Το Βέλτσειο εντιτόριαλ της Ελεονώρας Μελέτη που διαβάζεται μονορούφι.

Facebook Twitter
0

Το πρωτοείδα στο buzz

[Ακόμα κι η φωτογραφία της είναι edgy και σκεπτόμενη.]

Απ' ό,τι φαίνεται η δημοσιογράφος διατηρεί στήλη στο Queen.gr και το νέο της εντιτόριαλ (το λέω έτσι χαϊδευτικά, γιατί έτσι το αποκαλεί η ίδια και οι αναγνώστες της) με άφησε άφωνο. Μπορεί να αποτελείται μόνο από τέσσερις γραμμούλες και να μοιάζει με μονοκοντυλιά, όμως συμπυκνώνει τόση σκέψη όση έχουν τα άπαντα του Χάιντεγκερ. Οι δε λέξεις που χρησιμοποιεί (πιθανότατα για να δούμε ότι τις ξέρει) αλλά και ο φιλοσοφικός/επαναστατικός χαρακτήρας της γραφής της, της προσδίδει ένα κύρος ανείπωτο, σχεδόν ηδονικό.

Να το. Μικρό αλλά θαυματουργό:

Τέλειο;

Δυστυχώς η κοινωνική ταυτοποίηση, το μαζικοποιημένο πλήθος, η εκμηδένιση του προσωπικού και ο προσδιορισμός της αυταξίας δεν ενθουσίασαν τους αναγνώστες-stalker της. Ένας της έγραψε το εξής σχόλιο:

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αυτό το άρθρο σου είναι "τραβάτε με κι ας κλαίω". Ενώ έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις, το ερώτημα είναι "γιατί πήγες τότε" ????
Σκέψου λίγο αυτούς (τους περισσότερους δηλαδή) που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για διακοπές, αλλά ούτε καν για ένα μπάνιο να πάνε.........

Αχάριστοι! Αυτή τους δίνει μαθήματα ζωής και φιλοσοφικής γνώσεις κι αυτοί γκρινιάζουν που δεν πήγαν οι ίδιοι διακοπές!

[Αριστερά η Ελεονώρα, το τριήμερο της Μυκόνου, ταυτοποιείται κοινωνικά και προσδιορίζει την αυταξία της, σκεπτική και βαθιά φιλοσοφημένη. Και όπως έγραψε στο Buzz ο cinto: "Κι όλα αυτά η Ελεονώρα τα κατάλαβε μέσα σε ένα τριήμερο! Αν καθόταν λίγες μέρες ακόμα ίσως ολοκλήρωνε το Opus Postumum του Καντ."]

Άσε, την άλλη αναγνώστρια που θεωρεί τις τέσσερις γραμμές της Μελέτη "εντιτόριαλ"και μοιάζει να έχει υπερβολικό χρόνο στα χέρια της - όπως εγώ:

Ελεονώρα μου καλησπέρα. Αν κάποιος διαβάσει το σημερινό σου εντιτόριαλ θα πεί ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ! Αν όμως έχει δεί τις φωτός σου και τις περιγραφές του πώς πέρασες και τι έκανες στο νησί τότε θα πεί: Μήπως κάνει αυτοκριτική;-))

Δεν ξέρω τι έχεις πάθει αλλά μετά το Ντάνσινγκ, σταδιακά άρχισες να παρουσιάζεις ένα προφίλ το οποίο εγώ τουλάχιστον δεν είχα διακρίνει. Ξέρεις τι είδους προφίλ; Του ξερόλα. Διαβάζοντας δε τα τελευταία σου εντιτόριαλ μου και την απολυτότητα που εξέπεμπαν ξέρεις τι μου ήρθε στο μυαλο; Το ρητό Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.Οσο ζούμε αναθεωρούμε Ελεονώρα μου. Τίποτε δεν είναι απολυτο στη ζωή. Μα τίποτε. Και κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια ώστε να πρέπει να την μεταλαμπαδεύσει και στους άλλους. Πάντα όταν εκφράζουμε μια γνώμη θα πρέπει να προσθέτουμε....ΝΟΜΙΖΩ....


Δεν ξέρω ,το προφίλ σου που έχω αγαπήσει και γι αυτό σε έχω τόσο στηρίξει ειναι μιας κοπέλας απλής, αυτοσαρκαζόμενης που παρόλο που είναι πολύ ευκατάστατη προσέχει να μην προκαλεί. Κι όμως. Μετά το ντάνσινγκ άρχισαν οι δηλώσεις "Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ", "ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΣΤΗ", και ουκ έστιν τέλος λόγων και έργων που παρέπεμπαν σε κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο.

Πιστεύω πως δεν είσαι έτσι. Δεν μπορεί να κάνω λάθος. Είναι φάση του Παρθένου (γιατί παρθένος είμαι κι εγώ)και θα επανέλθεις στην Ελεονώρα που αγαπήσαμε.

Κι αν μπορείς απόφυγε σε παρακαλώ αναλύσεις επί του οικονομικού γιατί η θεωρίες που παρέθεσες σε πρόσφατο άρθρο σου για τη διαφορά μεταξύ αλλαγής και εξέλιξης δεν ειναι και τόσο πρέπουσες όταν προέρχονται από ένα κορίτσι που δε θα χρειαστεί ν αλλάξει ούτε μάρκα μάσκαρας λόγω της οικονομικής κρίσης, όταν την ίδια στιγμή η αλλαγή που υπονοείς, μπορεί να σημαίνει για κάποιον άνθρωπο το να μείνει άστεγος ή να μην έχει να ταίσει τα παιδιά του.

Ελπίζω να μη με βρίσεις και μένα οπως κάνεις εύκολα τελευταία ;).

Θα πρέπει να ξανασκεφτείς πως δημοσιότητα δε σημαίνει μόνο καλά αλλά έχει και αρνητικά. Πού να ήξερες τι λέει ο κόσμος απ το σπίτι του βλεποντας τηλεόραση κάθε μέρα κι ακουγοντας τους τηλεαστέρες.

Οπότε θα πρέπει να δέχεσαι την κριτική και να μην βρίζεις κάποιον που σε κρίνει. Αλλο η εμμονή του να μπαίνει κάποιος συνέχεια και ν ασχολείται μαζί σου και άλλο να σου εκφράσει μια αρνητική άποψη κάποια φορά. Θα πρέπει να τη δέχεσαι -))


Κι εύχομαι να έχεις διακρίνει πόσο μα πόσο σε έχω στηρίξει, τόσο που φίλοι μου με κοροιδεύουν. χαχαχαχα. Αλλά εγώ εκείιι. Παρθενίστικο πείσμα. Αυτά στα γράφω απλά μήπως και κάτσεις να τα σκεφτείς και πιστεύω πως με τον χαρακτήρα που έχεις θα διακρίνεις πολλά ψήγματα δίκιου.


Να περνάς καλά,να είσαι ευτυχισμένη και να κάνεις πάντα εκπομπές που να μας χαλαρώνουν στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Πολλά φιλιά-)) ΚΙΡΚΗ.

[Εκτός από πολύ ελεύθερο χρόνο η stalker ονόματι Κίρκη είναι και υπέρμαχος της τακτικής Μια στο Καρφί και Μια στο Πέταλο... Πάντως δε θέλω καν να διανοηθώ πώς είναι τα είναι τα "εντιτόριαλ" της Ελεονώρας για τα οικονομικά θέματα. Υποθέτω πιο αμφιλεγόμενα κι απ' τα δικά μου για το ΑΠΑΙΣΙΟ Σχέδιο Μάρσαλ ή τους Ταξιτζήδες...]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