9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter
0

Υποβρύχιο Pole Dancing

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Η Δανάη Βαρβέρη είναι αθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης και pole dancer. Συνδύασε τη μεγάλη της αγάπη για το pole dancing και την άπνοια. «Η έμπνευση φαίνεται να μην έχει όρια, ειδικά όταν η φύση καλεί τους καλλιτέχνες να εκφραστούν» λέει. «Σε ένα τόσο ακραίο περιβάλλον, όπως ένα ναυάγιο στα βάθη της θάλασσας, βουτάω για να χορέψω και να εναρμονιστώ με ένα τόσο επιβλητικό σκηνικό. Κι όλα αυτά με μία μόνο ανάσα». Το υποβρύχιο pole dancing είναι μια μορφή καλλιτεχνικής γυμναστικής μέσα στο υδάτινο περιβάλλον. Με εκούσιο κράτημα της αναπνοής μέσα στο νερό εκτελούνται οι κινήσεις και τα κόλπα του pole dancing, στατικά ή με ροή. Στην πισίνα χρησιμοποιείται υποβρύχιος στύλος (stage), ενώ στη θάλασσα η στήριξη μπορεί να επιτευχθεί και σε γραμμή κατάδυσης (τεντωμένο σχοινί). «Ξεκίνησα στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια μαζί με τον Μιχάλη Φιλίνη, δάσκαλό μου στη hatha yoga και συναθλητή μου στην ελεύθερη κατάδυση. Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα ευλυγισίας και ενδυνάμωσης στο νερό, σε συνδυασμό με αναπνευστικές ασκήσεις στην επιφάνεια. Το pole dancing μέσα στο νερό απαιτεί βύθιση του σώματος και συνεπώς συνδυάζεται με την ελεύθερη κατάδυση. Όταν κάποιος μάθει τη σωστή τεχνική στο κράτημα της αναπνοής, τότε ανοίγεται ένας νέος κόσμος δυνατοτήτων μέσα στο νερό. Το σώμα και ο νους χαλαρώνουν και επιτυγχάνεται μια σύνδεση με αρχέγονα ένστικτα που είχαμε μέσα στο αμνιακό υγρό, στη μήτρα, ως έμβρυα. Το υποβρύχιο pole dancing συνδυάζει γυμναστική με τέχνη στην απόλυτη αναλογία. Μπορούν να ασχοληθούν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, αρκεί να υπάρχει θέληση, υπομονή και ενθουσιασμός. Όταν κάποιος διδαχθεί τις βασικές κινήσεις και την τεχνική του pole dancing (εκτός νερού), μπορεί πιο εύκολα να τις εφαρμόσει στο νερό. Βέβαια, υπάρχουν και απλές κινήσεις που μπορούν να εκτελεστούν σαν πόζες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αυτές οι θέσεις σώματος χρησιμοποιούνται κυρίως για καλλιτεχνική φωτογράφιση σε πισίνα με στύλο στο νερό. Οι ενδιαφερόμενοι είναι καλό να παρακολουθήσουν το πρώτο επίπεδο εκμάθησης της τεχνικής άπνοιας και της ελεύθερης κατάδυσης. Η παρακολούθηση μαθημάτων pole dancing και yoga είναι απαραίτητη δύο ώρες τουλάχιστον την εβδομάδα».

Σεμινάρια και φωτογραφίσεις pole dancing και yoga στο νερό, Δανάη Βαρβέρη 6946 033253. (Φωτό: Kosmas Koumianos)

Τρεις ράτσες γάτας εκτρέφονται για πρώτη φορά
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter
Φωτό: Freddie F./LIFO

Στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Γάτας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και περιλάμβανε μερικές από τις πιο όμορφες γάτες, ξεχώρισαν κάποιες ράτσες που εκτρέφονται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή Burmese είναι γενικά μια μικροκαμωμένη και κοντότριχη γάτα που ξεχωρίζει από την Αμερικάνα αδερφή της επειδή έχει περισσότερους χρωματισμούς, που κυμαίνονται από σοκολατί μέχρι λιλά και μπλε. Ξεχωρίζει, επίσης, για τα πανέμορφα εκφραστικά μάτια της. Η Katyusha έχει μια τόσο μελαγχολική ματιά, που σε αιχμαλωτίζει. «Την ερωτεύτηκα αρχικά από την εμφάνισή της και κυρίως από το βλέμμα της, που είναι πολύ έντονο. Και μετά, λόγω χαρακτήρα» μας λέει η Εύα Καψάλη, που είναι η πρώτη και μοναδική εκτροφέας Burmese στην Ελλάδα. «Οι γάτες Burmese μοιάζουν πολύ με τους σκύλους. Ακολουθούν τον ιδιοκτήτη τους παντού, λατρεύουν τα χάδια, θέλουν να κοιμούνται μαζί τους και τρελαίνονται για αγκαλιές. Αποφάσισα έτσι να ξεκινήσω την εκτροφή». Οι δύο επόμενες γάτες που γνωρίζουμε είναι ο Iglesias, που έχει καταγωγή από την Αβησσυνία, και ο Emo από τη Σομαλία. Είναι της κ. Νεκταρίας Φούντου, η οποία δηλώνει ξετρελαμένη με τις δύο νέες προσθήκες στη μεγάλη γατο-οικογένειά της. «Ενθουσιάστηκα με το παρουσιαστικό τους και το ευέλικτο σώμα τους. Αποφάσισα να πάρω μία Σομαλίας. Δεν έχουν πολλές διαφορές από τις Αβησσυνίας, παρά μόνο στο τρίχωμά τους. Ως χαρακτήρες είναι πολύ περίεργες και ενεργητικές. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στα πιο περίεργα μέρη. Παράλληλα, όμως, είναι και πιο ανθρωποκεντρικές. Αναζητούν συνέχεια την αγκαλιά και τα φιλιά σου. Βγαίνουν σε τέσσερα χρώματα: στο ruddy, μια απόχρωση του μαύρου, στο κατακόκκινο, στο μπλε και στο fawn, που είναι ένα ζεστό ροζ-μπεζ. Ενθουσιάστηκα με τις Σομαλές και επειδή επιτρέπεται το ζευγάρωμα μεταξύ των δύο φυλών, πήρα και το πρώτο γατί Αβησσυνίας. Έπειτα από 15 χρόνια που εκτρέφω τις Maine Coon, ένιωσα ότι έχω κανονικές γάτες. Δεν βγάζουν νύχια ό,τι και να τους κάνεις. Είναι εύκολες στο μπάνιο τους και απολαμβάνουν το χτένισμά τους. Πρέπει να ζήσει κάποιος μαζί τους για να καταλάβει πόσο βολικές είναι».
Η φωτογράφιση έγινε στο Nutramedica, Χαριλάου Τρικούπη 141 & Αιγίνης, Ν. Ερυθραία
www.skyloskaigata.gr, www.nektarcats.com
www.facebook.com/Silkysensecattery

Scrapbooking Κατάστημα
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter
Φωτό: Aθηνά Λιάσκου

Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα άνοιξε ένα κατάστημα, εργαστήριο και χώρος τέχνης που ασχολείται με το decoupage, το scrapbooking και άλλες αντίστοιχες τεχνικές. «Το Hobby Show Decomagia είναι, πρώτ' απ' όλα, ένας χώρος έκφρασης και δημιουργίας, όπου μπορεί ο καθένας με όπλο τη φαντασία του να δημιουργήσει όσα τον εκφράζουν» λέει η υπεύθυνη marketing του καταστήματος Μαρία Τουρλή. «Εδώ μπορεί να βρει κανείς όλα όσα χρειάζεται για να δημιουργήσει έργα με τις τεχνικές του decoupage, του scrapbooking, του mix media, της ζωγραφικής, της ραπτικής, ακόμη ένα ζωντανό εργαστήριο όπου δάσκαλοι παραδίδουν σεμινάρια για παιδιά. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε την τέχνη και ειδικά το DIY και τις δυνατότητές του, να κάνουμε γνωστές τις τεχνικές αυτές σε όλο τον κόσμο, να μοιραστούμε τις ιδέες και να δώσουμε ένα κίνητρο σε όλους να δημιουργήσουν. Στο κατάστημά μας και στο πλήρως ενημερωμένο e-shop μας μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε περισσότερα από 10.000 προϊόντα. Οι τιμές μας ξεκινούν από 0,20 ευρώ και υπάρχουν εναλλακτικές ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Απευθυνόμαστε κυριολεκτικά σε όλους. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία δεν είναι θέμα ταλέντου ή κάποιων ειδικών προσόντων, παρά μόνο όρεξης για δημιουργία. Με την τεχνική του decoupage και του scrapbooking μπορεί κάποιος να αλλάξει τελείως τα παλιά του έπιπλα ή μικροαντικείμενα και να τα μετατρέψει σε μοντέρνα, να φτιάξει από την αρχή αντικείμενα, όπως κουτιά, πιατέλες, να στολίσει καμβάδες που θα μοιάζουν σαν ζωγραφισμένοι. Επίσης, μπορεί να φτιάξει με την τεχνική του scrapbooking άλμπουμ φωτογραφιών, ευχετήριες κάρτες, βιβλία ευχών, photoscrap (κορνίζα-άλμπουμ), σημειωματάρια, ημερολόγια. Να φτιάξει με ραπτική τσάντες, κουκλίτσες, λούτρινα. Με λιγότερα από 10 ευρώ μπορεί ο καθένας να έχει ένα τέλειο, ολοκληρωμένο άλμπουμ που θα είναι ξεχωριστό και φτιαγμένο από τον ίδιο, με το δικό του στυλ». Η αρχή του Hobby Show Decomagia έγινε από τη Μάγια, το 2006. Ήθελε την αγάπη της για την τέχνη να τη μοιραστεί με τον κόσμο και βλέποντας ότι στην Ελλάδα το decoupage δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο και έλειπε ένας τέτοιος χώρος, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το κατάστημα-εργαστήριο σε έναν πολύ μικρό χώρο στον Νέο Κόσμο. Τώρα το κατάστημα βρίσκεται σε έναν χώρο 1.000 τ.