Έντεκα της Δευτέρας [+ To πιο κιτς βίντεοκλίπ του αιώνα]

Facebook Twitter
5

1) To πιο κιτς βίντεοκλίπ του αιώνα 

Έτσι το αποκάλεσε η αγαπημένη μου Μαριάννα που μου το έστειλε. 

Η πλάκα είναι πως παρ' ό,τι είναι επίτηδες κιτς αυτό δεν αποκλείεται να έγινε εν αγνοία του David Hasselhof που μπορεί χαμπάρι να μην έπαιρνε για το τι θα παιζόταν πίσω του, καθώς αυτός θα έπαιρνε γκομενέ τραγουδιστικές πόζες...

Η Μαριάννα τονίζει πως το αγαπημένο της σχόλιο στο youtube είναι το "Le réalisateur du clip doit fumé de la bonne" που χρειάστηκε να το βάλω στο google translate. 

Στα ελληνικά μου το έβγαλε ως: "Ο σκηνοθέτης του clip είναι καλά καπνιστό", και στα αγγλικά: "The director of the clip is good smoked", αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πάνω κάτω τι σημαίνει...

2) Ο Θοδωρής, της Πλατείας Συντάγματος

Μας ήρθε ένα ημέιλ και θέλω να το βάλω αυτούσιο:

Αγαπητή Lifo,

όλοι όσοι εργαζόμαστε στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος πρέπει λίγο πολύ να έχουμε προσέξει τον μόνιμο κάτοικο της πλατείας, τον Θοδωρή.


Είναι ο νεαρός άστεγος, που ζει στην έξοδο της στάσης μετρό - Σύνταγμα, ακριβώς πάνω στην πλατεία και συνήθως κρατάει μπροστά του πλακάτ που γράφουν ότι είναι Έλληνας άστεγος και διάφορα άλλα ανάλογα με το θέμα ("χρόνια πολλά Δημήτρη" στις 26 οκτ. ή "χθες το βράδυ μου κλέψανε όλα τα πράγματα¨).


Κάθε πρωι ανεβαίνω τα σκαλιά προς την πλατεία γύρω στις 7, τον έχω δει να κοιμάται, να πλένει το προσωπο του στο συντριβάνι και σήμερα καθισμένο στη γνωστή θέση φορώντας ένα κίτρινο αδιάβροχο. Δε μπορεί, θα τον έχετε δει κι εσείς, γείτονες είμαστε.

Αναρωτιέμαι, τι μπορώ να κάνω γι΄αυτόν τον άνθρωπό, εκτός από το να του προσφέρω κάποια πράγματα (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα) και λεφτά. Ετσι, σκέφτηκα να σας γράψω αυτό γράμμα. Δεν θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε κάτι γι΄αυτό το παιδί;

Είναι νέο ακόμα και "δεν έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης", ίσως κάποιος βρεθεί να του προσφέρει δουλειά ή κάτι άλλο πιο μόνομο από αυτά που μπορώ να του προσφέρω εγώ και άλλοι σαν κι εμένα.

Ευχαριστώ,

Β.Ε.

*Δεν ξέρω τι να πω. Προώθησα το ημέιλ στο γραφείο της Αθήνας (ως Θεσσαλονικιός δεν έχω καν δει τον Θοδωρή) και το δημοσιεύω κι εδώ με την ελπίδα η Β.Ε. να μην είναι η μόνη που θέλει να βοηθήσει.

3) Το Mindfuck της εβδομάδας

(Ό,τι βιώνουμε είναι όνειρο μέσα σε όνειρο)

4) Τα γατάκια

Τα γατάκια που αποκτήσαμε στα τέλη Αυγούστου συνεχίζουν να είναι υπέροχα και νομίζω ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ. 

Έφτιαξα κι ένα gif μ' αυτά τις προάλλες:

Στα ενδιαφέροντα και ντροπιαστικά: η δεύτερη επίσκεψή μας στον κτηνίατρο!

Μετά την πρώτη μας επίσκεψη έγραψα τα πάντα εδώ χαρτί και καλαμάρι για το πώς είχαμε περάσει, τι είχε πει ο κτηνίατρος κλπ. 

