Θα μας βάλει μυαλό η ιατρική περιπέτεια της παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη;

Θα μας βάλει μυαλό η ιατρική περιπέτεια της παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη; Facebook Twitter
23

Έχει μέρες  που λέω να γράψω κάτι αλλά δεν το κάνω. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια (και πανελίστρια, έτσι νομίζω έγινε πιο γνωστή) Νανά Καραγιάννη παλεύει με τη νευρική ανορεξία εδώ και χρόνια. Στο μεταξύ παντρεύτηκε, ο άντρας της της συμπαραστάθηκε, έδωσαν πολλές συνεντεύξεις για το θέμα. 

Θα μας βάλει μυαλό η ιατρική περιπέτεια της παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη; Facebook Twitter

Όμως παραμένει ανησυχητικά λεπτή -και πιθανότατα δεν το καταλαβαίνει, όπως ίσως δεν καταλαβαίνει ότι το παράκανε με το σολάριουμ, μια και τέτοιου είδους διαταραχές μας κάνουν να βλέπουμε τον εαυτό μας διαφορετικό απ' την πραγματικότητα, μόνιμα χοντρό, μόνιμα κατάλευκο. 

Θα μας βάλει μυαλό η ιατρική περιπέτεια της παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη; Facebook Twitter

Και αυτή την εβδομάδα εισήχθη στο νοσοκομείο. Θέλω να πιστεύω ότι οι γιατροί (και οι ψυχίατροι φυσικά) θα καταφέρουν να τη σώσουν. Η ίδια στέλνει μηνύματα μέσω του Facebook της:

Θα μας βάλει μυαλό η ιατρική περιπέτεια της παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη; Facebook Twitter
Θα μας βάλει μυαλό η ιατρική περιπέτεια της παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη; Facebook Twitter

Κι όμως, παρ' ό,τι έχουμε θρηνήσει θύματα απ' την ανορεξία και την προσπάθεια γυναικών να μοιάζουν με αυτές στα εξώφυλλα γυναικείων περιοδικών, τα πρότυπα της μόδας δεν αλλάζουν και πολύ. 

Και μάλιστα ακόμα και εδώ, στην Ψαροκώσταινα, που ο κόσμος καίγεται, συνεχίζουμε να προβάλλουμε τις size zero γυναίκες σαν κάτι επιθυμητό - ενώ είναι γνωστό πως κανείς δεν τις βρίσκει ελκυστικές, πέρα απ' τους σχεδιαστές ή τους stylists (οι οποίοι δε νοιάζονται να κοιμηθούν μαζί τους, έτσι κι αλλιώς). 

"Μα είσαι χοντρή", "έχεις περιφέρεια", "αυτά είναι πόδια μποντιμπιλντερά": Τέτοια έλεγαν σε κάτι πάνλεπτες κοπέλες στο ελληνικό Next Top Model, ενώ και διεθνώς η μόδα των super skinny συνεχίζεται. 

Μάλιστα για να νιώθουν καλύτερα οι άνθρωποι της μόδας και να μην έχουν τύψεις έφτιαξαν και το ξεχωριστό τμήμα για παχουλά μοντέλα (τα plus size μοντέλα) τα οποία συνήθως είναι αυτά που θα λέγαμε κανονικά μοντέλα. Έτσι βαφτίζουν τις κανονικές "χοντρές", τις σκελετωμένες "κανονικές" και συνεχίζουν να πουλάνε ρούχα, περιοδικά, αξεσουάρ, όργανα γυμναστικής. Χωρίς καθόλου ντροπή. 

Τις προάλλες άλλωστε διάβασα εδώ στο LIFO.gr το εξοργιστικό Μοντέλο «πάχυνε» με φότοσοπ, που λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίζουν το θέμα οι άμεσα εμπλεκόμενοι όπως ο απίστευτος φωτογράφος της υπόθεσης (διαβάστε το αν δεν το είδατε). 

