H Καλλιθέα του Άρη Λουμάκη

H Καλλιθέα του Άρη Λουμάκη Facebook Twitter
0
H Καλλιθέα του Άρη Λουμάκη Facebook Twitter
Άρης Λουμάκης, Τραγουδιστής

Μένω σε μια γειτονιά διαφορετική από τις άλλες, σε μια γειτονιά που αρνείται πεισματικά να γίνει εξωστρεφής και να δείξει τον ρομαντισμό και το γραφικό της στυλ, σε μια γειτονιά που επιμένει να γίνεται γνωστή για τα "άσχημά" της. Είναι αυτή η πόλη που κάνει τους κατοίκους της να ωριμάζουν πιο γρήγορα από τις άλλες, αυτή που δεν διστάζει να τους δείξει τη σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας, που είναι ακόμα γεμάτη από αλάνες και αλάνια. Η Καλλιθέα.

  • Έχω κλείσει 30 χρόνια που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Καλλιθέα. Είναι αυτά όλα τα χρόνια της ζωής μου. Δεν την επέλεξα, την επέλεξαν οι γονείς μου για εμένα, αλλά εκείνη μου πρόσφερε πολλά από νωρίς κι έτσι την αγάπησα. Μεγάλες αλάνες γεμάτες με φίλους, όπου παίζαμε μπάλα, είχαμε πάντοτε χτυπημένα γόνατα, κάναμε ποδήλατο, ζωγραφίζαμε τοίχους.
  • Ήμουν τυχερός γιατί η Καλλιθέα, όπως προανέφερα ,ήταν γεμάτη από αλάνες. Μια τέτοια είχα και απέναντι από το σπίτι μου. Κάθε απόγευμα δίναμε στάνταρ ραντεβού την ίδια ώρα, χωρίς κινητά μάλιστα. Βρισκόμασταν με τα παιδιά από το σχολείο και παίζαμε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Άλλες φορές κάναμε ποδήλατο και άλλες, συνήθως όταν έβρεχε, πηγαίναμε με τα πόδια στο ποτάμι (Ιλισσό) και ψαρεύαμε παπούτσια και άλλα αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τη βροχή.
  • Είναι αυτό που λέμε εδώ εμείς οι Καλλιθεάτες το «ποτάμι». Είναι ο Ιλισσός που έχει σχετικά πρόσφατα αναδιαμορφωθεί και προσφέρεται για έναν μεγάλο, πράσινο περίπατο, που τις περισσότερες φορές προσπαθώ να κάνω με τον σκύλο μου.
  • Όταν πηγαίναμε Δημοτικό, πολύ συχνά ζούσαμε μια μικρή περιπέτεια. Ακριβώς πίσω από το προαύλιο υπήρχε το σπίτι ενός περίεργου ανθρώπου και σε κάθε διάλειμμα η μπάλα με την οποία παίζαμε ποδόσφαιρο βρισκόταν στην αυλή του, καμιά φορά χτυπώντας κι ένα τζάμι. Καταστρώναμε, λοιπόν, ολόκληρο σχέδιο για να μπορέσουμε να βρεθούμε στην αυλή χωρίς να μας πάρει χαμπάρι και να πάρουμε πίσω την μπάλα. Το σχέδιο τις περισσότερες φορές έπιανε, ήταν κι άλλες όμως που απλώς βρισκόμασταν στο γραφείο του διευθυντή! Μυαλό δεν βάλαμε ποτέ, ο άνθρωπος, πάντως, λίγο καιρό μετά μετακόμισε.
H Καλλιθέα του Άρη Λουμάκη Facebook Twitter
Πλατεία Κύπρου
  • Οι δύο πλατείες μας είναι οι πιο γνωστές στους περισσότερους. Η πλατεία Δαβάκη με το χαρακτηριστικό πάρκο της πόλης και η πλατεία Κύπρου, που είναι το hot spot των νέων που απολαμβάνουν τον καφέ τους σε κάποια από τις αρκετές καφετέριές της. Συνήθιζα να τις επισκέπτομαι κι εγώ πολύ συχνά, όμως έχω καταλήξει πια να πίνω τον καφέ στο μπαλκόνι του σπιτιού μου με ένα laptop, 3 γλάστρες, τον σκύλο μου και θέα την πανέμορφη Θησέως και το ολυμπιακό ακίνητο του beach volley. Έχει πολλά να δεις και από δω.
