.Ελπιζω σημερα που βρεχει,οπως και ρις υπολοιπες ημερες του χειμωνα (ναι το χειμωνα βρεχει κ φυσαει το 80% των ημερων)να νιωθετε πιο ασφαλης κ βεβαιος/α οτι δε θα πεθανετε απο τζακο-καρκινο............γιατι το φαινομενο παρατηρηθηκε ημερα με 90% υγρασια..........εγω δε βλεπω Λικοπουλο, συνελληνα αλλα ξερω οτι κινδυνευω απο το τσιγαρο που καπνιζω, απο το νεφος που δημιουργει κ το δικο μου αμαξι και απο τα χημικα με τα οποια τρεφομαι,πλενομαι,ντυνομαι κλπ.ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΥΡΙΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ 90% ΥΓΡΑΣΙΑ.......ευχαριστω.Α και εχω πει κι αλλα αλλα καποιοι θεωρησαν οτι δεν πρεπει να δημοσιευτουν κ δεν τα διαβασατε..........κ τωρα παω να αναψω το καλοριφερ,γιατι εβαλα πετρελαιο με το δωρο, για να μην δημιουργησω αναπνευστικο προβλημα σε κανεναν κ το χω και βαρος.........για να μην λεμε για ιδιοτελεια δηλαδη......Ξερετε, το δικαιο και το σωστο το ανριλαμβανομαι και χωρις κερδος.
Τι ωραία που οι ανίκανοι που κυβερνούν τόσα χρόνια σπέρνουν ακόμα μια φορά τη διχόνοια αντί να ασκήσουν αποτελεσματικές πολιτικές και να προβούν σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις αντί σε ημίμετρα!
'Η είναι ανίκανοι και δεν ξέρουν να κυβερνήσουν και που παν τα τέσσερα ή είναι ικανοί και σπέρνουν τη διχόνοια.Αποφασίστε, επιτέλους,δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο.
Συγχωρέστε με που άργησα να απαντήσω αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά με την τεχνολογία λόγω ηλικίας. Επειδή τα σχόλια σας είναι πάρα πολλά θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο σύντομα γίνεται. Τα μονοξείδια είναι πρόβλημα πράγματι, αλλά να τονίσω στους περισσότερους ότι την καταστροφή στον οργανισμό σας την κάνετε από απλά πράγματα όπως το τσιγάρο. Αν νομίζετε ότι τα τζάκια σας καταστρέφουν που τα ανάβετε 4 μήνες το χρόνο, συλλογιστείτε τι χημικά ρουφάτε καθημερινά από την ατμόσφαιρα όταν κάνετε ένα απλό τσιγάρο. Σε έναν άλλο κύριο που μίλησε για τα ξύλα που κόβονται. Δηλαδή προτιμάτε να φτάσουμε στο σημείο να καίμε παράγωγες ή χημικά κατασκευασμένες ύλες; Από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλη επιλογή, καταφεύγουμε στο ξύλο. Και εγώ θέλω μια κοινωνία ονειρικά πλασμένη και δεν μπορώ να την εχω. Τι να κάνουμε τώρα; Σε μια άλλη δεσποινίδα που μιλάει για κάλτσες. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ γνωρίζω ανθρώπους που κυρίως λόγω ηλικίας, ένας από αυτούς είμαι και εγώ, δεν μπορούν να ζεσταθούν με τίποτα. Εμείς δηλαδή να πεθάνουμε για να μην βλέπετε τον καπνό από τα τζάκια; Καλώς, θα το έχω στα υπ όψιν μου. Σε έναν άλλο κύριο που μου παρέθεσε μια έρευνα όντας ειρωνικός. Κάταρχάς κάνω πως δεν διάβασα το σχόλιο σας για τους φούρνους των Ναζί. Επειδή εγώ έχασα ανθρώπους σε τέτοιους φούρνους θα σας πρότεινα να κάνετε τον έξυπνο με άλλα πράγματα της ηλικίας σας. Είναι το λιγότερο κακαντρεχή και ανόητο το παράδειγμα σας. Επειδή όμως μου παραθέσατε μια έρευνα την οποία τη διάβασα, να σας πω ότι μέγιστος φόβος των επιστημόνων είναι κυρίως