μ. στον Άλιμο, το μεγαλύτερο του είδους αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. «Υπήρχαν πολλά τέτοια καταστήματα-εργαστήρια στο εξωτερικό, όμως δεν υπήρχαν στην Ελλάδα, οπότε θελήσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο κι εδώ. Ο κόσμος έρχεται ενθουσιασμένος και μας λέει πόσο θετικά επιδρά όλη αυτή η ενασχόληση στην ψυχολογία τους. Ίσως αυτή είναι η εποχή που χρειάζεται το DIY και οι τεχνικές αυτές στη ζωή μας. Η δύσκολη καθημερινότητα, η πίεση και τα προβλήματα μας δημιουργούν πάρα πολλή ένταση. Ένας καλός τρόπος για να την εκτονώσει κανείς είναι η ενασχόληση με τη χειροτεχνία».
Hobby Show Decomagia, λεωφ. Βουλιαγμένης 536, Άλιμος 

decomagia.grhttps://www.facebook.com/hobbyshowdecomagia

Μαθήματα Χούλα Χουπ!
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το hoop dance ξεκίνησε από την Αμερική και την Αυστραλία πριν από 9 χρόνια και ξανάκανε δημοφιλές το χούλα χουπ σε ολόκληρο τον κόσμο. «Χρησιμοποιούμε μεγάλα στεφάνια ενηλίκων» λέει η Sunny Diz, που το έφερε για πρώτη φορά στην Αθήνα. «Δεν είναι τα χούλα χουπ που ξέρουμε από παιδιά. Φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο, από πλαστικό, αλλά είναι χειροποίητα. Για τον καθένα είναι ειδικό το στεφάνι που θα χρησιμοποιήσει. Έχει ειδικό βάρος, ειδική διάμετρο. Για να ξεκινήσεις π.χ. χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη διάμετρο, για να πηγαίνει πιο αργά και να αρχίσεις να συνηθίζεις. Δεν τα βρίσκεις στην αγορά. Κάθε hοοper φτιάχνει μόνος του τα στεφάνια για τους μαθητές του. Στο hoop dance μαθαίνεις να χειρίζεσαι το στεφάνι και να χορεύεις με αυτό τον τρόπο. Και δεν χρειάζεται να αγοράσεις απαραίτητα στεφάνι. Είναι κάτι που συνδυάζει παιχνίδι με διασκέδαση. Δεν είναι σαν να πηγαίνεις να κάνεις απλώς γυμναστική, υπάρχει πάντα μια χορογραφία. Η μουσική είναι η χορευτική που θα άκουγες σε ένα κλαμπ, οπότε σου ανεβάζει τη διάθεση σαν να βγαίνεις έξω. Φυσικά, σε αδυνατίζει. Είναι ιδανική άσκηση για κορμό και κοιλιακούς. Πέρα, όμως, από αυτά τα σημεία του σώματος, η γυμναστική που γίνεται είναι γενική. Σε κουράζει κάπως παραπάνω στα χέρια, επειδή είναι λίγο βαριά τα στεφάνια. Ο περισσότερος κόσμος, όταν έρχεται, δεν πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει. Αρκετοί μου λένε ότι δεν το είχαν προσπαθήσει καν στα παιδικά τους χρόνια και φεύγουν με ένα χαμόγελο επειδή τα καταφέρνουν. Δεν φεύγει κανείς χωρίς να τα έχει καταφέρει. Νομίζω ότι προσφέρει χρώμα, παιχνίδι και διασκέδαση κυρίως. Η γυμναστική έρχεται μετά».
http://hoopit.gr/
13-14/02 «Hoop it your way - Διήμερο σεμινάριο χορού με χούλα χουπ για ενήλικες», Playground, Βουτσαρά 4-6, Βοτανικός

