Έντεκα της Δευτέρας [Το πιο ντροπιαστικό τραγούδι που άκουσα ποτέ!]

Facebook Twitter
6
 

 

1) Stray... 

Βγαινοντας απ'το σινεμα, λιγο πριν την Πανεπιστημιου, μου κουνησε την ουρα του. Αδυνατον να μην τον χαιδεψω!

Ο κακομοιρης, πρεπει να εχει φαει το ξυλο του, οταν απλωσα το χερι μου, κατεβασε αργα το κεφαλι του. Μολις καταλαβε οτι δεν εχω κακο σκοπο, αφεθηκε στα χαδια μου. Και αρχισε να μ'ακολουθει.

Στη διαβαση τον επιασε κοκκινο. Εγω προλαβα και περασα. Μου εκανε εντυπωση που σταματησε... Τα αμαξια ηταν λιγοστα και πολυ μακρια απ'το φαναρι. Τελικα τα ζυγισε, και οταν ειχαν πια περασει, ηρθε προς το μερος μου.
Στην Κλαυθμωνος χωρισαν οι δρομοι μας. Εγω στ'αμαξι, αυτος μαλλον συνηθισμενος, με κοιταζε απ'το πεζοδρομιο να φευγω...
Αν τον πετυχετε, φιλεψτε τον κατι! Ειναι ασπρος (ε, που λεει ο λογος ασπρος, στο κεντρο μενει...) με καφε βουλες, κι ενας ταξιτζης τον φωναξε ''γερο''!...

2) ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ: Hello Baby!

Μου το έγραψε ο Dr. Filtig:

Το 1994 σε ένα ΠΟΠ & ΡΟΚ έκαναν κριτική στο δίσκο του Γιάννη Μηλιώκα "Hello Baby". Δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο δίσκο, αλλά έβαλαν μόνο ένα κομμάτι από βιογραφία κάποιου απ' το Βιετνάμ, ο οποίος περιέγραφε να τους κυνηγάνε, και στο τέλος που τους έπιαναν και ήταν να τους κάνουν βασανιστήρια, έλεγε κάτι του στυλ: "Τι να μας περίμενε άραγε...;" >>> ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ - HELLO BABY!

---

(Το πιο ντροπιαστικό τραγούδι που άκουσα ποτέ - ειδικά στα κουπλέ...)

Τι φτιάνς; κόπιασε έτοιμο το ποτό τσαπερδόνα μ, ερωτιάρα μ, παιχνιδιάρα μ, γκομενάρα μ. αν θες τσιτσιδός, διες ολούθε, κρεβατώς με τρελαίνς, μ αναστατώνς, μι πεθαίν ς, με φουντώνς. Με τέτοιουν άνδρα .. τέτοιουν άνδρα τύφλα ναχει το Καμασούτρα και η Τάντρα.. Με τέτοιουν άνδρα .. τέτοιουν άνδρα θα πωλήσω και τα γίδια και την μάντρα. Βαϊ, βαϊ, βαϊ, βαϊ μανούδα μ τι έπαθα ο γιάπης μπα σε καλό ς φίλα με, όχι εκεί, πιο κάτ, ούτ εκεί πιο κάτ εκεί, εκεί, εκεί, εκεί

3) ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ

και θα τις έδειχνα συνέχεια στον κάθε πρώτο τυχόντα και άγνωστό μου. Δεν κουβαλάω πορτοφόλι: το ψηφιακό μου πορτοφόλι όμως είναι το μπλογκ, και γι' αυτό θα δείξω τα γατάκια πάλι σε σας!

Μεγαλώνουν σιγά-σιγά. (Μακάρι να μην μεγάλωναν ποτέ!)

4) Bits and Pieces

Manchester from Joy Division To Happy Mondays - Ένα ντοκιμαντέρ του BBC για τη δισκογραφική εταιρία της πρωτοπορίας του Μάντσεστερ, Factory /// Πού γεννιούνται οι ξανθιές (και οι ξανθοί); Ένας κατατοπιστικός χάρτης της Ευρώπης. /// Ωραία συνέντευξη του Παραμυθά Νίκου Πιλάβιου στο DayDreaming /// Φτιάξε πανεύκολα τα δικά σου φυτά - Πολλαπλασιάσε φυτά με εύκολο τρόπο /// To πρώτο βίντεο στο YouTube /// Μια απ’ τις σπάνιες, παλιές συνεντεύξεις του (φέτος μίλησε και σε μας, στην Παυλίνα Εξαδακτύλου!): Ο Λένος Χρηστίδης μιλά στον Γιώργο Καρουζάκη - Ελευθεροτυπία, 29/7/1998 /// The 10 Trippiest Cereal Ads  /// Ένας έρωτας; [γάτα σκύλος]

5) Θεωρίες για το φθινόπωρο.

6) Ναι, έγινε κι αυτό:

(με αφορμή όσα έγραψα γι' αυτόν εδώ - και που δεν ήταν και όλα καλά...)

7) Η παλιά κασέτα της εβδομάδας

Το έβαλε ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος στο fb του.