όλα τα άλλα εκτός του ξύλου. Σας αρέσει δεν σας αρέσει, η τέλεια καύση του άνθρακα που βρίσκεται στο ξύλο δεν επιτρέπει προσμίξεις. Επίσης δεν μίλησα πουθενά για αρωματικά ξύλα. Αυτό το κάνετε εσείς. Τέλος, από τη στιγμή που δεν γνωρίζετε με ποιον μιλάτε μην κάνετε τον έξυπνο με συνδέσεις από μια μηχανή αναζήτησης γιατί αν ασχολιόμουν σοβαρά με την περίπτωση σας για να σας εξηγησώ την διαφορά καύσης του άνθρακα σε ξύλο και άλλες ουσίες, όχι απλά θα σας έκανα σκόνη από θέμα γνώσεων αλλά αμμφιβάλλω ότι θα με ακούγατε κιόλας. Πάντως να ανησυχείτε περισσότερο για τα τσιγάρα που καπνίζετε όσον αφορά τις ουσίες που έχουν ως βάση το μονοξείδιο και είναι χειρότερες στα πνευμόνια σας. Από εκεί και στο εξής δεν είμαι πατέρας σας, οπότε κάντε ότι καταλαβαίνετε. Επειδή κούρασα να πω πως η καύση του ξύλου, όχι αρωματικού ή οτι΄δήποτε άλλου, ΔΕΝ προκαλεί την καταστροφή που πιστεύετε, ούτε στην ατμόσφαιρα ούτε σε εσάς. Αυτό μπορείτε να το καταλαβαίνετε με την οσμή ενός κάρβουνου από το τζάκι σας. Πείραμα που το λέω και στους φοιτητές μου: όταν ένα κομμάτι γίνει κάρβουνο, πιάστε το με τη τσιμπίδα, βγάλτε το έξω και αφήστε το να κρυώσει. Από τη μυρωδιά καταλαβαίνετε εαν υπάρχουν προσμίξεις ή όχι. Νομίζω πως όλοι αναγνωρίζουμε την απλή μυρωδιά της ελιάς ή του δρύ, από το χημικά διαμορφωμένο εμποτισμένο ξύλο.Συγνώμη αν κούρασα και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!
Πρωτον και εμενα κοντινοι μου ανθρωποι εχουν χασει ανθρωπους απο τους ναζι οπως και εχω χασει ανθρωπους απο καρκινο. Δευτερον μαλλον δεν τη διαβασατε την ερευνα γιατι δεν γραφει πουθενα οτι οι διακοσιες χημικες ουσιες που ανιχνευονται με την καυση ειναι απο βαμμενα εμποτισμενα ξυλα. Τα μικροσωματιδια παραγονται ουτως ή αλλως και αυτα ειναι που κανουν την ζημια. Αποδειξη οτι τα μικροσωματιδια παραγονται και στις πυρκαγιες που καινε παρθενα δαση. Ακομα και σε ενα αλευρομυλο να πας χωρις προστασια, μικροσωματιδια απο τα αλευρα θα μπουν στους πνευμονες σου και αυτο ειναι πολυ επικυνδυνο απο μονο του δεν χρειαζεται να ειναι χημικα εμποτισμενο το αλευρι, μιλαμε για απλο αλευρι του θεου. Η ζημια στο αναπνευστικο γινεται οταν τα ελαχιστα μικροσωματιδια εισχωρησουν λογω μεγεθους στα βαθυτερα των πνευμονων. Τριτον προσωπικα δεν καπνιζω αλλα πολυ σωστα τα λετε για οσους καπνιζουν. Μια συνηθεια που πλεον αποδεδειγμενα ειναι θανατηφορα και ομως ο κοσμος συνεχιζει ακαθεκτος. Απο την στιγμη που δεν καπνιζω ομως βλεπω οτι η συγχρονη Ελλαδα ειναι αρκετη απο μονη της να επιβαρυνει εναν οργανισμο. Και ποσο μαλλον τωρα με την κριση. Λοιπον να σας ρωτησω εσεις αμφισβητειτε ολες αυτες τις ερευνες και τα δημοσιευματα ως λανθασμενα? Δηλαδη θελετε να πιστεψω καποιον που δηλωνει καθηγητης απο το ιντερνετ πισω απο ενα υπολογιστη απειλωντας να με κανει σκονη με τις γνωσεις του χωρις ουτε ενα επιχειρημα και οχι επισημες ερευνες και δημοσιευματα που βρισκονται δημοσιευμενα απο πανεπιστημια και οργανισμους υγειας? Μακαρι αγαπητε καθηγητη να εχετε δικιο και να μην γινεται καμμια ζημια απο τα τζακια, τι αλλο να πω?
