Διατροφικές διαταραχές στο σημερινό ‘Α, μπα’

Διατροφικές διαταραχές στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
30

________________
1.


"Γεια σου Λένα!
Δείπνο με την κοπέλα μου εχθές. Όλα ωραία και καλά, μέχρι που τελειώνει το φαγητό στο δικό της πιάτο και αρχίζει να τσιμπολογάει από το δικό μου. Σαν ερωτευμένο αγόρι που είμαι δεν ξενερώνω τόσο πολύ, αλλά μάλλον κάτι φάνηκε στην έκφραση μου ώστε η κοπελιά μου με ρωτάει ""γιατί το φαγητό από άλλο πιάτο είναι νοστιμότερο?"" Αλήθεια γιατί είναι νοστιμότερο? Είναι η ερώτηση μου προς εσένα. Της είπα ότι θα το ψάξω και θα επανέλθω! Έχε υπόψην σου ότι θα της μεταφέρω αυτολεξεί την απάντησή σου, οπότε ανυπομονώ! 14 Δεκ. '12"-DiscoBall


Ο άνθρωπος αξιολογεί υψηλότερα αυτά που θέλει σε σχέση με αυτά που έχει. Οι ψυχολόγοι, ψυχίατροι κλπ θα έχουν πάντα δουλειά γιατί προσπαθούν να μας φέρουν σε επαφή με την πραγματικότητα, με αυτά που συμβαίνουν και όχι με αυτά που δε συμβαίνουν (δηλαδή με αυτά που ευχόμαστε να συμβούν, αυτά που φοβόμαστε ότι θα συμβούν, αυτά που νομίζουμε ότι συμβαίνουν). Αυτά που έχουμε τα θεωρούμε δεδομένα και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να τα χάσουμε σε μια στιγμή γιατί μας συνεπαίρνει η απληστία.


Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικεντρωθούμε σε αυτά που έχουμε και είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα κάνοντας υποθέσεις, δημιουργώντας μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου όλα είναι λυμένα και κάνοντας όνειρα που μονίμως ξεγλιστράνε, που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Όποιος δυσκολεύεται μπορεί να δοκιμάσει να διαβάσει λίγο βουδισμό. Δεν αστειεύομαι καν. (Βουδισμό, όχι «βουδισμό σε δέκα απλά βήματα» ή «βουδισμό για αρχάριους» ή «βουδισμός για όλες τις ηλικίες», αν είναι έτσι διαβάστε και Μπουκάι).

________________
2.


Η Βασίλισσα (του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας, του Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας κλπ κλπ, για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν ποιά) παρακολουθεί το Downton Abbey;- Μάρκος Ιούλιος Βεσπασιανός


Επειδή είναι γνωστό ότι η Θάτσερ έβλεπε το «Yes, Minister» και της άρεσε πολύ, και επειδή πιστεύω ότι η Θάτσερ και η βασίλισσα έχουν ανάλογο χιούμορ, λέω πως ναι.

________________
3.


"Αγαπητή Α μπα,
Θέλω να τον βγάλω από το μυαλό μου τελείως, να μη με αφορά καν, αλλά δεν μπορώ ούτε καν να προσπαθήσω για κάτι τέτοιο. Μαζί δεν μπορούμε να είμαστε, δεν ξέρω αν ενδιαφέρεται ακόμη, κοινώς τελειωμένη ιστορία. Γιατί όμως το μυαλό μου λέει να μην τον σκέφτομαι, αλλά η καρδιά επιμένει τόσο πολύ? Ο έρωτας με έρωτα περνάει θα μου πεις και συμφωνώ 1οο%, αλλά πως θα ερωτευτώ κάποιον άλλο αν είμαι κολλημένη σε αυτόν?
Υ.Γ. Δεκτά και τα λεκτικά
χαστούκια ίσως συνέλθω"-Αθεράπευτη


