Είναι σκανδαλιστικό, αλήθεια: η Λάιφο στο Wikileaks!

Facebook Twitter
0

Μέχρι το Wikileaks έφτασε η φήμη μας. Είναι αλήθεια. Στα απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που κάνουν το γύρο του ίντερνετ ανάμεσα στα άλλα σκανδαλιστικά δημοσιογραφικά αναφέρεται και αυτό.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΙΣΧΟΣ! ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΛΑΪΦΟ!

Χμ... Όχι ακριβώς. Θα προτιμούσα να βρισκόμασταν μπροστά σε μια φοβερή ιστορία κατασκοπείας, τοποθέτησης πληρωμένων συνεντεύξεων, και πιέσεις της NASA για απόκρυψη της αλήθειας απ' το Lifo.gr για την ύπαρξη εξωγήινων. Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι πιο πεζά.

Ποιος στο καλό είναι o Don Forst;

(Guru των μίντια, και o μακροβιότερος διευθυντής της περίφημης και μέχρι σήμερα πετυχημένης, μαχητικά αριστερής Village Voice.)

H Νεοϋορκέζικη free press έδειξε το δρόμο σε πολλές άλλες παγκοσμίως (duh!), χάρη στον σημαντικό Αμερικανο δημοσιογράφο. Και πριν τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2008 ο Don Forst ήρθε στην Ελλάδα για το δημοσιογραφικό συνέδριο "Τhe Free Press Phenomenon" που διοργάνωσε το mosaiko.gr και η Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Δεν είχε προσκληθεί η Λάιφο εκεί, πάντως βλακωδώς δεν πήγε κανείς μας στο συνέδριο. Ευτυχώς όμως η τότε ισχυρή κυρία μας (και αγαπημένη μου συνεντευξιάστρια) Κατερίνα Ι. Ανέστη πήρε χαμπάρι ότι ο Forst είναι στην Αθήνα και ζήτησε μια συνέντευξη μέσω των διοργανωτών για ένα φύλλο της Λάιφο εκείνου του καλοκαιριού.

Η συνέντευξη βγήκε ωραία (αφορούσε δυστυχώς μόνο τη δημοσιογραφία και τα free press και δυστυχώς όχι εξωγήινους, σχέδια των αμερικάνων να μας αποσταθεροποιήσουν ή μαύρη προπαγάνδα υπέρ των θέσεων της CIA) και οι φωτογραφίες επίσης. "Great Pictures" περηφανεύεται το τηλεγράφημα έστω κι αν έδειχναν απλώς τέσσερα εξώφυλλα της Village Voice και την όχι απαραίτητα ελκυστική φάτσα του συνεντευξιαζόμενου!

[Να πούμε βέβαια ότι ταυτόχρονα στο wikileaks αποκαλύφθηκαν, αν πιστέψουμε την Αμερικάνικη Πρεσβεία και σοβαρά έγγραφα -όχι για έντυπα που πήραν κάποτε μία συνέντευξη από δημοσιογράφο υπεράνω πάσης υποψίας και δεν ξαναναφέρονται ποτέ απ' την Πρεσβεία-, αλλά για εκπομπές του Παπαχελά που μοντάρονταν με την έγκριση της Αμερικής (;) και για την διείσδυση των Η.Π.Α. στις Ελληνικές σχολές δημοσιογραφίας τις οποίες και φέρονται να κατευθύνουν. (!!!) Εμένα όμως με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή το ανέκδοτο με τη Λάιφο.]

Ο Don Forst λοιπόν, -ας τα λέμε κι ας είναι γνωστά- ο περίφημος διευθυντής του θρυλικού μποέμικου μέσου (παρ' ό,τι το είχε πάρει κάποτε ο Μέρντοκ και τώρα το έχουν οι NY Times, στην περίοδο του Forst στις ΗΠΑ θεωρούνταν μέχρι και αντιεξουσιαστικο! Αλλά οκ, εκεί θεωρούν και τον Ομπάμα σοσιαλιστή) μας έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη - προφητική σε μεγάλο βαθμό για τα φρι πρες και τη δημοσιογραφία και τον αγώνα της ενάντια στο κατεστημένο. Μας έκανε περήφανους που τη δημοσιεύσαμε - και γι' αυτό και την αναδημοσιεύσαμε στο σάιτ ξανά τον φετινό Ιούλιο.

Το πιο κουφό όμως είναι πως τρία χρόνια μετά, η συνέντευξη μάς προώθησε μέχρι και στο Wikileaks, χαρίζοντάς μας την πολυπόθητη διεθνή καριέρα που πάντα ονειρευόμασταν.

Διεθνή καριέρα όμως, όχι δυστυχώς σαν αυτήν που κάνουν οι Keep Shelly in Athens

αλλά (σνιφ) πιο πολύ σαν αυτήν που κάνει ο Εθνικός μας Σταρ...

(That's life...)

-------------------------------------------------------------------------------------------

[+] Don Forst: Ο Mr. Village Voice μιλάει στη Lifo.

Διαβάστε και μόνοι σας την τρομερά (!) αμφιλεγόμενη συνέντευξη του Forst στην Κατερίνα Ι. Ανέστη στο παρακάτω λινκ και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας για τα Free Press, την πρωτοποριακή Νεοϋορκέζικη Village Voice - αλλά και τη σημερινή σκανδαλοθηρική δημοσιογραφία που χαρακτήρισε τη συνέντευξη "πλαστή", "στημένη" "τοποθετημένη απ' την Αμερικάνικη Πρεσβεία." [Μίνι συνωμοσιολογική παράνοια, κακής δημοσιογραφίας, που προσωπικά με ενθουσιάζει!]

Ο Don Forst, ο μακροβιότερος διευθυντής της «Village Voice» ανοίγει τη συζήτηση για τον πυρετό των free press και τις προβλέψεις πως μαζί με το internet θα σβήσουν από το χάρτη τις εφημερίδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