Απεργία την Πρωτομαγιά

Επίσημος Χριστιανισμός σε Αποσύνθεση.

Facebook Twitter
1

Δεν ξέρω τι έγινε αυτά τα Χριστούγεννα: μια με τις συνεχείς αποκαλύψεις για το πώς η Εκκλησία (για να το πούμε κομψά) δε βοηθά όσο θα μπορούσε το χρεοκοπημένο Έθνος, μια με τον Άγιο Εφραίμ στη στενή, μια με τις γραφικές  συγκεντρώσεις έξω απ' τη ΓΑΔΑ των Παπαροκάδων, μια με την προσχώρηση του Παπά Τσάκαλου στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη - ε, δεν την λες και πολύ πνευματική την ατμόσφαιρα στο χώρο της Εκκλησίας.

Βέβαια σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ (που δεν ξέρω τι μύγα τον τσίμπησε) ο Εφραίμ είναι αθώος και η Αρχιεπισκοπή τρέφει τη μισή Ελλάδα!

Αλήθεια, κάποιος της Εκκλησίας είπε στο σταθμό ότι και καλά...

 

Δίνει δηλαδή η εκκλησία πλέον τόσα πολλά λεφτά ώστε να τρέφονται κάθε μέρα *περίπου* 250.000 άτομα χάρη στην Εκκλησιαστική περιουσία;

Όχι ακριβώς. Διαβάζουμε παρακάτω: 

...περισσότεροι από 150 τόνοι τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα προϊόντα συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής από πρόσφορες πολιτών για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ [όπου] χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αφήσει την προσφορά τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας. 
Η δράση γίνεται με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης.


Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Σκάι, αλλά αν κατάλαβα καλά πάλι εμείς τα δίνουμε!

Προσφέρουμε τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, και μετά πάνε στις Μητροπόλεις για να τα μοιράσουν! Και μετά η Εκκλησία ξεπλένει το προφίλ της και απολαμβάνει τη θετική δημοσιότητα εθνικού ευεργέτη που ταϊζει πλέον 250.000 ανθρώπους τη μέρα!

Έδωσα κι εγώ στο Μασούτη προχτές τρόφιμα, και εννοείται ότι δε μετανιώνω καθόλου! Δεν είχα ιδέα όμως ότι τις μικρές προσφορές που όλοι κάνουμε θα τις (καρπωνόταν; οικειοποιούνταν; καπέλωνε;) η Εκκλησία φτιάχνοντας το αλτρουϊστικό της προφίλ σε τιμή ευκαιρίας! 

Βέβαια η επίσημη Εκκλησία και οι παπάδες δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία -έτσι θα πουν οι καλοπροαίρετοι πιστοί, και θεωρητικά θα έχουν δίκιο. Πρακτικά όμως οι παπάδες συνεχίζουν να πληρώνονται απ' το κράτος (!) παρ' ό,τι έχουν περιουσία - και τώρα στην ανάγκη δεν κάνουν και πολλά - χωρίς το Σκάι ή εμάς.

Η περίφημη περιουσία που μαζεύτηκε με τα χρυσόβουλα (ή τις αμαρτωλές ανταλλαγές) για να χρησιμοποιηθεί για Μια Ώρα Ανάγκης συνεχίζει να μη χρησιμοποιείται. Σα να μην είναι τώρα μια ώρα ανάγκης...

(Σ' όλα τα παραπάνω Χριστιανικά, προσθέτουμε και το πατροπαράδοτο ξεκατίνιασμα των Ελληνορθόδοξων και Αρμένιων κληρικών στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ που λες και το κάνουν επίτηδες για να αυτοδυσφημίσουν την Εκκλησία και να γελοιοποιήσουν τα ίδια τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο το ξεμάλλιασμα είναι συναρπαστικό, φέτος όμως είχε και το απρόβλεπτο twist ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΑ!)

Χρειάστηκε -και φέτος- η επέμβαση της αστυνομίας...

(Δεν τολμώ καν να σκεφτώ πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχαμε τον μετριοπαθή Αρχιεπίσκοπο που έχουμε...)

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Η κριτική στην Εκκλησία πρέπει να γίνεται. Όπως και άλλοι θεσμοί, η Εκκλησία (ιδέ Εκκλησία του Δήμου...) έχει δημοκρατική ιστορία και ρίζες στη λαϊκή βούληση, οπότε δεν τη χαρίζουμε σε κανένα φαρισαίο. Όμως αυτή η κριτική δεν μπορεί να γίνεται με το ψυγείο γεμάτο φαγητά που προτιμάμε να πετάξουμε παρά να τα προσφέρουμε, ούτε με τη ντουλάπα γεμάτη με αφόρετα. Στον/την 22.37 μπορεί κάποιος να διατυπώσει πολλές αντιρρήσεις ή πολλούς επαίνους. Αλλά αναρωτιέμαι αν όλα τα σχόλια αυτής της ιστοσελίδας βαραίνουν όσο μια σακκούλα τρόφιμα.