Α, μπα, τι αξία έχουν τα λόγια;

Α, μπα, τι αξία έχουν τα λόγια; Facebook Twitter
21

________________
1.

Γιατί είθισται να φοράμε το ρολόϊ χειρός στο αριστερό χέρι; -πολλά σαρδάμ τελευταίως

Γιατί βολεύει να το φοράς στο χέρι που χρησιμοποιείς λιγότερο και η πλειοψηφία αποτελείται από δεξιόχειρες. Όμως περί ορέξεως, μπορείς να το κρεμάσεις και από το λαιμό σου, και οι παλιότεροι μπορεί να θυμόσαστε και εκείνα που φοριούνται και στο δεξί, σαν κόσμημα:

(Δώστε προσοχή στην περιγραφή του βίντεο: «Η διαφήμιση των ρολογιών "Favre Leuba" που κατάφερνε να σε κάνει να αντιπαθήσεις το προϊόν μέχρι να μετατραπεί ο ανεπίδεκτος μάθησης speaker από μπουρτζόβλαχος σε γαλλομαθή»)

________________
2.

γιατί είμαι ερωτευμένη με τον Barney από το how I met your mother? ο τύπος είναι... όπως είναι και όμως δεν θέλω να είμαι άλλο ένα κοριτσάκι που της πουλάει έρωτα. Και όμως παραμένει ένας κούκλος και απόλυτα γοητευτικός :) -no-in-love-

Αν τελικά η ΔΕΗ χρεοκοπήσει και αρχίσει τις απανωτές διακοπές και η χώρα βυθιστεί στο σκοτάδι, μπορεί να προκύψουν βανδαλισμοί και λεηλασίες αλλά μερικοί θα ωφεληθούν.

________________
3.

καταρχάς να σου πω ότι το χω καθιερώσει... σε διαβάζω με τον καφέ! Σου το χουν ξαναπεί νομίζω.. Τώρα, πες μου, πόσο ντροπάλος μπορεί να ειναι ενας αντρας;; Εντάξει στην αρχή νόμιζα ότι δε θέλει αλλά κατόπιν δηλώσεων κατέληξα στο ότι μάλλον ντρέπεται.. Δεν είναι λέει πολύ εκδηλωτικός. Αλλά εγώ εξακολουθώ να αμφιβάλλω για το αν θελει ή οχι..καλα, ούτε αυτός μπορει να μην ξέρει! Και λέω εγω τώρα, να τον αρπάξω κ να τον βάλω κατω ή θα τρομάξει και θα σηκωθεί να φύγει;; saluti cordiali -innamorata cotta

________________
4.

"Καλή μου Α,μπά,
καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ που μας δείχνεις την πραγματικότητα!
Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Ο καφές κάνει καλό; Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ καφέ και πονοκεφάλου. Βλέπεις πριν έπινα χρόνια πολύ καφέ καθημερινά, μετά είπα να τον κόψω για να ηρεμήσω, πέρασαν τρεις μήνες και κοιμάμαι χωρίς να ξεκουράζομαι και έχω πονοκεφάλους συνέχεια! Τι να κάνω; Και γιατί η ομοιοπαθητική δεν εγκρίνει τον καφέ;
Σε ευχαριστώ πολύ!
Have a great day in LA!
Kisses!"- Rosy Jellyfish

[via] Ο καφές θεωρείται «ένα κι ένα» για τους πονοκεφάλους εδώ και αιώνες, αλλά μόνο εάν καταναλώνεται με μέτρο. « Πολλές φορές ο πονοκέφαλος δημιουργείται από τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Ο καφές έχει αγγειοσυσταλτική δράση και μπορεί να ανακουφίσει » λένε οι επιστήμονες. Προσοχή όμως: ο καφές έχει διουρητική δράση και αν το παρακάνετε κινδυνεύετε να αφυδατωθείτε και να έχετε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τώρα εσύ αν όντως έχεις πονοκεφάλους συνέχεια, καλύτερα να πας σε έναν γιατρό να σε δει.

Για την τελευταία ερώτηση: Επειδή προσωπικά έχω δει τρομερά πειστικά και ευεργετικά αποτελέσματα στην ως τώρα ζωή μου με τα ντεπόν, την αντιβίωση, τα χάπια κατά της πίεσης και τα εμβόλια, λέω να συνεχίσω να ποντάρω στην παραδοσιακή ιατρική.