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν στα τζάκια/ ξυλόσομπες ΔΕΝ καίγονται κανονικά ξύλα (από κομμένα δένδρα), αλλά οτιδήποτε άλλο όπως παλέτες , ξύλα με βερνίκι (από κουφώματα, έπιπλα) ή και σκουπίδια, χαρτιά με πλαστικά , περιτυλίγματα κλπ. Δεν ξέρω πόσο καρκινογόνος είναι ο καπνός από φυσικά ξύλα , όμως με αυτά ζεσταινόντουσαν εδώ και χιλιάδες χρόνια ! Στα χωριά υπάρχει ένα σπίτι ανά π.χ. 500τ.μ. με αυλή με δένδρα και σε ανοιχτό περιβάλλον υπαίθρου . Στην Αθήνα ανά π.χ. 500τ.μ. μπορεί να υπάρχουν και δέκα διαμερίσματα , καθόλου δένδρα και καθόλου αέρας ! Έτσι είναι άλλο πράγμα η μυρωδιά του καμένου ξύλου στο χωριό και άλλο ο καπνός στην πόλη ! Επειδή δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη θέρμανση με ξύλο αφού ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά , ας προσπαθήσουνε/με να καίγονται ξύλα και όχι σκουπίδια ή τύπου ξύλα και ειδικά πλαστικά αντικείμενα και χρώματα γιατί ο καπνός τους είναι τοξικός ! Εξάλλου με τη καύση σκουπιδιών και ξύλινων/πλαστικών αντικειμένων παράγεται περισσότερος καπνός και βουλώνουν οι καμινάδες με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνό καθάρισμα από ειδικευμένο συνεργείο (=>έξοδα) γιατί μπορεί να πάρει φωτιά η καμινάδα και το σπίτι !!!! ....και να ΜΗΝ σκέφτονται να βάλουν φόρο στην ξυλεία γιατί αν αυξηθεί η τιμή του ξύλου , το επόμενο που θα κάψουν στα τζάκια/σόμπες θα είναι ότι βρουν μπροστά τους !
καλησπερα! ειμαι ενα μικρο κρεμμυδι και σας γραφω απο το νεο ηρακλειο μια περιοχη θεωρητικα με καθαρο αερα μιας και εχουμε πολλα δεντρα... ειμαι στο σαλονι μου με την ειδικη στολη του χειμωνα. πιτζαμες-μαλλινο φορεμα που ευχαριστω το θεο που το βρηκα -κουβερτα φλις. μολις βρω 10 ευρω επιπλεον θα παω να παρω και μια γουνινη ρομπα που ειδα στη λαικη για εξτρα ζεστη... στα μεγαλα κρυα αναγκαζω και τον γατο μου να γινει θερμοφορα... και βριζω τον φιλο μου που μπηκε φανταρος χειμωνιατικα και λειπει...