Εύχομαι να είναι ένα καμπανάκι στο ελληνικό σταρ σύστεμ η υπόθεση της Νανάς Καραγιάννη, αλλά κι επίσης ένα καμπανάκι σε μας που χωρίς να το σκεφτούμε βλέπουμε μια γυναίκα που δεν έχει αναλογίες μοντέλου (πχ. την Έλενα Παπαρίζου) και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κόμπλεξ, όχι τόσο σ' αυτήν όσο σε όσες καθημερινές γυναίκες έχουν κανονικά σώματα που μοιάζουν με της Παπαρίζου - δηλαδή άλλοτε παίρνουν λίγα κιλά άλλοτε χάνουν λίγα κιλά. 

Οι διατροφικές διαταραχές είναι από μόνες τους ζόρικες - δεν χρειάζεται τα μίντια και οι image-makers να παίζουμε με τις αντοχές και τις ανασφάλειες των νέων γυναικών. 

---

[+]

Πέρσι, μια Ελληνίδα, λίγο πριν πεθάνει, πρόλαβε να γράψει στο Facebook ένα πολύτιμο κείμενο με την ιστορία της. Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι. Πραγματικά.

"Η Ρεββέκα, 30, πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας. Ελπίζω το κείμενο που έγραψε να βοηθήσει."

 

 

 