Προσπάθησε, αλλά μην εκπλήσσεσαι που δεν τα καταφέρνεις, ο εγκέφαλος έχει την τάση να περιδιαβαίνει και να κάνει συνειρμούς που πάνε στα δικά του (σου) μονοπάτια. Ο χρόνος θα κάνει τη δουλειά του αλλά αν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου προσπάθησε να μην κάνεις επαναληπτικές σκέψεις. Είναι λογικό να επιστρέφεις στα ίδια αλλά προσπάθησε να καταλάβεις τι βρίσκεται πίσω από τους συνειρμούς σου, τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι συγκεκριμένα περιστατικά ή τη συγκεκριμένες φράσεις (ή ό,τι είναι που σκέφτεσαι επαναληπτικά). Μην μένεις στάσιμη, προσπάθησε να βγάλεις συμπεράσματα. Ο εγωισμός σου έχει δεχτεί τεράστιο χτύπημα και χρειάζεται εξηγήσεις για να ξανασηκωθεί. Δεν τρέχει τίποτα, ανθρώπινος είναι ο πόνος και τα πισωγυρίσματα, αλλά μέσα σε όλα αυτά να θυμάσαι και ότι ο εγωισμός σου δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο σύμπαν. Είναι πολύτιμος μόνο σε σένα.

________________
4.


Πιστεύεις ότι το αίμα νερό δεν γίνεται? Εγώ έχω σοβαρές αμφιβολίες..- Isnogood


Α, κι εγώ.


________________
5.

"αγαπητη α,μπα ,
Ειμαι μια κοπελα 20 ετων. Μεγαλωσα σε μια οικογενεια που(φαινομενικα τουλαχιστον)δεν στερηθηκε μορφωσης αλλα με αρκετα καταλοιπα ομοφοβιας και κεκαλυμμενου σεξισμου.
Το προτυπο με το οποιο μεγαλωσα ηταν αυτο της αιωνιας πρωτης σχεσης,πατερα που εργαζεται,μαμα που εργαζεται και παραλληλα φροντιζει οικογενεια χωρις βοηθεια.
Στη πρωτη μου σχεση, εντελως ψυχαναγκαστικα, αποφασισα πως αυτος ειναι ο αντρας της ζωης μου.
ηταν αναποφευκτο το οικοδομημα μου αυτο να διαλυθει.
Αφου λοιπον εδω και καποιους μηνες προσπαθω να αποτιναξω τα διχτυα ασφαλειας που εβαζα στον εαυτο μου και να αντιμετωπιζω πλεον το (νεο) αγορι με το οποιο βγαινω ως ενα καλο μου φιλο με τον οποιο απολαμβανω και το σεξ και με τον ιδιο δεν εχω κανενα απολυτως παιδικο προβλημα (οχι ζηλειες,ανασφαλειες,εξαρτηση),νιωθω πως τα αρσενικα της οικογενειας και ειδικα ο αδερφος μου με τον οποιο μεχρι προτινος ειχα καλες σχεσεις με αντιμετωπιζουν απο ελαφρως σεξιστικα εως και μισογυνιστικα.
τι εννοω:ο μεν πατερας μου που δεν ξερει για την νεα μου σχεση αλλα υποψιαζεται κατι εχει πει φρασεις οπως ''δηλαδη με ποσους πρεπει να τα φτιαξεις για να μεινεις με εναν?'' ο δε αδερφος μου σε καθε μας τσακωμο για ασχετα θεματα δεν παραλειπει να μου πεταξει και μια μπηχτη του στυλ ''ε βεβαια παιρνουμε αερα'' οσον αφορα το καινουριο μου αγορι.
οταν συζητησα το θεμα με την μητερα μου μου ειπε πως δεν ειναι ιδεα μου και πως οντως ειναι αρκετα σεξιστικη η αντιμετωπιση τους.δεν μπορω να φανταστω τετοια αντιμετωπιση οσον αφορα το με ποια βγαινει ο αδερφος μου, ομως οταν προκειται για μενα θεωρουν πως η σεξουαλικη ελευθερια ειναι ''θρασος''.
συνηθιζα να θεωρω τις φεμινιστριες υπερβολικες και φαντασιοπληκτες ομως μεγαλωνοντας σοκαρομαι απο το ποσα πραγματα ειχαν περαστει στο υποσυνείδητο μου με τετοιο τροπο ωστε να αισθανομαι ενοχες με καθε τι που κανω ως γυναικα.
πως μπορω να αντιμετωπισω την κατασταση αυτη που καθημερινα με κανει να αισθανομαι κατακριτεα απο την ιδια μου την οικογενεια?
Θα ηθελα επισης να βοηθησω σε καποια φεμινιστικη οργανωση η οποιαδηποτε κινηση γνωριζεις.",- lime in theCOCOnut