________________
5.

"Καλημέρα Α, μπα μου!
Είσαι καλά;
Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σου όσον αφορά την αντίληψη της πραγματικότητας.
Εξηγούμαι: πρέπει πάντα να γνωρίζουμε την πραγματικότητα όσο σκληρή και να είναι ή μερικές φορές οι ψευδαισθήσεις κάνουν καλό; καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ αισιοδοξίας και πραγματικότητας; Πχ αναφέρομαι στην ταινία του Μπενίνι στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και πιστεύω ότι μερικές φορές η ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι πραγματικά είναι, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να ζούμε..
Αλλά πια είναι η σωστή δοσολογία;
Συγνώμη για την άσχημη διατύπωση!
Να είσαι πάντα καλά!" – Jenny

Ο καθένας έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Η «ελευθερία» που έχεις να την παραβλέπεις είναι και σε συνάρτηση με τα λεφτά που έχεις.

Το να βλέπεις τα θετικά σε κάθε δύσκολη κατάσταση όμως δεν είναι το ίδιο με το να εθελοτυφλείς, ούτε με το να ερμηνεύεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν: άλλο η αισιοδοξία κι άλλο οι ψευδαισθήσεις.

________________
6.

Πάνσοφη «α, μπα μου»... Είμαι στο ίδιο μεταπτυχιακό με ένα παιδί που μας τα λέει μπερδεμένα... Δηλώνει straight αλλά τα δείγματα λένε άλλα: έχει κεράσει ποτά λέγοντας "when he's drunk he gets easy" (εννοώντας εμένα), έχει δώσει φιλί στο μάγουλο όταν αποχαιρέτησε (εκείνο το βράδυ), όταν ερωτήθηκε από φίλη τι τρέχει με εμένα (του αρέσω;) είπε «μη με ρωτάς, δεν ξέρω», όταν ερωτήθηκε από άλλη φίλη αν είναι gay είπε όχι και προσβλήθηκε κιόλας, έχει πει πως έχει χορέψει σε gay club με gay καλλονό αλλά όταν αυτός πήγε να τον φιλήσει δεν του έκανε κάποια αίσθηση, έχει πει ότι την πέφτει καμιά φορά στους gay φίλους του, είναι άκρως metro-sexual, θέλει λέει στη ζωή του να καταλήξει ως single father και άλλα διάφορα που όσο τα θυμάμαι τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι κι εκνευρίζομαι. Ο λόγος; Κατά τα άλλα δηλώνει πως του αρέσουν οι γυναίκες, τυχαία στο δρόμο μπορεί να πει "αυτή θέλω να παντρευτώ" εννοώντας την τυχαία περαστική καλλονή και φυσικά έχει κάμποσες εμπειρίες με το άλλο φύλο. Κάποια στιγμή του τα έριξα και είπε ότι δεν τον ελκύει σεξουαλικά το ίδιο φύλο παρ' ότι είμαι όμορφος κι έξυπνος και άλλα νόστιμα. Επίσης ότι δεν είναι σε φάση να δεσμευτεί καθόλου, ούτε καν να κάνει σεξ γιατί έχει πληγωθεί στο παρελθόν (και μάλλον θέλει να ηρεμήσει) κι όταν το μεταπτυχιακό τελειώσει θα θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του. Αλλά τα "σήματα" εξακολουθούν πάντα να είναι μπερδεμένα. Υπάρχει περίπτωση να τον ενδιαφέρει όντως το ίδιο φύλο αλλά να φοβάται να το εκδηλώσει ή απλώς του αρέσει να τραβάει την προσοχή (και μόνο) και των δύο φύλων; (Ή απλώς έχω λυσσάξει και τα βλέπω όλα αλλιώς;) Τι θα μπορούσα να κάνω αν ισχύει το πρώτο; Θα μού πεις μπορεί να μη με γουστάρει σε κάθε περίπτωση... Φιλιά πολλά!! –σtolis

Ώχου, τόσοι και τόσοι γκέι άντρες που ξέρουν τι τους γίνεται υπάρχουν, γιατί κόλλησες με τη ναρκισσιστική βασίλισσα; Βρες παιδάκι μου έναν ισορροπημένο άνθρωπο να δημιουργήσεις κάτι που θα σε γεμίσει και θα σε ανεβάσει, ούτε ψυχίατρος είσαι, ούτε νηπιαγωγός (εκτός κι αν είσαι, αλλά τότε θα πρέπει να αμείβεσαι για τις υπηρεσίες σου).

