Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; Facebook Twitter
Η 18χρονη Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία, μετέπειτα βασίλισσα Ελισάβετ, υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον αγγλικό στρατό, με αριθμό υπηρεσίας 230873, ως μηχανοτεχνίτρια και οδηγός ασθενοφόρου.
0

ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
Ερωτηθείς τη Δευτέρα αν η Ρωσία είναι κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απάντησε μονολεκτικά με ένα ξερό «όχι».

Την επομένη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, διευκρίνησε ότι ένας τέτοιος χαρακτηρισμός «δεν θα ήταν ο αποτελεσματικότερος ή ισχυρότερος τρόπος ώστε να θεωρηθεί η Ρωσία υπεύθυνη» για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, απομακρύνοντας «κρίσιμους ανθρωπιστικούς και εμπορικούς φορείς από τη διευκόλυνση των εξαγωγών τροφίμων που συμβάλλουν στον μετριασμό της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας».

Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα μπορούσε επίσης «να υπονομεύσει τον πρωτοφανή πολυμερή συνασπισμό που ήταν τόσο αποτελεσματικός στο να θέσει τον Πούτιν προ των ευθυνών του, και την ικανότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε η Ζαν-Πιέρ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαίτησε στα τέλη Ιουνίου να αναγνωριστεί η Ρωσία ως κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας, και ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές υποστηρίζουν έναν τέτοιο προσδιορισμό προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις θα υποστούν σοβαρή ζημιά και θα μπορούσαν ακόμη και να διακοπούν, αν η Ρωσία κηρυχθεί κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας.

Μόνο τέσσερις χώρες στον κόσμο έχουν χαρακτηριστεί μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ ως κράτη-χορηγοί της τρομοκρατίας: το Ιράν, η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα.

Πηγή: The New York Times, Le Monde

• • •

OI ANONYMOUS ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
Είναι γνωστό ότι η συλλογικότητα των χάκερς Anonymous κήρυξε πόλεμο στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Τον Μάρτιο, μετέδωσαν αντιπολεμικά μηνύματα σε ρωσικές οθόνες, και έστειλαν επίσης εκατομμύρια γραπτά μηνύματα σε Ρώσους πολίτες.

Πρόσφατα, οι χάκερς παραβίασαν την ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή Yandex Taxi, και παρήγγειλαν όλα τα διαθέσιμα ταξί από το ίδιο σημείο, τη λεωφόρο Κουτουζόφσκι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στη Μόσχα να παραλύσει επί σχεδόν μία ώρα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η επίθεση διήρκεσε ακριβώς σαράντα λεπτά.

Σημειωτέον, το Yandex Taxi δεν επιτρέπει παραγγελία των διαθέσιμων ταξί σε ένα μέρος. Ένας εκπρόσωπος της εφαρμογής ανέφερε ότι θα βελτιωθούν οι αλγόριθμοι προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε τέτοια επίθεση στο μέλλον.

Πηγή: SciencePost

• • •

ΣΥΝΝΕΦΟ ΓΕΝΝΑΕΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
Ένα σκούρο σύννεφο με φωτοστέφανο, σαν ουράνιο τόξο, εμφανίστηκε και φωτογραφήθηκε στην επαρχία Yunnan της Κίνας τον Αύγουστο.

Η σελίδα της NASA «Astronomy Picture of the Day» στο Facebook αναδημοσίευσε τη φωτογραφία την Τρίτη, και εξήγησε ότι πρόκειται για «ιριδίζον σύννεφο pileus, μια ομάδα από σταγονίδια νερού με ομοιόμορφα παρόμοιο μέγεθος, και έτσι μαζί διαθλούν διαφορετικά χρώματα του ηλιακού φωτός κατά διαφορετικές ποσότητες».

Ωστόσο, πολλοί από όσους σχολίασαν το φαινόμενο δεν πείστηκαν από την εξήγηση της NASA. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για «τοξικά χημικά» που ψεκάστηκαν στην ατμόσφαιρα, άλλοι για πείραμα ολογράμματος της κινεζικής κυβέρνησης ή για τεχνητή ουσία που χρησιμοποιείται για να καλύψει προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία. Ωστόσο, οι περισσότεροι από όσους υιοθέτησαν μια θεωρία συνωμοσίας ήταν βέβαιοι ότι επρόκειτο για UFO, θεωρώντας μάλιστα ότι υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη.

Ένας από τους λόγους που αναπτύσσονται οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ότι πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ορισμένα φαινόμενα αναπτύσσονται μόνα τους, δίχως την ανθρώπινη παρέμβαση. Ουσιαστικά πρόκειται για τη βαθειά ριζωμένη πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει δημιουργία, δίχως δημιουργό».

Πηγή: Astronomy Picture of the Day

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; Facebook Twitter
Ένα ιριδίζον σύννεφο pileus που εμφανίστηκε στην επαρχία Yunnan της Κίνας τον Αύγουστο. 

• • •

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
Ο Κάρλος Αλκαράθ προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open μετά από έναν μαραθώνιο αγώνα διάρκειας 5 ωρών και 15 λεπτών, επικρατώντας με 3-2 σετ (6-3, 6-7, 6-7, 7-5, 6-3) επί του Ιταλού αντιπάλου του Γιανίκ Σίνερ.

