ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γκάλοπ: Ναι ή όχι σε απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων;

Γκάλοπ: Ναι ή όχι σε απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων; Facebook Twitter
41

εικόνα διπλής ανάγνωσης ;)

Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν με τη γνώμη μου αν προτιμάτε πρώτα ψηφίστε και μετά διαβάστε - όπως θέλετε. 

   

Δεν είχα ποτέ ισχυρή γνώμη για το αν έπρεπε να απολυθούν (έστω και μερικές χιλιάδες) Δημόσιοι Υπάλληλοι. Ή μάλλον θεωρούσα ότι έπρεπε να αποφευχθεί αυτό - είναι κρίμα οποιοσδήποτε να χάνει τη δουλειά του. 

Τελικά όμως, η μανία με την οποία όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων απορρίπτουν την ιδέα, ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσουν τη δουλειά τους κι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι, με έχει φέρει στο άλλο άκρο. 

Το μεσημέρι είδα ειδήσεις. Η παρουσιάστρια είπε χαρούμενη ότι απ' ό,τι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να γίνει καμία απόλυση Δ.Υ., μια και μάλλον προκρίνεται ως εναλλακτική η αύξηση ορίου συνταξιοδότηση και περεταίρω μειώσεις μισθών, συντάξεων κλπ κλπ. 

Ήταν νίκη, το ότι ούτε ένας απ' όσους κακώς διορίστηκαν εξ αρχής (μιλάω για όσους υπεράριθμους μπήκαν με κομματικά ρουσφέτια σε ανύπαρκτες θέσεις - και όχι στους απαραίτητους υπαλλήλους!) δεν θα φύγει, και θα συνεχίσει να πληρώνεται ισόβια απ' το κράτος. Ήταν νίκη το ότι όλοι οι υπόλοιποι θα σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι προκειμένου να μην φύγουν (ή έστω φύγουν με Εφεδρεία) κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες τυχερών που διορίστηκαν κάποτε -λες και είναι Βασιλιάδες ή Αρχιεπίσκοποι- και μέχρι να βγουν στη σύνταξη θα πληρώνονται απ' τις τσέπες μας. 

Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τη λογική. Προκειμένου να βρουν λεφτά τα κόμματα για να κρατήσουν όλους τους Δ.Υ. είναι διατεθιμένα να πάρουν οποιοδήποτε σκληρό μέτρο. Οποιοδήποτε εκτός του προφανούς. Τι τους σταματάει; Ψηφοθηρία; Μα δεν βλέπουν πως καταστρέφονται όλοι οι υπόλοιποι;

Γιατί δεν έχουν καταφέρει να κάνουν μια σωστή Αξιολόγηση; Γιατί οι ίδιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι δε δέχονται την Αξιολόγηση; (Επειδή δεν θα είναι σωστή και αξιοκρατική θα πουν, λες και όλοιόλοιόλοι τους είχαν αξιολογηθεί σωστά πριν την πρόσληψή τους!)

Θα χαρώ στα σχόλια να ακούσω τον αντίλογο. 

--

UPDATE: ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΑ

το εξής καταπληκτικό:

Ετοιμάζουν απόλυση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Απολύσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα προτείνει η συγκυβέρνηση στην Τρόικα, ώστε να προσφέρει μια εναλλακτική «θυσία» στην Τρόικα για να γλυτώσει τις μαζικές απολύσεις που ζητούν οι δανειστές. Σύμφωνα με τον Real Fm, η πρόταση αφορά περίπου 3-5 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα, όπως δωροδοκία κτλ. Μαζί με αυτούς το δρόμο της άμεσης απόλυσης θα πάρουν και όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παιδεραστία κτλ.

Με αυτό τον τρόπο η συγκυβέρνηση θα κάμψει και τις αντιστάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος δεν δέχεται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ίσως σε αυτό το πλαίσιο να εντάσσεται και η κίνηση του κ. Μανιτάκη να ζητήσει σήμερα  την εντατικοποίηση των πειθαρχικών ελέγχων στους δημόσιους υπάλληλους που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα. Όπως είπε ο υπουργός, οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους με βάση τις δεσμεύσεις του πειθαρχικού κώδικα.