Τι απίθανη εποχή που οι κασέτες εμπορίου και οι δίσκοι ελληνικής παραγωγής έγραφαν τα πάντα στα ελληνικά. Πρέπει να ψάξω κι εγώ τις κασέτες της Μαντόνα, απ' τα μέσα των '80ς: Διάβαζα τότε μικρός τους τίτλους, δεν ήξερα ακόμα αγγλικά, και μάλλον με βοηθούσε το ότι ήταν γραμμένοι σε γλώσσα που καταλάβαινα.

michtheo's photo http://instagr.am/p/QhcAAqlnzu/

Τι γελοίοι τίτλοι όμως: Πάπα Ντοντ Πριτς, Τρου Μπλου, Ουέρς δε Πάρτι...

[+ Τραγουδήστε όσοι το θυμάστε: Καραόκι Τρου Μπλου!]

  

8) H lifestyle τηλεόραση σώζει ζωές!

Μου το έστειλε ο din

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ένοχος γιατί παρακολούθησες ασυναίσθητα κάποιο γελοίο θέμα,
σκέψου ότι κάπου άλλου μια κουτσομπολίστικη εκπομπή ίσως έσωσε έναν άνθρωπο απο την πραγματικότητά του 
 
 
 
 

9) Όνειρα με διασημότητες

 
 
Σήμερα η Α,μπα είδε ένα σωρό γνωστούς
 
 

Βρισκόμουν στο σπίτι, που ήταν διαφορετικό από αυτό που μένω. Γύρω από μια μεγάλη τραπεζαρία, ένα ξύλινο μακρόστενο τραπέζι, που βρισκόταν μπροστά από μια μεγάλη βιβλιοθήκη από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, σε σχήμα Γ, καθόταν ο Jon Hamm (o Don Draper από τη σειρά Mad Men), η  Elisabeth Moss (η Peggy Olson από τη σειρά Mad Men) η Heidi Klum και η Diane Keaton.

 

Όλοι αυτοί είχαν βρεθεί στο σπίτι μου για φαγητό μετά από μια σειρά συμπτώσεων που στο όνειρο φαινόταν να έχουν λογική. Προσπαθούσα να φέρομαι φυσιολογικά. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και είπα στον Jon Hamm: «χίλια συγνώμη, αλλά κανείς δε θα πιστεύει ότι ήσουν στο σπίτι μου – μπορώ να σε βγάλω μια φωτογραφία;»

 

Αυτός πολύ ευγενικά δέχτηκε, οπότε έτρεξα να βρω τη φωτογραφική μηχανή, που ήταν σε ένα ράφι πίσω από τη Heidi Klum. Ενώ την άνοιγα και άρχισα να τη ρυθμίζω, είδα τη Heidi να μου κάνει γκριμάτσες και νοήματα.

 

Πλησίασα και μου λέει στα γερμανικά: «Βγάλε πρώτα την Keaton, γιατί είναι γριά και θα παρεξηγηθεί.»

 
 
 
 
 
*ήρθε κάποιος διάσημος στον ύπνο σας; >> [email protected]
 
 
 
 

10) Βοηθήστε τον αναγνώστη που μου έγραψε αυτό:

 
 

geia sou ari... mipws thymase ena kinoumeno shedio stin ert2 pou eixe thema kati nanous style stroufakia me kokkina mytera
skoufia pou tous kynigousan kati megala kokkina troll???
tha itan eyharisto na mou thymises to onoma...germaniko thimamai itan to cartoon!!!
na se kala.

 

 

Όποιος το θυμάται ας βοηθήσει στα σχόλια :)

11) Πώς πέρασα το Π/Σ/Κ - μέχρι 111 λέξεις

Προσπάθεια για ξεκούραση, προσπάθεια να κρατηθώ μακριά απ' το ίντερνετ. Διάβασμα: εφημερίδες και το βιβλίο του T.S. Elliot για τις γάτες. Dvd: Τελειώσαμε το Episodes του BBC, προχωρήσαμε το Project Runway, είδαμε το εξαιρετικό φιλμ Weekend, και ξεκινήσαμε τη σειρά The Slap (βασισμένη στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα).

Παιχνίδι με τα γατάκια. Ελαφρύ συμμάζεμα του σπιτιού. Άκουσα 2-3 φορές τον πιο πρόσφατο δίσκο των OMD. Βόλτα έξω με τον Γιώργο. Πήγαμε στο σούπερ-μάρκετ. Φαινομενικά βαρετή ζωή και τελικά, τώρα που το σκέφτομαι, δεν κρατήθηκα και πολύ μακριά απ' το ίντερνετ. Πέρασα όμως υπέροχα. 

------------

+ OKTOBER, by Kostas Farmakis
"Από αριστερά προς τα δεξιά η σωστή προφορά του μήνα είναι: Οχτώβρης (ΚΚΕ), Οκτώβρης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), Οκτώβριος (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ), Οκτώμβριος (Ανεξέλληνες), Ουγκ! (ΧΑ)".
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Κε Δημοκίδη, με τις γατούλες σας θα λέτε ότι πιό γλυκά πεθαίνεις....... όσο για την κασέτα.........χμμμμμ........198έμπα έμαθα ότι ο Μάικλ Ολντφιλντ έχει γράψει το Μουνλάιτ Σάντοου......(μακάρι να την βρω και να την σκανάρω) :)