Τον πατέρα σου και τον αδερφό σου ούτε μπορείς να τους αλλάξεις, ούτε χρειάζεται, αυτά είναι προβλήματα της μητέρας σου. Η δική σου ευθύνη είναι με τους άντρες που θα έχεις στη ζωή σου από δω και πέρα και κυρίως, όταν κάνεις παιδιά, γιατί είναι εύκολο να κάνεις παρατηρήσεις, αλλά πολύ δύσκολο να μην πέφτεις στην ευκολία της πεπατημένης τα χρόνια της ανατροφής. Μέχρι τότε, ενημερώσου, σκέψου και βγάλε συμπεράσματα – το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις εσύ μέσα σου ποιές συμπεριφορές είναι σεξιστικές και πότε καταπατώνται δικαιώματα. Θα έρθουν στιγμές που αυτές οι γνώσεις θα σου χρειαστούν και ακόμα και αν δεν σου χρειαστούν, θα διαχυθούν στους γύρω σου.


Δε γνωρίζω συγκεκριμένες οργανώσεις. Υπάρχει κάποια που μπορεί να βοηθήσει;

________________
6.

Αμπά μου, όταν η αυτοπεποίθηση συνδιάζεται με καπατσοπουτανιά ρίχνεις και πυρηνικό επιστήμονα του CERN ή Νομπελιστα συγγραφέα όντας ψιλικατζού ή πεντικουρίστ. Πως καλλιεργούνται αυτές οι ιδιότητες αν δεν υφίστανται εν τη γενέσει; Και μην πεις για την καπατσοπουτανιά ότι θου Κύριε, τι αίσχη είναι αυτά γιατί το ανωτέρω αξίωμα ισχύει. Και στις στριμόκωλες -και γκομενικώς- εποχές που ζουμε, αποκτά τόση σημασία που κάνει τη διαφορά στο άκρως ανταγωνιστικό πεδίο της πάλης που επεκτείνεται διαρκώς. Οσο για την αυτοπεποίθηση δεν διατηρώ καμία επιφύλαξη απλά δεν ξέρω τη δόση.- Annouk


Τι κωμικοτραγικό που αυτή ερώτηση έρχεται σε συνέχεια με την προηγούμενη και το ορκίζομαι, δεν τις έβαλα εγώ σε αυτή τη σειρά. Η καπατσοπουτανιά, αγαπημένη μου, καπατσοπούτανους ρίχνει, και αυτοί υπάρχουν και μεταξύ των πυρηνικών επιστημόνων. Εύχομαι να βρείτε όλοι τα ταίρια που σας αξίζουν.

________________
7.


Έχω κάνει ότι -υποτίθεται- έπρεπε...δουλειά μεχρι θανατου, εκπλήρωση όλων των προθεσμιών, ανάληψη πρωτοβουλιών, διεκπεραίωση δύσκολων εργασιών, κύρος μέσα στην εταιρεία, γνωριμία με όλους βάσει του προϊόντος της δουλειάς μου, αφοσίωση, ενθουσιασμός, μεράκι επί δεκαετία και βάλε...όλα αυτά με οδήγησαν στα 35+ σε μια μεσαία θεση αλλά... εδώ και κάποιο καιρό νιώθω ότι "ως εδώ" και δεν πάει άλλο. Όχι λόγω των συνθηκών αγοράς στην Ελλάδα που είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Σαν να υπάρχει κάτι άλλο. Είμαι γυναίκα όχι "από τζάκι". Δεν μου αρέσουν τα άλλοθι, οι συνωμοσιολογικές θεωρίες, τα τσιτάτα. Παίζει τίποτα άλλο? What else does it take? Είμαι στο ραντάρ, το νιώθω, αλλά τι να κάνω για να αυξήσω τις πιθανότητες διάκρισης?- μαλιστα'


