Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα

Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
2
Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
Πίτες naan, κοτόπουλο και αρνί ψημένα σε tandoor και άλλα, πικάντικα ή πιο ήπια, από την γκάμα των γνωστών εν Ελλάδι ινδικών πιάτων, χορταστικά και σε καλές τιμές.

Red Elephant
Λαρίσης 42, Αμπελόκηποι, 210 6924421

Κουζίνα από Ινδία και Πακιστάν. Θα φάτε πίτες naan, κοτόπουλο και αρνί ψημένα σε tandoor και άλλα, πικάντικα ή πιο ήπια, από την γκάμα των γνωστών εν Ελλάδι ινδικών πιάτων, χορταστικά και σε καλές τιμές. Επίσης, θα πιείτε lassi, είτε αλμυρό είτε γλυκό, με μάνγκο.

A little Taste of Home
Δεκελέων 3, Γκάζι, 210 3410013

Ένα μαγαζί που άνοιξαν δύο πρόσφυγες Βεδουίνοι από την Παλμύρα της Συρίας με στόχο να ταΐσουν «τους ταξιδιώτες του κόσμου». Θα βρεις γεύσεις από Λίβανο, Συρία, Περού, Μαρόκο, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Ελλάδα και όχι μόνο, αφού τα πιάτα εναλλάσσονται. Όλες αυτές οι διαφορετικές μαγειρικές ταυτότητες έχουν κοινή αναφορά την επιλογή καλών υλικών που μαγειρεύονται με γνώση και ιδιαίτερη αγάπη. Το αποτέλεσμα είναι να τρως αυθεντικό φαγητό από την άλλη άκρη της γης και να νομίζεις ότι το έχεις δοκιμάσει σε κάποιο σπιτικό, από οικείο, αγαπημένο χέρι. Παράξενη αίσθηση που αντικατοπτρίζει τη νοστιμιά που θα πάρεις στην απλή σάλα του μικρού εστιατορίου στο Γκάζι.

Koi
Νίκης 15, Αθήνα, 210 3211099

Ένα sushi bar που ξεκίνησε από το Σύνταγμα και γρήγορα έγινε αλυσίδα με δέκα εστιατόρια στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Η πιο οικονομική πρόταση για σούσι στην Αθήνα.

Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
Κoi

Pink Elephant
Σωκράτους 4A, Χαλάνδρι, 210 6814600

Καταφέρνει να συνδυάζει κλασική ινδική κουζίνα με μοντέρνο περιβάλλον, ακόμη και ελαφρές γεύσεις, όταν η εποχή το απαιτεί. Στον μικρό του χώρο υπάρχει το tandoor, ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα, έτσι όλο το γνωστό ινδικό ρεπερτόριο της κουζίνας «παίζει» στα καλύτερά του. Chicken Tikka Masala, Μango & Pineapple Curry, Zafrani Korma και πολλές επιλογές σε ψωμί naan.

Indian Masala
Ερμού 129, Θησείο, 210 3219412

Το μικρό «κόκκινο» ινδικό της Ερμού, του οποίου η διακόσμηση δεν «φωνάζει», υπηρετεί επαρκώς με την κουζίνα του την καταγωγή του. Κοτόπουλο Pakora, Mix Vegetable Curry, Tandoori Mix Platter με ενισχυμένη την καυτερή προσωπικότητά τους.

Andaman
Αλώπης 65, Κάτω Πετράλωνα, 211 2104939

Μια βόλτα έως αυτό το μαγαζί αρκεί για να σε ταξιδέψει τόσο με τις γεύσεις όσο και με το περιβάλλον του σε μέρη εξωτικά. Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα αλλά και κάποιες προτάσεις από την κινέζικη: Pad Thai με λεπτά noodles μαγειρεμένα με τόφου, κοτόπουλο, φύτρες φασολιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τάμαριν, αλλά και τραγανή πάπια Πεκίνου με όλα τα συνοδευτικά.

Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
Andaman

Mr Dim
Κράτητος 9, Νέος Κόσμος, 210 9356041

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλη κουζίνα ή ένα μεγάλο εστιατόριο σε μίνι συσκευασία; Ισχύουν και τα δύο. Τα πιάτα του έχουν στοιχεία από Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Ινδονησία και όχι μόνο, ενώ για την παρασκευή τους επιλέγονται φρέσκα υλικά και αποφεύγονται οι προκατασκευασμένες ή εύκολες λύσεις. Shumai με καβούρι, γαρίδα, μανιτάρι shitake, λαχανικά και αυγά χελιδονόψαρου είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα απολαύσεις εκεί. Τα bao bun χειροποίητα ψωμάκια του ατμού, αφράτα και νόστιμα, είναι ικανά να κλέψουν την παράσταση με ό,τι και να τα γεμίσεις.

Mama Roux
Aιόλου 48, Αθήνα, 213 0048382

Μια ιδιαίτερη πολυεθνική προσωπικότητα και μια διαφορετική πρόταση φαγητού, η οποία στην αρχή ξάφνιασε και στη συνέχεια κέρδισε φανατικούς οπαδούς. Οδηγήθηκε στη multi ethnic φιλοσοφία του φαγητού μέσα από τα βιώματα που έχουν οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν. Σου δίνει την ευκαιρία να βρεθείς κοντά του κάθε στιγμή της μέρας με πρωινό, μεσημεριανό, after work drinks και φαγητό μέχρι αργά το βράδυ.

Etnico
Κολοκοτρώνη 22, 211 4113880

Ένας λιλιπούτειος χώρος στο κέντρο της πόλης που σε ταξιδεύει στον κόσμο μέσα από τις γεύσεις του street food. Μεξικάνικα nachos sabroso με τσένταρ σος, κιμά πικάντικο, γουακαμόλε και sour cream, burrito chilli con carne για δυνατούς παίχτες.

Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, 210 6801097

Ένα ή, μάλλον, δύο μαγαζιά –γιατί υπάρχει κι άλλο στην Κηφισιά– που σε βάζουν για τα καλά στο παιχνίδι της μεξικάνικης κουζίνας του δρόμου. Διαλέγεις από μια πολυχρωμία υλικών και σου φτιάχνουν αυτό ακριβώς που θέλεις. Πάνω σε burrito, quesadillas, tacos ή nachos μπορείς να βάλεις σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, chili con carne, φιλέτο black angus, χοιρινό, κοτόπουλο. Από κει και πέρα, γίνεται παιχνίδι με τις σάλτσες σε διάφορα επίπεδα καψίματος και αντοχής. Υπάρχουν, επίσης, διάφορα συνοδευτικά, μεταξύ των οποίων εξαιρετική γουακαμόλε σος. Ό,τι φας, πάντως, σου βγάζει καλό υλικό και φροντίδα στο μαγείρεμα.

Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
Ancho Mexican Grill

Κούρδικο Μικρά Ασία
Μοσχονησίων 20 & Θήρας, πλατεία Αμερικής, 210 8644698

Η Τσισέκ (που στα τουρκικά σημαίνει «λουλούδι») και ο σύζυγός της, ο Σινάν (που είναι παθολόγος), είναι ένα ζευγάρι Κούρδων που πριν από 30 χρόνια άφησαν την Κωνσταντινούπολη και εγκαταστάθηκαν στην πλατεία Αττικής, φέρνοντας στην Ελλάδα τις καταπληκτικές γεύσεις της Πόλης. Η ποικιλία από χειροποίητες σαλάτες που σε υποδέχεται μαζί με ψητές πίτες με πάπρικα και ρίγανη –περιέχουν χούμους, εζμέ με ντομάτα-πιπεριά και ροδόνερο, χαϊντάρι (ένα «τζατζίκι» με καρότο) και μια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα– είναι μόνο η αρχή. Αξίζει να δοκιμάσεις το μαριναρισμένο σε μπαχαρικά και γιαούρτι κοτόπουλο και, φυσικά, τα κεμπάπ του, που είναι αυθεντικά ανατολίτικα, με εξωτικά αρώματα και γεύσεις (μπεϊτί με αρνίσιο κιμά με σουμάκ και γιαούρτι, Άδανα κεμπάπ, ισκεντέρ), το χουνκιάρ μπεγιεντί και ένα εκπληκτικό ατζέμ πιλάφ, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τυροπιτάκια και πίτα Καισαρείας. Για το τέλος σάς περιμένει μπακλαβάς ή κιουνεφέ, δηλαδή ένα ποίημα με κανταΐφι, κρεμώδες τυρί και βούτυρο, που είναι από τα πιο ωραία γλυκά της Αθήνας.

Πρεμιέρα
Δοϊράνης 29, Καλλιθέα, 217 7169500

Η ιδιοκτήτριά του Ντίνα έχει φτιάξει έναν χώρο στον οποίο, όταν μπαίνεις, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι της και ότι σε περιποιείται η ίδια. Από τα λευκά τραπεζομάντιλα, τα πορσελάνινα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα μέχρι τις κρυστάλλινες καράφες για τη βότκα, ο χώρος βγάζει κάτι το αριστοκρατικό. Το φαγητό το μαγειρεύει η ίδια, γνωρίζοντας πολύ καλά τη ρωσική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές. Ό,τι και να φας στην Πρεμιέρα μαγειρεύεται εκείνη τη στιγμή με τον παραδοσιακό τρόπο, με πολύ αγνά και φρέσκα υλικά. Το σασλίκ (ρωσικό σουβλάκι από χοιρινό κρέας που μαρινάρεται για ένα βράδυ μέσα σε μυστικό μείγμα μπαχαρικών), τα μαντί (ζυμαρικά με κιμά) που μαγειρεύονται στον ατμό και ο κιμάς έχει μέσα κολοκύθα για να γίνεται πιο ζουμερός και η πλούσια σαλάτα με ρέγγα, παντζάρι, καρότο, πατάτα και μαγιονέζα είναι τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Δεν λείπει το μαύρο χαβιάρι, η κλασική ρωσική σαλάτα και η πιο διάσημη ρωσική σούπα, το μπορς, την οποία μαγειρεύει η Ντίνα καθημερινά.

Dolal
Σπετσών 46, Κυψέλη, 6957 408455

Στην καρδιά της αιθιοπικής Αθήνας, στην Κυψέλη, βρίσκεται το Dolal, ίσως το καλύτερο απ' όλα τα αφρικανικά μαγαζιά της περιοχής. Στο Dolal τρως εξαιρετικό αιθιοπικό φαγητό με τα χέρια ή με το χειροποίητο ψωμί, το εντζέρα, το οποίο ζυμώνεται με ειδικό αλεύρι, ψήνεται σε πήλινο σκεύος και έχει την όψη πετσέτας (είναι σαν τεράστια κρέπα). Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το καυτερό ντούλετ, ένα παραδοσιακό πιάτο που περιέχει ψιλοκομμένο συκώτι, πατσά και μοσχαρίσιο κιμά, αρωματικό βούτυρο, μείγμα μπαχαρικών και κρεμμύδι, και το Kitfo, που είναι ωμός μοσχαρίσιος κιμάς με μπαχαρικά. Οι Αιθίοπες φημίζονται, επίσης, για τις νηστίσιμες συνταγές τους (αρακάς, «πολύχρωμες» φακές, πατάτες με λάχανο, φάβα, παραπούλια) κι επειδή τηρούν τις παραδόσεις του Πάσχα, αυτές τις μέρες θα βρεις ένα σωρό νηστίσιμα πιάτα που αλλάζουν κάθε 2-3 μέρες.

