Γιατί κωλυσιεργώ; Η 'Α, μπα' απαντάει

Γιατί κωλυσιεργώ; Η 'Α, μπα' απαντάει Facebook Twitter
12

________________

1.

"Γιατί που να πάρει τα ταττουάζ γίναν της μόδας. Κάθε μέρα βλέπω όλο και πιο άσχημα ταττουάζ. Η γενία μου δεν έχει την αίσθηση του μετά; Ποιός θέλει να γεράσει με ένα τεράστιο RESPECT ,YOLO,NO FEAR και άλλες τέτοιες χαζές ατάκες;

(για να σας προλάβω έχω ταττουάζ)"- Νεανίας

Εσύ ας πούμε τι τατουάζ έχεις;

________________

2.

"Prin 3 xronia mou arese poly kapoios. Meta apo toso kairo ksanbghke sthn epifaneia ayto to synais8hma se megalytero ba8mo. (Sto mesodiasthma yphrksan kai alla proswpa)

Epikoinwnhsa mazi tou meta apo toso kairo (pleon menei eparxia) kai tou eipa oti otan er8ei A8hna na me parei ena thl na bre8oume. Apla 8a 8ela na ton dw gia na tou pw ti ais8anomai.

Den exei parei akoma.Ypo8etw oti an h8ele 8a epikoinwnouse. H exei katalabei kai 8elei apla na me apofygei..

Skeftomai na tou steilw ena gramma kai na tou pw ti ais8anomai.

Mesa s ola den kserw kan an exei katalabei pws niw8w gi' ayton (eimaste tou idiou fylou).

Apo ti mia skeftomai oti isws exw wraiopoihsei ta pragmata logw xronikhs apostashs, apo thn allh nomizw oti einai o kalyteros!

Pisteyeis oti apla den 8elw na dw to pasifanes? :)

H na to prospa8hsw mexri telous?"- crashed

α) Το γράμμα είναι καλή ιδέα – για το 1832. Τώρα είναι μια πολύ κακή ιδέα. Εκτός του ότι μπορεί να βρεθεί σε πολύ ακατάλληλα χέρια, θα γράφει πράγματα που θα μείνουν και σε λίγα χρόνια, ακόμα και μήνες, δεν θα ισχύουν. Θα σκέφτεσαι τι έγραφες και θα ανατριχιάζεις.

β) Δεν ξέρω αν ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας κάποιοι δεν τα έφτιαξαν επειδή δεν το συζήτησαν αρκετά πριν. Πραγματικά πιστεύεις ότι αυτές οι παρεξηγήσεις υπάρχουν και εκτός κινηματογράφου;

________________

3.

"Αγαπητή Α,μπά.

Καταρχήν συγχαρητήρια για τις πολύ εύστοχες απαντήσεις σου.

Το ερώτημά μου είναι το εξής απλό, που όμως με βασανίζει αρκετό καιρό :

μπορείς να κάνεις οικογένεια με το μοναδικό άνθρωπο που πραγματικά ένιωσες αυτή την ένωση ψυχής, ο οποίος όμως έχει χρόνιο πρόβλημα κατάθλιψης και το οποίο κάποιες φορές νιώθεις ότι σε πάει πίσω;"- fail again, fail better

Α, να και ένας που έχει ένα δύσκολο ερώτημα και το περιγράφει ως απλό: καθόλου απλό δεν είναι, και καλύτερα να μη με λάβεις σοβαρά υπόψη. Μολαταύτα θα σου πω τη γνώμη μου: εξαρτάται πολύ από τη βαρύτητα και ακόμα περισσότερο, από το πώς το αντιμετωπίζει. Η κατάθλιψη θέλει παρακολούθηση, θέλει μερικές φορές και φάρμακα, είναι συμφιλιωμένος και ενημερωμένος αυτός ο άνθρωπος με κάτι που θα αντιμετωπίζει όλη του τη ζωή; Υπάρχει κάποιος επαγγελματίας που τον παρακολουθεί; Αναγνωρίζει ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να κουμαντάρει; Αν οι απαντήσεις είναι ναι, τότε ίσως.

________________

4.

"Πριν 5 χρόνια έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτόν που με έκανε να νιώθω όσο μοναδική με έκανε να νιώθω και η μαμά μου και σε κάποιον άλλο, αντίθετο από εμένα εντελώς.

Διάλεξα τον δεύτερο. Ο πρώτος έκανε οικογένεια, εμείς όχι ακόμα. Κάθε φορά που τσακωνόμαστε, μετανιώνω για την επιλογή μου και ωραιοποιώ τον πρώτο. Συνειδητό αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω.