----

Έχω εγώ τρελαθεί, ή αυτοί; Δηλαδή το αυτονόητο (υποθέσεις κλοπών και παιδεραστίας να οδηγούν σε απόλυση, μη πω φυλακή!) προσφέρεται ως μεγάλη "θυσία" της χώρας μας, σαν εναλλακτικό μέτρο, για να κάνουμε την Τρόικα να χαρεί;

Στα σχόλια του άρθρου είδα με χαρά πως δεν είμαι τρελός, ή τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος τρελός, μιας και υπήρχαν τρία σχόλια με τα οποία συμφωνώ απόλυτα:

 
 
GiaPGiaP 13.9.2012 | 16:35
 
Εντάξει, θα την κάνω την προφανή ερώτηση:

Πρέπει να μας πει η Τρόικα, σαν ανταλλαγή για να μην απολύσουμε κάποιες βδέλλες, ότι δυστυχώς αναγκαστικά πρέπει να απολύσουμε κάτι καημένα παιδιά που τα πληρώνουν οι φόροι μου και τυχαίνει να έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα?

Μάλιστα, ευτυχώς που το διευκρινίσαμε, γιατί νόμιζα ότι υπάρχουν και νόμοι.
 
 
 
skeletorskeletor 13.9.2012 | 16:38
Συγνώμη, ακόμα το συζητάμε αν μπορούμε να διώξουμε λωποδύτες και παιδεραστές από το δημόσιο; Δηλαδή έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει για να το κάνουμε; 

Ποιο κόμμα και ποιος συνδικαλιστικός φορέας θα τους υπερασπιστεί;;

Ακατανόητα πράγματα...
 
 
AleaJactaEstAleaJactaEst13.9.2012 | 17:50
Όχι απλά το συζητάμε. Θεωρούμε οτι τους προσφέρουμε και ως θυσία! Να τους κάνουμε και μάρτυρες απομένει.
 
 
 
 
 
******ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ******
 
  
Πάρτε μέρος στην εντελώς αντιεπιστημονική και μόνο για την πλάκα μας δημοσκόπηση του LIFO.gr.
 