Έτσι όταν τώρα στην δεύτερη, και καθώς ο γιατρός έγραφε στις ταυτότητες των γατιών τα ονόματα των γονιών του, ο Γιώργος έδωσε το δικό του όνομα ως κηδεμόνα για το αγοράκι, ενώ για το κοριτσάκι είπε το δικό μου.

"Δημοκίδης;" είπε παραξενεμένος ο κτηνίατρος. Εγώ ήμουν σκυμμένος και κοιτούσα κάτι παιχνίδια για γάτες, σκεπτόμενος αν έπρεπε να αγοράσω και τι. "Δημοκίδης... Ένας Δημοκίδης γράφει στη Λάιφο!"

"Ναι" είπε ο Γιώργος ενώ εγώ έκανα ότι δεν άκουσα (πάντα ντρέπομαι σε τέτοιες περιπτώσεις) και έμεινα σκυφτός κοιτώντας δήθενα αλλού. "Ναι, αυτός εδώ είναι" και με έδειξε με το δάχτυλο.

"Εσύ;!" είπε ο κτηνίατρος κι αναρωτιόμουν αν είχε διαβάσει την περιγραφή του που είχα κάνει σε προηγούμενο Έντεκα της Δευτέρας. "Α, είσαι πολύ καλός, σε διαβάζω μπλα μπλα μπλα". Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άβολα όταν η νοσοκόμα-βοηθός του εμφανίστηκε απ' το πουθενά και είπε κι αυτή "Είσαι ο Άρης Δημοκίδης είσαι πολύ καλός σε διαβάζω μπλα μπλα μπλα."

Πολύ ντρέπομαι σε τέτοιες περιπτώσεις, και θα έλεγα και με λεπτομέρειες και για κάτι που συνέβη το Σάββατο στο λεωφορείο όταν ο μπαμπάς μου με έδωσε στεγνά σε συμπαθέστατη κοπέλα, η οποία κατόπιν με αναγνώρισε (απ' το προφίλ, όπως είπε, μιας και έχει δει την φωτο μου εδώ, υποθέτω η μύτη μου ξεχωρίζει και απ' το διάστημα), αλλά τέλος πάντων, για τα γατάκια ήθελα να μιλήσω.

Ο κτηνίατρος τα βρήκε πάλι υγιέστατα και πάρα πολύ ήσυχα και καλόβολα. "Όπως είστε εσείς, έτσι θα γίνουν και τα γατάκια. Αν είστε χαμηλών τόνων, ήσυχοι και τρυφεροί έτσι θα γίνουν κι αυτά. Αν είστε δυναμικοί, άγριοι και ανήσυχοι έτσι θα γίνουν κι αυτά."

Είμαστε της πρώτης κατηγορίας και, με πολλή χαρά το λέω, έτσι είναι μέχρι στιγμής και τα γατάκια μας. 

  

5) Το PowerPlay της εβδομάδας

Έχει καιρό που πρωτακούστηκε το The Kid's a Looker

όμως το πρωτάκουσα βλέποντας αυτό το 18λεπτο πρόγραμμα που παίχτηκε στο κανάλι SUNDANCE (του Καναδά) και περιλαμβάνει τέσσερα νέα, ή καλύτερα ακυκλοφόρητα, τραγούδια του Morrissey παιγμένα στο στούντιο υπό την παραγωγή του Τόνι Βισκόντι:

6) Ελληνική πρωτοπορία - Διαμάντι

Η Mauve Annie ανακάλυψε πως η Λίνα και ο Σπύρος (;) απ' το Λιόπεσι της Αττικής κάνουν διεθνή καριέρα με τις πρωτότυπες ενδυμασίες που πουλάνε ονλάιν.

 

Οι περισσότερες έχουν κάτι κοινό...

Δείτε περισσότερα (ή αγοράστε κιόλας, γιατί όχι) εδώ >> http://www.etsy.com/shop/LinaSpyroS?ref=seller_info

(Ή εναλλακτικά διαβάστε μια συνέντευξη με μια Ελληνίδα που κάνει πραγματική διεθνή καριέρα στο χώρο της μόδας. Συνάντησα την Μαίρη Κατράντζου και, ευτυχώς, δεν ήταν καθόλου όπως την περίμενα.)