Η άλλη όψη... Αφού ρωτάς εμένα, ναι. Φταίει που είσαι γυναίκα όχι «από τζάκι». Δεν έχω ιδέα τι μπορείς να κάνεις. Ίσως να προσεγγίσεις γυναίκες που θεωρείς ότι τα έχουν καταφέρει;

________________
8.

 

Ξέρω ξέρω...έχει μπουχτίσει ο κόσμος όλος με τα ερωτικα "δραματα".. τι γίνεται όμως όταν είσαι ορθολογίστρια, καλοπαντρεμένη κατά την έξωθεν μαρτυρία, θετικός και ευαίσθητος άνθρωπος, με σκέψη ανήσυχη και με πολλές πολλές υποχρεώσεις... και ξαφνικα σου χτυπησει ο έρωτας την πόρτα.. και το παλέψεις, το "γειώσεις", το ξεκόψεις, ξανακυλήσεις, αλλά είναι τόσο ευδιάκριτο ότι πρόκειται για αληθινη αγάπη... πώς να πορευτείς? 2 χρόνια ξυπνάω και κοιμάμαι με την αγωνία να μην πληγώσω τους ανθρώπους γύρω μου, αλλά ...φοβάμαι και την απόσταση.. όταν θα σκέφτομαι ότι όλοι βρήκαν τον δρόμο τους κι ο χαμένος έμεινε με το απωθημένο του. Πώς περνάει? Ντρέπομαι και που κάνω χιούμορ, αλλά και πόσο να κλαίει κανείς μόνος του τη νύχτα? ή μόλις κατέβει από το λεωφορείο? ή πόσο να συνεχίζει την "παράλληλη" πορεία... δεν είναι ψέμα κι άδικο για όλους? -AK


Ωπς, οι γνώσεις μου δε φτάνουν μέχρι εκεί. Δεν ξέρω τι εννοείς με το «καλοπαντρεμένη κατά την έξωθεν μαρτυρία», όταν κλείσουν οι πόρτες μόνο το ζευγάρι ξέρει τι γίνεται. Δε θα βιαζόμουν να σε κρίνω, πιστεύω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση που περνάς, αλλά ναι: είναι ψέμα και άδικο για όλους κι επίσης, τα διαζύγια είναι νόμιμα.

________________
9.


ρε' συ αμπα..τελικά το άλλο μισό υπάρχει; και που είναι πια..αμαν.. p.s. σε πάω τρελά!!!- virginia


Υπάρχουν πολλά «άλλα μισά» αλλά κρύβονται για να μη τα βρεις. Φόρα τους μαγνήτες σου και ξαμολήσου!

________________
10.


Α, μπα έχω μία τραυματική εμπειρία από τα παιδικά μου χρόνια και δε μπορώ να θυμηθώ όλες τις λεπτομέρειες. Πώς μπορώ να αποκωδικοποιήσω αυτό που αισθάνομαι; Είναι κάτι σαν τείχος.- Κατάδικος (σου)


Μόνο ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει.

________________
11.


είναι αλήθεια πως οι εφιάλτες τελειώνουν ακριβώς τη στιγμή που τους συνηθίζεις?- κάποια?


Ωραίο αυτό, μου αρέσει.