 
41

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Ειμαι δημοσιος λειτουργος (γραφω λειτουργος γιατι ειμαι εκπαιδευτικος) και πιστευω οτι πρεπει να γινει αξιολογηση. Με αυστηρα αντικειμενικα και οχι κομματικα η στενα οικονομικα κριτηρια. Πιστευω ομως οτι αν γινει ποτε τετοιου ειδους αξιολογηση, θα βγει ο ηλιος απο τη δυση. Μακαρι να διαψευσθω.Οσο για τις υποθεσεις απατης, υπεξαιρεσης, παιδεραστιας κλπ ειναι εξοργιστικο που υπαλληλοι που εχουν κανει τετοια αδικηματα βρισκονται ακομα στις θεσεις τους. Η ακομα κι αν εχουν απομακρυνθει πληρωνονται. Αισχος!
Προς όλους αυτούς που όντες ανίδεοι βγάζουν χολή, δήθεν από απαξίωση προς τον δημόσιο τομέα κι επικαλούμενοι την όποια ματαιοδοξία τους..:Υπάρχει κάτι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα που λέγεται ΑΣΕΠ, you know....εξετάσεις που σου βγαίνει η κωλάρα και περιμένεις στην επιτυχία σου σε αυτές να προσμετρηθεί και το ένα/δύο μεταπτυχιακά που έφτυσες αίμα να τα τελειώσεις για να διοριστείς σε μία θέση στην Κωλοπετινίτσα να με χλευάζουν τα κακομαθημένα εφηβόπουλα του καθενός νεόπλουτου (προφανώς όχι ψωροδημοσίου υπαλλήλου) μαλ.. χαζομπαμπά..!Δε θα μου πει κανένας λοιπόν το 2012 για ''βολεμένους'' ή ''βισματομένους'' δημ υπαλλήλους.. Σταματήστε να τρώτε ό'τι κουτόχορτο σας ταΐζουν κάθε τρεις και λίγο οι βρομιάρηδες πολιτικοί μας, ώστε να μας βάζουν να σφαζόμαστε μεταξύ μας κατά το ''διαίρε και βασίλευε'' αντί να είναι αυτοί ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΛΟΤΣΗΔΌΝ..! ΞΥΠΝΗΣΤΕ και μην μπαίνετε σαν τα ζώα σε ψευτοδιλήμματα..!!
Οι Δ.Υ δυστυχώς είναι το κατακάθι στο σάπιο σύστημα της Ελλάδος. Αν εσάς σας έλεγαν να σας βάλουν στο δημόσιο θα λέγατε όχι. Σε καμιά περίπτωση, όλοι θα το δεχόμασταν και δε θα μιλούσαμε. Το πρόβλημα εκεί είναι ότι όλοι θα επιλέγαμε να μπούμε. Έτσι μάθαμε χρόνια τώρα.Εκείνο πιστεύω ότι είναι το ζουμί κατ'επέκταση το μυαλό μας και η παιδεία μας που μας έμαθαν στο "βόλεμα". Γενικό "βόλεμα" να βγάζουμε λεφτά χωρίς δουλεία. Καταλήγω στο ότι πρώτα να αναλογιστεί ο καθένας τη θέση του ως προς αυτό και μετά να είναι σίγουρος για ότι λέει.Υ.Σ.: Αν δεν θέλετε να μπείτε τώρα που παίρνουν "λίγα" σκεφτείτε τι θα κάνατε πριν από 6 χρόνια. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Τροφή για σκέψη....
Ως υιός δημοσίου υπαλλήλου μπορώ να πω ότι σίγουρα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ευθύνονται για την κατάντια μας. Ανθρωπάκια ήταν και είναι που ζητούσαν το μόνιμο και ασφαλές 1000-1500άρι. Λίγοι ήταν μορφωμένοι και αρκετοί έκλεβαν μέχρι και το κωλόχαρτο απ την υπηρεσία. Οι περισσότεροι κατάφεραν και έζησαν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους. Έφτιαξαν ένα σπίτι και σπούδασαν τα παιδιά τους. Το πιο πιθανόν είναι ότι έξω στην αγορά εργασίας δεν θα έπιαναν ούτε 550 ευρώ είτε από τη μαλακία είτε από τη συμπεριφορά τους. Πάντα ήταν αντικείμενο φθόνου ακόμα και από εμπόρους που στα 90 και 2000 αγόραζαν αέρα 150.000 για ένα μαγαζάκι στην μητροπόλεως. Το πρόβλημα δεν είναι οι υπαλληλίσκοι, είναι οι πολιτικοί που τους χάιδευαν τα αυτάκια, γιατί είχαν έτοιμη πελατεία. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ανύπαρκτες παραγωγικές δυνάμεις και η κρατική γραφειοκρατία που μισεί την υγιή επιχειρηματικότητα και προτιμάει σκλαβάκια....
