Ο Καλεσμένος Της Ημέρας: Τα αγαπημένα πράγματα του Δημήτρη Καμένου.

Facebook Twitter
0

Σκίτσο του Altan.

Πολύ ήθελα να μπω στο μυαλό του. Ο Δημήτρης Καμένος γράφει περίεργα, έξυπνα κείμενα, κάνει εύστοχα σκίτσα και έχει φτιάξει (για το τηλεοπτικό ΟΛΑ) μερικά απ' τα πιο δημιουργικά βιντεάκια. 

Επειδή πιστεύω ότι ο πιο καλός τρόπος για να ψυχολογήσεις κάποιον είναι να τον ρωτήσεις για τα πολιτιστικά αγαθά που προτιμά, έκανα ακριβώς αυτό...

Αγαπημένο βιβλίο;

Tales of ordinary madness του Τσαρλς Μπουκόφσκι, αλλά στο πρωτότυπο γιατί κανείς μεταφραστής δεν μπορεί να τον φτάσει όταν «τα λέει». Σου μαθαίνει ότι αν ξεκινήσεις με τις λέξεις «Και τέλος πάντων…» μπορείς να γράψεις οτιδήποτε. Ιδιαίτερη προσοχή στο διήγημα «Purple as an Iris», με ψυχιατρεία, λυσσάρες ασθενείς και σεξουαλικά αχόρταγους νοσοκόμους. Το πιο αστείο κείμενο που διάβασα ποτέ.

Αγαπημένο βίντεοκλίπ;

Από βίντεο, παραδέχομαι ότι πέρυσι είχα κολλήσει με το Bad Romance της Lady Gaga. Την άνοιξη μάλιστα το έκανα και βίντεο στο «Όλα»: το ανακατέψαμε με πλάνα από αηδιαστικά φρικιά του «Νησιού» και είχε βγει ακόμα πιο ωραίο.

Αγαπημένο έργο τέχνης;

Ας πούμε το κόμικ Strange Places του Mike Mignola (με ήρωα τον Hellboy). Μόνο αυτός μπορεί να φτιάξει μια γοργόνα τετράγωνη, αλλά να εξακολουθεί να είναι γοργόνα- σκέτο χέλι. Ή να γεμίσει ένα καρέ μόνο με τέσσερις τελείες, κι όταν τις κοιτάζεις να βλέπεις ένα κύμα ή ένα κάστρο, ή την έλευση του Κθούλου που ισοπεδώνει τη Νέα Υόρκη. Ό,τι θέλει κάνει.

Αγαπημένη ταινία και γιατί;

«Ο Νικητής», παραγωγή του 1997 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να προβάλλεται στα ΚΨΜ.  Επικολυρικό στρατόκαβλο αριστούργημα, ίσως το κύκνειο άσμα του Γερμανικού εξπρεσιονισμού υπέρ της πατρίδος και εναντίον των ναρκωτικών. Με πρωταγωνιστές τους στρατευμένους ηθοποιούς Θανάση Ευθυμιάδη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Κανάκη, Μάρκο Σεφερλή . Τραγούδι Γιώργος Μαζωνάκης. Εισαγωγή, Πύρρος Δήμας (ένστολος). Το παίξιμο αγγίζει τα επίπεδα της «Ζωής της Άλλης». Θέλω να το κάνω κόμικ, μόνο και μόνο για να φτιάξω κι ένα sequel με τους ίδιους χαρακτήρες σε νέες εξαρτήσεις.

Αγαπημένος δίσκος;

Playing the Angel των Depeche Mode. Δεν έχω ιδέα από μουσική οπότε δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Γιατί είναι Depeche Mode…

Δυο τρία αγαπημένα site στο ίντερνετ;

Το ΜΟΥΦΑΝΕΤ του Νίκου Ζαχαριάδη από το protagon.gr για πολύ γέλιο. www.kiriakakis.net για σκίτσα από άλλο πλανήτη.

Αγαπημένος ήρωας κόμικς;

Ο «Κολόμπο» του Αλτάν. Ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι ένας looser, κυνικός τύπος που θαλασσοπνίγεται σε μια καραβέλα γεμάτη βρωμόφατσες και κατσαρίδες χωρίς καλά-καλά να ξέρει το γιατί. Και ο Αλτάν γράφει με μικρά-μικρά γραμματάκια στο τέλος της σελίδας: «Αγωνία! Θα καταφέρει ο κύριος Κολόμβος να ανακαλύψει την Αμερική;»

Αγαπημένο τραγούδι;

Το «Όπως ξυπνούν οι εραστές» του Αγγελάκα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι.

Αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή όλων των εποχών;

Βαριά κουβέντα το «όλων των εποχών». Αλλά νομίζω πως ακούω μέσα μου την Αλέξις Κάρινγκτον Κόλμπι να λέει «θα σε καταστρέψω!». Και μετά έκανε σεξ και νύχιαζε τον παρτενέρ της (για τον λόγο αυτόν ο παρτενέρ είχε πάντα φαρδιές πλάτες). 

Κάτι άλλο αγαπημένο;

Πολλά playmobil-ιδιοκατασκευές. Για παράδειγμα αυτά τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ Δαχτυλιδοφάντασμα από τον άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που όμοιά τους δεν υπάρχουν στην αγορά. Μήνες έβαφα.

---

Σκίτσα και κείμενα του Δημήτρη Καμένου, εκτός των άλλων, υπάρχουν στο μπλογκ του...

...http://tethrippo.blogspot.com/

 --

[+] Βάσω Autotuned

Θα είχα συνειδησιακό πρόβλημα αν δεν ξαναέβαζα και την παρακάτω δημιουργία του Δ.Κ...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