ΠΟΤ: Σημαντική αύξηση στον παγκόσμιο τουρισμό παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τα τρομοκρατικά χτυπήματα

ΠΟΤ: Σημαντική αύξηση στον παγκόσμιο τουρισμό παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τα τρομοκρατικά χτυπήματα Facebook Twitter
0



Παρά το γεγονός πως μέσα στην περασμένη χρονιά σημειώθηκαν σε όλο τον κόσμο πολλές αιματηρές επιθέσεις σε χώρες που αποτελούν διεθνείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Παρίσι, το Κάιρο και η Κωνσταντινούπολη, ο παγκόσμιος τουρισμός συνέχισε την ανοδική του πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψαν εκτός των χωρών τους αυξήθηκε κατά 4.4%, φτάνοντας τους 1,18 δισ. ανθρώπους.

Η αύξηση επικεντρώνεται σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Η Ευρώπη παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο, με τον ΠΟΤ, να την προσδιορίζει στο 5% (609 εκατομμύρια τουρίστες) και να την αποδίδει κατά κύριο λόγο στην εξασθένιση του ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων.

 

ΠΟΤ: Σημαντική αύξηση στον παγκόσμιο τουρισμό παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τα τρομοκρατικά χτυπήματα Facebook Twitter

Η Ασία και ο Ειρηνικός παρουσίασαν επίσης αύξηση 5% συγκεντρώνοντας συνολικά 277 εκατομμύρια τουρίστες, την ώρα που στην Αμερική μία αντίστοιχη αύξηση έφερε συνολικά στην ήπειρο 191 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η άνοδος του δολαρίου μπορεί να μη βοήθησε στην αύξηση του εγχώριου τουρισμού στις ΗΠΑ, αλλά απογείωσε την έλευση των τουριστών στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική με τους επιπλέον τουρίστες να υπολογίζονται σε ποσοστό 7%. 

Η μικρότερη αύξηση σημειώνεται όπως είναι φυσικό στη Μέση Ανατολή εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων. Και εκεί όμως παρατηρείται αύξηση 3%, ήτοι 54 εκατομμύρια.

Η Αφρική, μολαταύτα, παρουσίασε μείωση 3% σύμφωνα με τα περιορισμένα δεδομένα του ΠΟΤ. Ο διεθνής τουρισμός στη Νότιο Αφρική μειώθηκε κατά 8%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM