Στο σημερινό ‘Α, μπα’: γιατί δεν ακούς τον ειδικό;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: γιατί δεν ακούς τον ειδικό; Facebook Twitter
16


________________
1.


Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν χαζά πράγματα; -Α.


Γιατί εκτός από τις αποφάσεις που παίρνουμε κατόπιν λογικής, είναι και οι αποφάσεις που παίρνουμε λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα που βρίσκονται πίσω από κλειστές πόρτες, αυτά που κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

________________
2.


θα παντρευτω ποτε; με ολες τις σημασιες του ρηματος. ειμαι 26 κ πιανω τον εαυτο μου να το σεκφτεται ΑΠΟ ΤΩΡΑ και εχω φοβηθει τη μοναξια.-δεν ειμαι


Αφού είσαι 26 ήρθε η ώρα να μάθεις ότι και να παντρευτείς, μόνη σου θα είσαι. Πάντα μόνη σου (θα) είσαι αλλά (θα) φροντίζεις να το ξεχνάς με διάφορες δραστηριότητες. Όταν παντρευτείς δεν θα ξεμπερδέψεις με κάτι (και κυρίως όχι με τη μοναξιά!) αλλά θα ανοίξεις ένα τεράστιο, δύσκολο κεφάλαιο που απαιτεί ωριμότητα. Οπότε μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή κοίτα να καλλιεργήσεις τον εαυτό σου έτσι ώστε να αποτελείς καλή παρέα – για τον εαυτό σου πρώτα, και μετά για τους άλλους.

________________
3.


σε ξαναρώτησαν περίπου, αλλά αυτή η ερώτηση είναι διαφορετική: πότε σταμάτησε ο κόσμος να μολύνει το περιβάλλον και να πετάει τα σκουπίδια του στους κάδους; (στο εξωτερικό, στην ελλάδα ακόμα το κάνουμε) έβλεπα χτες το roman holiday για τρίτη φορά και αυτή τη φορά πρόσεξα ότι η όντρει συνέχεια κάνει βρωμιές στη ρώμη. μία αφήνει το παγωτό της πάνω στα σκαλιά της πιάτσα ντι σπάνια, μία που πετάει το χαρτάκι από το καλαμάκι στο πάτωμα... το έκαναν για να δείξουν ότι είναι πριγκίπισσα και ότι ό,τι αηδίες έκανε ερχόταν από πίσω κάποιος και τα μάζευε (σπίτι της) ή γενικά ο κόσμος έκανε έτσι εκείνη την εποχή και μετά έβαλαν μικρούς κάδους στις πόλεις;


Τον 18ο αιώνα στο Παρίσι πέταγαν τα «νερά» από τις δοχεία νυκτός από τα παράθυρα στο δρόμο περιλούζοντας τους περαστικούς. Τον 19ο αιώνα, πριν την ανακάλυψη του αυτοκινήτου, οι επιστήμονες έλεγαν ότι ο κόσμος κινδυνεύει από επιδημίες πανούκλας λόγω των βουνών από κόπρανα αλόγων. Οπότε ναι, οι κάδοι είναι πρόσφατη σκέψη.

________________
4.


"τι κάνεις με τους φίλους που ξέρεις πάρα πολλά χρόνια,
και πλέον η φιλία είναι μόνο για ποτά και καφέδες ;(όσο το επιτρέπει η κρίση βέβαια..)
να σημειωθεί ότι ο εγωισμός, τα κόμπλεξ ανωτερότητας και οι συγκρίσεις είναι καθημερινό φαινόμενο - όχι και τελείως απροκάλυπτα...
να σημειωθεί ότι αυτός ο μιζεροανταγωνισμός προέρχεται κυρίως από το κυρίαρχο θηλαστικό της παρέας... (καλά μάντεψες .. ο πιο αποτυχημένος..) όχι ότι οι άλλοι πάμε πίσω... " –κώστας


Πας για ποτά και καφέδες, λες λιγότερα και παράλληλα ψάχνεις και άλλες παρέες. Αν σε ρουφάνε οι ανταγωνισμοί σταματάς λίγο λίγο και τους καφέδες.

________________
5.


"Λένε ""Καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος"". Αυτό είναι το εύκολο.
Πέρα από αυτά, τί θα προτιμούσες
""Καλύτερα πλούσια και άρρωστη, παρά φτωχή και υγιής"" ή ""Καλύτερα φτωχή και υγιής, παρά πλούσια και άρρωστη"";"


Υπάρχει λόγος που κυκλοφορεί μόνο η πρώτη εκδοχή.

________________
6.


Γιατί οι γονείς συμπεριφέρονται τόσο απαίσια στα παιδιά τους; Νομίζεις ότι μπορούν να τα καταστρέψουν? – Θανάσης


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γονείς έχουν στο χέρι τα παιδιά τους, γιατί όσο άχρηστοι και να είναι, τα παιδιά είναι προγραμματισμένα να ζητούν την αποδοχή τους. Επειδή κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ποτέ άλλου είδους εξουσία προσπαθούν να την εξαντλήσουν για να νιώσουν ότι έχουν αξία. Είναι συχνότερο από όσο παραδεχόμαστε αλλά υπάρχουν και παιδιά που χρησιμοποιούν την εξουσία τους. Θανάση, ελπίζω να μην είσαι θύμα.

