Ελλάδα 2012: Η Παναγία σού πληρώνει και την Εφορία σου!

Ελλάδα 2012: Η Παναγία σού πληρώνει και την Εφορία σου! Facebook Twitter
24
Ελλάδα 2012: Η Παναγία σού πληρώνει και την Εφορία σου! Facebook Twitter

Το Newsbomb / Πριονοκορδέλα έδωσε ρέστα σήμερα για την υβριστική (όπως την χαρακτήρησε) σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου, τα δικά του όμως δεν τα βλέπει!

Καθώς γίνονται όλα αυτά, (κι αφού είχε σιγήσει το facebook του Παστίτσιου) έβαλε ένα ακόμα "θαύμα", απ' αυτά που οι εκκλησίες διαρρέουν για να διαφημιστούν.

Ας το δούμε γιατί είναι πραγματικά απολαυστικό:

  

Πιστεύετε στα θαύματα; Κι όμως κάποιοι γίνονται μάρτυρες περίεργων γεγονότων, που πως αλλιώς θα μπορούσαν άραγε να ερμηνευτούν;

 

Διαβάστε την παρακάτω ιστορία που συνέβη το 1994 και την αναδημοσιεύουμε από το Αγιορείτικο Βήμα.

"Μια κυρία στα Μέγαρα, μετά το θάνατο του ανδρός της, την ειδοποίησε η Εφορία Μεγάρων να πάει προς τακτοποίηση του μεγάλου χρέους που άφησε ο άνδρας της από επιχειρήσεις που είχε.

 

Πήγε στην εφορία να μάθει το ποσό και πώς να το τακτοποιήσει. Ο Έφορος της είπε ότι δεν μπορούσε εκείνη την ημέρα, γιατί είχε κόσμο και ότι πρέπει με προσοχή να δει τον φάκελο, οπότε να του τηλεφωνήσει σε δυο-τρεις  ημέρες. Πριν έλθει  η δύσκολη αυτή ώρα, πήγε με την αδελφή της στη Μονή Γοργοεπηκόου και εκ βαθέων προσευχήθηκαν στην Παναγία «να τακτοποιήσει το θέμα, όπως αυτή ήξερε και μπορούσε, διότι χρήματα δεν υπήρχαν».

Πράγματι, σε τρεις μέρες που πήρε τον Έφορο να της πει το ποσό,  άκουσε κάτι που δεν πίστευε στ’ αυτιά της. «Κυρία, το χρέος σας τακτοποιήθηκε, ήρθε χθες μια κυρία και ξόφλησε όλο το χρέος, ο φάκελος έκλεισε».

Η κυρία τον ρωτούσε πώς και τι, διότι δεν είχε πάει να πληρώσει. «Δεν ξέρω, της είπε, ποια ήταν η κυρία. Το θέμα είναι ότι ο φάκελος έκλεισε, διότι πληρώθηκε το χρέος».

Ας σημειωθεί ότι το θέμα δεν το γνώριζε άλλος εκτός από την μητέρα της και την αδελφή της. «Το ήξερε όμως η Παναγία και έτρεξε….». Η αδελφή της άκουσε τη χήρα να λέει μεταξύ άλλων: «Και μόνο, Παναγία μου, που το σκέπτομαι αυτό το πρωτάκουστο θαύμα, πως ήλθες η ίδια μέσα στην Εφορία και κράτησες στα χέρια σου χρήματα της δικής μας απρόσεκτης συναλλαγής, που περπάτησες στο θορυβώδη χώρο της Εφορίας, φλέγεται η καρδιά μου να το διαλαλήσω σε όλον τον κόσμο….

  

Ποιος ήταν ο ταμίας που πήρε από τα αγιασμένα χέρια σου τα χρήματα χωρίς να συγκλονιστεί ανεξήγητα; Καμπάνες δεν χτύπησαν στο πέρασμά σου, Παναγία μου, αλλά κτυπούν στην καρδιά μου και θα κτυπούν όσο θα υπάρχω με δάκρυα ευγνωμοσύνης, που με αξίωσες να ζήσω τέτοιο θαύμα εγώ η ασήμαντη δούλη του Θεού».

Συνέβη μετά το 1995. Τα στοιχεία της γυναίκας τα έχει η ιερά Μονή.

Πηγή: από το βιβλίο της Μονής:  Η Παναγία, Κυρία Γοργοεπήκοος

----------------

Κι όμως, στην Ελλάδα του 2012 όσοι τα σατιρίζουν αυτά συλλαμβάνονται, ενώ όσοι τα διαδίδουν ως "θαύματα" έχουν τεράστιες αναγνωσιμότητες. 