  • Από το Ελ Πάσο μέχρι την παραλία και από τη Συγγρού μέχρι και τον Ιλισσό η Καλλιθέα σού δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να συναντήσεις όλους τους κόσμους μέσα σε λίγα χιλιόμετρα.
  • Αγαπημένα σημεία της γειτονιάς το αναπαλαιωμένο Λασκαρίδειο, ο Ιλισσός, ο ηλεκτρικός σταθμός, τα Ολυμπιακά ακίνητα και, σίγουρα, το μισοτελειωμένο Κέντρο Πολιτισμού Ιδ. Σταύρος Νιάρχος. Γενικά, νομίζω ότι η Καλλιθέα είναι από τις πιο πλούσιες σε urban στοιχεία πόλεις της Αττικής.
  • Η περιοχή έχει αρκετές ιστορίες να εξιστορήσει. Ας πούμε, αυτή από την οποία εμπνέεται και το έμβλημά της με τον Θησέα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, λοιπόν, όταν επέστρεψε από την Κρήτη, όπου είχε νικήσει τον Μινώταυρο, ο διάσημος ήρωας αποβιβάστηκε στις ακτές της Καλλιθέας.
  • Έχουμε έναν πολύ ευγενή άνθρωπο, από αυτούς που δείχνουν να έχουν κάνει τον δρόμο σπίτι τους. Φοράει ένα αρκετά μεγάλο παντελόνι, το οποίο κρατάει πάντα για να μην του πέσει, και περπατά σε όλους τους δρόμους της Καλλιθέας, όλη μέρα. Κάποιες στιγμές μπορεί να τον πετύχεις να πίνει ένα αναψυκτικό σε κάποιο μαγαζί και μετά πάλι συνεχίζει. Υπάρχει ένας αστικός μύθος γι' αυτό τον άνθρωπο, ότι ήταν τάχα πάμπλουτος κι έχασε όλα του τα χρήματα στον Ιππόδρομο και ότι ακόμη και η οικογένειά του τον έχει ξεκόψει. Δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ένας ευγενέστατος περιπλανώμενος Καλλιθεάτης.
  • Αν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάτι, θα έκανα την πόλη μου ακόμη πιο φιλόξενη, θα έδινα περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργηθούν ακόμα πιο πολλές δραστηριότητες για τους νέους και σίγουρα θα εκμεταλλευόμουν τα ολυμπιακά ακίνητα της παραλίας.

Info:

Το συγκρότημα του Άρη, οι REC, μόλις κυκλοφόρησε νέο τραγούδι με τίτλο «Έχω Εσένα» και εμφανίζονται κάθε δεύτερο Σάββατο στο Spell, στην Ιερά Οδό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Η Γειτονιά μου / Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Φάνης Παυλόπουλος, ηθοποιός. Αν μπορούσε θα καθάριζε κάθε μέρα την Πλατεία, θα έβαζε μια τάξη στην πιάτσα των ταξί και θα έφτιαχνε έναν ελεγχόμενο χώρο για τους χρήστες. Ακούει κανείς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Η Γειτονιά μου / Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Ο stand up comedian μιλά γλυκόπικρα για τη γειτονιά της καμίας αρχιτεκτονικής, του γκρίζου και των παραλληλόγραμμων κτιρίων, που, όμως φιλοξένησε τα πρώτα παιδικά του παιχνίδια στους δρόμους της
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Η Γειτονιά μου / O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Συγγραφέας, αγαπά να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, να πίνει τσίπουρο με μεζέ στο «Μανταλάκι», να βλέπει το σούρουπο στις μπασκέτες των Τριών Αστέρων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