7) American History XXX

Μου έγραψε η Δήμητρα ένα μέηλ με τίτλο Νέο κρούσμα λογοκρισίας.

Απόψε είπα να δω για πολλοστή φορά την ταινία American History X, που
πρόβαλε το Star. Μιας που ενδιαφέρεσαι για τα πάντα, και κυρίως για
τα μικροπράγματα, είπα να σε ενημερώσω, σε περίπτωση που δεν το
είδες ή δεν στο πρόλαβε κάποιος άλλος, πως η σκηνή του βιασμού του
πρωταγωνιστή από ομοϊδεάτες του στα ντους της φυλακής κόπηκε.
Στην ουσία προβλήθηκε η σκηνή μέχρι πριν το βιασμό και από εκεί
περάσαμε κατευθείας στο τέλος της σκηνής με τον πρωταγωνιστή
αιμόφυρτο στο πάτωμα. Μικροπράγματα, σε μια κοινωνία που έχει
μάθει πια να λογοκρίνει και να λογοκρίνεται. Ίσως το μόνο που
μπορούμε ακόμα να κάνουμε είναι να ενδιαφερόμαστε.

Δήμητρα

Δήμητρα, σ' ευχαριστώ πολύ.
Τι μπορούμε να πούμε; Απ' ό,τι φαίνεται όμως οι ιθύνοντες του Σταρ Τσάνελ ξέρουν καλύτερα όχι μόνο από σένα και μένα αλλά κι απ' τον σκηνοθέτη της ταινίας...!

8) Όνειρα με διασημότητες

Η Elry είδε τον Νίκολας Κέιτζ...

Ήμουν παντρεμένη με τον Nicolas Cage (στο όνειρο ήταν πιο νέος, όπως
τότε που γενικά βλεπόταν) και είχε απολυθεί από τη δουλειά του!


Εγώ για να τον παρηγορήσω του αγόρασα ένα πάρα πολύ ακριβό αμάξι
σε χρώμα μπλε ελεκτρίκ και τον φωνάζω κάτω στο δρόμο του σπιτιού
μας να έρθει να το δει και να το οδηγήσει.

Κατεβαίνει πολύ χαρούμενος και με το που μπαίνουμε στο αμάξι ακούμε μια φωνή απ'
έξω: O Ozzy Osbourne, λίγο πιο νέος, χωρίς γυαλιά και να σκέφτομαι ότι αν
και άσχημος έχει συμπαθητική φάτσα!

Anyways, φώναζε σε μένα γιατί και καλά του είχα υποσχεθεί σ αυτόν το αμάξι και έλεγε ότι τον
κορόιδεψα.... Αυτά! Μου φτιαξε την μέρα το όνειρο :-)

Ήρθε κάποιος διάσημος στον ύπνο σας; >> [email protected]

9) Πύραυλοι Φαντάσματα;

Μου ήρθε με ημέιλ για να διαφημίσει το άρθρο, και τελικά μου φάνηκε τόσο συνωμοσιολογικά ενδιαφέρον που πάτησα το λινκ και είδα τα αρχειακά πρωτοσέλιδα και διάβασα για την υπόθεση. Να τι έλεγε το ημέιλ:

Φίλες και φίλοι,

Κάποιοι ίσως γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι του 1946 ένα κύμα εμφάνισης «πυραύλων φαντασμάτων» ενέσκηψε στη Σκανδιναβία.

Πολλοί υπέθεσαν τότε ότι επρόκειτο για δοκιμές νέων όπλων της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν ήταν κάτι τέτοιο.

Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι το κύμα των «πυραύλων» έφτασε και στην Ελλάδα, με κάποιες περίεργες αναφορές να έρχονται αμέσως μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα για την επιστροφή του βασιλιά Γεωργίου Β.

Πολλοί υπέθεσαν τότε ότι ήταν «πύραυλοι» που εκτοξεύονταν από τους βόρειους (κομμουνιστές τότε) γείτονές μας.