ειμαστε σε πολυκατοικια με προνομια... εχει πολλους ηλικιωμενους οποτε το καλοριφερ αναβει μερικες ωρες το βραδυ.. χρωσταω 300 ευρω στα κοινοχρηστα και κανω το μαλακα μεχρι να απελπιστουν να βριστω και να μου κλεισουν τα σωματα. με τα λιγα χρηματα που ηρθαν στα χερια μου εδωσα 75 ευρω και πηρα ενα καλοριφερ λαδιου. το εχω στη χαμηλη σκαλα ισα ισα για να μη βγαλω χιονιστρες. για να κανω μπανιο βαζω μια σομπα που εχω αλλιως θα επιανα πουρι. το ξερω θα κανω πλουσια τη δεη αλλα απλα εγω προσωπικα κατω απο τους 10 βαθμους υποφερω! κατω απο τους 5 απλα δεν ζω...! ειμαι κρυουλιαρα τι να κανουμε!!!! η απεναντι οικογενεια ειχε τη θεια φωτιση και εβαλε σομπα. βεβαια αποκλειεται να καιει ξυλα! βγαινω με δυσπνοια να ανασανω και μπαινω μεσα και ψαχνω τα εισπνεομενα γιατι η καπνα με κανει χειροτερα... ειμαι απο επαρχια και ξερω πως μυριζει το ξυλο οταν καιγεται! το σιγουρο ειναι οτι γι αυτο δεν ευθυνεται το ξυλο! αυτα ειναι φορμαλδευλες και αλλες ουσιες που εμποτιζουν τα ξυλα...ομως το να πεις σε καποιον που κρυωνει απλα ντυσου κρεμμυδι και κανε και τα παιδια σου κρεμμυδακια για το περιβαλλον θα γελασει και θα εχει και δικιο... για μενα μιας και το 1/3 του λογαριασμου της δεη ειναι δημοτικα τελη θα προτιμουσα αντι να πηγαινουν και να γινονται αυτοκινητα και κοψιδια των συμβουλων ας τα διαθεσουν σε πετρελαιο να ζεσταθει ο κοσμακης...!
Ρε πού φτάσαμε, τόσο πολύ έχετε λαλήσει όλοι που κάθεστε και προωθείτε συνομοσιολογία και ζητάτε το αίμα των αόριστων υπευθύνων στα σχόλια ακόμα και σε τέτοια ποστ; ΚΑΝΕΙΣ δεν "αναγκάζει" σχεδόν κανέναν να καίει ξυλα. Οι πολιτικές αποφάσεις το κάνουν ευκολότερο ή δυσκολότερο να επιλέξεις το ένα ή το άλλο ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ όσο ζούμε ακόμα σε υποτυπώδη δημοκρατία. Η πλάκα είανι πως οι περισσότεροι που φωνάζουν πως μας αναγκάζουν/επιβάλλουν να κάνουμε αυτό ή εκείνο είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν ή συμπαθούν ομάδες που προωθούν πολιτεύματα που δεν αναγνωρίζουν καμία ελευθερία. Έλεος.
Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι το πετρέλαιο είναι πιο υγιεινό από το ξύλο ; Θα τρελαθούμε τελείως ! Η "κάπνα" μπορεί να σας ενοχλεί γιατί ειναι πιο εμφανής, η καύση όμως του πετρελαίου είναι 100 φορές πιο καρκινογόνα και επικίνδυνη. Έχω τζάκι για οικολογικους λόγους και όχι για λόγους οικονομιάς (δεν έχω ανάγκη), μένω κοντά στο κέντρο της Αθήνας μας, και είμαι υπερήφανος γι' αυτό που καίω ξύλα και όχι πετρέλαια. Το ξύλο είναι φυσικό καύσιμο, αντίθετα με το απείρως αντιοικολογικό πετρέλαιο, και η καύση του συνεπακόλουθα με ελάχιστες βλαβερές συνέπειες.