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

14 σχόλια
εγώ κατηγορώ το περιβάλλον της. Η γυναίκα είναι διεγνωσμένη ψυχικά άρρωστη, εννοείται ότι δε θα συνενούσε σε θεραπεία. Γιατί περίμεναν να φτάσει σε αυτή την κατάσταση για να την πάνε σηκωτή στο νοσοκομείο;; θα έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και μήνες, αντί να τη φωτογραφίζουν και να της επιτρέπουν να καλλιεργεί αυτή την εντελώς στρεβλή αυταρέσκεια. Αν προσέξετε η Καραγιάννη στις αποτρόπεες αυτές φωτογραφίες είναι γενικώς 'προσεγμένη' με αξεσουάρ και βαμμένο μαλί λες και δε τρέχει τίποτα.
Γεια σου Μαρία, έχεις κάποιο δίκιο αλλά νομίζω πως περισσότερη ευθύνη έχει το επαγγελματικό περιβάλλον και τα κοινωνικά πρότυπα όπως αυτά έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα σχόλια. Η οικογένεια της και κάποιοι φίλοι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι αγώνα κάνουν για να τη βοηθήσουν. Αλώστε είναι ενήλικο άτομο και υπεύθυνο για τις επιλογές του και είναι λίγο δύσκολο στην πράξη να αναγκάσεις κάποιον να δεχτεί βοήθεια αν δεν το θέλει ή το κατανοεί.
Τραγικό, μακάρι όλα να φτιάξουν για την κοπέλα.Όσο τα media αναπαράγουν και επιβάλλουν πρότυπα 'πετυχημένων', κι όσο εμείς τα τρώμε αμάσητα λόγω έλλειψης παιδείας, τόσο άνθρωποι θα υποφέρουν.
Να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτό το "αστείο" των κιλών και της εμφάνισης! Έχουν κλείσει σπίτια, έχουν καταστραφεί ζωές, έχουν πλουτίσει φαρμακευτικές-γυμναστήρια-διαιτολόγοι και ένα κάρο άσχετοι που παίζουν μπάλα στις ανασφάλειες που με το ντε και το καλά θέλει να μας επιβάλει η τηλεόραση και το HELLO! Και δεν έχει να κάνει ούτε με τη μόρφωση και το πνευματικό επίπεδο ούτε με το πώς έχει μεγαλώσει και τι βάσεις έχει απ' το σπίτι του και την οικογένειά του ο καθένας: όταν το ρατσισμό λόγω εμφάνισης τον συναντάς σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, με τον καιρό μαθαίνεις να προσπαθείς να προσαρμοστείς σε αυτό που "αρέσει" στο μάτι των πολλών μην και μείνεις στην απ' έξω και δυστυχήσεις ισοβίως! Φτάσαμε στην εποχή που με 5 κιλά παραπάνω αποκλείεσαι από ίντερβιου για οποιαδήποτε κουτσοδουλειά γραφείου (γιατί να μην πάρουμε την ξανθιά την ψηλή με το πρόστυχο το βλέμμα;;), να δυσκολεύεσαι να βρεις σύντροφο (μα δεν την είδες;;;! έχει κυτταρίτιδα!) ακόμα και των πιο «μετρίων» κυβικών, να φοβάσαι να φορέσεις αυτά που σ’ αρέσουν μην και φανεί το «σωσσιβιάκι» και σχολιαστείς, να «πρέπει» κάθε μήνα να σκας τόσα σε νύχια, μαλλιά, κρέμες, περιποιήσεις μην και υστερείς σε κάτι και μείνεις στην απ’ έξω! Ακόμα και οι πιο «κουλ» του είδους, οι χίπστερ, οι αλτέρνατιβ, οι έτσι οι αλλιώς, οι αλλιώτικοι, αυτοί που δε συχνάζουν στο Villa Mercedes και το Balux… θα σε βάλουν στη ζυγαριά ασυνείδητα (;) για να σε συγκρίνουν με αυτήν που το κοκαλάκι της λεκάνης πετάει έξω απ’ το τζιν και αν τους δουν να κυκλοφορούν μαζί της…, ε, πώς να το κάνουμε;; «ανεβαίνουν»! Viva la Kostopouliada και ξανά προς τη δόξα τραβά!