________________
7.


"Αγαπητή Α, μπα ,
ανακαινίζω το διαμέρισμα μου και είμαι σε δίλημμα. Να ακούσω τον αρχιτέκτονα+ άντρα μου+ φίλες και γονείς μου ή να κάνω του κεφαλιού μου; La Tazie"


Ο μόνος που έχει επιχειρήματα είναι ο αρχιτέκτονας. Αν δεν σε πείθουν τα επιχειρήματα, βρες άλλον αρχιτέκτονα.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
#6 Δυστυχώς οι γονείς δεν γεννήθηκαν ειδικευμένοι στο "αντικείμενό τους". Γεννήθηκαν άνθρωποι. Ισχύει ότι πολλές φορές κάνουν λάθη που μπορούν να στιγματίσουν τα παιδιά τους. Εκείνα από την πλευρά τους καθώς ωριμάζουν μπορούν να επιλέγουν τί θέλουν να κρατήσουν από τα παιδικά τους βιώματα και τί να αποβάλουν. Οι εκτός σπιτιού επιρροές, βοηθούν σημαντικά.
#5 Ένας άνθρωπος είναι πλούσιος όταν έχει την υγεία του.Αντίθετα,όταν είναι άρρωστος, του είναι δύσκολο να απολαύσει με ευκολία όλες αυτές τις αρετές που κακώς θεωρούν δεδομένες οι περισσότεροι υγιείς. Γι' αυτό να λέμε πάλι καλά που είμαστε εδώ και μπορούμε να προσπαθούμε.Αλλά,ακόμα και να έχουμε κάποια σωματική δυσκολία,μπορούμε να προσπαθούμε εξίσου,απλά καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια.Αλλά αξίζει τον κόπο,γιατίκαι πάλι,είμαστε εδώ.Προτείνω το βιβλίο που διαβάζω τον τελευταίο καιρό και με έχει επηρεάσει πολύ, το "Πάντα ήρωες" του Γάλλου καλλιτέχνη Fabien Marsaud,σε μετάφραση της Χάρις Αλεξίου,διαβάζοντάς το καταλαβαίνειςπόσο τυχεροί είμαστε όλοι που μπορούμε να προσπαθούμε.Και να ελπίζουμε στο καλύτερο, άνευ συνθηκών.
#2 Το θέμα δεν είναι να παντρευτείς, αλλά να κάνεις έναν επιτυχημένο γάμο. Για την ακρίβεια, μία συντροφική σχέση που θα καταλήξει, εάν και εφόσον όλα πάνε καλά, σε γάμο. Σημασία δεν έχει η επισημοποίηση, αλλά αυτό που αισθάνεστε και αυτό για το οποίο προσπαθείτε κάθε μέρα, λόγω αγάπης.
7 αν ζεις μονη σου στο διαμερισμα κανε του κεφαλιου σου,σε εσενα πρεπει να αρεσει,αν παλι ζεις με τον αντρα σου μαλλον θα ηταν δικαιο να αποφασισετε παρεα! (Πως μπορω να υποβαλω ερωτηση ρε παιδια??θελω και γω τα φωτα της Α,ΜΠΑ)
#7 Αν ο αρχιτέκτονας + φίλοι + γονείς + άντρας λένε όλοι το ίδιο, κι εσύ κάτι άλλο, ακολούθησε αυτούς. Αν όχι, κάνε αυτό που θες, λαμβάνοντας υπ΄όψιν όμως και τη συμβουλή του αρχιτέκτονα, και με μια στοιχειώδη συνεννόηση με τον άντρα σου. Αν είσαι νέα στη φροντίδα του σπιτιού, άκου (λίγο) και τη συμβουλή της μητέρας σου.
6. Το μονο που εχουν να κανουν τα παιδια σαν πρωτο βημα προς την ωριμοτητα, ειναι να παψουν να ζητουν την αποδοχη. Το ξερω οτι το εχω ξαναγραψει αλλα θελω να το βλεπω συνεχεια, μπας και το εμπεδωσω καποια στιγμη.
@4Στο φιλικό σου περιβάλλον βιώνεις "εγωισμό, κόμπλεξ ανωτερότητας και συγκρίσεις" και αναρωτιέσαι τι να κάνεις;Να αλλάξεις φίλους, γιατί αυτοί που έχεις έχουν το όνομα αλλά όχι την χάρη.Αλλά αν κατάλαβα καλά,δεν εξαιρείς τον εαυτό σου από αυτή τη συμπεριφορά.Αν αυτό ισχύει πρέπει να αναρωτηθείς γιατί νιώθεις έτσι απέναντι σε αυτούς που επιλέγεις για φίλους.
#1.Λοιπον,εχω ενα φιλο πολυ εξυπνο και τον πηρα τηλεφωνο και τον ρωτησα.Μου ειπε οτι οι εξυπνοι εχουν ή νομιζουν πως εχουν τεραστιο φασμα επιλογων και ακριβως επειδη ειναι εξυπνοι θελουν ν ανακαλυπτουν μονοι τους τι ειναι χαζο και τι οχι.Γι αυτο δοκιμαζουν απ ολα και δεν κολλανε με τιποτα.Μου ειπε κι οτι τον εξυπνησα και να πα να γαμηθω και να μην τον ξαναπαρω τετοια ωρα.Του απαντησα οτι αν ειναι να μας βριζει για μια κωλοαπαντηση να πα να γαμηθει αυτος και τελικα ειναι πολυ χαζος και φταιω εγω που τον περναγα τοσο καιρο για εξυπνο.Μετα κανονισαμε που θα πιουμε τα κρασα μας το βραδυ.