είμαι ένα ζώο! δε με νοιάζει η πόλη σας! καλά κάνει και γεμίζει με βρώμα. πιο πολύ βρώμα, να σας πνίξει! γιατί αυτό αξίζετε. ο κος λιάρος από την πεντέλη (κόβω καθετί πως το sur-αστικό του σπίτι ήταν κάποτε παράνομο) αλλά και ο οικολόγος κος δημοκίδης που προσπαθεί να βρει αφορμή να χύσει clever trendy venom σε κάθε αριστερή διεκδίκηση, τώρα χύνουν δάκρυα μαύρα και συνταρακτικά για την κατάντια της αθήνας (δεν πάνε σε καμιά άλλη πόλη να δούνε το αντίστοιχο φαινόμενο γιατί είναι σωστοί αστοί). Βασικά δεν λένε τίποτε για την πραγματικότητα, το λόγο που γίνεται ό,τι γίνεται. Μένουν στην απλή παρατήρηση (τι καλά, τι ρομαντικά! φταίει η πολιτεία, γενικά και αόριστα) αλλά δεν αρθρώνουν ούτε λέξη για το ποιά είναι η απόφαση και ποιοί την επιβάλουν. Γιατί για το συγκεκριμένο θέμα (όπως και για πολλά άλλα) η απόφαση είναι κάποιων άλλων. Μήπως τους ξέρετε; Και αν ανι γιατί δεν τους ονομάζετε; Τι φοβάστε;
Μενω στο Φαληρο, η ατμοσφαιρα μυριζει καμμενο ξυλο. Μπορει ο καθενας να πιστευει οτι θελει αλλα παλια μυριζε καμμενο ξυλο μονο μεγαλες γιορτες, χριστουγεννα, πρωτοχρονια και πασχα. Τα πλυμενα ρουχα μολις στεγνωσουν μυριζουν επισης καμμενο ξυλο.Μην αμφισβητουμε απλα πραγματα, επειδη ετσι θελει η κυβερνηση.
Ισως να ηταν καλυτερα αν αγοραζαμε λιγοτερα υποβρυχια, ελικοπτερα και τανκς, και ετσι με τα χρηματα που θα περισευαν θα μπορουσαμε πολυ ευκολα να λυσουμε το προβλημα της θερμανσης", αλλα δυστυχως καποιοι "εξυπνοι" επρεπε να κανουν εκατομυρια -απο την πισω πορτα- λεγοντας στο κοσμο οτι "η Ελλαδα ειναι κατω απο την συνεχη απειλη των γειτονων"... Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του να καιει καποιος ξυλα σε τζακι στο χωριο, και του να καινε εκατονταδες χιλιαδες τζακια σε μια πολη εκατομυριων και ειδικα στο λεκανοπεδιο (γούβα) της Αθηνας... Αν μαλιστα ο κοσμος αρχιζει και καιει υλικα που δεν πρεπει, ακομα χειροτερα... Πληροφοριακα, η πολη του Denver στο Colorado εχει το ιδιο ακριβως προβλημα καθε χειμωνα εδω και χρονια. Η ατμοσφαιρα μερικες φορες ηταν τοσο αφορητη που η πολη αναγκαστηκε να περασει νομο, ωστε μερικες μερες οταν η ρυπανση ανεβαινει σε υψηλα επιπεδα να απαγορευται εντελως η χρηση των τζακιων. Σε περιπτωση που καποιος χρησιμοποιουσε το τζακι σε μερες απαγορευσης το προστιμο ηταν πολυ τσουχτερο (πολυ πιο τσουχτερο απ το κρυο...)
Τιποτα δεν αποδεικνυει οτι ολος αυτος ο καπνος ειναι απο τα τζακια ,δεν μπορει να ειναι σε ολη την Αττικη ,απο Κηφισια,κεντρο ως και Φαληρο .Τις τελευταιες 3-4 μερες ειναι εντονο το φαινομενο σε ολη την Αττικη , μεχρι και Καπανδριτι,το πιο πιθανο να ειναι υγρασια.Στο Φαληρο για παραδειγμα προχθες ειχε το ιδιο νεφος αλλα δεν μυριζε πουθενα καμενο ξυλο,το ιδιο και στο Συνταγμα και στο κατω κατω ειναι η πρωτη φορα που βλεπετε κατι παρομοιο στην Αττικη? Μην τρωτε οτι σας προσφερουν τα μεσα , εχει πεσει πολυ χειραφετηση.
