Εξωφρενικός Αντίχριστος DAVID, αόρατοι εχθροί, σουρεαλιστική Απιθανότητα.

Facebook Twitter
0

Η Ελεύθερη Ώρα κάποτε ήταν η εφημερίδα της 21ης Απριλίου και της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς. Η ιστορία της (αλλά και του εκδότη της Μιχαλόπουλου) είναι συναρπαστική αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μια στροφή από την ακροδεξιά ρητορική στην σουρεαλιστική Απιθανότητα. Με τρόπο λογοτεχνικά συναρπαστικό:

Συνωμοσίες, 666, αόρατοι εχθροί, εξωφρενικές καταστάσεις, ρατσιστικά παιχνιδίσματα: τα πρωτοσέλιδά του είναι πλέον έργα τέχνης. Κι αν η Ελεύθερη Ώρα (σε όσους τη θυμόμαστε από παλιά) είχε μια έφεση στους πρωτοσέλιδους τίτλους με χοντρά -αλλά συχνά ντροπιαστικά εύστοχα- λογοπαίγνια τώρα έχει μια έφεση στα πρωτοσέλιδα του υπαρκτού θρησκευτικού σουρεαλισμού.

Το ένα εξώφυλλο είναι πιο Χαρδαβελικό απ’ το άλλο, με έμφαση στα θρησκευτικά και παραθρησκευτικά θέματα. Εξωγήινοι, θηρία, μαζάνθρωποι, κακοί Εβραίοι, ερπετοειδή, άνθρωποι που σνίφαραν τις στάχτες νεκρών.


Θα μπορούσε να γίνει σημειολογική και εννοιολογική ανάλυση για το κάθε πρωτοσέλιδο που έχω σώσει, όμως σήμερα θέλω να μείνουμε σε ένα απ’ τα πιο πρόσφατα. Σ’ αυτό:






Είναι τόσες φορές που αναφέρεται ότι τα στοιχεία ταιριάζουν που έχω πειστεί κι εγώ –κι ας μην αναφέρονται στο κείμενο του πρωτοσέλιδου (στο οποίο λέγονται δύο και τρεις φορές τα ίδια πράγματα, συχνά με τις ίδιες λέξεις).


Το πρωτοσέλιδο του The Australian που υπάρχει αριστερά είναι βέβαια τυχαίο, όμως στο κείμενο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η εφημερίδα The Australian έγραψε για τον Αντίχριστο στο φύλλο της 28ης Φεβρουαρίου.

Δεν θα ήθελα με τίποτα να διαψεύσω την Ελεύθερη Ώρα. Γι’ αυτό, παρακαλώ, όποιος αναγνώστης μπορεί να βρει το απόσπασμα της Αυστραλέζικης εφημερίδας ας μου το στείλει γιατί εγώ έφαγα μια ώρα ψάχνοντας στα ονλάιν αρχεία της εφημερίδας αλλά και στο google και δεν κατάφερα να το βρω.

Νομίζω ότι η Ελεύθερη Ώρα είναι το αλατοπίπερο των ελληνικών εφημερίδων και γι’ αυτό την συγχαίρω. Βρίσκεται σε ένα συνεχή αγώνα με τον εαυτό της, σε ένα αγώνα να ξεπεράσει κάθε φορά τον εαυτό της. Κάθε πρωτοσέλιδό της μέχρι στιγμής είναι λίγο πιο εξωφρενικό απ’ το προηγούμενο, κάθε κολάζ πιο δημιουργικό, κάθε πηχιαίος τίτλος πιο απίθανος και σοκαριστικός.

Δεν ξέρω πού θα φτάσει αυτό αν συνεχίσουμε έτσι. Θα έχει ενδιαφέρον. Κυρίως αν σκεφτούμε ότι του χρόνου τελειώνει και το ημερολόγιο των Μάγια...

----------------------------------------------------------------

Μη χάσετε το επόμενο ποστ. Θα είναι το τελευταίο σ’ αυτό το σάιτ...

Πληροφορίες αύριο.


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