________________
7.

που παν' για βρουβες? - Είμαι ο/η

[via] Μετά τις πρώτες βροχές αρχίζουν να βλασταίνουν πολλά εδώδιμα χορταρικά. Ανάμεσά τους είναι και οι βρούβες. Οι βρούβες είναι από τα πιο κοινά και δημοφιλή άγρια χόρτα στην Ελλάδα. Φυτρώνουν παντού και επειδή δεν έχει νόημα να καλλιεργηθούν όπως οι ζοχοί, συλλέγονται και πουλιούνται στις λαϊκές αγορές σαν άγρια χόρτα. Υπάρχουν αρκετά χόρτα που ονομάζουμε «βρούβες» και που ανήκουν στα γένη Sinapis (σινάπι), Sisymbrium (σισύμβριo) και Erysimum (ερύσιμο). Τα συναντάμε με διάφορα ονόματα: βρούβα, αγριόβρουβα, ραπανόβρουβα, λαψανόβρουβα, σκυλόβρουβα, γλυκόβρουβα, μαυρόβρουβα. Στο γένος Sinapis περιλαμβάνονται τρία υποείδη, η Sinapis Alba (άσπρη), η Sinapis Nigra (μαύρη) και Sinapis Arvensis (άγρια). Η διαφορά τους βρίσκεται στο χρώμα των νευρώσεων που έχουν τα φύλλα τους, στο αρχικό στάδιο βλάστησης όταν σχηματίζουν ροζέτα. Συγγενές και πολύ όμοιο με το Sinapis είναι και το γένος Brassica. Το «ερύσιμον» που αναφέρει ο Θεόφραστος το πιθανότερο είναι ότι περιγράφει τη κοινή βρούβα, που φυτρώνει ακόμα και στα μπάζα.

Οι βρούβες βγαίνουν σε ηλιόλουστα και ασβεστώδη εδάφη. Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό και τις βρίσκουμε σε χωράφια, ερειπωμένους τοίχους, υποβαθμισμένα και μπαζωμένα εδάφη, σκουπιδότοπους και σαν ζιζάνιο στους σπαρμένους με στάρι αγρούς. Και φυσικά βλασταίνουν μέσα στην Αθήνα, αρκεί να βρουν ελεύθερο έδαφος. Ανθίζουν από τον Μάϊο έως τον Οκτώβριο.Τα άνθη σχηματίζουν βότρυ και αποτελούνται από τέσσερα πέταλα σε σχήμα σταυρού.

Τρώγονται τα φύλλα σε βραστή σαλάτα με ελαιόλαδο και λεμόνι. Πολύ νόστιμα και τρυφερά είναι τα ανθοφόρα βλαστάρια τους που κόβονται μαζί με τα μπουμπούκια νωρίς την άνοιξη. Ονομάζονται πορίχια ή τσιμπιτά ή τσιμπιτή βρούβα, από τον τρόπο που κόβονται, σαν να τσιμπάμε τους πολύ τρυφερούς βλαστούς. Στις γλυκές βρούβες τα «τσιμπιτά» λέγονται και «γλυκοβλάσταρα». Γίνονται βραστά, όπως και τα φύλλα, αλλά σε πολλά χωριά συνηθίζουν να τα βάζουν σε λαδερά φαγητά με κουκιά ή αρακά. Γενικά, οι βρούβες δίνουν μια κάπως βαριά μυρωδιά, παρόμοια με του μπρόκολου. Αποδίδουν μία ελαφρώς καυστική γεύση, πικρή, που παντρεύεται με την γεύση του λαδιού και πηγαίνει άριστα με τα ψάρια.

Όλες οι βρούβες έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες και η βρώση τους θεωρείται καθαρτική, αποτοξινωτική, τονωτική με ευεργετικά αποτελέσματα στο κυκλοφοριακό και τη καρδιά. Από την αρχαιότητα οι σπόροι του σιναπιού πιστεύεται ότι έχουν διεγερτικές ικανότητες. Από τους σπόρους του παράγεται η μουστάρδα. Οι σπόροι της μαύρης βρούβας χρησιμοποιούνται για παραγωγή φαρμάκων.

Η λέξη «βρούβα» θεωρείται αντιδάνειο από την λατινική. Βολβός > bulbus (λατινικά) > βούλβα > βρούβα.

