Απεργία την Πρωτομαγιά

Διάλογος με τους αναγνώστες. Γυμνό και ηθοποιοί.

Facebook Twitter
0

Διάλογος με τους αναγνώστες.

Γυμνό και ηθοποιοί.

"Το τελευταίο διάστημα ενεφανίσθησαν αμφότερα τα φύλα με περιβολάς Αδάμ και Εύας. Δι' αυτόν ακριβώς τον λόγον εδημιουργήθη ομάς ηθοποιών με αρχηγόν τον Τσάρλς Μπρόνσον, αποφασισμένη να επαναστατήση εναντίον της τοιαύτης τάσεως  του εμπορικού κινηματογράφου.

Αι παλαιαί ταινίαι (κυρίως κωμωδίαι) αι οποίαι εγυρίζοντο κατά την εποχήν του βωβού κινηματογράφου παρουσίαζον συχνά τους ηθοποιούς με τα εσώρρουχά των. 'Αργότερον όταν ήρχισαν να διαδίδονται αι ταινίαι του Ταρζάν όλοι οι ηθοποιοί οι οποίοι υπεδύθησαν αυτόν τον ρόλο ενεφανίσθησαν εντελώς γυμνοί. Το ολοκληρωτικό ανδρικό γυμνό ενεφανίσθη τα τελευταία έτη εις ταινίας του 'Ιταλού Παζολίνι. Μάλιστα εις την ταινίαν "Θεώρημα" ο Μάσσιμο Τσιρότι επιδεικνύεται ολόγυμνος έμπροσθεν του πλήθους.

Τώρα όμως φαίνεται ότι οι σταρς επαναστατούν εναντίον της γυμνότητας. Συν τοις άλλοις κατά τον Τσάρλς Μπρόνσον, αι γυναίκες δεν συγκινούνται από το ανδρικό γυμνό.

Πάντως η θεωρία του Τσαρλς Μπρόνσον είχε απήχησιν και εις πολλούς άλλους ηθοποιούς. 'Ετσι στην Αμερική ο Πώλ Νιούμαν και εις την Ιταλία ο Βάλτερ Κιάρι θα ακολουθήσουν τη γραμμή Μπρόνσον. Αντίστασιν δε αντέταξε ο Τζουλιάτο Τζέμμα. Μάλιστα ίσως συμφέρει σ' αυτόν να επιδεικνύει το σώμα του. Σε μερικές μάλιστα ταινίες του έχει εμφανισθή εντελώς γυμνός.

Από ψυχαναλυτικής απόψεως η γυμνότης κατά τους ψυχολόγους αποτελεί μιά "αποδέσμευσιν του ενστίκτου και επιστροφή εις την φύσιν και την πρωτόγονη ζωή". Σημειωτέον ότι επαναστάτησαν μόνον σοβαροί ηθοποιοί."

Τσαγκαρουσιάνος Ευστ. 

Επίκαιρα, Ιανουάριος 1971.

[Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα του σήμερα είναι εντελώς συμπτωματική]

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