Χθες βράδυ είχε σχεδόν 90% σχετική υγρασία κ φυσικά το νέφος της φωτο ΔΕΝ είναι από τζάκια.Με τέτοιες καιρικές συνθήκες πάντα είναι αποπνικτική η Αθήνα. Το πρόβλημα υπάρχει αλλά είναι άσχετο μ αυτό που βλεπουμε στη φωτογραφία! Απορώ με την ευκολία που κυκλοφόρησε παντού αυτή η εικόνα χωρίς κάποιο επιστημονικό έλεγχο. Καμία σοβαρότητα, ότι δουν σε facebook κλπ το αναδημοσιεύουν και ας αφορά ακόμα και θέματα υγείας
Επιτέλους και κάποιοι που μιλάνε ψύχραιμα............ ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΤΡΕΜΗ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ γιατί αυτοί δημιουργούν αιθαλομίχλη στο μυαλό σας.Έλεος πια !!!!!!!άνθρωποι!!!!!!Συνέλθετε μωρέ!!!!!με 90% υγρασία είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΑ................καιρός είναι τώρα να μας πείτε και ότι μαζί με τον καπνό από τα τζάκια θα παγιδεύεται και ο εναέριος ψεκασμός για να μας ξεκάνουν μία ώρα αρχύτερα. Μόλις φυσήξει και πάλι λίγο από βοριά μεριά δε θα έχει πρόβλημα κανένας σας και βάζω στοίχημα ότι το 70% όσων παραπονιούνται θα ήθελαν πολύ να έχουν και εκείνοι τζάκι και να μην πληρώνουν τα γ@μησιάτικα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας τους, αλλά έτσι είμαστε εδώ στην Ελλάδα....όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια......κόφτε την τηλεόραση και πιάστε κανά βιβλίο μπας και ξελαμπηκάρει το μυαλό σας, μία τα τζάκια, μία οι ψεκασμοί.......Θυμηθήκατε ξαφνικά το νέφος και τη ρύπανση και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο κέντρο της Αθήνας δεν μπορέις να ανασάνεις από το καυσαέριο.....ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ..............Αλλωστε, μέρες που είναι πολλοί τα επισκεφθήκατε,να κάτσετε και μόνιμα θα έλεγα........
Έχει πέσει πολλή χειραφέτηση; Δηλαδη κακό είναι να είναι κανείς χειραφετημένος; Δεν καταλαβαίνω...Αλλά για στάσου, μήπως εννοείς χειραγώγηση;Τεσπα δε βαριέσαι μωρέ, εξάλλου μοιάζουν, το ίδιο κάνει..
η μόνη θετική σκέψη που κάνω ως Παναγιώτης βλέποντας τη φώτο, διαβάζοντας το άρθρο, γνωρίζοντας για το τι σημαίνει αιθαλομίχλη για τα πνευμόνια μας και αναπνέοντας κάθε μέρα στην Αθήνα είναι η εξής σουρρελιστικώς μακάβρια: Πρόκειται για την εκδίκηση ενός λαού που στην πλειονότητά του έχει (πολύ) μειωμένα εισοδήματα. Παράλληλα δίνει τους υψηλότερους από ποτέ φόρους. Τέλος, πληρώνει και τον απίθανο -αφρικάνικου τύπου- ειδικό φόρο στα καύσιμα. Για να ζεσταθεί καίει στο τζάκι και στη σόμπα ό,τι βρει μπροστά του (ίσως και παλιά ψηφοδέλτια). Ε, λοιπόν ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ δεν κάνει διακρίσεις, θα χτυπήσει και αυτούς που ευθύνονται για την τωρινή μας άθλια κατάσταση. Εύχομαι να προσβάλει μόνο αυτούς!Α! και που 'στε, φωστήρες, ο ειδικός φόρος απέδωσε -λέει- μόλις το 25% των προσδοκώμενων εσόδων. Άρα; Ποιος κοροϊδεύει ποιον;;;(Mιλάω εντελώς αλληγορικά για όσους πρόλαβαν να θιγούν. Έχω χάσει κι εγώ υπερπολύτιμους ανθρώπους από καρκίνο. Αν δεν αντέχετε το κρύο, βάλτε μία επιπλέον κουβέρτα ή, ακόμη καλύτερα, πάρτε αγκαλιά όποιον έχετε δίπλα σας!)