Θεραπευτική Yoga

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter
Φωτό: Freddie F./LIFO

Η γιόγκα είναι πασίγνωστη. Από τη διαδεδομένη hatha μέχρι την πιο υπερβατική, την kundalini. Όμως τώρα έρχεται μια ολοκαίνουργια, θεραπευτική γιόγκα, που υπόσχεται να πάρει μακριά τον πόνο και κάποιες ασθένειες. Είναι μια γιόγκα που βασίζεται σε πρωτόκολλα ασκήσεων και η γνώση έρχεται από τη viniyoga και lyengar yoga. Η γνώση ταξίδεψε από την Ινδία στην Αμερική και εξελίχθηκε σε αυτά τα πρωτόκολλα ασκήσεων. Μέσα σε οκτώ μαθήματα μπορούν να λυθούν χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και να βρουν τον δρόμο της ίασης άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από χρόνια νοσήματα. Βασίζεται σε ασκήσεις που αποτελούνται από πολύ βασικές αναπνοές (μαθαίνεις να αναπνέεις σωστά από την αρχή) αλλά και σε ασκήσεις βασισμένες στο πρόβλημα του καθένα. Γίνεται σε μικρά γκρουπ ή ατομικές συνεδρίες, προσαρμόζοντας τις ασκήσεις στο πρόβλημα που έχει ο καθένας, και αφού δώσει το ιατρικό ιστορικό του.


Η Εύη, η αφοσιωμένη δασκάλα της θεραπευτικής γιόγκα, θεράπευσε πρώτα το δικό της χρόνιο πρόβλημα και αφού είδε την αναγέννηση στο σώμα της, θέλησε να το διδάξει. «Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ενέργεια ή μαγεία ή κάτι άλλο. Είναι συγκεκριμένες ασκήσεις, γι' αυτό τις λέμε πρωτόκολλα. Τις μαθαίνεις, και με μισή ώρα άσκηση τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί ο καθένας να τις κάνει μόνος του, χωρίς να τρέχει σε γυμναστήρια ή άλλα κέντρα αποκατάστασης ή φυσιοθεραπευτές. Ειδικά οι άνθρωποι με μυοσκελετικά σε αυχένα ή μέση –που έχει ένας στους τρεις– βλέπουν διαφορά από το πρώτο ραντεβού». Τη ρωτάω πώς με την κρίση τολμάει να φέρει κάτι εντελώς καινούργιο. «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτό το είδος της θεραπευτικής γιόγκα. Δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική. Μπορείς να κάνεις γιόγκα σε κάποιο στούντιο, αλλά αυτό εδώ είναι άλλο πράγμα, πρόκειται για θεραπεία». Το κατώφλι της διαβαίνουν όσοι έχουν πραγματικά κάποιο πρόβλημα ή μετά τον φυσιοθεραπευτή ή το μασάζ ή όταν, τέλος πάντων, το σώμα τούς μιλάει και ζητάει θεραπεία. Η Εύη μας μαθαίνει να ακούμε τον πόνο, να τον ερμηνεύουμε και να τον καταπραΰνουμε – η θεραπεία γίνεται με τρόπο απόλυτα φυσικό. Εγγυάται ότι μέσα σε οκτώ συναντήσεις μόνο μπορείς να δεις μακροχρόνια αποτελέσματα, κάτι που μαρτυρούν και οι ίδιες οι περιπτώσεις που έχει θεραπεύσει. «Άνθρωποι με κύρτωση, εντελώς καμπουριασμένοι, περπατούν όρθιοι έπειτα από λίγο, η υπέρταση πέφτει, ακόμα και οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που έχουν αφόρητους πόνους, βλέπουν μεγάλη διαφορά». Η Εύη διδάχτηκε αυτήν τη γιόγκα στην Αμερική, αφού μόνο εκεί υπάρχει σχολή, και ελπίζει να διαδοθεί και στην Ελλάδα, γιατί είναι πράγματι ένα δώρο για όποιον τη βάλει στη ζωή του. Ένα θεραπευτικό κλειδί που μας μαθαίνει να αναπνέουμε σωστά και να θεραπεύουμε μόνοι μας το σώμα μας.
Εύη Δημητριάδη, Μάρκου Μουσούρου 91-93, Μετς, 6945 335463