Η παροιμιώδης έκφραση «πήγε για βρούβες» ή τον «έστειλα για βρούβες» χρησιμοποιείται για πράξεις ανώφελες, που δεν έχουν κανένα πρακτικό σκοπό ή αποτέλεσμα. Κι αυτό λέγεται, διότι οι βρούβες είναι τόσο κοινές και φυτρώνουν παντού ώστε πραγματικά είναι άσκοπο να βάλει κάποιος στόχο να βρει και να μαζέψει βρούβες.

_______________
8.

Πώς γίνεται να λες ότι αγαπάς κάποιον αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι να τον κάνει να θέλει να φύγει μακριά από εσένα; - Κων/νος

Αχ, εσείς οι νέοι, αν διαβάζατε λίγο περισσότερο τους κλασικούς, θα είχατε λύσει όλες σας τις απορίες.

"Words, words, words!" λέει ο Άμλετ όταν ο Πολώνιος τον ρωτάει τι διαβάζει. Λόγια, λόγια, λόγια! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τι σας είπε ο καθένας ως τεκμήριο, λες και υπέγραψε τα λόγια με δεσμευτικό συμβόλαιο – και μάλιστα όπως σας συμφέρει, ξεχνώντας όλες τις φορές που ο ίδιος άνθρωπος χρησιμοποίησε λόγια για να σας μειώσει.

Όταν σε αγαπάει κάποιος δε χρειάζεται να σου πει τίποτα, το ξέρεις. Αν αφήνεις κάποιον να χρησιμοποιεί τη λέξη ως συγκολλητική ουσία για να μην φύγεις, δικό σου το μεγάλο, μεγάλο λάθος.

Αν σας τρομάζει ο Σέξπιρ, υπάρχουν και οι Depeche Mode, που έχουν πει το ίδιο, με επίσης πολύ ωραίο τρόπο.

________________
9.

"Α μπα με ταλαιπωρεί μια απορία μέρες τώρα(σοβαρά προβλήματα έχεις θα μου πεις ).
Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα. Έχω ένα blog και δεν ξέρω πως να διαχειριστώ τις φωτογραφίες που θέλω να ανεβάζω. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ μόνο εικόνες από google. Αρκεί να γράψεις την πηγή από όπου παίρνεις μια εικόνα ή παίζει να έχεις περαιτέρω προβλήματα; Κι αυτές που παίρνω από το google πρέπει να δηλωθούν από πού προέρχονται?
(και συγχαρητήρια για την στήλη, την διαβάζω καθημερινά)"- επίδοξη blogger

Γράψε κάπου «αν υπάρχει πρόβλημα με μια φωτογραφία, στείλτε μου μέιλ στο τάδε και θα την κατεβάσω», και αν το κάνει ποτέ κανένας τρύπα μου τη μύτη.

________________
10.

"Βρε αμπά, είμαι εγώ που είχα να κοιμηθώ τρεις μέρες με το ""The good wife"" (παρεμπιτόντως πεθαίνω & εγώ με Eli Gold!) και θέλω να σε ρωτήσω, ξέρεις καμιά άλλη καλή δικαστκή σειρά ή/και ταινία; Είμαι λάτρης του είδους και ψάχνω νέο υλικό μιας και έχω δει αρκετά!
Πολύ σ' ευχαριστώ!" – fuskopsaro

Το Damages. Το έχω πει εκατό φορές ήδη νομίζω, αλλά το Damages.

________________
11.

"Γεια!
Το μουσείο ''guggenheim'' το έχεις επισκεφτεί; " - Σέλιγκμαν

Nτροπή μου και αίσχος, αλλά όχι.

________________
12.

"που πάει η αγάπη όταν φεύγει ;
γίνεται σύννεφο ή πεθαίνει -
που θα την βρω να την ρωτήσω
αν θα ξαναγυρίσει πίσω
Το τραγούδαγε - νομίζω - η κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου, δε θυμάμαι συνθέτη ή στιχουργό, στο αφιερώνω γιατί...δεν ξέρω, εσύ θυμάσαι κάτι το ίδιο ωραίο να μου αφιερώσεις ;
Βάλε ένα τζιν τόνικ για σένα, θα βάλω ένα ουίσκι για μένα , καλό
βράδυ..."- Θείος Τομ