Έχω δει φίλες, γνωστές, και όχι δύο και τρεις…, να χάνουν την περίοδό τους για μήνες ολόκληρους από εξαντλητικές δίαιτες (ας κάνουμε και τις κλινικές εξωσωματικών πλούσιες!, κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι;;), να λιποθυμάνε, να στέκουν μπροστά από ένα σάντουιτς και να τις πιάνουν κρίσεις και λυγμοί που θέλουν τόόόσο πολύ μια μπουκίτσα αλλά θα τους στοιχίσουν κάργα οι 20 θερμίδες, άλλες που και το φιστίκι που θα βάλουν στο στόμα τους θα τρέξουν στην τουαλέτα το επόμενο δευτερόλεπτο να το βγάλουν και εν γένει άτομα που δε σώζονται πλέον ούτε με αγιασμό!Και κάτι ακόμα…, επειδή αναφέρθηκε και η περίπτωση της Παπαρίζου που έχει πάρει κάποια κιλά τα τελευταία χρόνια (και καλά κάνει η γυναίκα). Δεν μπορεί απ’ τη μία να θες να πλασάρεσαι ως υγιές πρότυπο κι ότι δεν τραβάς κανένα ζόρι με τα 2, τα 5, τα 10 κιλά παραπάνω, αλλά για να εμφανιστείς μπροστά σε κάμερες και κόσμο να σφίγγεις το κορμί σου με 10 κορσέδες και πάνστενα ρούχα (με αποτέλεσμα, φυσικά, να ζουλιούνται τα πάντα σου απ’ όπου μπορεί να πάρει αέρα το κορμί…) και να ανεβαίνεις σε 25ποντα που «σηκώνουν το πόδι», προκειμένου και πάλι να ικανοποιήσεις το «πρότυπο» της σεξουάλας με την τέλεια σιλουέτα (βλ. και σφίξιμο Μπιγιονσέ κτλ.)… Αποφάσισε τι είσαι και πόσο υγιώς πλασάρεις αυτό το «έχω ένα υγιές, μη ανορεξικό σώμα».
Κατ΄αρχήν καλή και γρήγορη ανάρωση ,ψυχική και σωματική στην ασθενή.Συμπαθάτε με αλλά επειδή αγνοώ παντελώς τα περί νευρικής ανορεξίας, σας παρακαλώ ας μου πει κάποιος ,όταν ένας ανθρωπος με τη συγκεκριμένη πάθηση βλέπει τον εαυτό του σε φωτό όπως αυτές της κας Καραγιάννη,τρομακτικές στα μάτια μου,τι βλέπει ο ίδιος;;;;;;;;;;;;;;;Δεν βλέπει το εαυτό του ως πλήρως σκελετωμένο ,μία εικόνα που τουλάχιστον τρομάζει;;;;;;;;;;;;;;;; Τι βλέπει;;;;;;;;;;;;Και πως αντιδρά σε αυτό που βλέπει;;;;;;;;;;Ευχαριστώ πολύ.
Αν δε ρωτήσεις το ίδιο το άτομο, δε θα μάθεις τι βλέπει. Σίγουρα βλέπει μια στρεβλή εικόνα του εαυτού του, αλλά το ακριβώς τι διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ενδεχομένως να βλέπει ότι "σε κάποια σημεία παραέχει αδυνατίσει" (αρκετές φορές ούτε καν αυτό), ωστόσο το μάτι να είναι εκπαιδευμένο να βλέπει ακόμα και στα ίχνη σάρκας "λίπος που πρέπει να χαθεί". Ίσως, έχοντας φτάσει πια σε τόσο οριακό σημείο και όντας το σώμα πια αποστεωμένο, να βλέπει ότι πλέον είναι "εντάξει" και δεν έχει μεν λόγο να χάσει άλλα κιλά, αλλά δεν έχει λόγο και να πάρει (οπότε για να "συντηρήσει" τα κιλά του θα πρέπει να συνεχίσει να μην τρώει).Το βέβαιο είναι, ότι όντας στη δίνη της διατροφικής διαταραχής, αυτό που σε εσένα φαντάζει αποτρόπαιο, στον ίδιο τον πάσχοντα συχνά φαντάζει επιθυμητό...
ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ PHOTOSHOP ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 25 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΜΙ 18ΧΡΟΝΗΣ ----ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ -----ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΑΔΥΝΑΤΗΣ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΗΛΙΚΙΑΣ" ----ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΝΑ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ----ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ , ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ---ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ---