Μου κανει τρομερή εντύπωση που σε τόσα σχόλια κανείς δεν έπιασε το κόλπο. Το κείμενο λέει "το δρόμο της άμεσης απόλυσης θα πάρουν και όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παιδεραστία κτλ."δηλαδή καταχωρώ μια καταγγελία εναντίον σου για παιδεραστεία, και εσύ μπαίνεις στη λίστα για απόλυση? Σοβαρά? Πόσο λογικό είναι αυτό? Πάμε τώρα στις απολύσεις των καταδικασμένων. Αν εγώ έχω ένα τροχαίο και καταδικαστώ, απολύομαι? Πού τραβάμε τη γραμμή?Πάμε και στην αξιολόγηση. Ας γίνει αξιολόγηση, ποιος νομίζεις θα χάσει τη δουλειά του αυτος που εχει βισμα ή αυτος που δεν εχει?Μην τρώτε κουτόχορτο αυτά είναι πλασματικά διλήματα. Τους μετρήσαμε, τους βρήκαμε 700.000 (αλλα η φήμη για τα εκατομύρια δημοσίων υπαλλήλων ακόμα κρατάει) καιρος να κοιάξουμε και παραπέρα. Ξέρω πχ 300 που είναι υπεράνω αξιολόγησης.....
Αν είναι να γίνουν απολύσεις να φύγουν οι επίορκοι κι οι ανίκανοι. Γι'αυτούς δε χρειάζεται να το συζητάμε πολύ ακόμα. Κάτι τέτοιοι αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα δε θα παρέμεναν στη θέση τους λεπτό παραπάνω. Δεν κάνεις τη δουλειά σωστά; Σπίτι σου. Έκλεψες από την επιχείρηση (παράδειγμα); Θα υποστείς τις συνέπειες κι ας έχεις και μπάρμπα στην Κορώνη, ποσώς μ'ενδιαφέρει. Ας καταλάβουν οι πολιτικοί πως πλέον δεν είναι ιερή αγελάδα το Δημόσιο ώστε να μένει ανέγγιχτο. (Ναι, ξέρω, θα μου πείτε ν'αλλάξω πλευρό!)Επειδή όμως με αυτό το ζήτημα είμαστε ένα βήμα πριν φαγωθούμε μεταξύ μας (οι του ιδιωτικού τομέα με τους ΔΥ) να συμπληρώσω πως δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά.
Να μη δέσω κόμπο πως κάποιος που δεν κάνει τη δουλειά δε μένει παραπάνω ή πως οι ανίκανοι θα φύγουν από το δημόσιο; Αν εννοείς το δεύτερο, δυστυχώς δεν το δένω κόμπο...
Από το Δημόσιο πρέπει να φύγουν όλοι όσοι είναι άχρηστοι κ αγενείς προς τον πολίτη!!!! Ας μην έχουμε όμως την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα αποφέρει δημοσιονομικό όφελος. Στο στενό Δημόσιο, έχουν υποστεί 50% μείωση στο μισθό τους. Είναι σαν να έχουν απολυθεί οι μισοί!!! Πόσο ωφελήθηκε ο Ιδιωτικός Τομέας από αυτό κ πόσο η πραγματική οικονομία?
Υπαρχει και διατυπωνεται συχνα-πυκνα η αποψη οτι μερικες απολυσεις Δ.Υ οχι μονο δεν θα κανουν καλο στην οικονομια αλλα αντιθετως θα δημιουργησουν υφεση. Λαθος φιλοι μου! Tο 100% του μισθού τους προέρχεται από φόρους: Χρήματα που θα είχαν και θα ξόδευαν άλλοι!!
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ οι απολύσεις πέφτουν βροχή στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει ο δημόσιος τομέας να μείνει ανέγγιχτος. Είναι τόσο ιερές αγελάδες οι ΜΚΟ, οι επιδοτούμενοι καλλιτέχνες, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί και οι ιερείς που δεν πρέπει κανένας να τους αγγίξει?...