Πού έχω κάνει λάθος; Πώς θα ζήσω μία σχέση χωρίς να σκέφτομαι συνέχεια ότι θα χωρίσω;"- Είμαι 30 χρονών

Να χωρίσετε επειδή δεν ταιριάζετε, όχι επειδή ο προηγούμενός σου έκανε παιδιά κι εσύ όχι. Σταμάτα τις συγκρίσεις, τώρα αμέσως. Είσαι 30 χρονών, έχεις δρόμο ακόμα, τίποτα δεν έχει κριθεί.

 

________________

5.

thelw na vrw douleiaaaaaaaaaaaa sto exwteriko!!!lhelp me!- tsita

Για ψάξε στο www.thelwnavrwdouleiaaaaaaaaaaaastoexwteriko.com

 

________________

6.

"'αν χρειαστεί να κάνεις κίνηση , τότε δεν είναι αμοιβαίο''

''αν φτάσεις στο σημείο να το πεις σε κάποιον τότε δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα''

η κάπως έτσι τελος πάντων!!

γιατί το πίστευεις τόσο πολύ αυτό?? δεν γίνεται κάποιος να είναι ντροπαλός, φοβισμένος, διστακτικός για χίλιους δυο λόγους (πχ μη χαλάσει φιλία) ή οτιδήποτε άλλο?? δεν είναι πολύ απόλυτο? ;) ;) ;) "-lolita

Ξέρεις τη φράση «ο έρωτας δεν κρύβεται», έτσι; Ε, κι εγώ αυτό πιστεύω. Ότι δεν κρύβεται. Και ντροπαλός, και φοβισμένος, και διστακτικός και για χίλιους δυο λόγους, δε γίνεται να το κρύψεις. Από τη στάση του σώματος μέχρι την ένταση της φωνής, προδίδεσαι. Τώρα αν ο άλλος διαβάζει τα σημάδια ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορεί να είναι λίγο πανίβλακας, μπορεί να είναι αδιάφορος, μπορεί να κάνει την πάπια. Αλλά οι λέξεις είναι πολύ μη απαραίτητες. Το λένε και οι Depeche Mode.

________________

7.

πόσο οκ είναι να γκομενίζει ο άντρας σου στο chat/fb/mail/sms? είναι κάτι που το κάνουν οι περισσότεροι -οπότε είμαι υπερβολική εάν ζηλέψω σε φάση "τι' ναι αυτά που κάνεις χωρίζουμε"- ή λες να συμβαίνει τίποτα άλλο ψυχολογικό (λ.χ ego, nympho κ.α)? (τονιζω ότι στο κρεβάτι είμαστε παθιασμενοι και συχνοί). Εσύ τι θα έκανες;- mari7lena

Προσδιόρισε λίγο το «γκομενίζει». Λέει «τυχερός ο άντρας που σε έχει» ή στέλνει γυμνές φωτογραφίες;

Επίσης, το κάνουν πράγματι οι περισσότεροι;

 

________________

8.

Profiling#1: Αγαπάς τις γάτες και είσαι αρχιτέκτονας, ή για κάποιο λόγο σέβεσαι τους αρχιτέκτονες και την δουλειά τους - ή κάνω λάθος? (δεν υπάρχουν πολλοί μη-αρχιτέκτονες στον κόσμο που να σέβονται τους αρχιτέκτονες)- Ninja Glaros

Αγαπάω τις γάτες και είμαι αρχιτέκτονας και ναι, είναι καλό επάγγελμα για να λες στα πάρτι, αλλά αν πας να κάνεις τη δουλειά σου είναι όλοι όλο αντιρρήσεις.

________________

9.

"Τον αγαπας, επικοινωνεις, γελας, εχει την ευφυια που σε κραταει ερωτευμενη,οχι βαρδυγδουπες δηλωσεις,υγιεις διαφωνιες,και ολα αυτα που νιωθεις πως θες ν μεινεις σαυτην την σχεση για παντα!Και ξαφνικα περιοδος συνεχομενων διαφωνιων και τσακωμων,Κ σου λεει πως εσυ συνηθως ψαχνεις να βρεις αφορμη να τσακωθεις, λες και το πολυ καλα σε φοβιζει???!!σε σοκαρει κ λες α μπα?ή μηπως εχει δικιο?τι ψυχολογικο υποβαθρο βρισκεις εσυ?δεν βαρεθηκες, οχι..ουτε επαψες να αγαπας...απλα συμβαινει...η μηπως τα παλια αποθημενα βγαινουν μπροστα?τοσο φοβιτσιαρα πια?

(το β ενικο της ταυτισης,το ευαναγνωστο ξες..) ;)))"- -mulanita-

Παρακαλούνται αυτοί που έχουν βρει έρωτες να κάνουν στην άκρη για όσους ψάχνουν.