Φέρετ: Το νέο κατοικίδιο
ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter
Φωτό: Freddie F./LIFO

Το φέρετ είναι ο εξημερωμένος συγγενής του κουναβιού και της νυφίτσας, ένα οικόσιτο είδος που υπάρχει εδώ και 2.500 χρόνια και ανήκει στην οικογένεια των μουστελιδών, που επιστημονικά αποκαλείται Mustela Putorius Furo. Είναι ένα ζώο που δεν ζει μόνο του στη φύση, η ζωή και η καλή κατάσταση της υγείας του εξαρτώνται αποκλειστικά από τον άνθρωπο που το φροντίζει. Κι αν το σκάσει από το σπίτι του, το πιο πιθανό είναι να πεθάνει από την ασιτία ή να το πατήσουν τα αυτοκίνητα. Στην Αμερική είναι το τρίτο πιο δημοφιλές κατοικίδιο μετά τον σκύλο και τη γάτα, στην Αγγλία –που τα χρησιμοποιούσαν εδώ και αιώνες για το κυνήγι κυρίως κουνελιών– έχει φέρετ ακόμα και η βασίλισσα. Στην Ελλάδα μπορεί να έχει καθιερωθεί πρόσφατα ως κατοικίδιο, αλλά η κοινότητα του Greek Ferret Club, που ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες, όλο και μεγαλώνει. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν καμιά 300αριά οικόσιτα φέρετ στην Ελλάδα» λένε ο Χρήστος, η Ελένη και η Έλενα, που ίδρυσαν το κλαμπ, τη σελίδα στο facebook και το site www.ferret.gr, που έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται όποιος σκοπεύει να υιοθετήσει ένα φέρετ. «Είναι αξιαγάπητα ζώα, στοργικά, με την ανεξαρτησία της γάτας και τη συμπεριφορά του σκύλου, που μαθαίνουν να ακούν το όνομά τους και έρχονται όταν τα καλέσεις, δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους, εκπαιδεύονται να πηγαίνουν τουαλέτα, μαθαίνουν κόλπα, τους αρέσουν πολύ τα χάδια κι έχουν διάθεση για παιχνίδι όσο και να γεράσουν. Κοιμούνται μέχρι και 18 ώρες το 24ωρο και τις υπόλοιπες ώρες τρέχουν και χοροπηδούν ασταμάτητα, βγάζοντας μικρές χαρούμενες κραυγές. Δεν γραντζουνάνε, δεν εκδικούνται, όπως οι γάτες, σε φιλούν στη μούρη και κοιμούνται δίπλα σου όλο το βράδυ. Είναι νυχτόβια ζώα, αλλά προσαρμόζονται στο πρόγραμμά σου, κάνουν ό,τι τα μάθεις». Τα φέρετ είναι σαρκοφάγα ζώα και το πιο σημαντικό για την επιβίωσή τους είναι η σωστή διατροφή, χρειάζονται ειδική τροφή (όχι αυτή για σκύλους και γάτες) για να μην καταστραφούν τα όργανά τους, χρειάζονται φρέσκο κρέας –αποστειρωμένο, για να μην κολλήσουν αρρώστιες–, εμβόλια, καθαριότητα, καλές συνθήκες υγιεινής. Το πόσα χρόνια θα ζήσουν εξαρτάται από τη φροντίδα που θα λάβουν. Συνήθως ζουν από 6 έως 12 χρόνια. «Τα pet shops τα πουλούν μέχρι και 250 ευρώ», λένε, «οι ιδιώτες γύρω στα 80, αλλά γι' αυτά που δίνονται για υιοθεσία μέσω του Greek Ferret Club πληρώνεις μόνο τα εμβόλια και τη στείρωσή τους, 30-50 ευρώ». Τα στειρωμένα φέρετ δεν μυρίζουν και είναι πιο φρόνιμα. «Μπορούν να συμβιώσουν με άλλα κατοικίδια, όχι ερπετά, τρωκτικά και πουλιά, αλλά μπορούν άνετα να μάθουν να ζουν με σκύλους και γάτες». Τα μέλη του Greek Ferret Club πήραν πριν από λίγο καιρό την επίσημη άδεια του American Ferret Association, του ομίλου φέρετ της Αμερικής, να μεταφράζουν υλικό για το site τους. Εκτός από την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τα φέρετ και όλες τις πληροφορίες που παρέχουν, φροντίζουν και όσα φέρετ φτάνουν στο προσωρινό καταφύγιό τους, το οποίο σκοπεύουν να κάνουν μόνιμο σύντομα και είναι σε αναζήτηση βοήθειας, κυρίως οικονομικής. «Πριν από λίγες μέρες ένα φέρετ το έσκασε από το σπίτι του και περιφερόταν σε δρόμο στο Πέραμα. Ούτε ξέρουμε πόσες μέρες. Πήρε από πίσω έναν κύριο και μπλέχτηκε στα πόδια του γιατί αναζητούσε συντροφιά, αυτός δεν μπορούσε να το κρατήσει και το πήγε σε ένα pet shop. Όταν βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του, δεν το ήθελε κι έτσι κατέληξε σ' εμάς, ταλαιπωρημένο και φοβισμένο. Η δικαιολογία που μας είπε ήταν ότι είναι επιθετικό και δάγκωνε. Προφανώς το βαρέθηκε ή δεν τα πήγαινε καλά με κάποιο άλλο κατοικίδιό του. Το έχουμε δέκα μέρες εδώ και είναι το πιο ήρεμο φέρετ του κόσμου. Τώρα ψάχνουμε κάποιον να το υιοθετήσει».
www.ferret.gr, www.facebook.com/ferret.community.greece

