Το πιο μικροσκοπικό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας...

Facebook Twitter
0

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου για το μίνι "φεστιβάλ" στα Petite Fleur, φαντάστηκα ηλιοβασιλέματα, καλοκαιρινές νύχτες, κοκτέιλ, φρέσκα φρούτα και στο βάθος μουσική.

Ρώτησα τι ακριβώς παίζει εκεί έναν εκ των ιδιοκτητών, το Νίκο Φωτάκη, και να τι μου απάντησε:

"Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουμε ξεκινήσει μια σειρά από live jazz sessions στα δύο από τα τέσσερα Petite Fleur (στο Κολωνάκι και το Χαλάνδρι). Ήταν μια ιδέα που θέλαμε να υλοποιήσουμε εδώ και καιρό, αλλά διστάζαμε για λόγους που άπτονται των δυνατοτήτων του χώρου (είναι πολύ μικρά μαγαζιά). Παρ' όλα αυτά - και ακριβώς επειδή ζούμε τις μέρες που ζούμε και είναι όλοι δύσθυμοι και φρικαρισμένοι - αποφασίσαμε να το κάνουμε για να πολεμήσουμε την δυσθυμία. Το ονομάσαμε όλο αυτό Jazz Flirt - le petit festival.  Έχει συγκεντρωθεί ένας τζαζ πυρήνας.

Εξηγούμαι: ο Αναστάσης Γούλιαρης, ιδιοκτήτης του P.F. του Κολωνακίου είναι τζαζ ντράμερ, σπουδάζει στο Atheneum. Εκείνος έχει μαζέψει τους μουσικούς που παίζουν κάθε φορά σε εναλλασσόμενα σχήματα, στα οποία συνυπάρχουν οι δάσκαλοι του ωδείου με τους μαθητές. Έτσι ξεκινήσαμε, αλλά σιγά-σιγά, άρχισαν να προσέρχονται κι άλλοι. Κάθε φορά, δηλαδή, έχουμε κι έναν guest, που σηκώνεται και τραγουδά. Πότε είναι ένας φίλος των παιδιών, πότε πελάτες μας...

Χθες ήρθε κι ο Πέτρος Σακελλίου που κέρδισε πριν από μερικά χρόνια το βραβείο σύνθεσης του Thelonious Monk Institute (είναι το σημαντικότερο τζαζ φυτώριο της Αμερικής, ό,τι σημαντικό έχει βγει τα τελευταία χρόνια, έχει ξεπηδήσει από εκεί) και που τώρα είναι ενορχηστρωτής στο Cirque Du Soleil, αλλά στην Ελλάδα δεν τον ξέρει κανείς. Το καλύτερο είναι ότι με πήρε η Αλεξάνδρα Λέρτα, μια κοπέλα που μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και τώρα σπουδάζει τζαζ στην Ολλανδία και μου ζήτησε να παίξει με το κουαρτέτο της.


Παραληρώ, αλλά με συγκινούν πολύ όλα αυτά - περισσότερο με συγκινεί η ανταπόκριση του άσχετου με την τζαζ κόσμου, που μου λέει αυτό που είχα εξ αρχής στο μυαλό μου - να κάνουμε κάτι για να μας φύγει λίγο το φρικάρισμα."

...................................................................................................................

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Sidney Bechet - Petite Fleur ( the Olympia Concert Paris, December 8, 1954)

*Περισσότερα στο Facebook του le petit festival: εδώ δηλαδή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