Δηλαδη μας προτεινεις να συνεχιζουμε να καιμε τα τζακια για να πεθανουμε και μαζι με εμας να πεθανουν και οσοι ψηφιζουν ασχετα νομοσχεδια σαν προβατα; Μονο που εγω θα πεθανω περιμενωντας στην σειρα στο Ασκληπειο ενω το προβατο που ψηφιζει οτι του πουν θα παει στην Αμερικη με ολα τα εξοδα πληρωμενα και πιθανοτατα θα εισπραξει και εκτος εδρας κιολας.
Τις βλαβερές συνέπειες από το καπνό των τζακιών έχει επισημάνει και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs292/en/index.html). Δείτε και σχετικό άρθρο του Independent που χαρακτηρίζει τον καπνό από τζάκια και ξυλόσομπες ως την πιό θανατηφόρα πηγή ρύπανσης (http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/home-fires-the-worlds-most-lethal-pollution-2192000.html). Στο θέμα έχω αναφερθεί κι εγώ επανειλημμένα στο ιστολόγιό μου (δείτε π.χ. εδω http://alevantis.blogspot.be/2012_06_24_archive.html)
Γράφτηκαν πολλές ανακρίβειες ακόμη και από αυτο-χαρακτηριζόμενους επιστήμονες. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας βάζει νομίζω τα πράγματα στη θέση τους (http://www.zougla.gr/perivallon/article/ipsila-epipeda-eoroumenon-somatidion-stin-a8ina-eksetias-ton-tzakion) όπως και παλαιότερη σχετική έρευνα του ΑΠΘ (http://24gr.blogspot.com/2012/12/blog-post_8072.html).
Α, και εσείς δεν κρυώνετε έτσι??α) έχετε λεφτά για πετρέλαιο,β) είστε από Αρκτική μεριάγ) ζείτε μόνιμα στην Αφρική και έρχεστε Ελλάδα για αλλαγή τα Χριστούγεννα, λίγο κρύο σφίγγει και το δέρμα, σωστά?Στις περισσότερες χώρες που κάνει κρύο είναι και βιολογικώς διαφορετικοί οι αντίστοιχοι κάτοικοι...Απλή και εύκολη ΒΙΟΛΟΓΙΑ.....Για να μην μιλήσουμε για τα υπόλοιπα ΚΡΑΤΗ...........
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ; Ο_οΝάτο πάλι το φυλετικό...Απλά έχουν συνηθίσει να μη τους φαίνεται απόλυτη παγωνιά το +5 Κελσίου (ανάλογα και πού μένουν) και να φοράνε κανα ρούχο παραπάνω.
Βιολογικ Ω ς......επίρρημα.......θα το καταλάβετε καλύτερα αν έγραφα βιολογικά διαφορετικοί? ας είναι.Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τίποτα φυλετικό.Μιλάμε για βιολογία 3Ης Λυκείου αγαπητέ/ή surfmadpig που δεν έχεις καν επιλογή απάντησης στα σχόλιά σου.Δεν είναι φυλετικό το γεγονός ότι λόγω (με Ω και αυτό) χαμηλής ακτινοβολίας από τον ήλιο το δέρμα τον βορειότερων λαών είναι πιο λευκό από το δικό μας και συνήθως τα χρώματά τους πιο ανοιχτά.Οι ξανθές, γαλανομάτες σουηδέζες δεν είναι είναι ξανθές και γαλανομάτες από τύχη ξέρετε.Αλλά αν δεν το γυρίσουμε στη βλακεία δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση μου φαίνεται στην χώρα αυτή.Εσείς να ντύνεστε σαν κρεμμύδι στο σπίτι σας.Και στα παιδάκια σας (που προφανώς δεν έχετε και άρα δε σας νοιάζει) επίσης να τους λέτε ότι είναι τέλειο να διαβάζουν πχ με μία λάμπα πετρελαίου, τυλιγμένα σε κουβέρτες.Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό να μην φοράμε πυζάμες αλλά μπουφάν, γάντια και κασκολ μέσα στο σπίτι μας και στον ύπνο μας.Επίσης είναι λογικά και όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή....Αλλά ξέχασα, το πρόβλημά σας είναι η ορθογραφία.