Πάντως, το στιγμιότυπο που μάλλον θα αναδειχθεί στο κορυφαίο του τουρνουά ήταν το εκθαμβωτικό χτύπημα του 19χρονου Ισπανού πίσω από την πλάτη, που ξεσήκωσε τους θεατές και τον καταχειροκρότησαν.

 • • • 

ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Με φλογερούς θαυμαστές και εξίσου ένθερμους επικριτές, πυκνογραμμένο αλλά ευκολοδιάβαστο, συναρπαστικό αλλά αμφιλεγόμενο, το βιβλίο του Ουίλιαμ Μακάσκιλ «Τι χρωστάμε στο μέλλον» (Basic Books, 16 Αυγούστου 2022, σελ. 352) προκάλεσε ήδη ασυνήθιστο θόρυβο στα μέσα ενημέρωσης για έργο ηθικής φιλοσοφίας.

«Ένα σπασικλάκι των δεδομένων που μοιάζει με τη δική μου καρδιά» (Μπιλ Γκέιτς), ο Μακάσκιλ κινείται από τις πανδημίες και την κλιματική αλλαγή μέχρι την τεχνητή γενική νοημοσύνη, επιχειρώντας να απαντήσει στον «υπαρξιακό κίνδυνο» της ανθρώπινης εξαφάνισης, δίχως ωστόσο να γίνεται ζοφερός.

Ο 35χρονος αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας στην Οξφόρδη παρέχει μια προοπτική βασισμένη στον ωφελιμισμό — την ηθική θεωρία που αναπτύχθηκε από τον Τζέρεμι Μπένθαμ και τον Τζον Στιούαρτ Μιλ τον 19ο αιώνα— ο οποίος απαιτεί ηθικά να μεγιστοποιούμε την προσδοκώμενη συνολική ευημερία, μετρώντας θετικά την ευτυχία/ηδονή και αρνητικά τον πόνο/λύπη, και προεξοφλώντας την πιθανότητα κάθε κατάστασης.

Υπάρχουμε εδώ και περίπου 300.000 χρόνια. Σήμερα είμαστε περίπου 8 δισεκατομμύρια, κάπου το 15% όσων ανθρώπων έχουν ζήσει ποτέ. Αν η ανθρωπότητα επιβιώσει, έστω και με το ένα δέκατο του σημερινού πληθυσμού, για άλλο ένα εκατομμύριο χρόνια — η μακροζωία ενός τυπικού είδους θηλαστικών — θα είμαστε 8 τρισεκ. περισσότεροι.

Κεντρικό σημείο της ηθικής είναι το να μπαίνουμε στη θέση των άλλων και να αντιμετωπίζουμε τα συμφέροντά τους όπως τα δικά μας. Όταν το κάνουμε αυτό σε πλήρη κλίμακα της ανθρώπινης ιστορίας, το μέλλον στο οποίο ζουν σχεδόν όλοι έρχεται στο προσκήνιο. Ό,τι κάνουμε σήμερα επηρεάζει αυτούς τους μελλοντικούς ανθρώπους με δραματικούς τρόπους: αν θα υπάρχουν και σε τι αριθμό, τι είδους πλανήτη θα κληρονομήσουν, τι είδους ζωή θα ζήσουν. Αυτό που κάνουμε τώρα θα επηρεάσει ανυπολόγιστους αριθμούς μελλοντικών ανθρώπων, και συνεπώς πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση.

Εξ ου η δεσπόζουσα ιδέα του βιβλίου, ο μακροπροθεμισμός (longtermism): «η ιδέα ότι η θετική επίδραση στο μακροπρόθεσμο μέλλον αποτελεί βασική ηθική προτεραιότητα της εποχής μας». Ο μακροπροθεμισμός σημαίνει «να παίρνουμε στα σοβαρά πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το μέλλον και πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα της διαμόρφωσής του».

Αν αποδεχθούμε αυτή λογική, τότε τα ηθικά μαθηματικά μετατρέπουν σε σημαντικές τις μικροσκοπικές πιθανότητες εξαφάνισης. Αν μπορώ να σώσω ένα εκατομμύριο ζωές σήμερα ή να μειώσω κατά 0,0001% την πιθανότητα, ήτοι μία στο εκατομμύριο, να εξαφανιστεί πρόωρα το ανθρώπινο είδος  σώζοντας τουλάχιστον 8 τρισεκατομμύρια ζωές, θα έπρεπε να κάνω το δεύτερο, αφήνοντας ένα εκατομμύριο ανθρώπους να πεθάνουν.

Ηγετική μορφή του κινήματος «αποτελεσματικός αλτρουισμός», ο Μακάσκιλ ίδρυσε μαζί με άλλους τον  οργανισμό Giving What We Can που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δεσμεύουν τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, το οποίο όμως θα πρέπει να κατευθύνεται στις πιο αποτελεσματικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, μετρημένες με αυστηρά εμπειρικά κριτήρια.

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; Facebook Twitter
Ουίλιαμ Μακάσκιλ «Τι χρωστάμε στο μέλλον», Basic Books, 16 Αυγούστου 2022, σελ. 352.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; Facebook Twitter
Εσωτερικό διπλού μπάσου περίπου του 1860 από το βιβλίο «Αρχιτεκτονική στη μουσική» του Νεοζηλανδού φωτογράφου, Τσαρλς Μπρουκς, ο οποίος φωτογράφισε το εσωτερικό μερικών από τα καλύτερα μουσικά όργανα του κόσμου.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