Πρεπει να καταργηθει η μονιμοτητα των ΔΥ και να γινουν και απολυσεις. Τα κριτηρια των απολυσεων ποτε δεν μπορει να ειναι δικαια, οπως "δικαιη" δεν ειναι ισως και η κατασταση που βρισκονται αρκετοι απολυμενοι. Η αναδιαρθωση ομως του Δημοσιου τομεα ειναι κομματι της λυσης, ενω η χρεοκοπια των επιχειρησεων (με αποτελεσμα την απολυση ΙΥ) ειναι κομματι του προβληματος. Αρα αντι να θυσιαζονται ολοι οι πολιτες για την διατηρηση ολων των ΔΥ, θα πρεπει να "θυσιαστουν" καποιοι ΔΥ για το καλο ολων.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί χρειαζόμαστε νοσηλευτές, τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια κάθε νοσηλευτής έβαζε ότι βύσμα είχε για να να γίνει διοικητικός. Μήπως να επιστρέψουν στις θέσεις για τις οποίες έχουν προσληφθεί αλλιώς να πάρουν το δρόμο της εξόδου ?
Λυπάμαι, αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ (πολύ περισσότερο και οι δυο) για να κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Σαφέστατα χρειάζονται απολύσεις, αλλά όλοι αυτοί που πρέπει να φύγουν είναι διεφθαρμένα στελέχη των δυο αυτών κομμάτων, και αργόμισθοι συγγενείς νυν και πρώην βουλευτών, οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να κουνηθούν. Μόνο αυτοί που διορίστηκαν με το παραθυράκι των επιστημονικών συμβούλων των βουλευτών, είναι τρεις για κάθε βουλευτή, για κάθε θητεία, καμιά δεκάδα χιλιάδες χαλαρά μόνο την τελευταία δεκαετία. Είχα διαβάσει κάπου κάτι καλό:«Έχεις πάει ποτέ σε δημόσια υπηρεσία για υπόθεση σου, και μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας από σαδιστές υπαλλήλους που σε έστελναν από το ένα γραφείο στο άλλο και σου ζητούσαν όλο και περισσότερα χαρτιά, βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος που σου φέρθηκε με ευγένεια και σου έκανε την δουλειά σου σε πέντε λεπτά; Ε αυτόν θα απολύσουν.»
Ένα άτομο είμαι και ήδη έχω ακούσει για τουλάχιστον 5 άτομα που μπήκαν στο δημόσιο χωρίς να πληρούν τα τυπικά προσόντα και είτε μπήκανε λόγω θείου μπαμπά κλπ είτε πληρώσανε από 15 χιλιάδες ευρώ μέχρι 30 χιλιάδες ευρώ για μία θέση στο δημόσιο(αυτή ήταν η ταρίφα)!Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που ενώ δέχεται η ελληνική κυβέρνηση τα πάντα από την Τροίκα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι το μοναδικό που αρνείται πεισματικά να κάνει!έλεος......για ακόμη μια φορά οι βολεμένοι συνεχίζουν να έχουν δουλεία και να τους πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα.....
Καταρχήν θα μιλήσω σαν υιός δημοσίου υπαλλήλου,αλλά δημοσίου υπαλλήλου στον δήμο και τα τελευταία 10 χρόνια στα ΚΕΠ. Ναι όλοι ξέρουμε για τα ρουσφέτια που έγιναν και γίνονται ακόμα απο κάθε λογής κόμμα ,καθώς εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση,ξέρουμε για τις περιπτώσεις υπαλλήλων Δεκο και εφοριών που τα παίρνουν χοντρά κάτω απο το τραπέζι...ξέρουμε και για κάποιους Γιατρούς που παίρνουν φακελάκια,ξέρουμε και για άλλες πολλές περιπτώσεις που σας δίνουν το δικαίωμα να τους αποκαλείται έτσι όπως τους αποκαλείτε παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Για πείτε μου ποιός έχει κάνει μεγαύτερη ζημιά στην σημερινή αλλα και τως προηγούμενων χρόνων οικονομία αυτού του κράτους ο απλός σκουπιδιάρης,ο υπάλληλος του δημοτολογίου,ο οδηγός του ΕΘΕΛ,ο υπάλληλος του ΚΕΠ στο φινάλε,που όλοι αυτοί αποδίδουν τους φόρους τους στο κράτος πριν καν αυτά τα λεφτά ερθουν στα χέρια τους?