Θρασύτατοι συμπολίτες, σας ευχαριστούμε για τα νέα μέτρα.

Facebook Twitter
11

Συνεχίζουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας: Το ΣΔΟΕ βάζει πρόστιμα – και κανείς δεν τα πληρώνει.

 

Πέρσι το ΣΔΟΕ βεβαίωσε χιλιάδες παραβάσεις και έβαλε τα απαραίτητα πρόστιμα, ύψους 4 δισεκατομμυρίων.

 

Πόσα χρήματα εισπράχτηκαν τελικά απ' αυτά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ;

 

Μόλις 80 εκατομμύρια.

 

...

 

Τα 80 εκατομμύρια είναι περίπου το 2% των τεσσάρων δισεκατομμυρίων. Και μιλάμε μόνο για πέρσι. Και μιλάμε για τους τυχαίους ελέγχους του ΣΔΟΕ που δεν είναι και οι πιο εντατικοί στην Οικουμένη – πολλές φορές οι καταστηματάρχες ειδοποιούνταν από πληροφοριοδότες μέσα απ' το ΣΔΟΕ και λειτουργούσαν νομότυπα.

 

Αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα 4 δις είναι ελάχιστα σε σχέση με την πραγματική φοροδιαφυγή (επιβλήθηκαν μόνο σε όσους έτυχε να πιάσει το ΣΔΟΕ όταν βγήκε παγανιά) φανταζόμαστε πόσο χρήσιμα θα μας ήταν τα πραγματικά δισεκατομμύρια αν λειτουργούσε το σύστημα και είτε όλοι πλήρωναν φόρους, είτε όσοι έκλεβαν το κράτος πιάνονταν και υποχρεώνονταν να πληρώσουν πρόστιμο.

 

Έστω όμως, ακόμα και τα 4 δισεκατομμύρια, θα ήταν πολύ χρήσιμα, τώρα που πρέπει να κοπούν πάλι μισθοί και συντάξεις. Αντ' αυτού οι εφορίες κατόρθωσαν (στελεχωμένες με ως επί το πλείστον με αδιάφορους Δημοσίους Υπαλλήλους που κάνουν λευκές απεργίες!) να μαζέψουν μόνο 80 εκατομμύρια.

 

Τις ευχαριστούμε θερμά που με την απραξία τους μας οδήγησαν και μας σπρώχνουν στην χρεοκοπία. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους φοροδιαφεύγουν.

 

Κυρίως όμως, για το νέο πακέτο των 13.5 δισεκατομμυρίων, ευχαριστούμε όλους αυτούς που τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο πιάνονταν στα πράσα να κλέβουν το κράτος (εμένα κι εσένα), αλλά που και όταν τους έπιαναν και τους έβαζαν πρόστιμο, αρνούνταν έστω να πληρώσουν αυτό!

 

Είναι αυτοί οι θρασύτατοι συμπολίτες μας (με την βολική βοήθεια των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων και χάρη στην απραξία και νωθρότητα του κράτους) που κοροϊδεύουν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και φυσικά όταν βγαίνουν στα κανάλια το παίζουν κι από πάνω νομοταγείς και εξοργισμένοι πολίτες.

 

Οι ΔΕΚΟ στα μουλωχτά δεν κάνουν τις μειώσεις που έπρεπε, στη Ζάκυνθο οι τυφλοί ξεσκεπάστηκαν σήμερα με την επίσημη έρευνα κι αυτός που έδινε τις άδειες είναι ακόμα Διοικητής του Νοσοκομείου – τώρα που μιλάμε-, Δημόσιοι Υπάλληλοι πιάνονται με παράνομες καταθέσεις και κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα, επίορκοι εφοριακοί καταδικάζονται σε ένα μήνα με αναστολή.

 

Κι εκείνος ο καημένος ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (συμπαθέστατη φατσούλα), ο Λέανδρος Ρακιντζής -δυναμικός όσο 100 επιθεωρητές μαζί- ξεσκεπάζει συνέχεια σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς κι όμως είναι απογοητευμένος και το δήλωσε: “Κανείς δεν μας φοβάται πια”. Και είναι αλήθεια: κανείς δεν φοβάται πια – κάποιοι μάλιστα διαπνέονται απ' την ιερή αγανάκτηση κι ένα περίεργο αίσθημα δικαίου (“κλέβουν κι οι άλλοι, άρα γιατί όχι εγώ;” ή “μα οι άλλοι κλέψαν περισσότερα από μένα”) και στο μυαλό τους είναι και δικαιολογημένοι.