Σερφ στο γυμναστήριο!
ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

9 καινούργια πράγματα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο Facebook Twitter

Στο Κουκάκι, στο γυμναστήριο HΙΙΤ Athens, μπορείς να βρεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα το surfset, μια σειρά από ασκήσεις γυμναστικής που εκτελούνται πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη σανίδα του σερφ, σχεδιασμένη για τον χώρο και τις ανάγκες ενός γυμναστηρίου. «Οι προπονήσεις του surfset έχουν μεγάλη ποικιλία, μπορείς να κάνεις σχεδόν κάθε είδους άσκηση πάνω στην επιφάνεια της σανίδας, όπως ενδυνάμωση, αερόβιες ασκήσεις, pilates, μέχρι και yoga» λέει ο Σπύρος Δούκας, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. «Πρώτη φορά εμφανίστηκε το 2012 στην Καλιφόρνια, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τέλη του 2015. To ΗΙΙΤ Athens είναι το πρώτο surfset studio στην Ελλάδα, αποκλειστικά για προπονήσεις surfset. Προσφέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα κάθε μέρα σε ολιγομελή τμήματα των οκτώ ατόμων υπό την καθοδήγηση προπονητή. Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακή τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες, ηλικίας κυρίως 20-50 ετών. Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές και φανατικό κοινό που γυμνάζεται αποκλειστικά με το surfset. Είναι μια ολοκληρωμένη προπόνηση για όλο το σώμα, η έμφαση όμως είναι στο κομμάτι της ισορροπίας και στην ενδυνάμωση της κοιλιάς/κορμού (core training). Είναι μια προπόνηση εύπλαστη, γιατί μπορεί να αποκτήσει όποια χαρακτηριστικά επιλέξει ο προπονητής να συμπεριλάβει, όπως αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση, ευλυγισία, pilates και yoga. Το μεγάλο πλεονέκτημα του surfset είναι πως απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων και σε όλες τις ηλικίες. Ο βαθμός δυσκολίας του διαμορφώνεται ανάλογα με το κάθε μάθημα ή τμήμα, ώστε να μπορέσει να γυμνάσει αποτελεσματικά τόσο έναν αθλητή όσο και μια νοικοκυρά που ζητάει το διαφορετικό στη γυμναστική της. Είναι κάτι νέο, που και αυτό παίζει ρόλο στην αντιμετώπιση της ρουτίνας, μία πρωτοποριακή μέθοδος γυμναστικής που συνδυάζει γυμναστική και παιχνίδι! Το αποτέλεσμα της γυμν αστικής στο surfset είναι ένα δυνατό και αρμονικά γυμνασμένο σώμα με έμφαση στη συμμετρία (φαντάσου το σώμα των σέρφερ). Η καταγωγή του είναι από την Καλιφόρνια και οι δημιουργοί του είναι επαγγελματίες του σερφ, συνεπώς η ιδέα του surfset βασίζεται στις ανάγκες για προπόνηση σερφ, βελτίωση της ισορροπίας και την ενδυνάμωση που χρειάζεται κάποιος για να σταθεί στη σανίδα και να κάνει σερφ. Είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να κάνει κάποιος στην ξηρά για να δημιουργήσει τις συνθήκες προσομοίωσης της θάλασσας».
HΙΙΤ, Δημητρακοπούλου 106, 2ος όροφος, Κουκάκι, 213 0349310
www.hiit.gr

 

 

Πολεμική τέχνη με τη χρήση μαχαιριών

Η Tactical Training Method, που περιλαμβάνει το Tactical Knife Combat, είναι η ένοπλη και άοπλη μάχη πολλαπλών αντιπάλων και είναι κάτι νέο στην Ελλάδα. Ο Αντώνης και ο Χάρης Μήτρου, που έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους σύστημα με έμπνευση από το ισραηλινό Krav Maga και το ρωσικό Systema, προσφέρουν πλήρη εκπαίδευση για να γίνει κάποιος ολοκληρωμένο στέλεχος στην ιδιωτική ασφάλεια, ενώ παρέχουν και γνώσεις σε απλούς πολίτες για αυτοπροστασία-αυτοάμυνα. Μαθαίνεις σωστά απλές και αποτελεσματικές τεχνικές και γίνεται προπόνηση σε σενάρια επιθέσεων. Η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει ψυχολογική προετοιμασία για επιθέσεις (ψυχολογία θύτη - θύματος) και σε διδάσκει να εκτελείς σενάρια σε τακτικές άμυνας - μάχης σε περιορισμένο χώρο, μαχητικές ικανότητες και αναμέτρηση σώμα με σώμα.
Aκαδημία Πολεμικών Τεχνών - Tactical Combat Systems, Υμηττού & Πύρρου 15, Παγκράτι 

tactical-combat-systems.com

Ξαφνικά, το kale μπήκε ακόμα και στην τσάντα μαθητών για κολατσιό

Μπορεί να μην είναι ακριβώς νέα τρέλα, αλλά, ξαφνικά, το τελευταίο τρίμηνο το βρίσκεις παντού, από το μαγαζί με τα βιολογικά της γειτονιάς σου μέχρι το κολατσιό στη μαθητική τσάντα, ως σνακ καλωσορίσματος σε εστιατόρια και στο ράφι με τα «υγιεινά προϊόντα» στα σούπερ μάρκετ. Το kale (κέιλ), που δεν είναι ακριβώς λαχανίδα, ανήκει στην ίδια οικογένεια και είναι ένα μεγάλο φύλλο σγουρό, ίσιο, πράσινο-μοβ, με γεύση που θυμίζει το μπρόκολο και μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ποτάσιο, ασβέστιο και άλλα ωφέλιμα.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