ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πόση ώρα θέλει για να γίνει το βραστό αυγό;

Πόση ώρα θέλει για να γίνει το βραστό αυγό; Facebook Twitter
0

Λεωνίδας Ιωσηφίδης

Εμπόριο αυγών

Σωκράτους 8, Αθήνα

—Πόσο καιρό διατηρείται φρέσκο ένα αυγό;

Για δύο εβδομάδες από την ημέρα που γεννήθηκε θεωρείται φρέσκο. Γενικά, το αυγό μπορεί να κρατήσει εκτός ψυγείου μέχρι έναν μήνα.


—Χρειάζεται ψυγείο;

Ναι, γιατί έτσι θα διατηρηθεί περισσότερο. Απλώς, καλό είναι, όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, να μην το ξαναβάλουμε στο ψυγείο.


—Τι σημαίνει η σφραγίδα πάνω στο αυγό;

Όλα τα αυγά πρέπει να έχουν πάνω τους μια σφραγίδα. Η σφραγίδα πιστοποιεί τον παραγωγό ως κατάλληλο.


—Είναι αλήθεια ότι τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη;

Όχι, αν κάποιος τα καταναλώνει με μέτρο. Τα αυγά είναι πηγή καθαρής πρωτεΐνης και πολλών θρεπτικών συστατικών. Δύο βραστά αυγά την ημέρα είναι ιδανική ποσότητα για να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες του οργανισμού.


—Ποια η διαφορά μεταξύ βιολογικού αυγού και αυγού ελευθέρας βοσκής;

Τα ελευθέρας βοσκής προέρχονται από κότες που εκτρέφονται σε χώρο με ορισμένο αριθμό ορνίθων ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ τα βιολογικά από κότες που εκτρέφονται με τροφές που παράγονται βιολογικά.


—Γιατί έχουν διαφορετικά χρώματα;

Επειδή είναι από διαφορετικές ποικιλίες κότας. Τα άσπρα είναι τα πιο σπάνια, οι Γάλλοι τουρίστες ξαφνιάζονται όταν τα βλέπουν, γιατί στη Γαλλία δεν έχουν τέτοια. Στην Ελλάδα έχουν αποφασίσει να τα σταματήσουν και σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε άσπρα αυγά.


—Πόση ώρα θέλει για να γίνει το βραστό αυγό;

Ανάλογα την εστία. Στο γκάζι θα βράσει πιο γρήγορα απ' ό,τι στο μάτι. Για να γίνει μελάτο, θα πρέπει να βράσει 3 λεπτά, για να γίνει μέτρια μελάτο θέλει 5 λεπτά και για να γίνει σφιχτό θέλει 7 λεπτά.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