East Pearl
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 210 3211218

Το East Pearl στην Απόλλωνος άνοιξε πριν από δύο περίπου χρόνια σε μια γειτονιά που σιγά-σιγά αποκτάει έντονο ασιατικό χρώμα. Ο Γιάννης Γιοβανόπουλος, ο ιδιοκτήτης του, δεν επέλεξε τυχαία το κινέζικο. Η σύζυγός του είναι Κινέζα, έτσι γνωρίζει από πρώτο χέρι την κινέζικη κουζίνα, έχει ταξιδέψει πολύ κι έχει δουλέψει για χρόνια ως μάγειρας. Στο East Pearl το 80% των πελατών είναι Ασιάτες και αυτό εγγυάται παραδοσιακές ασιατικές γεύσεις. Στην ανοιχτή κουζίνα οι Κινέζοι σεφ μαγειρεύουν σετσουάν και καντονέζικα πιάτα, από τη σούπα με σπαράγγια, το καβούρι του ορεκτικού και την τραγανή πάπια που σερβίρεται με πεντανόστιμη σάλτσα hoisin (από σόγια, διάφορα θαλασσινά και ζάχαρη) μέχρι noodles απολαυστικά, με κρέας ή γαρίδες. Τρως με 15 ευρώ γνήσια κινέζικη κουζίνα σε ένα περιβάλλον με ευγενικό και φιλικό σέρβις.

Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
East Pearl. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Svejk
Ρουμπέση 6, Ν. Κόσμος, 210 9018389

Αν είσαι φαν της τσέχικης κουζίνας και της μπίρας, αξίζει να επισκεφτείς το εστιατόριο Svejk. Ο κ. Σπύρος Κουλούρης και η σύζυγός του Τάνια μαγειρεύουν τσέχικα και σλοβάκικα πιάτα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ο χαμογελαστός στρατιώτης Svejk από το ομώνυμο σατιρικό μυθιστόρημα του Γιαροσλάβ Χάσεκ στολίζει τους τοίχους του ατμοσφαιρικού χώρου που θυμίζει την παραμυθένια, σκοτεινή Πράγα. Είναι καλό να πεινάς πολύ πριν επισκεφτείς το Svejk, γιατί οι μερίδες είναι πολύ χορταστικές. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα στο τσέχικο εστιατόριο ξεκινάει με σλοβάκικες τσέπες –κάτι ανάμεσα σε πατάτα και πίτα– με ζαμπόν και μανιτάρια. Το παραδοσιακό γκούλας με κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος με πικάντικη κόκκινη σάλτσα από μανιτάρια και πιπεριά και το ψητό χοιρινό με ξινό λάχανο, συνοδεία κνέντλικι (τα κλασικά τσέχικα συνοδευτικά που μοιάζουν με φέτες ψωμιού και φτιάχνονται από πατάτα και αλεύρι) είναι η ιδανική συνέχεια.

Street Wok
Αιόλου 21, 210 6911818

Noodles σε ποικιλία και ρύζι με 6 διαφορετικές σάλτσες για κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι και γαρίδες –συν vegetarian επιλογή–, με μπόλικα έξτρα υλικά για να κάνεις συνδυασμούς και άλλα τόσα toppings σε πολύ καλή τιμή (το «απλό» με χοιρινό ή κοτόπουλο δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ).


Mikrou Lee
Στουρνάρη 14, 210 380 0672

Στην καρδιά των Εξαρχείων, κοντά στην πλατεία, έκανε το κινέζικο προσιτό με τηγανητό ρύζι, noodles σε ποικιλία και κινέζικες λιχουδιές που δεν ξεπερνούν το 5ευρo. Φτηνό και αξιοπρεπές, θυμίζει τα κινέζικα συνοικιακά μαγαζιά κάθε μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης.

Τα καλύτερα και φθηνότερα μέρη της ethnic κουζίνας στην Αθήνα Facebook Twitter
Street Wok. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