Αδύνατον να βρω κάτι εξίσου ωραίο, αλλά θα προσπαθήσω, και συγνώμη για τα πίξελς

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Α, μπα κι εμείς οι αριστερόχειρες είμαστε κατώτεροι άνθρωποι δηλαδή; Ή επιλέγεις να φορέσεις το ρολόι στο δεξί και όταν θα χρειαστεί να αλλάξεις την ώρα ή την ημ/νία να μπουρδουκλώσεις το αριστερό σου χέρι, ή αναγκαστικά το φοράς στο αριστερό και σε ενοχλεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας... ή πολύ απλά βγάζεις το ρολόι ξέρω..
Ευχαριστώ tsoureki, αλλά δε μπορώ να βρω υπότιτλους και δεν ξέρω γρι γαλλικά!! Ξέρεις αν υπάρχουν; Αγαπητ'η α, μπα, έχω δει damages, πολύ καλό! Επίσης μέχρι να δημοσιευθεί η ερώτηση μου ανακάλυψα και το suits που μ άρεσε πολύ! (προς πάντα ενδιαφερόμενο)!
#5:ποτέ δεν κατάφερα να παραμυθιάσω τον εαυτό μου ότι τα πράγματα δείχνουν καλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.Κατάφερνα ωστόσο να παραμυθιάζω τους άλλους γύρω μου και αυτό από μόνο του με έκανε να νοιώθω καλύτερα, γιατί έβλεπα στα μάτια τους τη λάμψη της ελπίδας που δεν είχα εγώ.Δεν ξέρω αλλά ίσως τελικά αυτό που με πηγαίνει στη ζωή είναι ένα μείγμα δικής μου προσπάθειας και των όμορφων σκέψεων του άλλων.
#4" Επειδή προσωπικά έχω δει τρομερά πειστικά και ευεργετικά αποτελέσματα στην ως τώρα ζωή μου με τα ντεπόν, την αντιβίωση, τα χάπια κατά της πίεσης και τα εμβόλια, λέω να συνεχίσω να ποντάρω στην παραδοσιακή ιατρική. "Α,μπα?, "παραδοσιακή ιατρική" είθισται να ονομάζεται η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική που χρησιμοποιεί ομοιοπαθητική, βελονισμό και βεντούζες μεταξύ άλλων.Στον αντίποδα βρίσκεται η σύγχρονη ιατρική που προφανώς είναι αυτή την οποία εμπιστεύεσαι εσύ. Άσχεται αν είναι η δική σου παραδοσιακή στα 35-40 χρόνια της ζωής σου, τυπικά ονομάζεται σύγχρονη δυτική ιατρική..
#2 : αυτό με τον Barney το χω κι εγώ αλλά σε μικρότερο βαθμό! Μόλις πριν λίγες μέρες έμαθα ότι στην πραγματικότητα είναι gay και ομολογώ πως μου έκανε εντύπωση γιατί είχα σχηματίσει όλη αυτή την εικόνα του γυναικά εξαιτίας του himym και έπεσα απ'τα σύννεφα. Πάντως είναι πολύ ερωτευμένος με τον άντρα του κι έχουν κι ένα μωράκι νομίζω! ;)Επίσης, το damages είναι φοβερή σειρά..τολμώ να πω ότι αυτή με ώθησε στο ουίσκι γιατί τους έβλεπα όλους μ'ένα ποτήρι ουίσκι όλη την ώρα και ζήλεψα.
Δίδυμα έχουν με τον άντρα του(από παρένθετη μητέρα, δεν ξέρω ποιανού ήταν το σπέρμα, δε λένε τα κουτσομπολίστ..χμμ κοινωνικού ενδιαφέροντος σάιτ του Χόλυγουντ,άσε που ο Neil Patrick Harris μοιάζει πολύ με τον άντρα του άρα δεν μπορείς να πεις μοιάζουν με τον έναν ή τον άλλον), τώρα θα ' ναι κοντά δύο χρονών.
#3, #6 (εγώ, εσείς)Μπορεί να υπάρχει ελπίδα ακόμη.Στα μωρά, στην κούνια, αντί να κρεμάμε αυτά τα βαρετά μπιχλιμπίδια που πάνε γύρω γύρω και πέρα δώθε, ας κρεμάσουμε μια ταμπέλα που να γράφει "HE'S JUST NOT THAT INTO YOU" ελπίζοντας ότι την κατάλληλη στιγμή θα γίνει ανάκληση στη μνήμη.
Ο καφες κανει καλο; το πρωι σε στελνει στην τουαλετα και διαβαζεις α μπα, συμφωνα με μια συντομη στατιστικη αναλυση ο οποια δεν επιδεχεται αμφισβητησης, αυτη ειναι η συνηθης συμπεριφορα των αναγνωστων της στηλης.