Τρία Πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη (δωρεάν)

Facebook Twitter
0

Στο twitter του Γιάννη Φαρσάρη (http://twitter.com/GiannisFarsaris) διάβασα πως τα 24γράμματα δίνουν τρία Πασχαλινά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. [Είναι ωραίο όταν διατίθενται ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή σημαντικά κείμενα.]

Διαβάζω στο εξαιρετικό κείμενο της Μ. Θεοδοσοπούλου για τα Πασχαλινά διηγήματα του συγγραφέα: Συνολικά, τα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη είναι μόλις έντεκα, με το πρώτο να δημοσιεύεται το Πάσχα του 1888, στην "Εφημερίδα" και το τελευταίο, στο αλεξανδρινό περιοδικό "Νέα Ζωή", το 1907. Κατά τα άλλα, και πάλι, στο διήγημα "Λαμπριάτικος Ψάλτης", προς υπεράσπιση των εορταστικών του διηγημάτων, αναφέρει πως δημοσιεύτηκαν στις δυο κορυφαίες εφημερίδες της πρωτεύουσας, εννοώντας την "Εφημερίδα" και την "Ακρόπολη", και στο μονάκριβο περιοδικό, που, τουλάχιστον μέχρι το 1893, ήταν η "Εστία". Τα μεταγενέστερα πασχαλινά δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά, όπως "Το Περιοδικό μας" του Γεράσιμου Βώκου και η "Μούσα", σε αραιά διαστήματα, όποτε προέκυπταν.

Τρία λοιπόν απ' αυτά διάβασα σήμερα - και το διασκέδασα πολύ. Να τα:

α. Πάσχα Ρωμέικο, β. Χωρίς στεφάνι, γ. Ο αλιβάνιστος

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