Τέσσερις τηλεοπτικές σειρές που θα συζητήσουμε αυτό το φθινόπωρο

Τέσσερις τηλεοπτικές σειρές που θα συζητήσουμε αυτό το φθινόπωρο Facebook Twitter
Mr. Robot
2

Tο τέλος του Mr. Robot
Αν πέρσι το «True Detective» έκλεψε τις εντυπώσεις και συζητήθηκε όσο καμιά άλλη σειρά τα τελευταία χρόνια, φέτος αυτή η θέση ανήκει δικαιωματικά στο «Mr. Robot». Χωρίς να δουλεύει τον θεατή με έξυπνα σεναριακά κόλπα και ευκαιριακές λύσεις, η σειρά τον εισήγαγε στην ατμόσφαιρά της με έναν απλό αλλά ιδιοφυή τρόπο. Η υπόθεση μπορεί να συνοψιστεί άνετα σε μια πρόταση: ένας οργισμένος χάκερ στα όρια της παράνοιας προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Η σειρά κανονικά θα τελείωνε την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Το πρωί της ίδιας μέρας δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι είχαν δολοφονηθεί εν ψυχρώ μπροστά στις κάμερες από έναν πρώην συνάδελφό τους. Λόγω μιας συγκεκριμένης σκηνής που θυμίζει πολύ τη φύση του τραγικού και αληθινού περιστατικού, οι παραγωγοί της σειράς αποφάσισαν να ματαιώσουν την προβολή του τελευταίου επεισοδίου από σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων. Η δημιουργία του Αμερικανο-αιγύπτιου Sam Esmail, που αρχικά ξεκίνησε ως μια ιδέα για ταινία που εμπνεύστηκε από την Αιγυπτιακή Άνοιξη, έχει το πιο σκεπτόμενο και φρέσκο σενάριο που έχει ξεπηδήσει από τη μικρή οθόνη. Ενώνει τη βίαιη αισθητική του David Fincher με τη διαδικτυακή υπερρεαλιστική πραγματικότητα και ταυτόχρονα μοιάζει πιο κοντά στην καθημερινότητα που βιώνουμε, με αποξενωμένους ήρωες που άνετα μπορεί να περπατούν κάπου δίπλα μας. Το Fight Club του 21ου αιώνα δεν είναι απλώς ένας τυχαίος χαρακτηρισμός που του έχουν προσδώσει. Και ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του Mr. Robot στο φινάλε; Σύμφωνα με ένα πρόσφατο καταπληκτικό άρθρο στο «New Yorker» και μερικούς φανατικούς οπαδούς της σειράς, είναι πολύ πιθανό να έχει σχέση με την ελληνική κρίση και το χρέος!

The Bastard Executioner
Τo «Sons of Anarchy» επίσημα τελείωσε πέρσι, αλλά ο δημιουργός του Kurt Sutter ήδη είχε στα σκαριά τη νέα του σειρά. Το «Bastard Executioner» είναι κάτι σαν το «Sons of Anarchy» στη μεσαιωνική Αγγλία. Ιππότες, άλογα, σπαθιά, πανοπλίες, σάρκα και αίμα – όχι, δεν αφορά τον βασιλιά Αρθούρο (πάλι) αλλά έναν Ουαλό ιππότη που του κλείνουν το σπίτι με τον χειρότερο τρόπο και για να πάρει εκδίκηση γίνεται εκτελεστής του τοπικού άρχοντα, που δεν είναι άλλος από τον Stephen Moyer του «True Blood». Πολλά κεφάλια θα πέσουν και η σειρά φαίνεται να είναι η διαφορετική πρόταση της φθινοπωρινής σεζόν.

Στις 15/9

Τέσσερις τηλεοπτικές σειρές που θα συζητήσουμε αυτό το φθινόπωρο Facebook Twitter
Limitless

Minority Report
Γίνεται χαμός στο Διαδίκτυο με τη συγκεκριμένη σειρά. Με λίγα λόγια, γράφουν ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το πρώτο τρέιλερ δεν φαίνεται καθόλου κακό. Μοιάζει σαν το «Sleepy Hollow» να έχει μεταφερθεί στο μέλλον. Αν δεν υπήρχε η ομώνυμη ταινία του Steven Spielberg με τον Tom Cruise, ίσως να τύχαινε καλύτερης αποδοχής. Η σειρά διαδραματίζεται 11 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας. Ένα από τα τρία παιδιά που είχαν ενόραση κι έβλεπαν εγκλήματα πριν αυτά συμβούν έχει πλέον μεγαλώσει και ψάχνει να βρει τα αδέρφια του που χάθηκαν όταν έκλεισε το ειδικό πρόγραμμα που τους είχε όλους φυλακισμένους σε κάτι κάψουλες με νερό. Μαζί του είναι μια ντετέκτιβ που τον βοηθάει να πιάσουν τους εγκληματίες.

Στις 21/9

Limitless
Θυμάται κανείς εκείνη την ταινία με τον Bradley Cooper που βγήκε το 2011, όπου ένας κανονικός τύπος παίρνει ένα μαγικό χαπάκι που τον κάνει να έχει υπερφυσικές δυνάμεις; Τώρα ο Cooper δίνει το ίδιο χαπάκι σε έναν άλλο συνηθισμένο τύπο, αλλά αντί να γίνει εκατομμυριούχος, αρχίζει να βοηθάει το FBI να λύσει εγκλήματα. Οι δημιουργοί του «Elementary» ή του Αμερικανού «Sherlock» βάζουν στοίχημα ότι αυτή η σειρά θα είναι το ίδιο καλή και το ίδιο διασκεδαστική. Στα συν ο Bradley Cooper, φυσικά, που μάλλον θα εμφανίζεται συχνά ως γκεστ σταρ.

Ξεκινάει στις 22/9

 

Τέσσερις τηλεοπτικές σειρές που θα συζητήσουμε αυτό το φθινόπωρο Facebook Twitter
The Bastard Executioner

Διάφορα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Το Fight Club του 21ου αιώνα δεν είναι απλώς ένας τυχαίος χαρακτηρισμός που του έχουν προσδώσει. Πηγή: www.lifo.grΤι τυχαιο να ειναι δηλαδη?Αφου εχουν το ιδιο ακριβως σεναριο.