Αγανακτισμένοι: «Παπά μπροστά, παπά γερά με τσαμπουκά!»

Facebook Twitter
0

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει ένα μπλογκ που εδώ και χρόνια ανανεώνει τακτικά. Παρότι είναι μέσα στις νέες τεχνολογίες, θεωρείται απ' τους πιο οπισθοδρομικούς της χώρας. (Αν δούλευε σε εταιρεία μάρκετινγκ που σκοπό είχε να διαφημίζει το Θεό, θα είχε απολυθεί, σχολίασε ένας φίλος.)

Ένα απ' τα  πρόσφατα ποστ (με τον κάπως αστείο τίτλο «ΩΦΕΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ») απαντά στο αν ο Θεός είναι εκδικητικός:

«Ασφαλώς όχι! Ο Θεός είναι Πατέρας στοργικός, ο Οποίος υπομένει, συγχωρεί, ευλογεί τα πλάσματά Του!», γράφει ο Μητροπολίτης και λίγο πιο κάτω απαριθμεί τι έπαθαν όσοι τα έβαλαν με τον καθόλου εκδικητικό Θεό:

Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που κορόιδεψαν (µυκτήρισαν) τον Κύριο. Ο Λένον, αφότου είπε ότι οι Μπιτλς ήταν διασηµότεροι από τον Ιησού Χριστό, πυροβολήθηκε 6 φορές... / Ο ετεροφυλόφιλος Βραζιλιάνος τραγουδιστής Cazuza (δεν έχω ιδέα γιατί διευκρινίζεται ότι είναι στρέιτ) σε συναυλία φύσηξε ψηλά τον καπνό του τσιγάρου και είπε «Θεέ, αυτό είναι για σένα». Πέθανε σε ηλικία 32 ετών από ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ µε φρικιαστικό τρόπο / Αυτός που έφτιαξε τον Τιτανικό, με έναν ειρωνικό τρόπο, είπε: «Ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν µπορεί να τον ßουλιάξει». Το αποτέλεσµα: πιστεύω πως ξέρετε όλοι τι απέγινε ο Τιτανικός / Η Mέριλιν Μονρόε είπε σε πάστορα ότι δεν χρειάζεται τον Ιησού και μια βδομάδα μετά βρέθηκε νεκρή / Ο πρώην τραγουδιστής των AC/DC σε ένα από τα τραγούδια του το 1979 τραγούδησε: «Μη µε σταµατάς, θα πάρω την κατηφόρα, τη λεωφόρο της κόλασης». Στις 19 Φεßρουαρίου του1980 πνίγηκε με τον ίδιο του τον εμετό / Η δημοσιογράφος Christine Hewitt είπε ότι η Βίβλος είναι χάλια βιβλίο. Τον Ιούνιο του 2006 ßρέθηκε καµένη και δύσκολα αναγνωρίστηκε σε τροχαίο µε τη µηχανή της.

Δεν ξέρω αν χρειάζεστε κι άλλα παραδείγματα (το μπλογκ έχει πάντως) για να το χωνέψετε. Ο Θεός του Αμβρόσιου είναι στοργικός και σε καμία περίπτωση εκδικητικός!

(Στο τέλος υπάρχει και γκάλοπ. Ρωτάει ο Μητροπολίτης: Συμφωνείτε με την άποψή μας στο ποστ; Το «καθόλου» είχε 408 ψήφους και ποσοστό 97%.)

[O Roides έχει γράψει για τον Αμβρόσιο πρόσφατα για την παρανοϊκή αληθινή ιστορία: Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς.]

...............................................................................................................

Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Γιατί η συμπαράσταση στους εργαζομένους της Βιομηχανίας Όπλων μου φαίνεται λίγο ειρωνική;

................................................................................................................

ΜΠΟΝΟΥΣ: ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ

[λογοκριμένη βερσιόν!]

Να τι έλεγαν σύμφωνα με το μπλογκ:

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους εκεί αγανακτισμένους πολίτες, μόλις αντίκρυσαν τους ιερείς μας, αντέδρασαν με έντονα χειροκροτήματα και θερμές επιδοκιμασίες, συνοδευόμενες από συνθήματα όπως:

«Μπράβο σας!»,
«Επιτέλους οι ιερείς είναι κοντά μας!»,
«Έτσι, να είστε κοντά σε μας, κοντά στο λαό!»,
«Παπά κάνε μια ευχή να φύγουν οι κλέφτες από τη Βουλή!»,
«Παπά μπροστά, παπά γερά με τσαμπουκά!»,
«Να μιλήσει η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος!»,
«Είστε οι πρώτοι που ήρθατε!».

Ως αμελητέα εξαίρεση από τον γενικό αυτό κανόνα μπορεί να αναφερθούν  κάποιες σποραδικές φωνές αρνητικής αποδοχής των ιερέων μας εκ μέρους ωρισμένων, οι οποίοι μέ τον τρόπο αυτό εξέφραζαν την απουσία της Διοικήσεως της Εκκλησίας από τα προβλήματα και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες και γενικώτερα η Χώρα μας. Κάποιοι χρησιμοποίησαν την γνωστή καραμέλλα  για την εκκλησιαστική περιουσία, για την διανομή της στο Λαό ή για την φορολόγηση της περιουσίας αυτής. Τούτο συμβαίνει διότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει επαρκή ενημέρωση  ως προς το γεγονός ότι η Εκκλησία φορολογείται κατά τρόπο ληστρικό με κίνδυνο να διακοπή το κοινωνικό της έργο. Σήμερα οι Ναοί μας δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους ἐξοδα.

....................................................................................................................

*Απορώ με όσους γιουχάρανε. Τι τη θέλουν την εκκλησιαστική περιουσία, τι θέλουν να φορολογηθεί σωστά η Εκκλησία όταν μπορούν να έχουν στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση δέκα ολόκληρους παπάδες; Κι όχι μόνο αυτούς αλλά κι ένα πανό που γράφει ΟΙ ΙΕΡΕΙC ΤΗC ΑΙΓΙΑΛΕΙΑC EINAI EΔΩ ΜΑΖΙ CAC!


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