Δεν ήταν κάτι τέτοιο.

Προσωπικότητες όπως ο καθηγητής Παύλος Σαντορίνης ασχολήθηκαν με την έρευνα της υπόθεσης.

Εξήντα έξι χρόνια μετά δεν ξέρουμε ακόμα τι ανακάλυψαν.

Εδώ και λίγο καιρό έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου ένα σχετικό άρθρο στα Αγγλικά. 

Το άρθρο έχει ήδη κάνει θραύση στο εξωτερικό προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Φιλικά,

Θανάσης Βέμπος

10) Bits and Pieces

Εισάγουμε Χασίς! (To πρωτοσέλιδο της ημέρας)  /// Ένα μυστήριο διαδραστικό web-documentary http://www.thanatorama.com/ (ευχαριστώ τη σμαράγδα)  ///  Στο εξαιρετικό μπλογκ ΠΟΙΗΣΗ, ακούστε τις Αναγνώσεις ποιημάτων, παλιές και καινούριες  ///   Girl And Chocolate Skateboards' Joint Skate Documentary Pretty Sweet  ///  Οι ΕΛ ή οι εξωγήινοι στα Γιάννενα!... <<ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ>> ΤΩΡΑ! (Δείτε το μωρό, τη μήτρα, και τον πλακούντα!)  ///  Cute Peruvian Hairless Dogs!  ///  Η εκτέλεση της Αθήνας... Η διαθήκη του μεγάλου αρχιτέκτονα Γιώργου Κανδύλη για την πολεοδομία και τα εγκλήματα σε βάρος της Αθήνας.  ///  Νέο τραγούδι από τους Röyksopp  ///  H μοναδική γνωστή σέξι φωτογραφία της Φρίντα Κάλο! ///  Σάντρα Βούλγαρη: Ξεφεύγω μέσα από τα όνειρα για να αντέχω την πραγματικότητα  ///  Πολύ ενδιαφέρον: Ένας Αμερικανικός «Άγιος Παντελεήμονας»   

  

11) Το δέντρο μας!

Μας έστειλαν και φωτογραφία - αφίσα απ' το δέντρο που αφιερώσαμε στη μνήμη της Άρτεμης.

Αν δεν διαβάσατε το σχετικό ποστ (και έχετε την όρεξη να το διαβάσετε) δείτε εδώ: Φυτεύοντας ένα δέντρο στη μνήμη αγαπημένου προσώπου...

--------------------------

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
"Όπως είστε εσείς, έτσι θα γίνουν και τα γατάκια. Αν είστε χαμηλών τόνων, ήσυχοι και τρυφεροί έτσι θα γίνουν κι αυτά. Αν είστε δυναμικοί, άγριοι και ανήσυχοι έτσι θα γίνουν κι αυτά." Τώρα εξηγούνται πολλά για την Ψιψινέλ μου :sΜέχρι και την ταπετσαρία του ΝΟΙΚΙΑΡΙΚΟΥ σπιτιού έχει χαλάσει το χαζό...But I love her :')ps: o πάλε ποτέ Knight Rider περηφανεύεται πως κάνει μεγάλη επιτυχία στο τραγούδι στην Γερμανία.Φυσικά και ξέρει τι τρόμο προκαλεί το clip.
αχ βρε Ιππότη της Ασφάλτου γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.. Κάποτε ήσουνα είδωλο για τόσα παιδιά σε όλον τον κόσμο! Τί θα έλεγε ο ΚΙΤΤ αν σε έβλεπε να κάνεις Χουγκα-Τσάκα? :/
πιο αθλιο απαισιο κακογουστο ελεεινο αηδιαστικο αισχρο φτηνιαρικο κακοφτιαγμενο σκατιαρικο κλιπ δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου και το εννοω..επιπλεον το τραγουδι ειναι ανετα στην λιστα μου με τραγουδια που πρεπει να απαγορευτουν, καθως αυτο το γαμημενο ουγκα ουγκα που ακουγεται συνεχεια περναει υποσυνειδητα μηνυματα για πλακα...