 

 

________________

10.

Πώς ερμηνεύεις μια τύπισσα να σου την πέφτει απροκάλυπτα 2-3 φορές (φάσωμα τρελλό χωρίς σεξάκι όμως), να δείχνει (και να λέει) ότι τρελλαίνεται και μετά να χάνεται; Ηλικία της 26.- τρυποκάρυδος

Τρελάθηκε, αλλά μετά την τρέλανε ένας άλλος. Έτσι είναι οι τρελες (βάλε τον τόνο όπου νομίζεις).

________________

11.

Είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο αναβλητικοί όταν αυτό που έχουν να περαιώσουν δεν τους αρέσει; Ή μπα;- Ανα-βλήτο

Διάβασα κάποτε για κάποιον που ανέβαλλε τόσο το διάβασμα που αφού έκανε ό,τι μπορούσε για να το καθυστερήσει αποφάσισε ότι πρέπει πρώτα πρέπει οπωσδήποτε να ζυγίσει τη γάτα. Από τότε η οικογένειά του ονομάζει την αναβλητικότητα «το ζύγισμα της γάτας.» Ναι, όλοι οι άνθρωποι είναι έτσι και η απόδειξη είναι η σαρωτική επιτυχία του Facebook. Σου συστήνω να συγχωρήσεις τον εαυτό σου – είναι ένας τρόπος για να κουμαντάρεις την κατάσταση.

________________

12.

"Αγαπητή Α, μπα;

 

Πέφτω συχνά έως πάντα θύμα του λεγομενου friend zone. Ξέρεις μήπως ποιο είναι το κατώφλι του ή πώς μπορείς να μην ξαναπατήσεις ποτέ το πόδι σου εκεί;"- Alex

Λέω ότι το κατώφλι είναι το βλέμμα. Για να εξασκηθείς, σκέψου εντατικά «θέλω να σε γδύσω» και κοίτα στον καθρέφτη. Αν καταφέρεις να μη γελάσεις, φαίνεται αυτό που σκέφτεσαι;

Όλες οι φωτογραφίες είναι από το Momentography/Athens. Τα gif είναι: Chelsea Handler, Modern Family, Beyonce