Στην Ιταλία έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατεία κατά του προβλήματος της ανορεξίας (διόλου τυχαίο ότι το πιο αποδεκτό πρότυπο γυναίκας είναι αυτό τη Monica Belucci). Απλώς στην Ελλάδα οι δικοί μας πισωγλέντηδες σχεδιαστές, κομμωτές, στυλίστες και ό,τι άλλο μπορεί να φαντάζει ως επάγγελμα (έλεος...δώσαμε αξία στη βούρτσα και όχι στην....) θέλουν τις γυναίκες μη γυναίκες για να μπορούν να τις ελέγχουν!....Είναι πιο εύκολο γι' αυτούς να εκμηδενίζουν αυτό που δε μπόρεσαν να γίνουν!Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια (και δυστυχώς από αυτά πιάνονται πολλοί...)!
Να μας βάλει μυαλό η τωρινή υπερπροβολή του προβλήματος της κυρίας Καραγιάννη (εύχομαι πάντως ολόψυχα να ξεπεράσει το πρόβλημα της). Επειδή όμως υπάρχουν άλλοι αφανείς (δεν μου αρέσει το ανώνυμοι) άνθρωποι, σε σχεδόν ίδια κατάσταση, λόγω κρίσης και μέτρων λιτότητας, καλά θα κάνουν οι lifestylάδικες και Gossipάδικες εκπομπές να μετριάσουν το "ενδιαφέρον" τους για την κυρία Καραγιάννη, αφού δεν μπορούν διαχειριστούν ΘΕΜΑΤΑ. Ο κακεντρεχής το παράκανε, νομίζω!
Οι φωτογραφίες της είναι σοκαριστικές. Ωστόσο, όταν είδα κάποια αποσπάσματα της εκπομπής στο ίντερνετ μου φάνηκε δυστυχώς ότι η κοπέλα βρίσκεται σε φοβερή άρνηση της κατάστασής της. Δε με έπεισε εμένα προσωπικά ότι δεν της αρέσει όπως έχει γίνει κι ότι θέλει πραγματικά να αλλάξει. Αυτό το στυλάκι της να τα γελοιοποιεί όλα και να τα περνάει σαν αστείο έδειξε ότι δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής της και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αλλάξει σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα, όμως συμφωνώ μαζί σου στο ότι πρέπει να βρίσκεται σε άρνηση. Όπως και οι περισσότεροι που πάσχουν απ' αυτή την ασθένεια, δεν αποκλείεται στον καθρέφτη της να βλέπει τον εαυτό της με μερικά περιττά κιλά.
Μακάρι να αναρρώσει γρήγορα η γυναίκα. Αλλά κακά τα ψέμματα, αν όχι αυτή, οι όμοιοί της πανελίστες (αυτό δικαιολογείται σαν επάγγελμα; Όπως λέμε "ιδ. υπάλληλος", "δικηγόρος" κλπ;) θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τα γυναικεία - κι ακόμη χειρότερο, τα ΝΕΑ - μυαλά για τα "ψωμάκια" της κάθε ντεμέκ διάσημης κι όλες αυτές τις ιλουστρασιόν μπούρδες. Όταν είδα τις φωτογραφίες προ ημερών πραγματικά αναγούλιασα και θέλω να ελπίζω πως ειδικά τα κοριτσάκια - αυτά είναι που χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία - που τις είδαν πήραν ένα μάθημα.
Δάκρυα προκαλεί η εικόνα της Καραγιάννη. Πίσω απο τέτοια αποτελέσματα υπάρχει πάντα ένας ένοχος, με όνομα και διεύθυνση. Πρόκειται συνήθως για ενα άθλιο πρόσωπο ή γιά ομάδα αθλίων προσώπων. Είμαι σίγουρη ότι η ίδια, γνωρίζει ποιός της έδωσε την φαρμακερή οδηγεία. Γιατί για ΟΔΗΓΕΙΑ πρόκειται. Εχουμε υπόψιν τον φόβο, την ζήλεια και τον ανταγωνισμό, των πάσης φύσεως αδύναμων ανδρισμών για τη φυσιολογική γυναίκα. Και δεν θα αναφέρω μόνο τους αγράμματους, σχεδόν λούμπεν κύκλους της