ή μεγαλύτερο κακό έχουν κάνει οι δικηγόροι , οι Γιατροί ,τα δημόσια πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελαματίες που κάνουν παρτυ στο φορολογικό σύστημα? Το μαύρο χρήμα και η μαύρη εργασία μας έχει φέρει εδώ που είμαστε. Ολοι μας ψάχνουμε το εύκολο θύμα και κράζουμε όλους τους άλλους ,χωρίς να κάνουμε αυτοκριτική και να πούμε να μην υποστηρίζουμε το σύστημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα,γιατί αυτο είναι σύστημα... και όχι το φορολογικό.Γι`αυτό δεν δέχομαι να λέτε κανέναν πατέρα μου και κανέναν σκουπιδιάρη και άλλους πολλούς που βρίσκονται σε αυτό τον χώρο "τρισκατάρατο",ή κάτι γελοιότητες που άκουσα όπως "βλέδυρα μιάσματα". Αν ψάχνουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς για σημερινούς Ελληνες , δεν θα κουραστούμε να τους βρούμε,είναι γύρω μας πολλοί ,αλλά απο όλους τους χώρους.Υ.Γ Δεν υπερασπίζομαι κανέναν δημόσιο υπάλληλο που έκλεψε και μπήκε με ρουσφέτι,απλά μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι, ειδικά που πολλοί απο αυτούς έχουν την έχουν πληγεί αρκετά απο τις μειώσεις.
ok δεν είναι όλοι οι Δ.Υ. προς απόλυσει...μόνο αυτοί που "λάδωσαν" και βρηκαν τρόπο (αλλά παρ' όλα αυτά δεν προσπαθούν καν να μαθουν τα στοιχειώδη της δουλειάς τους) αλλά και αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει γύρο τους...το γκάλοπ καλό είναι αλλά με λάθος επιλογές....συμφωνω με τους προηγούμενους τρόπους απόλυσεις που είχαν σκεφτεί...ΤΕΣΤΑΚΙ κύριοι και όσοι είναι διαβασμένοι μένουν οι υπόλοιποι ΑΝΤΙΟ....στη τελική τεστ σχετικά ΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΆΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ τι φοβάστε μην πιαστήτε αδιάβαστοι;
Προκυπτει απλουστατα απο το γεγονος οτι για να πληρωθει ο Δ.Υ (που μπηκε στο δημοσιο με βισμα τον βουλευτη του χωριου του πχ) τοσο τον κανονικο μισθο του, οσο και αλλο ενα παραξενο επιδομα(πχ εγκαιρης προσελευσης κλπ), θα πρεπει εγω ως ελευθερος επαγγελματιας να πληρωσω αλλον εναν παραξενο φορο(πχ "περαιωση") και οταν αυτοι οι παραξενοι φοροι προστεθουν ολοι μαζι, το επομενο σταδιο θα ειναι να βρεθω στον δρομο! (Και ξερετε και κατι ακομα? Αν εγω-ως ελευθερος επαγγελματιας-βρεθω στο δρομο, δεν θα παρω ουτε το 70%, ουτε καν το 50% του μισθου μου(οπως θα παρει για τα πρωτα χρονια ο Δ.Υ)και το χειροτερο? Δεν θα μπω ουτε καν στο ταμειο ανεργιας!!)
Μπα! Κοίτα ρε που κλαίγονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες! Αν τα έλεγε όλα αυτά ένας ιδιωτικός υπάλληλος θα το δεχόμουν, αλλά να διαμαρτύρονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που είναι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ με την επιμονή τους να φοροδιαφεύγουν πάει πολύ. Για να μην πούμε για το άλλο, που πρώτα προσλαμβάνετε υπαλλήλους οι οποίοι με τη δουλειά τους βγάζουν τα δικά σας λεφτά, αν καμμιά μέρα ξυπνήσετε από τη λάθος πλευρά του κρεββατιού, τους πετάτε στο δρόμο καταστρέφοντας τις ζωές τους (λέγεται και απόλυση) και δυσανασχετείτε που πρέπει να τους δώσετε και αποζημίωση, ενω εσείς συνεχίζετε να έχετε δουλειά...