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Αν κκαταλαβα καλα υπαινίσεσαι οτι χρειάζομαι ψυχιατρο.Δεν πειράζει όμως.Αυτο που θέλω να πω είναι οτι η καταθλιψη μπορει να συμβει σε ολους μας.σε μενα,σε σενα, στην γιο σου,στην κορη μου.Είναι κρίμα η κοπέλα που έκανε την ερώτηση να επηρεαστεί από την Αμπα και να σκεφτεί να αφήσει τον σύντροφο της.Σε αυτούς τους προβληματισμούς μόνο οι ειδικοί μπορούν να απαντήσουν.Οι οποίοι δε θα ρίξουν στο πυρ το εξώτερο ανθρώπους που έχουν περάσει ή ακόμη έχουν κατάθλιψη έτσι αβίαστα.
Ουδείς υπαινιγμός και ειδικά για σένα. Έγραψα πως (σοβαρές) περιπτώσεις που χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια, καλό θα είναι να μην αναλώνονται στις συμβουλές οποιουδήποτε καλοθελητή blogger αλλά να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό. Ωστόσο δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα ρέστα από την οποιαδήποτε Α Μπα, ούτε να χρεώνει ανθρώπινες ζωές και ευθύνες για λάθος συμβουλές. For the record: Και κατάθλιψη είχα κάποτε και ο πατέρας μου έπασχε από βαρειάς μορφής αλλά η μητέρα μου έμεινε μαζί του και το καταπολέμησε (αυτό για να μην ακουστεί ότι μιλάω "αβίαστα".
Συμφωνω σε ολα μαζί σου.Όμως είναι διαφορετικό το να λεμε την γνώμη μας σε μια φιλη μας και διαφορετικο να λεμε την γνώμη μας στα ΜΜΕ οπου μας διαβαζουν μερικές χιλιάδες ανθρώπων και δυστυχως ή ευτυχως επηρεαζουμε απόψεις. Και ναι,ο αμεσα ενδιαφερόμενος,ο σύντροφος στην προκειμένη δε θα ρωτησει την αμπα,αλλά τον γιατρό του,αλλα η κοπελίτσα ρώτησε.Και μπορεί απλά να ρώτησε ετσι για να περάσει η ώρα,μπορεί όμως και να επηρεαστει.θα μου πεις κακο του κεφαλιου της,αλλα δεν είναι έτσι απλα τα πράγματα όταν θέλουμε να λεγόμαστε σωστοι ανθρωποι. Και επειδη κ εγω εχω εμπειρια με το θεμα,ξέρω πολύ καλά ότι το να είσαι καταθλιπτικος δεν αποτελεί εμπόδιο ουτε σε μια σχέση ουτε σε εναν γαμο ουτε σε μια οικογενεια ουτε στην εργασία.ναι μπορει να κανει πιο δυσκολα τα πραγματα,αλλα με την ιδια λογικη θα πρεπει να αποφευγουμε τους καρδιοπαθεις,τους καρκινοπαθεις τους νευρικους, τους αμετανόητους εργένηδες, τους γκρινιαρηδες κοκ. Ομως το θεμα μας δεν ειναι η καταθλιψη ή ο στιγματισμος των ασθενων,αλλα το οτι πρεπει να υπάρχει σύνεση και υπευθυνοτητα.Μια απλή απάντηση του στυλ "αγαπητη αναγνωστρια δεν ξερω δεν ειμαι ειδικος,συμβουλεψου καποιον πιο αρμοδιο για τετοια θεματα" θα ήταν αρκετη,και οχι "αν.. αν .. αν.. τοτε ισως ναι".Δεν χρειάζεται να τα εχουμε μια απαντηση για τα παντα.
Αγαπητή Α μπα, το θέμα της κατάθλιψης είναι πολύ σοβαρό για να μπορεί ο καθένας να κατευθύνει γνώμες και να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων.Εκτός αν είσαι και ψυχίατρος και δεν τον γνωρίζω.
γειά.μα το είπε η γυναίκα,οτι δεν είναι ειδικός και ''να μην την λάβει υπόψιν''.κάποιος με κατάθλιψη χρειάζεται για να κάνει οικογένεια κάποιον με πολλά νεύρα και πολύ συνειδητοποιημένο.Η μαμά μου,που έπαθε ξαφνικά κατάθλιψη όταν ήμουν 10 ετών,έφερε ένα γενικό μπλακ άουτ στο σπίτι μας το οποίο ακόμα κια τώρα,15 χρόνια μετά,δεν εχει ξεπεραστεί.αυτά τα θέματα θέλουν προσοχή.πχ φοβόταν πολύ μήπως πάθουμε εμείς τα παιδιά κάτι και δε μας άφηνε ούτε να πάμε στο περίπτερο μόνοι μας.αποτέλεσμα; εγώ ήμουν τυχερή,λόγω χαρακτήρα,και δε φοβάμαι εύκολα.το λένε κάποιοι και ''σκληρόπετσο γουρουνάνθρωπο'' ''που είναι στον κόσμο του''.η αδερφή μου όμως,αλήθεια δεν πάει μόνη της ούτε σουπερ μάρκετ-που λέει ο λόγος.προσοχή.προσοχή και να γνωρίζουμε τις συνέπειες των αποφάσεών μας.
#8: Nice, so far - so good αλλά βαριέμαι το profiling μετά από λίγο. Όπως στο καζίνο, θα αποσυρθώ όσο κερδίζω :PΩστόσο επαγγελματικά, σκέφτηκες ποτέ κάποιο PlanB/C/D κτλ, πέρα από την Lifo? Προβληματίζομαι με την ανεργία και την αχαριστία/αμάθεια τριγύρω και τα πάρτυ δεν είναι αρκετά.. Thanx!
Δεν το πίστευα ποτέ πως θα επέμβω αλλά να που νοιώθω πως χρειάστηκε : Σχετικά με τη 2η ερώτηση ( επειδή αυτές οι παρεξηγήσεις υπάρχουν και εκτός κινηματογράφου ) : Τα πράγματα δεν εννοούνται πάντα. Υπάρχουν φορές που ίσως να χρειαστεί να μιλήσεις και να ξεκαθαρίσεις πράγματα. Αλλά προσοχή ! Πράγματα σίγουρα και ξεκαθαρισμένα μέσα σου και ΟΧΙ ΓΡΑΠΤΑ ( μην αφήνεις πειστήρια βρε ! ! ! ) .
Πάντως όταν κάποιον δεν τον θέλουμε ερωτικά τότε η κλασική δικαιολογία είναι ''Μα εγώ σε βλέπω φιλικά!'', εμ χυλόπιτα, εμ να βγούμε από πάνω, να νιώσει κι άσχημα ο άλλος που ''παρερμήνευσε'' την κατάσταση...οτι εμείς τάχα μου δεν είχαμε καταλάβει, πως ο άλλος αργά ή γρήγορα θα το πήγαινε αλλού..!!(εξ ιδίων κρίνοντας ; ))