________________
12.


ειμαι σίγουρη οτι πάσχω απο νευρική βουλιμία. χωρις διάθεση αλλά ούτε δυνατότητα να απευθυνθώ σε γιατρο, ποια πιστεύεις οτι ειναι μερικα πρώτα βήματα για να την αντιμετωπίσω?..- τρομαγμενη απο τις ερωτησεις 15.12.12


Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να το αντιμετωπίσεις μόνη σου. Χρειάζεσαι βοήθεια. Το «δεν έχω διάθεση» μπορεί να σημαίνει «ντρέπομαι να το παραδεχτώ ανοιχτά», όμως δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πρώτο βήμα είναι να βρεις ποιός θα είναι αυτός που θα σε βοηθήσει. Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά – ίσως βρεις και δωρεάν υπηρεσίες- μην βρίσκεις δικαιολογίες, αν δεν τα καταφέρεις μόνη σου το δίχτυ θα μπλεχτεί κι άλλο, θα νομίζεις ότι φταις που δεν το λύνεις μόνη σου. Γι 'αυτό υπάρχουν οι ειδικοί: το βλέπουν πιο ψύχραιμα, έχουν πολλά στοιχεία και παρατηρήσεις στα χέρια τους, έχουν μια ιδέα γιατί συμβαίνει. Μην προσπαθείς να εφεύρεις τον τροχό από την αρχή.


Ξεκίνα από εδώ και εδώ.

________________
13.


Και τώρα, μεζεδάκι: ερωτήσεις που δεν είναι ακριβώς ερωτήσεις (και δε θέλουν απάντηση)

 

Α) Σχετικά με την ερώτηση της "ειμαι η και λεγομαι" και τη δική σου απάντηση φυσικά, θα ήθελα να σας παραπέμψω στο βιβλίο του κ. Νίκου Πιλάβιου "Τα ευτυχισμένα παιδιά θέλουν γονεις χωρίς εγώ". Μέσα από προσωπικές ιστορίες, μας κάνει να σκεφτούμε τους λόγους που αποφασίζουν οι άνθρωποι να κάνουν παιδιά και πως θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε διαφορες καταστάσεις. Δεν το έχω τελειώσει, ούτε έχω παιδιά, αλλά μου αρέσει πολύ. Ίσως αρέσει και σε σας. :)- μπλα μπλα μπλα

Β) Α, μπα, ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, 14/12/12, ερώτηση 4. Ήταν ακριβώς αυτήν που ανέμενα από σένα. Σταθμίζοντας λοιπόν τα δεδομένα της ζωής μου έχω πάρει και την απόφασή μου, οσο αφορά το δεύτερο παιδί.Κι επειδή πρέπει κάτι να ρωτήσω.. χμμ.. Είσαι όμορφη; Γιατί εσωτερικά είσαι πολύ όμορφη... Αλήθεια! :)- Trouli

Γ) "Α,μπα
πειράζει που διαβάζω τη στήλη σου περισσότερο για τα gifs και τις απίθανες φωτογραφίες, παρά για να δω ερωτο-απαντήσεις??"- Nin@ [Απάντηση: αν δεν μου το έλεγες, δεν θα το ήξερα]

Δ) "Με αφορμή την ερώτηση 12, 29 Ιανουαρίου 2013, δεν θα ήταν καλό να μάς έλεγε πού πήγε για να μην πάνε, όσοι τυχόν το σκέφτονται;
Νομίζω ότι το χειρότερο, που μπορεί να πάθει κανείς είναι να πάει σε κανονικό και αδειοδοτημένο γιατρό/ψυχολόγο, ο οποίος, όμως, «την έχει δει αλλιώς» και εφαρμόζει «περίεργες μεθόδους και θεραπείες» (θαυματουργά νερά, κοσμικές ενέργειες, κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση, ο πελάτης/ασθενής αισθάνεται μπερδεμένος, πολλές φορές ακούει πράγματα που δεν στέκουν ούτε και με την λογική του πιο αμόρφωτου ανθρώπου και στην πραγματικότητα πέφτει θύμα εκμετάλλευσης ενός ανθρώπου, που χρησιμοποιεί την επιστημονική του ιδιότητα για να προωθήσει αμφισβητήσιμες κ.α. μεθόδους. Ακόμα και εάν υπάρχει η αγαθότερη των προθέσεων, η εκμετάλλευση μένει.