ελληνικής μόδας και της TV. Ακόμη και στον αξιόλογο και αναγνωρισμένο λόγο τού Λάκη Λαζόπουλου,πανω στο σίγουρο όχημα της κριτικής για τα κάθε είδους τσόκαρα, λανθάνει, για να μην πω ότι ειναι ολοφάνερο και πολύ ενοχλητικό, ενα λυσώδες αντανακλαστικό για τα φυσικά ελέη της νέας γυναίκας. Συμπάθεια μόνο για τις γριές ,τις πεθερές και τις μάνες. Μονο που κι αυτές ήτανε κάποτε κορίτσια και ο πλούτος της σάρκας τους ειναι το λίκνο κάθε ύπαρξης. Θα προσθέσω μια ποντιακή παροιμία: Ο χάρον έρθε σην πόρτα και ούλ την νύφ ετέρεσαν...Μετάφραση: Ο χάρος ήρθε στην πόρτα και όλοι κοίταξαν τη νύφη... Εν πάσει περιπτώσει, λίγη συμπάθεια και για τις όμορφούλες....
Θα ακουστώ κακεντρεχής, αλλά ας μιλήσουμε λίγο και για την ΙΔΙΑ την κυρία Καραγιάννη. Εγώ όσο τη θυμάμαι, πρώτη και καλύτερη εκείνη σχολίαζε τα "κιλά", τις "περιφέρειες", τις "ατέλειες". Και μάλιστα, με τον πιο άκομψο και κακεντρεχή τρόπο. Για την ακρίβεια, ο ΛΟΓΟΣ που η κυρία Καραγιάννη είχε τη δουλειά που είχε, ήταν ακριβώς για να γίνεται η "κακιά", που θα πει και μια κουβέντα παραπάνω περιγελώντας τους εγχώριους (και μη) "σταρς", γιατί "αυτά θέλει ο κόσμος".Είναι πάρα πολύ πιθανό η εν λόγω κυρία, όταν (και μακάρι να είναι σύντομα) αναρρώσει, πάλι να βρεθεί να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά: να κατακεραυνώνει στα πρωινάδικα τα ψωμάκια της Παπαρίζου και να περιπαίζει το Λιάγκα που ακόμα δεν άρχισε δίαιτα. Αυτά θα τη βάλουν να λέει γιατί "αυτά πουλάνε" και αυτά θα λέει ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Ή, ίσως και για ένα λόγο ακόμα: Στο μυαλό ενός ανθρώπου που παλεύει με μια διατροφική διαταραχή, μπορεί όντως τα λίγα ή πολλά παραπάνω κιλά των άλλων να 'ναι λόγος εμπαιγμού. Και είναι αρκετά πιθανό για ακόμα μία φορά, κανείς να μη βρεθεί να της πει ότι αυτά που λέει, αυτά με τα οποία βγάζει το ψωμί της, είναι επιεικώς μπούρδες. Και ακόμα χειρότερα, (αυτο)καταστροφικές μπούρδες.
Δεν ακούγεσαι κακεντρεχής...Απλώς ΕΙΣΑΙ! Κάνεις το ίδιο λάθος με τη Νανά Καραγιάννη...Κρίνεις και Επικρίνεις!...Με τη διαφορά ότι εσύ είσαι πιο κακεντρεχής ακόμα και γι' αυτό πιο αξιολύπητος-η. Διότι εκείνη σχολίαζε ανθρώπους που δεν ήταν στο χείλος του θανάτου... Ενώ εσύ σχολιάζεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται εκεί...Είσαι πιο pathetic και από την ίδια!
Αν νομίζεις ότι θεωρώ πως της "αξίζει" αυτό που συνέβη, ότι δε λυπάμαι για την κατάστασή της ή ότι δε θέλω να γίνει καλά, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο φρικτή είναι μια ψυχική (και διατροφική) διαταραχή και είναι κάτι που εύχομαι να μη συμβεί ποτέ σε κανέναν. Για τη Νανά συγκεκριμένα (αλλά και για όποιον πάσχει από κάτι παρόμοιο), μακάρι να αναρρώσει, ει δυνατόν να μην έχει μόνιμες βλάβες στην υγεία της και ας ξαναγίνει "πανελίστρια" ή ό,τι γουστάρει. Δε μπορώ να σκεφτώ τι σόι άνθρωπος δε θα σκεφτόταν για έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο, ότι πρωτίστως μακάρι να γίνει καλά.Νόμιζα ότι αυτά ήταν ευκόλως εννοούμενα, οπότε και τα παρέλειψα. Ίσως κακώς.