Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Κύριος Νίκος ξέρει να πουλάει χημικά - αέρια - χρώματα - εκρηκτικά

Ο Κύριος Νίκος ξέρει να πουλάει χημικά - αέρια - χρώματα - εκρηκτικά Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

— Τι πουλάτε στο μαγαζί;

Πρώτες ύλες καλλυντικών φαρμάκων, λάδια, αιθέρια έλαια. Χημικές ουσίες, δοκιμαστικούς σωλήνες, ογκομετρικούς κυλίνδρους, χωνιά, κουτιά πορσελάνινα για χημεία, εργαστήρια, φαρμακεία. Πλαστικά είδη συσκευασίας, μπουκάλια για εργαστήρια ή συσκευασίες. Ζυγούς, αλκοολόμετρα, μουστόμετρα, για διαδικασίες απόσταξης και για πειράματα.


— Ποιοι ψωνίζουν;

Εκτός από επαγγελματίες, έρχονται και πολλοί ιδιώτες που ασχολούνται με την αρωματοποιία, την παρασκευή καλλυντικών, τη σαπωνοποιία. Υπάρχουν και αυτοί που ψωνίζουν δοκιμαστικούς σωλήνες ως βάζα και διάφορα γυάλινα δοχεία για διακόσμητικά. Έρχονται πολλές φορές από μπαρ και παίρνουν δοκιμαστικούς σωλήνες με τις βάσεις τους.


— Πόσο κοστίζουν οι δοκιμαστικοί σωλήνες;

Εξαρτάται από το μέγεθος. Ξεκινάνε από 0, 50 ευρώ.


— Ποιο είναι το πιο περίεργο αντικείμενο που έχετε;

Οι γυάλινες βεντούζες. Τις χρησιμοποιούσαν παλιά οι γιαγιάδες για το κρύωμα. Τότε δεν υπήρχε άλλος τρόπος, δεν υπήρχε αντιβίωση. Αγοράζει πάρα πολύς κόσμος βεντούζες, κάθε ηλικίας πελάτες, ειδικά οι νέοι.


— Πόσο κοστίζει η βεντούζα και ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;
Η καθεμία έχει 3 ευρώ και χρειάζεσαι γύρω στις 4 για την πλάτη. Παίρνεις ένα πιρούνι, κόβεις ένα κομμάτι βαμβάκι και το τυλίγεις γύρω από το πιρούνι, εμποτίζοντάς το με λίγο οινόπνευμα, ώστε να σφίξει γερά. Ανάβουμε το βαμβάκι, περνάμε «γρήγορα» το στόμιο της βεντούζας από το αναμμένο πιρούνι και την τοποθετούμε στην πλάτη, εκτός από τη σπονδυλική στήλης και τα νεφρά. Αν φουσκώσει το δέρμα στην περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η βεντούζα, σημαίνει ότι το κρύωμα θα φύγει επιτυχώς.


— Τι ώρες λειτουργεί το κατάστημα;
Δευτέρα με Παρασκευή, 8:30-15:00, εκτός από Σάββατο. Δεν έχουμε ωράριο καταστημάτων

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