Η προσωπική μου γνώμη, διότι δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου, για την επιλογή ψυχοθεραπευτή είναι η ακόλουθη:


1) Είναι αδειοδοτημένος πτυχιούχος ή όχι; Φυσικά και υπάρχει η περίπτωση να προωθεί περίεργες μεθόδους. Φυσικά και μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του απλώς με το πτυχίο και την άδεια του και να μην έχει ακολουθήσει εξειδικευμένες σπουδές στην ψυχοθεραπεία. Ο τελευταίος, πάντως, γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε «τσαρλατάνο» ή και κάθε καλοπροαίρετο, ο οποίος νομίζει ότι είναι ψυχοθεραπευτής. Στο τέλος τέλος η άδεια δίνει έναν στοιχειώδη μπούσουλα σε όσους αναζητούν ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες.


2) Κάνει αναφορές σε ψυχές προγόνων, θεούς κλπ; Η ψυχοθεραπεία δεν έχει σκοπό ούτε την κατήχηση αυτού που δεν πιστεύει, ούτε την αποθρησκειοποίηση του πιστού. Με λίγα λόγια η ψυχοθεραπεία δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με θρησκεία κλπ Η λογική ερώτηση που μπορούμε να εγείρουμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι: «Εγώ μπορεί να πιστεύω, αλλά πώς γίνεται να θεραπεύσει με αναφορά στο μεταφυσικό κάποιον που δεν πιστεύει; Δεν ακυρώνεται η μέθοδός του;» ή «Εγώ δεν πιστέυω, οπότε πώς μπορεί να με θεραπεύσει με αναφορά σε κάτι, που δεν υπάρχει;»


3) Προσοχή στο «θώλωμα των νερών». Κάποιες φορές «περίεργες ψυχοθεραπείες» μπορεί να εμφανιστούν με τίτλους παραπλήσιους στις αναγνωρισμένες. Η ψιλοαλλαγή των λέξεων δεν είναι πάντα αθώα, ούτε το «περίπου το ίδιο είναι». Όχι δεν είναι το ίδιο! Η μία είναι θεραπεία με αποτελέσματα ( η οποία έχει και το θάρρος να παραδεχτεί οτι μπορεί να αποτελέσεις μέρος του κοινού, που δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν), η άλλη απλώς καλές προαιρέσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων.


4) Ας μπούμε σε σάιτ, εάν έχει, και ας δούμε ποίοι έχουν δικαίωμα φοίτησης. Έχω την αίσθηση ότι οι αναγνωρισμένες ψυχοθεραπείες δέχονται αποκλειστικά ως εκπαιδευόμενους αποφοίτους τμημάτων ψυχολογίας. Με λίγα λόγια «τα 4 μαθήματα ψυχολογίας» στο παιδαγωγικό, στην «καθηγητική» σχολή, στο MBA, στο τμήμα κοινωνιολογίας κλπ δεν παρέχουν επαρκή εφόδια για να εκπαιδευθεί κάποιος ως ψυχοθεραπευτής. Ο πτυχιούχος κοινωνικών/συμπεριφορικών/ανθρωπιστικών επιστημών δεν ταυτίζεται με τον απόφοιτο τμήματος ψυχολογίας. Μη-αναγνωρισμένες μέθοδοι είναι δεκτικότερες σε τέτοιου είδους υποψήφιους σπουδαστές, οπότε αυτό μπορεί να αποτελέσει «καμπανάκι».


5) Όταν συζητάμε για μια μέθοδο που μάς φάινεται περίεργη μπορεί να ακούσουμε, για να καμφθούν οι αντιστάσεις μας, κάτι του στυλ: «Την παραδεχόταν μέχρι και ο (συμπληρώστε διασημότητα κυρίως από τον χώρο της επιστήμης)». Ναι μπορεί να την παραδεχόταν, αλλά ακόμα και ο «μέχρι και ο» ήταν άνθρωπος με τις αδυναμίες του και όχι ο υπερήρωας των βιογραφιών-αγιογραφιών. Ο Νεύτων δεν υπολόγιζε τις ημερομηνίες συντέλειας του κόσμου; Δεν φαντάζομαι να τα δεχόμαστε επειδή ήταν ο Νεύτων, σωστά;"- ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ;