Να σημειωθεί ότι σε παλιότερο πόστ μου, για το τρολάρισμα του Γέροντα Παστίτσιου (που επινόησε ένα θαύμα, το κυκλοφόρησε και το έβαλαν χιλιάδες σάιτ ως αληθινό), είχα δείξει κάτι ενδιαφέρον. 

Ανάμεσα στα σάιτ που είχαν βάλει, βλακωδώς, το ψεύτικο θαύμα ήταν... 

... και το newsbomb/πριονοκορδέλα!

Ελλάδα 2012: Η Παναγία σού πληρώνει και την Εφορία σου! Facebook Twitter

Και πιο είναι το καλύτερο;

Ότι είχαν βάλει την ίδια φωτογραφία "θαύματος"...

Ελλάδα 2012: Η Παναγία σού πληρώνει και την Εφορία σου! Facebook Twitter
 

που έβαλαν χτες και στην Παναγία που πήγε στην ΔΟΥ Αθηνών!

Ι rest my case...

-----

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ: Φανταστικό τρολάρισμα για τον Γέροντα Παϊσιο!
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
Tου γείτονά μου του έκοψαν το φως και τώρα λένε να του κατασχέσουν και το σπιτι γιατί δεν εχει μπουκιά να βαλει στο στόμα του μιας και εδώ και κανά 6μηνο είναι ανεργος 55άρης...Α σωστα!μα πως το ξέχασα?δεν πήγαινε κάθε κυριακή εκκλησια και δεν είχε εξομολογηθει ποτέ στη ζωή του!!καλα να παθει τωρα!!!
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι μισοί Έλληνες ψήφισαν την παρούσα κυβέρνηση και μία (μεγάλη πλέον) μερίδα πολιτών δηλώνουν υπέρ του φασισμού. Γιατί άραγε δεν μου κάνει καμία εντύπωση?Ας βάλει ο Θεός το χέρι του μπας και βάλουμε μυαλό...
Σκεφτείτε σκηνή σε ουρά εφορίας : Φωτοστέφανο, σεντονάκι σε πορφύρα, σανδάλι, το παιδί στο ένα χέρι και στο άλλο να κάνει αέρα με τα χαρτονομίσματα του θαύματος . . . Θεέ μου σχώρα με ! ! !
Λοιπόν, αν εμφανιστεί και στη δική μου ΔΟΥ κάποιος/α άγιος/αγία/οσία/μάρτυρας/δεν ξέρω κι εγώ τι και πληρώσει το δικό μου "ραβασάκι", δεσμεύομαι να το δώσω αποκλειστικό στη LIFO! :P :)
Έτσι εξηγούνται όλα...και με τις εκτάσεις της Μονής Βατοπεδίου αυτό θα έγινε να μου το θυμηθείτε...προσευχήθηκε ο Εφραίμ για τα φιλετάκια και τσουπ!!!! Να σου τα οικοπεδάκια!
Τι να υποθέσουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν κάποια δυστυχία αλλά όχι το θαύμα; Δεν είναι αρκετά πιστοί; Κι αν πιστεύουν βαθειά μέσα τους στο χριστιανισμό; Δεν είναι αρκετά ενάρετοι; Νομίζω η Εκκλησία θα έπρεπε να καταδικάζει παρόμοιες ειδήσεις, που ξεφτιλίζουν την ουσία της θρησκείας.
Για μικρά υπόλοιπα πιστωτικών θα απευθυνθείτε στον τοπικό σας άγιο. Εαν το ποσό υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ απευθυνθείτε στο κοντινότερο μοναστήρι. Για πάνω απο 1.000.000 ευρώ και εφόσον δεν μπορείτε να πάτε στους Αγιους Τόπους η Παναγία της Τήνου μπορεί να σας βολέψει.
Α, το μοναστήρι της Γοργοεπηκόου είναι γνωστόν για τα οικονομικά του θαύματα (μεγάλωσα κοντά του κι έχω προσωπική άποψη!)Νομίζω πως είναι ένα απ' τα πιο πλούσια μοναστήρια της Αττικής.. Απ' το πολύ χρυσάφι νομίζεις πως βρίσκεσαι στο θησαυροφυλάκιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κρίμα κι είναι τόσο όμορφο το γύρω περιβάλλον!Φαντάζομαι πως η ηγουμένη εκεί θα' ναι καμιά πρωτοξαδέλφη του Σόιμπλε.