Από την άλλη, υπάρχει κάτι που ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να ειπωθεί αλλά σπάνια λέγεται: ένας άνθρωπος με διατροφική διαταραχή (και όχι μόνο, αλλά πόσο μάλλον...), όταν η ΔΟΥΛΕΙΑ του είναι να κρίνει την εμφάνιση των άλλων, είναι λογικό αυτό να είναι καταστροφικό και για τον ίδιο. Εγώ αυτό που βλέπω, εκτός από μια γυναίκα να χαροπαλεύει, είναι μια "περσόνα Νανά" φτιαγμένη για να αλωνίζει στα τηλεοπτικά στούντιο και να κράζει τους σελέμπριτις (δεν είπα ποτέ ότι αυτό το έκανε για προσωπική της ευχαρίστηση ή γιατί είναι απλώς "κακός άνθρωπος", δουλειά είναι, λεφτά βγάζει από εκεί, κατανοητό), να καταβροχθίζει τον "άνθρωπο Νανά". Ξέρετε, ο ανορεξικός (και ο βουλιμικός) άνθρωπος ΤΡΕΦΕΤΑΙ από τα "μα πόσο αδυνάτισες αγάπη μουυυ;", ακόμα κι όταν αυτά συνοδεύονται από την ημιθανή κατάσταση που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Ή μάλλον, ΙΔΙΩΣ τότε. Είναι σαν βραβείο. "Εγώ που κατάφερα να μην τρώω ΚΑΘΟΛΟΥ". Ε, ένας άνθρωπος που φλερτάρει με μια τέτοια διαταραχή, να ζει και να τρέφεται από ένα σταρ σύστεμ που αποθεώνει ΑΚΡΙΒΩΣ το πόσα κιλά έχασε η μία και πόσα πήρε η άλλη, ε το λες και συνταγή για την καταστροφή.Δεν καταλογίζω ευθύνες τόσο στην ίδια όσο κυρίως στη νοοτροπία "δώστε αίμα στο λαό" (aka πεσ' τα Νανά έξω από τα δόντια). Αν είχε βρεθεί ένας να της πει "Νανά μου λες βλακείες, η Παπαρίζου είναι τραγουδίστρια, δεν είναι έγκλημα δυο κιλά παραπάνω, έγκλημα είναι οι άνθρωποι να οδηγούνται στην οικειοθελή λοιμοκτονία, έγκλημα είναι οι άνθρωποι να μισούν το σώμα τους τόσο που να το σκοτώνουν, έγκλημα είναι εσύ να βοηθάς σε αυτό έτσι όπως μιλάς και σκέφτεσαι, παρ' το λίγο αλλιώς, δεν είναι όλη η ζωή μας δίαιτες και γυμναστήρια, ΕΣΥ είσαι που το βλέπεις έτσι αλλά μπορεί να είναι και αλλιώς", μπορεί τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Και, ΟΤΑΝ (θέλω να ελπίζω όταν και όχι αν) αναρρώσει, αυτού του τύπου η κριτική κατά την ταπεινή μου γνώμη θα είναι πολύ πιο γόνιμη και πιο ουσιώδης από το "μα πόοοοσο είχες αδυνατίσει πουλάκι μουυυ; μας λαχτάρησεεεες!" (μη μου πείτε ότι δεν το βλέπετε να 'ρχεται, συνήθως κάτι τέτοια ακούμε από τους "συνήθεις υπόπτους"...), τα οποία κατά ένα περίεργο τρόπο ενίοτε σχεδόν φλερτάρουν με την επιβράβευση (στα αυτιά ενός πρώην ή νυν ανορεξικού): "Πωπω, μα πώς τα κατάφερες και είχες αδυνατίσει τόσο; Την επόμενη φορά να το κάνεις λίιιγο λιγότερο....Αλλά μπράβο πειθαρχία βρε παιδί μου..."Αυτά τα κακεντρεχή από μένα την pathetic, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Τώρα όπως και να με χαρακτηρίσετε, θα ξέρω ότι έγινα απολύτως σαφής. Και κυρίως, ελπίζω να είναι σαφές, πως η κριτική μου ουδέποτε είχε σκοπό να γελοιοποιήσει, να "ξεκατινιάσει" ή να υποτιμήσει κανέναν.
Με συγχωρεις Dion Mac αλλα και η σκληρη κριτικη της καποτε καλα στην υγεια της Νανας δεν γνωριζεις εαν στεναχωρησε καποιους ανθρωπους η εαν τους εφτασε στο σημειο της νευρικης ανορεξιας. Μακαρι μεσα απο την καρδια μου να γινει καλα και αυτο να την κανει να καταλαβει πως εκτος του οτι πρεπει να παραμεινει υγιεις θα πρεπει να σταματατησει να κατακρινει με το συγκεριμενο τροπο.