 

 

Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι μικροαπατεώνες, ή οι φοροφυγάδες κι οι υποστηρικτές τους στην Ύδρα. Ας δεχτούν το πρόστιμο που έφαγαν. Αφού ετσι κι αλλιώς (μέχρι επιτέλους να αλλάξουν τα πράγματα) δεν χρειάζεται καν να το πληρώσουν!

 

 

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Καλο θα ειναι ο μεγαλος νταβ*τζης να γνωριζει οτι οι μικροι νταβαδες ξερουν καλυτερα πως να κανουν παιχνιδι με τις ***τανες...Αυτοι (οι τυποι με τις γραβατες [banksters οπως τους αποκαλει πλεον το Economist), τραπεζιτες που εχουν εισχωρησει στην κυβερνηση του τοπου] βαζουνε χερι στα εισοδηματα μας & στους κοπους μιας ζωης, με προσχημα την κριση χρεους που οι ιδιοι δημιουργησανε. Εμεις απλα κανουμε το εργο τους (συγκεντρωση ολου του ρευστου στα τραπεζικα 'ιδρυματα') πιο δυσκολο, και αν με το καλο(!) δεν πετυχουνε τους δημοσιονομικους στοχους που εχουνε θεσει (τους εχουνε πετυχει αραγε ποτε 3 χρονια τωρα?) και αποφασισουν οι Ευρωπαιοι εγγυητες οτι εχει τραβηξει πολυ αυτη η ιστορια με την Ελλαδα, ελπιζουμε απλα να μας αφησουνε ησυχους και να ασχοληθουνε με την οικονομικη δολοφονια μιας αλλης χωρας, οπως π.χ. το Ecuador (Ισημερινος). Κι οταν ο τοπος ξαναποκτησει τιμιους πολιτικους θα ξαναγινουμε και εμεις τιμιοι πολιτες....
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε και σε τι παραβάσεις αντιστοιχούν αυτά τα πρόστιμα.Τα ποσά (πχ μια απόδειξη 2 ευρώ που δεν κόπηκε για μια τυρόπιτα με τι πρόστιμο τιμωρείται) και τη φύση των παραβάσεων (ο τυροπιτάς πρέπει να κόψει απόδειξη και για την τυρόπιτα που τρώει ο ίδιος ή το παιδί του στο δικό του μαγαζί).Όσοι δεν έχουν καθημερινό πάρε δώσε με τις εφορίες (πράγμα απο μόνο του απαράδεκτο ) θα εκπλαγούν.4 δις -μόνο από επιβεβαιωμένες- παραβάσεις σε μια χώρα που έχει μετα βίας 200 δις Α.Ε.Π. ,αν αντιστοιχούσαν σε μια λογική πραγματικότητα ,θα έδιναν την εικόνα μιας χώρας όπου δεν κόβεται ούτε μια απόδειξη. Η καθημερινότητα μας αλλά και το μέτρο των αποδείξεων που αποσύρθηκε άρον άρον, όταν οι εφορίες γέμισαν, δείχνουν κάτι διαφορετικό.Το μέγεθος του πόσου οφείλεται όχι μόνο στους παραβάτες αλλά και στο τερατούργημα που λέγεται ελληνική φορολογική νομοθεσία. Ο ίδιος ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επαναλαμβάνει σε κάθε συνέντευξη του την ανάγκη να γραφτεί πάλι απ΄την αρχή.
Αρη φταιει μονο αυτος που δεν πληρωνει, εχοντας γνωση οτι δεν θα εχει καμια κυρωση;Μηπως φταιει και αυτος που ζηταει την πληρωμη; Οι υπηρεσιες αδιαφορουν για την εισπραξη ακυρωνοντας ουσιαστικα την εννοια της επιβολης προστιμου.