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
Ωραιότατη,ακριβής απάντηση στο #6.Καπατσοπούτανος. Οπως επίσης και σκέτο: Πούτανος. Τόσοι άντρες είναι ακριβώς έτσι και ούτε μια φορά δεν το έχουμε δεί γραμμένο. Γιατί άραγε;Μπράβο Λένα, και σ'ευχαριστώ!
5.'συνηθιζα να θεωρω τις φεμινιστριες υπερβολικες και φαντασιοπληκτες' χα τι μου θύμισες...από το βιβλίο της Caitlin Moran 'How to be a woman': So here is the quick way of working out if you're a feminist. Put your hand in your pants.a) Do you have a vagina? andb) Do you want to be in charge of it?If you said 'yes' to both, then congratulations! You're a feminist.”
#1 Δεν εχω χειροτερο απο το να μου αρπαζουν φαι μεσα απ οτο πιατο.... δε πα να εχω βαλει ολη τη κατσαρολα, δε πα να αφησω το μισο, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ! Κατατασσω στο πιατο μου πια τρωω πρωτα και ποια στο τελος, και οταν ερχετε ενα χερακι απο απεναντι (μωρε δε πα να ναι και ο μεγαλυτερος ερωτας) βγαζω ενα ενα νυχι (μια φωτο με μια γατα με εξω τα νυχια κολλαει εδω)Σαν το Joy απο τα Φιλαράκια, χαχα!!!
#13μερσι για τον μεζε. μια χαρα :)αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ολα αυτα δεν γραφτηκαν στα σχολια?τι ειναι τα σχολια? ενας χωρος που πρεπει να μενει αδειος ΓΙΑ ΝΑ ΚΩΛΟΚΑΘΟΝΤΑΙ 3 ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΑΚΑΠΝΟΙ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ???????ενθαρυνετε την συμμετοχη περισσοτερων αντι να κανετε σαν αγαμητες συμπεθερες ;)αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ(σας αξιζε)
#8πολυ ενδιαφερον προτζεκτ το τι μπορει να ονομαζει ο καθενας "αληθινη αγαπη"...μερικες φορες ειναι απλα "δεν με καβλωνει πια ο ανδρας μου, ειμαι πολυ κοτα για να φυγω και θα ερωτευτω με παθος τον πρωτο διαθεσιμο αερογαμικο του ιντερνετ"
αυτα δεν ειναι ελληνικα χρυση μου."οντας κουρασμενοι"?οποιος δεν θελει να χρησιμοποιησει τον τυπο της καθαρευουσας, χρησιμοποιει δευτερευουσες προτασεις
Πρόσεχε γιατί ο Κρις είναι συνήθως εξίσου τρομακτική περίπτωση με αυτό που απειλείς. Κι αυτό το λέει μια κατσαριδόπληκτη. Ίσως γιατί το ένδοξο τσουλούφι του, παραπέμπει καμιά φορά σε κατσαριδοκεραία :-)
#1ΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!νομιζω οτι θελεις θεωρητικη καλυψη για να πεις στην κοπελα σου "κατω τα βρωμοχερα σου απο το ΠΙΑΤΟ ΜΟΥΥΥΥΥΥ!!!!"χωρις να σε περασει για μαλακα.σε παραπεμπω σε επεισοδιο απο τα φιλαρακια, οταν ο τζοι ειχες το ιδιο θεμα και εδιωξε την γκομενα που τολμησε ν απλωσει στις τηγαννητες πατατες ΤΟΥ.
Α, μπα, να σε πω! Είμαι ψυχολόγος και βλέποντας πόσο συχνά παραπέμπεις κόσμο σε "εμάς" αναρωτιέμαι, θες να συνεργαστούμε; Να παίρνεις ποσοστά από την αμοιβή μου και να τους παραπέμπεις σε μένα; Είναι δύσκολα τα πράγματα βρε Λένα, σκέψου το! (υ.γ.: Μην πέσετε να με φάτε, δεν είμαι φιλοχρήματη, συμφεροντολόγα ψυχολόγα, αστειεύομαι ofcourse :) )