Όσο και να με ενοχλεί τόσα χρόνια αυτή η ελληνική νοοτροπία που σε έχει κάνει και εσένα έξαλλο, θα διαφωνήσω με μερικά πράγματα. Οι χώρες δε μπαίνουν σε πρόγραμμα ΔΝΤ, λιτότητας, ξενοφοβίας και κατάρριψης των δικαιωμάτων των πολιτών επειδή κάποιοι δεν κόβουν αποδείξεις. Έχω ακούσει πολιτικούς να μας πιπιλάνε το μυαλό αλλά δεν έχω ακούσει κανένα σοβαρό οικονομολόγο να λέει πως για την βαθύτατη κρίση φταίνε οι αποδείξεις, ούτε καν κάποιον που είναι φιλομνημονιακος. Ακόμα όμως και αν έφταιγαν οι αποδείξεις και οι λοιπές βρωμιές, αυτό τον καιρό έχω γίνει λιγότερο αυστηρή. Εξηγώ γιατί. Μια αγαπημένη φίλη έχει μια κορούλα που βρέθηκε με καρκίνο στην ωοθήκη. Έγινε εγχείρηση και όλα καλά. Αλλά, το ασφαλιστικό ταμείο της μαμάς δεν καλύπτει σχεδόν τίποτα παρ’όλο που το παιδί πρέπει να κάνει αρκετές εξετάσεις τα επόμενα χρόνια για την παρακολούθηση της υγείας του. Η φίλη μου, για πρώτη φορά στη ζωή της, δεν κόβει όλες τις αποδείξεις που πρέπει. Και κατά τη δική μου γνώμη, πολύ καλά κάνει. Χρειάζεται χρήματα αλλά αν δηλώσει όλο της το εισόδημα, οι φόροι που πρέπει να πληρώσει δεν θα αφήσουν τα αναγκαία χρήματα για τις ιατρικές ανάγκες του καρκινοπαθούς παιδιού της . Άρα πρέπει να ξεφτιλιστεί κρύβοντας εισόδημα για πρώτη φορά ώστε να φροντίσει το παιδί. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα έκανα το ίδιο και δεν μπορώ να φανταστώ ποιος δεν θα το έκανε.Και κάτι τελευταίο για τις έρευνες του ΣΔΟΕ, την Εφορία και γενικότερα για τον απαράδεκτο τρόπο διακυβέρνησης αυτής της χώρας. Φέτος, στη φορολογική μου δήλωση, η εφορία αποφάσισε πως μου ανήκει ένα διαμέρισμα που η οικογένειά μου έχει πουλήσει εδώ και 10 χρόνια. Μου ήρθε και το μπιλιέτο του ΕΤΑΚ για το ίδιο διαμέρισμα που δεν μου ανήκει. Εδώ και 2 μήνες ζω τη Δίκη του Κάφκα για να αποδείξω πως δεν κρύβω αυτό το περιουσιακό στοιχείο που δεν έχω. Δεν ξέρω αν τα στοιχεία που βγαίνουν στη φόρα είναι αληθινά αλλά ακόμα χειρότερα είμαι σίγουρη πως και να ήθελε το κράτος να μαζέψει αυτά που χρωστάνε οι πολίτες, δεν έχει ιδέα που διάολο να τα βρει.
Πάντως ρε Παιδιά, εντάξεικόβω αποδείξεις σε Όλους τους Πελάτες μουκαι το 80 % μου τις Παρατάνε στον πάγκο μουδεν Χρειαζόταν μου Λένεμα καλά, αφού εγώ το Υπολογίζω το ΦΠΑ στην τιμήκαι την κόβω που την κόβω τη δόλιαΠάρτο το Κωλόχαρτο μην μας την πει κανένας ΔΟΥίτης και μας κάνει και το Μπαμπούλα χωρίς Λόγο !!!αν Ζητούσαν Απόδειξη οι Καταναλωτές, δεν θα είχαμε Φοροδιαφυγήαπλό
Γιατί να μη μας δουλεύουν;Αφού αυτοί κυβερνούν.Νομίζετε,αγαπητέ,ότι γράφοντας αυτά,αυτοί θα ντραπούν;Αφού δεν τα καταλαβαίνουν!Το πολύ πολύ να χλευάσουν.
Εξοργιστικα αληθινο το κειμενο, αλλα ποιος ακουει? Στην Ελλαδα που οι πιο πολλοι ειναι οπαδοι του ωχαδερφισμου και του τι θα φαει η παρτυ τους, δυστυχως δε εχουμε πολλα περιθωρια...Τουλαχιστον ο φοροεισπρακτικος μηχανισμος, αν οχι ολο το Δημοσιο, πρεπει να ξηλωθει και να ξαναγινει απο την αρχη.
Σε εφορία Αθηναϊκού προαστίου : Φορολογούμενος : Θέλω να ρωτήσω αυτή τη λεπτομέρεια για τη φετινή δήλωση.Εφοριακός : Καλά, μην ανησυχείς τόσο. Ποιος θα σε ελέγξει ; Φορολογούμενος : Θα προτιμούσα να είμαι εντάξει.Εφοριακός ( πικαρισμένος ) : Εγώ να βοηθήσω ήθελα ! ! !
εμένα μου έιχε κάνει υπόδειξη ένας κος στο ΙΚΑ όταν πήγα να βάλω ξεχασμένα ένσημα σε εναν κτίστη, για το οποίο - φυσικά - είχε ενα μικρό πρόστιμο.'' Δεν Είναι πάντα καλό να Είστε τόσο Τυπικός. '' μου λέει